LTO3 informatie + antwoorden op veel gestelde vragen zoals de werking, dosering, LTO3 kopen of bestellen met korting, LTO3 en ADHD medicatie, LTO3 tijdens zwangerschap etc.

LTO3, positief gebleken bij ADD, ADHD en HSP

LTO3 kopen - Door veel mensen gebruikt als 100% natuurlijk alternatief voor ADHD medicatie zoals ritalin bij ADD, ADHD en ASS
Het 100% natuurlijke middel LTO3 wordt door steeds meer mensen met ADD, ADHD, ASS en HSP gebruikt. Sommige mensen geven zelfs aan geen ADD / ADHD medicatie meer nodig te hebben.
LTO3 kun je hier kopen…

Op deze pagina probeer ik je zo uitgebreid en objectief mogelijk te informeren over LTO3. Dit 100% natuurlijke product, dat van origine afkomstig is uit Canada, blijkt inmiddels ook in NL al tienduizenden mensen met voornamelijk ADD, ADHD, HSP en ASS een positiever leven gegeven te hebben. Bijvoorbeeld op het gebied van de concentratie, drukte in het hoofd, stemming, overprikkeling en stressbestendigheid.

Mensen die jarenlang vastliepen en klachten hadden door ADD, ADHD, HSP, ASS, of in algemene zin last hadden van concentratieproblemen en onrust, geven mij doorlopend aan een beter leven gekregen te hebben dankzij LTO3. Sommige mensen konden zelfs stoppen met ADHD medicatie.

Via de website en Facebookpagina ontvang ik persoonlijk veel positieve ervaringen over LTO3. Ook krijg ik veel vragen. Je vindt hier daarom naast alle informatie over LTO3 ook antwoorden op veel gestelde vragen. Nieuwe vragen en antwoorden blijven toegevoegd worden.

Mijn visie op LTO3 + LTO3 gebruikerservaringen...

Middels deze website kan ik de informatie over dit 100% natuurlijke supplement delen. Veel mensen staan veelal met hun handen in het haar als het gaat om het slikken van medicatie en kennen geen alternatief. Wat veel mensen niet weten is dat er dus kennelijk wel een natuurlijk alternatief is, wat voor velen net zo goed werkt als medicatie zoals Ritalin en Concerta. Zonder vervelende bijwerkingen en schadelijke effecten.

Ik zie LTO3 als een goede ontwikkeling en merk dat het goed is om de informatie te delen. Meer en meer mensen worden bewust en ik ontvang steeds meer positieve mails van mensen die mij vertellen hoe hun leven verbeterd is door LTO3. Elke keer weer is het fantastisch wanneer je een e-mail ontvangt van een blije moeder die verteld dat haar kind socialer is geworden en dat de leraren ook een opmerkelijk positieve verandering in gedrag zien. Of volwassenen die voor het eerst rust in hun hoofd ervaren en taken kunnen afronden.

Misschien kan LTO3 ook een hele positieve draai aan jouw leven geven en dat zou ik geweldig vinden! Laat het in ieder geval weten. Bij deze wil ik ook gelijk iedereen bedanken voor de leuke feedback die ik ontvang. Hieronder lees je enkele reacties die ik ontving:

Hoi Jochem,

Mijn dochter gebruikt sinds een maand LTO3. Ze reageert hier zo verbazingwekkend goed op,dat we zijn gestopt met de concerta.
Ze slaapt sindsdien veel beter en ze kan de informatie beter verwerken,waardoor ze minder overprikkeld raakt en wij beter dingen met haar kunnen overleggen.
Ik ben heel blij,dat we met LTO3 in aanraking zijn gekomen,want van de concerta had mijn dochter toch wel vervelende bijwerkingen. Tijdens het afbouwen kwamen we erachter,dat het haar agressie zwaar versterkte. Ik vind het heel jammer,dat LTO3 niet door artsen voorgeschreven wordt,want zo krijgen veel mensen onnodig chemische middelen voorgeschreven. Ook wordt het daardoor niet vergoedt.
Zelf ga ik me er hard voor maken om LTO3 onder de aandacht te brengen,ook bij de hulpverleners waar wij mee in aanraking komen. Linqinda

Hallo,
Gebruik LTO3 nu ruim een week en de knoop die altijd in mijn buik aanwezig was is verdwenen. Ook voel ik dat ik krachtiger in mijzelf sta, mij minder eenzaam voel en sterker ben in de genomen beslissingen. Kortom ik voel mij zoals ik mij eigenlijk mijn hele leven al had willen voelen. Merk niets van bijwerkingen het is alleen maar positief. Ik ben een hoog sensitief persoon met ADD. En heb hiervoor nooit eerder medicatie genomen.
Leonora

Goedemorgen  Jochem,

Met dank voor je mailtje. Onze zoon Jasper bijna 16 gebruikt nu een half jaar LTO3. Hij is veranderd van opstandige lastige puber in en gezellige jonge vent die goed zijn best doet op school. Gebruikt nu maar een tablet per dag,daar hij het idee had dat hij wel erg mak werd dit gaat erg goed .

Heb het product ook aan anderen aanbevolen. Deze kennen hun kinderen niet  terug en ook leerkrachten weten niet wat ze zien. het effect soms al met 2 dagen dus alleen maar lof.

met vr gr Carin Lammers.

Je vindt hieronder nu verdere informatie over LTO3 en antwoorden op veel gestelde vragen. Wanneer je LTO3 zelf wilt proberen dan kun je het gemakkelijk hier bestellen bij de officiële en geautoriseerde leverancier. Zij hebben jarenlange ervaring met LTO3 en kunnen je na je bestelling kosteloos begeleiden voor het geval je eventueel hulp nodig hebt in het vinden van de juiste dosering of wanneer je verdere vragen hebt.


Wat is LTO3?

LTO3 is een 100% natuurlijk supplement afkomstig uit Canada. Het bezit 3 ingrediënten die van de hoogst mogelijke zuiverheid en kwaliteit zijn en samen een synergetisch effect op elkaar hebben. Dit betekent dat zij elkaars werking versterken. In Canada blijkt LTO3 al 10 jaar ingezet te worden voor o.a. mensen met ADD en ADHD, maar ook bij burn-out, algemene concentratieproblemen, stemmingsklachten en stress. Inmiddels blijken in Nederland, België en omringende landen, steeds meer mensen met ADD, ADHD, ODD en ASS maar ook hooggevoeligheid en klachten zoals angsten, burn-out en somberheid erg goed te reageren op LTO3. Voor velen van hen blijkt LTO3 een veilig natuurlijk alternatief voor stimulerende ADHD medicatie zoals Ritalin en Concerta. Veel mensen geven zelfs aan dat zij dankzij LTO3 helemaal konden stoppen met ADHD medicatie.


Voor welke klachten helpt LTO3?

Het blijkt dat voor de meeste mensen LTO3 positief helpt bij klachten zoals aandachtsproblemen, hyperactiviteit, concentratiegebrek, drukte in het hoofd, stress, onwerkelijk/afwezig voelen, overprikkeling, rusteloosheid, somberheid, slapeloosheid, angsten en nervositeit. Daarnaast zijn er veel mensen die aangeven minder last te hebben van hun angststoornis, verslaving, depressiviteit en burn-out. Dit blijkt ook uit de enorme hoeveelheid LTO3 ervaringen die ik krijg toegestuurd. Veel mensen geven mij aan dat hun leven dankzij LTO3 aanzienlijk positief veranderd is. Soms voor hen zelf en soms voor hun kinderen. Hieronder vind je enkele reacties die ik kreeg toegestuurd. Wil je het zelf proberen dan kun je LTO3 hier bestellen.

Dag, ik gebruik LTO3 nu 3 maanden en heb er veel baat bij, voel me rustiger en opgewekter, minder concentratieproblemen en veel minder last van gespannen gevoel. Omdat ik fibromyalgie heb merk ik dat mijn spieren ook minder gespannen zijn; de pijn is helaas niet weg en voor slapen neem ik nog regelmatig iets aanvullends. Na jaren van medicatie waar ik suf van werd is dit een wereld van verschil!
Mijn dochter had vorige week theorie-examen en nam uur vantevoren 2 pillen en voelde zich super kalm en neemt nu ook lto3 omdat ze ook veel last heeft van concentratieproblemen. Groetjes, Loes Reijnen

Klik hier om meer ingestuurde LTO3 ervaringen uit te klappen...

Hallo Jochem,
Ik ben een meisje van 17 jaar en ik gebruik de laatste maanden LTO3, omdat therapeuten, mijn familie en ik zelf denken dat ik ADD heb. Ik heb altijd al concentratieproblemen gehad en was altijd een ‘dromertje’. Was altijd druk, vooral in mijn hoofd en werd gek van alle geluiden om me heen die ervoor zorgde dat ik me niet meer op één ding kon focussen. Ik heb alleen geen diagnose, dus voor mij was LTO3 een uitprobeerseltje. Na een maand merkte ik dat het echt begon te werken. Ik ben rustiger en voel me echt helder in mijn hoofd, dat geeft mij zo’n gelukkig gevoel! Ik zit veel lekkerder in mijn vel. Bij deze daarom bedankt voor het aanraden van dit product! Ik wilde namelijk niet aan verslavende producten. Ik kan het iedereen met dezelfde problemen dan ook aanraden het ook te proberen. Groetjes Anin

Hoi Jochem,
Ik ben therapeut en ik ben zeer enthousiast over dit middel. Het geeft kinderen meer rust in het hoofd en ze kunnen zich beter concentreren. Dat is mijn ervaring die ik merk bij kinderen. Groet Corina

Beste Jochem,

Zeven weken geleden begonnen met LTO3. Ik heb ADHD en ben heel stemmingsgevoelig, vaak last van depressieve gevoelens. De eerste weken merkte ik direct al dat ik rustiger werd. Alhoewel ik hierdoor wel meer plaats kreeg in mijn hoofd voor depressieve gevoelens en voelde mij behoorlijk naar. Na een week of vier leek de knop om te gaan. Ik ervaar nog steeds de rust in mijn hoofd en ik voel me ook gewoon erg happy! Heb al twee weken geen last meer gehad van depri gevoelens! Het is raar, maar waar! Het lijkt wel een wondermiddel. Groet Chris


Wie gebruiken LTO3?

LTO3 blijkt veel geslikt te worden door zowel volwassenen als kinderen met ADD, ADHD, ASS, ODD en HSP en in het algemeen mensen met concentratieproblemen, stress en onrust. Ook geven mensen met burn-out, depressiviteit en angstklachten aan baat te hebben bij LTO3. Soms slikken mensen het naast hun medicatie of bouwen langzaam hun medicatie af. Sommige mensen stappen over op LTO3 omdat ze bang zijn voor medicatie of omdat ze niet tegen de bijwerkingen kunnen.

Er blijken ook veel ouders te zijn die liever niet op jonge leeftijd al stimulerende medicatie aan hun kinderen geven. Veel van deze mensen geven aan dat LTO3 uitkomst biedt. LTO3 kan namelijk veilig vanaf het 3e levensjaar gegeven worden en blijkt heel vaak enorm goed aan te slaan en geen bijwerkingen te geven.

Daarnaast zijn er veel mensen die LTO3 proberen zonder een diagnose. Zo hebben ze bijvoorbeeld al jaren erge klachten op het gebied van de concentratie, rusteloosheid, drukte in het hoofd en slapeloosheid.  Je kunt hier terecht voor een poll over LTO3, daarin deed ik een klein onderzoekje naar het gebruik van LTO3 onder mensen.


Praktijken, therapeuten en zorginstellingen over LTO3

Leuk om te weten is dat steeds meer praktijken, therapeuten en coaches overtuigd zijn geraakt van de positieve werking van LTO3. Enkele adviseren LTO3 inmiddels al aan hun cliënten met o.a. ADD, ADHD en HSP. Zie bijvoorbeeld dit interview over LTO3 met een psycholoog die bij het ADHD instituut werkt of dit interview met een kinderarts die LTO3 adviseert aan volwassenen en kinderen met o.a. concentratiestoornissen. Zij zijn beide zeer te spreken over LTO3 en zien aanmerkelijk positieve veranderingen bij hun cliënten.


LTO3 kopen bij leverancier voor NL en omringende landen

Het groeiend aantal gebruikers van LTO3 in Nederland is mogelijk gemaakt doordat er sinds een paar jaar een leverancier van LTO3 in Europa is gekomen waar je LTO3 kunt bestellen. Zij zijn de officiële en geautoriseerde distributeur van LTO3 in Europa en zijn in Nederland gevestigd onder de naam SmartVital. In Nederland, België en omringende landen bezorgen zij LTO3 de volgende dag bij je thuis en leveren kosteloos professionele nazorg en indien nodig begeleiding.


LTO3 kopen, korting en nazorg

Wil je LTO3 kopen? (Lees ook de update hieronder) LTO3 is helaas nog niet in een vaste winkel te koop. De onderstaande link brengt je naar de webwinkel. Zij zijn de officiële geautoriseerde distributeur van LTO3 waar je het voor de laagst mogelijke prijs kunt bestellen. Zij hebben meer dan 15 jaar ervaring met LTO3 en staan je ten alle tijden bij en beantwoorden je specifieke vragen. Bijvoorbeeld wanneer je hulp nodig hebt in het vinden van de juiste dosering. Ook na aankoop helpen ze je waar nodig. Mijn ervaring is positief met hun en ik word altijd goed geholpen.

LTO3 is een beschermd product en heeft het intellectual passport gekregen. Hierdoor zal het ook niet door uiteenlopende commerciële bedrijven uitgemolken worden. De prijs van een LTO3 potje staat vast op 39,50 euro. Goedkoper zal je het niet vinden. Er is bij de leverancier wel een mogelijkheid om LTO3 te bestellen met korting. Het is zo dat wanneer je meer dan 6 potjes in een periode van 90 dagen besteld je de status VEELBESTELLER krijgt. In de 90 dagen daaropvolgend krijg je dan automatisch 10% korting op al je bestellingen. Op deze manier krijgen vaste klanten die LTO3 regelmatig slikken altijd de 10% korting. Bij een bestelling van 90 euro of meer betaal je tevens geen verzendkosten.

> Originele LTO3 bestellen

Origineel lto3 potje
Origineel LTO3 Herb-e-Concept potje. Wil je LTO3 kopen? Koop dan hier de originele LTO3 bij de autoriseerde distributeur.

LET OP: Update 18 december 2018 – Er blijken verwarrende producten op de markt te worden verkocht. Sommige hiervan gebruiken zelfs (deels) dezelfde naam als de originele LTO3 van Herb-e-Concept. Het etiket op het potje is daarentegen wel duidelijk te onderscheiden van de originele LTO3.

Wees je ervan bewust dat deze producten niet te vergelijken zijn met de originele LTO3. Niet alleen de kwaliteit is veel lager, maar ze bevatten ook geen van allen het Sementis Complex. Sementis bevat naast zeer zuivere ecologische visolie ook o.a. vitamine C, zink en selenium en is juist het meest krachtige ingrediënt in LTO3 van Herb-e-concept.

Soms krijg ik van mensen te horen dat LTO3 niet aanslaat, maar in werkelijkheid blijkt dan vaak dat ze een verkeerd / imitatie product hebben gekocht. Je staat natuurlijk vrij om te proberen wat je wilt maar wees je hier van bewust.

Wil je zeker zijn dat je de juiste originele LTO3 van Herb-e-Concept koopt waar zoveel mensen baat bij hebben? Koop LTO3 dan bij de geautoriseerde distributeur. Je bent dan zeker dat je de originele LTO3 voor de laagst mogelijke prijs ontvangt. Dat is de LTO3 waar zoveel mensen baat bij hebben.

Meer informatie over LTO3 van Herb-e-Concept kun je ook vinden op www.lto3.nlVeel gestelde vragen over LTO3

Zit je met vragen over LTO3 of zoek je meer informatie? Met de handige inhoudsopgave hieronder vind je snel de informatie waar je naar op zoekt bent. Klik gewoon op de titel en je scrolt er direct naartoe.1. Wat zijn de voordelen en nadelen van LTO3?

Het is je vast bekend dat ADHD medicatie zoals Ritalin en Concerta vaak vervelende bijwerkingen kunnen geven zoals hartkloppingen, angsten, misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn, flink afvallen etc. Dit is voor veel mensen een reden om het gebruik van deze middelen te staken. Het voordeel van het natuurlijke middel LTO3 t.o.v. reguliere ADD en ADHD medicatie is dat er vrijwel nooit bijwerkingen optreden. In sommige gevallen blijken mensen de eerste dagen wel wat reacties van het lichaam te kunnen ervaren. Dit blijkt meestal het geval bij hoog sensitieve mensen. Klachten kunnen dan de eerste dagen enigszins verergeren voordat het positieve effect van LTO3 optreed.

Een ander groot voordeel van LTO3 is dat mensen geen rebound effect blijken te ervaren. Dit effect treed vrijwel altijd op bij chemische medicatie zoals Ritalin en Concerta. Het rebound effect houdt in dat de klachten tijdelijk verergeren wanneer de medicatie uitwerkt.


Bekende voordelen van LTO3

LTO3…

 • Blijkt voor veel mensen een erg positief effect te hebben op kenmerkende klachten en symptomen die voornamelijk voorkomen bij ADD, ADHD, ASS en hoog sensitiviteit.
 • Is voor veel mensen een uitkomst gebleken voor klachten als aandachtsproblemen, hyperactiviteit, concentratiegebrek, stress, onwerkelijk voelen, overprikkeling, rusteloosheid, somberheid, zenuwen en nervositeit.
 • Blijkt voor aanzienlijk veel mensen een goede natuurlijke vervanger voor stimulerende medicatie zoals Ritalin en Concerta. Mensen geven aan dat zij volledig mochten en konden stoppen met medicatie.
 • Is vaak ook voor mensen met een angststoornis, verslaving en/of burn-out een positief middel gebleken met een rustgevend effect.
 • Kent geen contra-indicaties en is veilig naast je huidige medicatie of welke andere (homeopathische) middelen dan ook te gebruiken.
 • Geeft vrijwel nooit bijwerkingen. Af en toe is wel gebleken dat hoog sensitieve mensen de eerste dagen wat bijwerkingen kunnen ervaren die meestal snel weer verdwijnen.
 • Geeft geen rebound effect (Verergering van klachten na uitwerking).
 • Is 100% natuurlijk en werkt niet verslavend.
 • Werkt binnen 30 – 40 minuten.
 • Heeft een langdurige werking van 8 – 12 uur gedurende de dag.
 • Is door iedereen vanaf 3 jaar veilig te gebruiken.

Bekende nadelen van LTO3

Nadelen van LTO3 die mensen noemen is hoofdzakelijk de prijs. LTO3 is niet goedkoop maar dat heeft ook weer zijn redenen. LTO3 wordt gemaakt uit hoogwaardige puur zuivere en natuurlijk ingrediënten. Dit brengt hoge kosten met zich mee. Afhankelijk van de hoeveelheid capsules die je per dag neemt zul je er ongeveer 4 weken mee kunnen doen, bij 3 per dag. Sommige mensen slaan bijvoorbeeld het weekend over en doen er dan 6 weken mee. Kinderen nemen vaak maar 2 capsules en doen er daardoor langer mee.

Een ander nadeel is dat voornamelijk hoog sensitieve mensen de eerste dagen enkele bijwerkingen blijken te ervaren. Dit kan o.a. te maken hebben met de antioxidante werking die het lichaam reinigt. Voor hoog sensitieve mensen is het soms aan te raden met een lagere dosis te beginnen van 1 of 2 capsules en deze tijdelijke bijwerkingen over zich heen te laten komen. Deze bijwerkingen zijn meestal niet heel heftig en van tijdelijke aard.

Als laatste is het zo dat LTO3 niet voor 100% van de mensen werkt. Gebleken is dat bij ongeveer 95% van de mensen LTO3 positief aanslaat. Bij de één is het effect sterker dan bij de ander. Vergeleken met Ritalin, dat bij ongeveer 70% van de mensen aanslaat, is het geen slecht percentage maar houdt daar dus wel rekening mee. Waar je ook rekening mee moet houden is dat LTO3 niet altijd gelijk de eerste dag aanslaat. Denk dan niet meteen dat het niet werkt. Er zijn genoeg mensen die aangeven dat LTO3 alsnog na enkele weken goed begon aan te slaan. Dit zal ook te maken hebben met in hoeverre je lichaam eraan moet wennen. Geef je lichaam dus de tijd om aan LTO3 te wennen. Bij de meeste mensen blijkt LTO3 later alsnog positief aan te slaan.


2. Wat doet LTO3?

De natuurlijke stoffen in LTO3 verhogen o.a. de dopamine en serotonine neurotransmitters in het brein. Dopamine is betrokken bij het gevoel van gelukzaligheid en het zet ons aan tot activiteit. Serotonine is de neurotransmitter die kalmte, evenwicht, innerlijke rust, tevredenheid en mentaal welzijn veroorzaakt. Vooral van dopamine is bekend dat mensen met ADHD en ADD hier minder beschikking over hebben.

Ook zorgt LTO3 voor een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Dit is voornamelijk te danken aan het ingrediënt glidkruid wat is toegevoegd.  Dit zorgt voor minder last van stress, angsten, nervositeit en spanningen (ook bij psychische belasting). Bij kinderen met ADHD die lichamelijk onrustig zijn is gebleken dat LTO3 veelal een kalmerend effect heeft en het blijkt te helpen bij een betere nachtrust.

Het blijkt dat LTO3 vooral zijn bijzondere werking te danken heeft aan de 3 ingrediënten die samen in de juiste dosering elkaars werking versterken. Dat wordt ook wel een synergetisch effect genoemd.

Voor steeds meer mensen met ADD en ADHD, maar ook hoog sensitieve mensen, blijkt LTO3 een uitstekend farmaceutisch alternatief. Daarnaast melden ook mensen met angstklachten, somberheid, stress, spanningen en verslavingsklachten er baat bij te hebben.

Bij vraag 16 vind je verdere informatie over de ingrediënten in LTO3 en de werking.


3. Waar kan ik LTO3 kopen en zijn er kortingen mogelijk?

Je kunt LTO3 bestellen via de leverancier SmartVital. Zij zijn de officiële distribiteur van LTO3 en de enige die het in Nederland en omringende landen verstrekt. Zij bezorgen LTO3 de volgende dag bij je thuis. Dat is mijn persoonlijke ervaring. Ook fijn is dat zij je na aankoop deskundig blijven bijstaan. Bijvoorbeeld in het vinden van de juiste dosering en om eventuele vragen te beantwoorden. Ze laten je niet in de kou staan en weten waar ze over praten.

Onderstaande link brengt je naar de webwinkel van de leverancier waar je LTO3 kunt bestellen.

> LTO3 kun je hier bestellen


Kortingen op LTO3

 • De status ‘VEELBESTELLER’. Als je over een periode van 3 maanden (90 dagen) meer dan 6 potjes bestelt krijg je automatisch 10% korting op al je bestellingen in de 90 dagen daarop volgend. Je krijgt dan via e-mail een bevestiging dat je de status ‘veelbesteller‘ hebt. Op die manier krijgen vaste klanten die regelmatig LTO3 slikken altijd 10% korting.
 • Als je ervoor kiest om in één keer een bestelling te doen met 3 potjes LTO3 dan betaal je geen verzendkosten.

Mocht je LTO3 aanschaffen dan zou ik het leuk vinden om je LTO3 ervaring te mogen lezen en wanneer je dat goed vindt deze te plaatsen op de website bij de andere LTO3 ervaringen. Dit kan d.m.v. het contactformulier.

Voor meer informatie over LTO3 kun je ook terecht op www.lto3.nl


4. LTO3 dosering en wanneer innemen?

Het beste is om de capsules minimaal 10 minuten voor het ontbijt op de nuchtere maag in te nemen. Het is beter dat je LTO3 niet met melkproducten inneemt of producten waar suikers aan toe zijn gevoegd. Vermijdt melkproducten minimaal tot 10 minuten na inname omdat ze de optimale werking van LTO3 kunnen belemmeren. Suikers kun je beter tot minimaal een uur na inname vermijden.

Natuurlijke suikers zoals honing en diksap zijn geen probleem. Appelmoes kan bijvoorbeeld ook zolang er maar geen extra suikers aan toegevoegd zijn. Je kunt prima ontbijten met brood met als beleg bijvoorbeeld vleeswaren, honing, suikervrije appel/perenstroop, suikervrije jam, suikervrije pindakaas, suikervrije hagelslag, suikervrije kokosbrood etc.

De dosering gaat op lichaamsgewicht:

 • Tot en met 45 kilo: ‘s ochtends voor het ontbijt 2 capsules. Deze dosis blijkt voor 45% van de kinderen afdoende te zijn. Voor kleine kinderen van 3-4 jaar en hoog sensitieve kinderen is vaak 1 capsule al genoeg. Dit kun je eventueel langzaam opbouwen naar 2 capsules.
 • Boven de 45 kilo: ‘s ochtends voor het ontbijt 3 capsules. Hoog sensitieve mensen wordt aangeraden om te beginnen met 1-2 capsules per dag. Dit kun je na een aantal dagen langzaam opbouwen naar 3 capsules.

Tegen het einde van de middag kun je er voor kiezen om nog 1-2 extra capsules te nemen voor de avondwerking. Dit is een persoonlijke keuze.

Gebruik je LTO3 om beter te kunnen slapen? Je kunt dan het beste de capsules ongeveer 1 uur voor het slapen gaan innemen.


5. Hoe snel werkt LTO3 en werkt het altijd?

Bij de meeste mensen is de werking van LTO3 al de eerste dag merkbaar. Maar het kan ook enkele weken duren. De werking is na enkele weken optimaal. In zeldzame gevallen kan het zelfs 6-8 weken duren voordat de werking intreedt. Een definitieve conclusie kun je dus pas trekken na 2 maanden. In minder dan 5% van de gevallen heeft LTO3 geen enkel effect.

De werking van LTO3 is binnen 30 tot 40 minuten te voelen en de werkingsduur is 8 tot 12 uur.


6. LTO3 capsules inslikken of mengen en kan dat met melk en suiker?

Neem de LTO3 10 minuten voor het ontbijt op een nuchtere maag. Je kunt LTO3 gewoon doorslikken met wat water maar je kunt er ook voor kiezen om ze open te maken en te mengen door bijvoorbeeld een klein beetje appelmoes. Dat is geen probleem. Maar altijd zonder toegevoegde suikers. Natuurlijke suikers mogen wel. Sommige mensen vinden dit fijn wanneer zij moeite hebben met het doorslikken van de capsules. Speciaal hiervoor zijn de LTO3 ‘no taste’ capsules ontwikkeld. Deze hebben een minder sterke vissmaak. Hieronder in punt 7 lees je meer over LTO3 ‘No Taste’.

Het beste is om LTO3 niet met melkproducten in te nemen of producten waar suikers aan toe zijn gevoegd. Vermijdt deze producten minimaal tot 10 minuten na inname omdat ze de optimale werking van LTO3 zouden kunnen belemmeren. (suikers het beste tot minimaal een uur na inname vermijden) Natuurlijke suikers zoals in honing of diksap zijn geen probleem. Ook appelmoes kan zolang er maar geen extra suikers zijn toegevoegd. Je kan prima ontbijten met alle soorten brood met als beleg vleeswaren, honing, suikervrije appel/perenstroop, suikervrije jam, suikervrije pindakaas, suikervrije hagelslag, suikervrij kokosbrood etc. De hoeveelheid suiker in brood is verwaarloosbaar. Er zijn overigens zat mensen die aangeven dat deze producten bij hun de werking van LTO3 helemaal niet belemmeren. Maar houdt er dus rekening mee.


7. Wat is LTO3 ‘No Taste’?

Voor mensen die moeite hebben met het doorslikken van de capsules is er speciaal LTO3 ‘No Taste’ ontwikkeld. Het effect is precies hetzelfde maar de structuur van het vis-extract is iets anders waardoor er geen smaak aan zit. Op deze manier krijg je geen vervelende bijsmaken wanneer je de capsule openmaakt om bijvoorbeeld in water of appelmoes te mengen. De precieze verschillen van het vis-extract vind je verderop bij vraag 16.

> LTO3 No Taste is hier te koop


8. Hoeveel LTO3 capsules zitten er in een potje en hoelang doe je daarmee?

Er zitten in een potje LTO3 90 capsules. De meeste mensen doen hier 1 maand mee. Dit is bij een gebruik van 3 capsules op een dag. Wanneer je ervoor kiest om bijvoorbeeld het weekend over te slaan kun je er 6 weken mee doen. Kinderen onder de 45 kilo die dagelijks maar 2 capsules nodig hebben kunnen op die manier ruim 2 maanden met een potje LTO3 doen.


9. Werkt LTO3 bij iedereen?

Helaas bestaat er geen enkel middel dat voor iedereen werkt. Ritalin bijvoorbeeld, werkt maar voor 70% van de mensen met ADD en ADHD, maar dus ook voor een groep van 30% niet. Zo is het met alle medicijnen en middelen. Er zijn altijd mensen die ergens geen baat bij hebben. Van alle natuurlijke middelen lijkt LTO3 tot nu het middel dat het beste resultaat biedt. Voor veel mensen zelfs een beter resultaat dan Ritalin of Concerta.

De vele positieve LTO3 ervaringen die ik persoonlijk kreeg toegestuurd beamen dit. Ook zijn er steeds meer psychologen en coaches over te spreken. Hier zie je een interview met een psycholoog over LTO3. Zij heeft er erg goede ervaringen mee en biedt het als eerste keus aan bij bij haar cliënten met ADD en ADHD i.p.v. farmaceutische medicatie.

De vele positieve LTO3 ervaringen die ik persoonlijk kreeg toegestuurd beamen dit. Ook zijn er steeds meer psychologen en coaches over te spreken. Hier zie je een interview met een psycholoog over LTO3. Zij heeft er erg goede ervaringen mee en biedt het als eerste keus aan bij bij haar cliënten met ADD en ADHD i.p.v. farmaceutische medicatie.

Gebleken is dat LTO3 bij zo’n 95% van de mensen een positief resultaat geeft. De sterkte van dit resultaat verschilt per persoon. Als je na een paar weken nog geen effect merkt, kun je het beste de dosis verhogen. In de meeste gevallen slaat LTO3 dan alsnog aan. Een definitieve conclusie kun je pas trekken na 6 tot 8 weken. Je kunt dit ook het beste met de distributeur bespreken die je deskundig zal bijstaan in het vinden van de juiste dosering en je verdere vragen kan beantwoorden.

In deze poll over LTO3 kun je zien dat er al heel wat mensen zijn die LTO3 dagelijks gebruiken.


10. Mag LTO3 tijdens de zwangerschap / borstvoeding genomen worden?

LTO3 kan in principe gewoon tijdens de zwangerschap en borstvoeding genomen worden. Het is altijd verstandig het eerst even met een arts te bespreken. In LTO3  zit L-Theanine wat het dopamine- en serotonine gehalte in de hersenen verhoogd en verder nog visolie en Blauw Glidkruid. Als de arts dat geen probleem vindt kun je het gewoon nemen.


11. Kan LTO3 naast andere medicijnen en middelen genomen worden?

LTO3 is goed te combineren met alle soorten medicatie, homeopathische en andere natuurlijke middelen. Het beste kun je deze minimaal 30 minuten na de ochtenddosis van LTO3 innemen. Dit is gebleken uit langdurig gebruik (meer dan 10 jaar) van LTO3 in Canada. Er zijn nooit contra-indicaties opgetreden met welke andere middelen en medicamenten dan ook. Bij antidepressiva wordt aangeraden om deze na minimaal 2 uur na het slikken van de LTO3 in te nemen.

Veel mensen starten met LTO3 naast hun huidige ADHD medicatie, waarna zij in veel gevallen merken het gebruik van hun stimulerende medicatie te kunnen afbouwen. Wanneer je merkt dat LTO3 goed bij je aanslaat kun je het beste in overleg met je arts het eventuele gebruik van ADHD medicatie of andere middelen langzaam afbouwen.


12. Wordt LTO3 vergoed?

LTO3 is in Nederland geregistreerd als voedingssupplement en zal daarom helaas bij de meeste zorgverzekeraars (nog) niet vergoed worden. Maar dankzij het grote succes blijkt dat zorgverzekeraars soms overstag gaan om het te vergoeden. Het helpt natuurlijk ook mee als zij dan geen farmaceutische medicatie meer aan je hoeven te vergoeden.

Gebleken is dat momenteel PNOzorg LTO3 vergoedt wanneer je aanvullend verzekerd bent. Voorwaarde is wel dat LTO3 door een arts wordt voorgeschreven. Mogelijk kun je dit voor elkaar krijgen bij je huisarts of misschien een privé psycholoog/therapeut. Veel steun van de reguliere psychische zorginstanties hoef je niet verwachten. Zij hebben hun protocollen te volgen waarin het gebruik van farmaceutische middelen voorop staat. Erg jammer, maar laten we maar hopen dat dit in de toekomst misschien veranderd.

Neem voor de zekerheid altijd even contact op met je zorgverzekeraar en vraag het gewoon even na over hoe het zit met de vergoeding van LTO3. Je kunt daarbij de onderstaande ZI-nummers doorgeven. Je zorgverzekeraar kan je dan de mogelijkheden van eventuele vergoeding voorleggen.

ZI-nummers LTO3:

 • Voor LTO3 regulier: 15855015
 • Voor LTO3 no taste: 15855023

13. Waar vind ik LTO3 gebruikerservaringen?

Ik krijg steeds vaker ervaringen toegestuurd van mensen met ADD en ADHD, maar ook hoog sensitieve mensen en mensen met ODD en in het autistisch spectrum, waarbij zij zelf of de kinderen LTO3 nemen. Ook ontvang ik ervaringen van mensen met andere klachten waaronder, depressiviteit, angsten, vermoeidheid en dergelijke klachten. In aanzienlijk veel gevallen blijken zij erg positief en tevreden te zijn met het effect van LTO3 op hun dagelijks leven. Al deze LTO3 ervaringen die mij worden toegestuurd vind je via onderstaande link:

> LTO3 ervaringen van mensen met ADD, ADHD, ODD, ASS en hoog sensitiviteit 


14.  Zijn er artikelen in de media over LTO3?

Zeker! En er volgen er steeds meer. Zodra ik wat tegen kom in kranten, magazines of wat dan ook plaats ik dat op de website. Onderstaande links sturen je naar pagina’s met artikelen over LTO3 uit de media:

> Kinderarts adviseert LTO3 bij concentratiestoornissen – Uit ‘De Volkskrant’

> Psycholoog van ADHD instituut over LTO3 – Uit Psychologie magazine ‘Brein’

> Interview met apotheker over LTO3 – Bijlage in de ‘De Telegraaf’

> Artikel: LTO3 groot succes in NL bij ADD, ADHD, ODD en ASS

Er is ook een website over LTO3. Dat is www.lto3.nl


15. LTO3 lijkt niet aan te slaan, wat nu?

Neem contact op met de leverancier van LTO3. Je kunt daar gewoon in de Nederlandse taal terecht. Mijn persoonlijke ervaring is dat zij je heel deskundig verder helpen in het vinden van de juiste dosering. Ze laten je niet in de kou staan en begeleiden je in het hele proces na aankoop van je LTO3.

Vaak blijkt LTO3 alsnog aan te slaan maar soms kan het enkele weken, tot zelfs wel in heel zeldzame gevallen, tot 8 weken duren. Soms moet enkel de dosering aangepast worden. De onderstaande link brengt je naar de leverancier van LTO3.

> Leverancier van LTO3 – Voor vragen/begeleiding en je kunt LTO3 bestellen

Let er ook op dat je LTO3 minimaal 10 minuten voor het ontbijt op een nuchtere maag inneemt en niet tegelijk met melkproducten of producten waar suikers aan toe zijn gevoegd inneemt. Het beste is deze producten tot minimaal 10 minuten en suikers het beste minimaal 1 uur na inname te vermijden omdat ze de optimale werking van LTO3 enigszins kunnen belemmeren. Natuurlijke suikers zoals in honing en diksap zijn geen probleem.


16. Ingrediënten, samenstelling en werking van LTO3?

LTO3 bevat 3 ingrediënten die een synergetisch effect op elkaar hebben. Dit wel zeggen dat zij, in de juiste dosering bij elkaar, elkaars werking versterken. Dit is een bijzondere eigenschap van LTO3 waardoor het positieve effect sterk wordt ervaren. In de onderstaande tabel zie je de precieze hoeveelheid van de ingrediënten in LTO3. Verder hieronder lees je meer over wat de verschillende ingrediënten in LTO3 doen.

lto3 ingredienten samenstelling capsules
LTO3 ingrediënten en samenstelling capsules

L-Theanine

L-Theanine is een aminozuur afkomstig van een ander aminozuur, L-Glutamine, en is 100% zuiver. Het verhoogt het dopaminegehalte (de neurotransmitter van plezier en beloning) en het serotonine niveau (de voornaamste neurotransmitter-remstof) in de hersenen, die ernstig verminderd worden bij stress en overspannenheid. De L-Theanine overschrijdt met gemak de hematologisch-encephalopatische barrière en brengt een kalmerend effect teweeg in de hersenen. Daarnaast beschermt L-Theanine het brein ook tegen neurotoxiciteit die teweeg wordt gebracht door glutamaat, wat een belangrijke factor is in degeneratieve ziekten.

L-Theanine leidt tot ontspanning zonder doezeligheid te veroorzaken, wat te verifiëren is doordat de hersenen meer alfagolven aanmaken. Uit onderzoek blijkt dat dit het concentratievermogen van de hersenen verbetert. In tegenstelling tot cafeïne, verhoogt de stof het GABA-niveau (gamma-aminobutyrisch zuur) in de hersenen; GABA is een neurotransmitter die bijdraagt tot ontspanning en een gevoel van welzijn. Het wordt snel geabsorbeerd door de dunne darm en wordt direct naar de hersenen getransporteerd.

Een doelmatige dosering ligt tussen de 50 en 200 mg. Het duurt slechts 30 tot 40 minuten voordat men zich voelt ontwaken en alert voelt worden. Deze mentale en emotionele toestand duurt zo’n 8 tot 12 uur. L-Theanine zou perfect zijn voor mensen met een slaapstoornis die het moeilijk vinden om in slaap te komen of moe zijn na het wakker worden. Neem in dat geval één of twee capsules een uur voor het naar bed gaan.

Kortom, de gunstige uitwerkingen van L-Theanine zijn voornamelijk: scherpt het verstand, ontspant zonder doezelig te maken, verbetert het leervermogen en de concentratie, vermindert stress en angst, bevordert het vermogen om goed te slapen, vermindert de bijwerkingen van cafeïne, versterkt de reacties van het immuunsysteem en vermindert de symptomen van het premenstrueel syndroom (PMS)

Uit enkele onderzoeken blijkt dat L-Theanine een doeltreffende uitwerking zou kunnen hebben op de verlaging van het cholesterolniveau en een hoge bloeddruk.


Vis-extract

In de reguliere LTO3 zit Sementis. In de LTO3 no taste, die voornamelijk wordt gebruikt door mensen die de capsules openmaken om te mengen in bijvoorbeeld wat appelmoes, zit een visolie poeder. Lees hier onder meer over de verdere details van de visolie in LTO3.


Sementis (In de reguliere LTO3)

Sementis is een 100% zuiver extract van wilde haringkuit uit de Atlantische oceaan. Het is dus niet van gekweekte vissen. Wilde viskuit bevat grote hoeveelheden oceanisch DNA (21-31%). Deze krachtige antioxidant heeft een krachtige geneeskundige uitwerking op zowel emotionele als fysieke vermoeidheid.

Sementis complex zit vol andere antioxidanten zoals vitamine C (404 ± 150 µg/100g), zink (10 – 60 µg/100g) en selenium (0,1 – 2,0 µg/100g). De westerse voedingswijze voorziet onvoldoende in Omega-3 en bevat teveel Omega-6, wat wordt opgeslagen door het lichaam. Sementis biedt een ideale verhouding tussen Omega3 en Omega6 vetzuren (36:1); Omega3 : 28.6%, Omega6 :0.8%. Eicosapentaeenzuur (EPA): 8.3% Docosahexaeenzuur (DHA):20.2%

Uit onderzoeken blijkt dat Omega-3-vetzuren een doeltreffend gunstige uitwerking hebben op de behandeling van depressie, schizofrenie en anorexia nervosa.


Visolie – Omega 3-DHA-Poeder(-NG) (in de LTO3-No Taste)

LTO3 ‘no taste’ is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met het doorslikken van de capsules. Deze kunnen namelijk gemakkelijk worden geopend en vermengd met iets vloeibaars. Het voordeel is dan dat je geen vervelende bijsmaken ervaart.

Het Omega 3-DHA-poeder(-NG) wordt in microscopisch kleine capsules ingekapseld, waardoor de werkzame elementen EPA en DHA, de eigenschappen van de visolie en de zuiverste en beste bron van Omega 3, blijven behouden, terwijl de typische smaak en visgeur niet of nauwelijks waarneembaar zijn. Omega 3-DHA-poeder(-NG) is een visolie-extract van tonijn van ecologische visvangst, van de hoogste kwaliteit en zuiverheid. Gegarandeerd zonder zware metalen of gifstoffen.

De werking van LTO3 ‘no taste’ is hetzelfde als de reguliere LTO3 maar de samenstelling van een capsule is wat anders. De onderstaande tabel geeft je de samenstelling weer van de lto3 ‘no taste’ capsules:

lto3 no taste ingredienten en samenstelling capsules
lto3 ‘no taste’ ingrediënten en samenstelling capsules

Blauwe Glidkruid

Glidkruid (scutellaria laterifolia), het bovengrondse deel van de plant, dient ter ondersteuning van het zenuwstelsel en wordt gebruikt om stress, nervositeit en angsten te verminderen. Het heeft een kalmerend effect op lichamelijke onrust en zorgt voor een betere nachtrust


17. Waar vind ik de bijsluiter/gebruiksaanwijzing van LTO3?

Klik op onderstaande link voor de LTO3 bijsluiter.

> Bekijk de bijsluiter van LTO3


18. LTO3 bestellen, hoe gaat dat?

Wil je LTO3 bestellen? Dit kan via onderstaande link.  Je komt dan op de website van de officiële distributeur die LTO3 in Nederland en omringende landen de volgende dag bij je thuis bezorgd. Zij verkopen LTO3 voor de laagst mogelijke prijs en staan je per email gratis bij in het vinden van de juiste dosering en beantwoorden je verdere vragen. Ook na aankoop. Mijn ervaring is zeer positief met hun. Ik word altijd zeer vriendelijk en professioneel geholpen en krijg antwoord op al mijn vragen.

Bij een bestelling van 90 euro of meer betaal je geen verzendkosten.

Wanneer je in een periode van 90 dagen meer dan 6 potjes besteld krijg je de status veelbesteller. Je krijgt dan op al je bestellingen in de 90 dagen daaropvolgend automatisch 10% korting. Zo ontvangen vaste klanten doorlopend korting.

> LTO3 bestellen voor de laagste prijs bij de officiële distributeur
Wil Jij Makkelijker Kunnen Leven Met Je ADD, ADHD of HSP?
Meld Je Dan Nu Aan En Ontvang Elke Maandag Gratis Tips en Inspiratie!
+ Nu Direct 2 Leuke Cadeautjes! 

142 gedachtes op “LTO3 informatie + antwoorden op veel gestelde vragen zoals de werking, dosering, LTO3 kopen of bestellen met korting, LTO3 en ADHD medicatie, LTO3 tijdens zwangerschap etc.”

 1. Andrej Ocepek

  Hi,

  is it possible to deliver LTO 3 to Slovenia? What would be the shipping costs?

  Andrej

 2. Beste,
  Mijn zoon van 21 heeft al jaren last van concentratieproblemen, gebrek aan initiatief, problemen met plannen e.d. Een aantal maanden geleden heeft hij een psychose gehad en slikt nu 15 mg abilify. De psychose is verdwenen hierdoor en ook zijn stemming is verbeterd maar de problemen die hij voordien had zijn er nog steeds en wellicht zelfs sterker. Is het mogelijk en veilig om LTO 3 bij zijn antipsychotica te nemen en zoja, welke dagelijkse dosis?
  Bij voorbaat dank voor uw reactie.

  1. Hoi Elly,
   Ik ben geen arts dus ben voorzichtig met wat ik zeg. Wat ik kan zeggen is dat er in 12 jaar van gebruik van lto3 in canada nooit contra-indicaties bekend zijn geworden met andere medicijnen of middelen.
   Maar ik adviseer je om het even na te vragen bij de leverancier Smartvital > SmartVital Zij kunnen je er goed mee verder helpen.
   Groet Jochem.

 3. Hallo,
  Ik gebruik nu ongeveer 1 jaar Lto 3. Voornamelijk voor mijn ADHD. Slik er 3 per dag. Het werkt positief voor me. Maar heb wel een vraag daarover; Kan het zijn dat je lichaam aan LTO 3 went en je dus geen effecten meer voelt? En daardoor steeds de dosering per dag, naarmate van langer gebruik, moet verhogen?

  1. Hoi Dylan, het kan in sommige gevallen wel eens zijn dat je na een hele lange periode de dosis met 1 supplement kunt verhogen voor beter resultaat maar vaak blijkt dat het positieve resultaat er wel is maar dat je er gewoon aan went. Dit wordt dan je nieuwe normaal en het voelt niet meer als een euforie. Maar als je dan vergelijkt met voordat je lto3 nam is er wel een enorm verschil.
   Meestal merken mensen dat wanneer ze er een paar dagen mee stoppen. De klachten komen dat vaak terug.

 4. Hallo, ik ben 5 dagen geleden gestart met de lto, aanvankelijk 1 ‘s morgens en 1 ‘s avonds, maar de laatste 2 dagen enkel ‘s morgens 1. Dit omdat ik teveel neveneffecten ervaarde. En deze zijn er nog steeds. Duizelig, hoofdpijn, ijl gevoel in mn hoofd. En vooral héél moe. Hoelang heeft het lichaam aanpassingstijd nodig? Ik had me wel aan wat bijwerkingen verwacht, omdat ik héél gevoelig ben, maar dit had ik niet verwacht en doet me toch wel twijfelen om door te zetten, daar ik niet kan functioneren op deze manier…

  1. Hoi Inge, dat is wel heftig en heb ik niet eerder gehoord. Ja mijn aanraden zou echt zijn om daar doorheen te gaan maar ik kan en wil je natuurlijk niet dwingen. Ik kan je het beste adviseren contact op te nemen met smartvital Zij kunnen je professioneel begeleiden bij het gebruik van lto3.

 5. Hallo Jochem,

  Kan het ook zijn dat je heeeel moe wordt en veel meer gaat slapen door LTO3. Dit is de 2e dag dat mijn zoon 2 tabletten slikt per dag en hij slaapt opvallend veel. Hij is 20 jaar en weegt 70 kg.

  1. Hoi Roos, dat zou heel goed kunnen en is waarschijnlijk tijdelijk. Het lichaam moet even wennen. Vaak is het alleen maar goed als je in het begin even wat bijwerkingen ervaart zodat het effect later heel goed is. Groet Jochem.

 6. Is u bekend of lto3 een gelijksoortige werking heeft als Dong quai?
  Of zou ik het in aanvulling op elkaar kunnen/moeten gebruiken?
  Of is dat teveel van het goede?

  1. Hoi Geraldine, dat ken ik niet maar je zou het naast elkaar kunnen proberen. Ik zou wel adviseren om eerst alleen de lto3 te proberen. Als dat al voldoende werkt hoef je niet onnodig meer geld uit te geven. Later kun je altijd is een combinatie met iets anders proberen.

 7. Miriam Wuisman

  Beste,
  Als ik al het bovenstaand uit zou printen verwachte ik meters en meters papier dat uit mijn printer gaat komen. Overal herhaling van de naam van het product en de bejubeling, ergens ergens tussen al die regels ben ik het woord glitkruid tegengekomen, maar voor de rest blijft het in vaagheden van dat eigenlijk drie belangrijke soffen het werk doen en een synergie aangaan, `maar WELKE stoffen.” ?
  Nergens wordt de bejubeling concreet.
  Alle reden tot argwaan dus!

  Graag inhoudelijke reactie,
  Vriendelijke groet,
  Miriam Wuisman

  1. Hoi Miriam, ik zou het ook niet uitprinten hoor ;) Het is veel informatie omdat ik zoveel mogelijk antwoorden geef op veel gestelde vragen. Onder punt 17 zie je heel uitgebreid alle informatie over de ingrediënten en hun samenstelling. Als je is wist hoeveel mensen er al een beter leven hebben gekregen door lto3 dan snap je denk ik waarom ik er zoveel informatie aan wijdt. Jammer dat je argwaan krijgt, is echt niet nodig. Lto3 werkt gewoon enorm goed voor heel veel mensen.
   Groet Jochem.

 8. susanne schouten

  Hallo,

  Mag lto 3 ook gebruikt worden in combinatie met 2 mg aripiprazol 2 mg per dag bij een kind van 6?? Zo ja, wanneer en hoelaat achter elkaar??

   1. bep Gieling

    Hallo ik ben vandaag begonnen met lto extra forte
    Omega 3-6
    L-Thea ine
    Blauw gildkruid
    Gingko biloba
    Ik heb vreselijk gespuugd
    Ben misselijk en pijn op de borst en het gevoel niet op deze wereld te zijn
    Ik neem 1 capsule in de ochtend,want ik weet dat mijn lichaam altijd heftig reageerd op verandering
    Moet ik er mee door gaan?
    Hebben meer mensen zo,n reactie?

    1. Hoi Bep,
     wat enorm vervelend voor je. Het beste wat ik je kan adviseren is om de originele LTO3 van SmartVital te kopen die je hier kunt bestellen. Er zijn namelijk bedrijven die met kopieën op de markt komen. Het gaat hier om producten met de namen ltod3 en lto+ extra forte. Ik heb van meerdere mensen te horen gekregen dat deze kopieën geen resultaat gaven. Voor zover ik heb vernomen zijn dit illegale kopieën omdat LTO3 een beschermd product is met een intellectual pasport. Waarschijnlijk zullen de kopie producten daarom in de loop van volgend jaar van de markt verdwijnen.
     Laat je dus niet in de maling nemen Bep. Deze kopieën hanteren niet dezelfde hoogwaardige standaard die SmartVital toepast en de ingrediënten zijn van een veel lagere kwaliteit. SmartVital gebruikt puur zuivere en natuurlijke bestandsdelen die volgens de GMP standaard gemaakt worden en die de hoogst mogelijke kwaliteit en veiligheid garandeert.
     Hopelijk heb je met LTO3 wat meer succes.
     Groet Jochem.

  1. Hallo Susanne
   Onze kleinzoon heeft ook 2mg aripiprazol .
   Heb je nu ervaring met lto3?

   Gr Willems

 9. Hoi Jochem,

  ik gebruik het nu 2 weken en merk iets bijzonders op:
  Mijn puistjes op mijn kin verdwijnen. Ik krijg daar altijd puistjes zodra ik last heb van stress en nervositeit (helaas erg gevoelig voor). Ik sta onder enorme druk bij mijn nieuwe baan en zou nu letterlijk onder moeten zitten.
  Kan dit verband houden met de LT03?

  Ik merk nog niet dat ik rustiger ben, wel dat ik minder stress ervaar. Die buikpijn, rusteloosheid en constante zenuwachtige gevoelens lijken onderdrukt te zijn.

  Ik ben overigens niet gediagnosticeerd door een psych, maar mede add-ers herkennen veel in me. Zelf denk ik dat ik ergens tussen add en hsp zit.

 10. overprikkelde hsp-er

  Beste beheerder,
  Vanwege veel druk op het werk raak ik sterk overprikkeld, ik kom leeg thuis na een dag, ik krijg soms mijn werk niet af en dat maakt me dan weer onzeker. Een soort vicieuze cirkel waar ik maar niet uit raak.
  Ik ben een hsp-er en heb erge last van pms, slik geen hormonen of anticonceptiemiddel vanwege een kinderwens.
  Ik heb veel gelezen over LTO3 inmiddels, maar nergens vind ik bijwerkingen, dat klinkt ‘to-good-to-be-true’!
  Zijn er bijwerkingen als je hsp-er bent? Of kun je dan beter iets anders gebruiken, zoals van Orthica Gaba gebruiken of iets dergelijks?

  Kan je dit gebruiken terwijl je een kinderwens hebt? Zijn er risico’s? Mijn huisarts staat niet open voor alternatieve geneeswijzen dus dit is moeilijk bespreekbaar.

  Heeft het een ‘verslavende werking’? Dus als je er eenmaal mee begint, raakt je lichaam dan gewend aan het blije gevoel waardoor je dit moet blijven slikken?
  Zijn er etenswaren die je beter kunt mijden bij het gebruik van LTO3, zoals suiker?
  Bedankt alvast!

  1. Hoi! Er zijn in principe vrijwel geen bijwerkingen bekend bij lto3. Het is wel gebleken dat voornamelijk bij hoog sensitieve mensen in het begin wel wat klachten kunnen ontstaan omdat het lichaam waarschijnlijk wat lastiger went. Deze gaan wel snel over. Dus mocht dat gebeuren dan kun je daar het beste even doorheen zetten. Je kunt lto3 gewoon prima nemen als je een kinderwens hebt ja. Lto3 is niet verslavend maar het is natuurlijk wel zo dat wanneer je stopt met de lto3 de werking afneemt. Het werkt zo’n 8 – 10 uur op een dag maar het kan wel eerst een aantal weken duren voordat de werking optimaal is. Bij de meeste mensen slaat het wel al binnen een paar dagen goed aan. Het is niet zo dat je afkickverschijnselen krijgt als je stopt met LTO3. Het fijne is ook dat je geen rebound-effect hebt zoals bijvoorbeeld bij Ritalin en Concerta. Het rebound-effect betekend dat de klachten tijdelijk even heel heftig terugkomen nadat het medicijn uitwerkt. Er wordt geadviseerd om rond het nemen van LTO3 geen suiker en melk te nuttigen maar er zijn ook mensen die daar in de praktijk geen nadeel van ondervinden. Op de pagina hierboven vind je verder nog heel veel antwoorden op veel gestelde vragen over LTO3.
   Sterkte met je keuzes.
   Groet Jochem

  2. Hallo,

   Ik ben ook hsper. En ben net een paar maand geleden gestart met een nieuwe opleiding. Ik dacht werkelijk gek te worden van alle prikkels. Ik ben lto3 gaan slikken. In het begin waren de klachten bijna dubbel zo erg. Maar ik heb doorgezet. Na mn 2e pot voelde ik me zo goed! Ik vergat elke keer de pillen te bestellen. Maar na een dag of 5 was ik weer bijna terug bij af. Ik zag niks zitten en huilde tranen met tuiten.

   Als ik jou was zou ik overwegen om eens bij een natuurgeneeskunde langs te gaan. Heb ik ook gedaan. Helemaal geen pms meer!!

   Groetjes

 11. Menno Wolsak

  Hoi Jochem, kun je alcohol drinken bij het gebruik van LTO3 ? Ik ben 40 jaar en gebruik LTO3 voor mijn ADD. Bedankt en groet, Menno.

 12. Mijn dochter is 12 jaar en heeft astma en migraine met uitval. Mag zij LTO3 ook gebruiken in combinatie met haar medicijnen?
  Mvg,
  Ina

  1. Hoi Ina,
   Er zijn in al de jaren van lto3 gebruik geen contra-indicaties bekend met medicijnen of andere middelen. Dat is inmiddels een jaar of 12.
   Maar het is altijd raadzaam om het even met de arts te overleggen.
   Groet Jochem.

   1. Oke dank je wel. Had ik nog een vraag: is LTO plus extra forte van het merk Beautylin hetzelfde als LTO 3?

    1. Hoi Ina, lto plus blijkt een kopie te zijn van lto3. Net zoals ltod3. Net boven punt 1 in het artikel schrijf ik er een stukje over. lto3 blijkt zo succesvol te zijn en voor veel mensen goed te werken dat er kennelijk bedrijven zijn die het proberen te kopiëren. Ik krijg helaas van verschillende mensen teleurstellende mails dat zij dat hebben gekocht en het niet werkt. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de herkomst en puurheid van de ingrediënten. Zo heb je bijvoorbeeld bij het Kruidvat vitamine c potjes van 5 euro terwijl ergens anders ze 20 euro kosten. Vaak gaat het dan om synthetische stoffen die helemaal niet door het lichaam worden opgenomen. Weggegooid geld dus. Van wat ik heb gehoord zullen deze kopies van lto3 op niet al te lange termijn van de markt verdwijnen omdat het niet is toegestaan. Als je zeker wilt zijn dat je de originele lto3 van de leverancier SmartVital koopt kun je het beste lto3 hier bestellen. Zij leveren lto3 voor de laagste prijs en geven goede nazorg als je met verdere vragen zit of bij het vinden van een juiste dosering en dergelijke.
     Groet Jochem.

 13. Wat mag er eigenlijk wel en niet gegeten worden na inname van de capsules? Broodje choco vlokken mag dan niet?

  1. Hoi Greet,

   Ik heb het speciaal nog even voor je nagevraagd bij Smartvital.

   Het is in feite heel eenvoudig. Tijdens de inname van LTO3 en het eerste uur erna geen suiker nemen. Dan gaat het om witte suiker en toegevoegde suikers bij de ingrediënten van producten. Natuurlijke suikers, zoals in vruchten(sap) en honing zijn oké.
   In heel veel producten, zoals in de meeste soorten brood, zit ook een heel klein beetje suiker. Daar hoef je niet moeilijk over te doen omdat die hoeveelheden zo klein zijn dat ze een verwaarloosbaar negatief effect hebben op de opname van LTO3.

   Je kunt ontbijten met alle soorten brood, met als beleg vleeswaren, honing, suikervrije appel/perenstroop, suikervrije jam, suikervrije pindakaas, suikervrije hagelslag, suikervrij kokosbrood etc.

   Groet Jochem

 14. luticia soukotta

  hallo jochem,
  ik heb een zoontje van 11 jaar en slikt al heel lang medikanet 2x daags en het lijkt net alsof de medicatie niet meer bij mijn zoontje werkt, begint weer slecht te concentreren op school en ook meer snel kwaad worden voor onnuttige situaties. Medicatie verhogen gaat niet ivm zijn hart dus was ik via internet aan het zoeken voor andere opties maar dan niet met chemische troep. ik heb dit allemaal gelezen maar wilde je nog vragen voordat ik 1 bestel, mijn zoon krijgt ook groeihormonen ingespoten, geeft de LTO3 geen invloed op de groeihormonen.
  groetjes lusticia

  1. Hoi Luticia,

   De informatie die ik ken en wat ik ook op mij heen gezien en gehoord heb is dat lto3 nooit contra-indicaties geeft met andere genees- en natuurmiddelen. Maar ik raad je toch aan om het even na te vragen bij Smartvital. Dat kan natuurlijk nooit kwaad en zij kunnen je er zeker verder mee helpen. Succes ermee.
   Groet Jochem

  1. Phoe, dat durf ik je niet te zeggen Ruth. Daar heb ik geen ervaring mee. In zijn algemeenheid zorgt het meestal o.a. voor rust/ontspanning. Zowel geestelijk als lichamelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top