Mijn leven met ADD… Van stoornis naar kracht

Thiska van den Heuvel
Thiska van den Heuvel

In 2011 begon er een nieuwe fase in mijn leven. Ik zat in mijn afstudeerjaar aan de (mode-)kunstacademie en kreeg de diagnose ADD. Het ADD-label hielp en verklaarde een hoop maar ik liet het me ook extra onzeker maken. Ik voorzag een scala aan tegenslagen omdat dat wat ik altijd lastig had gevonden aan mezelf, blijkbaar nooit meer weg zou gaan.

Na mijn afstuderen zou natuurlijk het ‘echte’ leven moeten beginnen. Ik hield me stoer maar ik had geen idee wat ik wilde, durfde nergens te solliciteren uit angst om ‘door de mand te vallen’. Ik was niet gespecialiseerd genoeg (vond ik) en ik was bang dat ik, eenmaal ergens aangenomen, te snel ge-demotiveerd zou zijn of fouten zou maken (angst voor afwijzing alom). Dus ik bleef werken in de kroeg als basis en vanuit de gedachte dat ik zo afwijzing kon vermijden, schreef ik me in als ZZP’er. Best een logische stap als je niet weet wat je wil, toch?

 

Werken en reizen

Gelukkig, tegen de tijd dat ik besefte dat ik geen opdrachten kon krijgen op deze manier, kwam het modellenwerk op mijn pad. Ik reisde naar grote Europese steden om te werken. Absoluut geen vetpot en soms behoorlijk stressvol maar ik had onderdak, te eten, vrienden, ik kon uitgaan in clubs zonder geld uit te geven en ik vond het heerlijk om alleen door die steden te lopen, musea te bezoeken en op bankjes in het park te tekenen en mensen te kijken. Bovendien bleef die connectie met de modewereld (netwerken!) en leek het voor de mensen thuis alsof ik het vet goed voor elkaar had. Reizend model, cool toch? ;)

Ondertussen knaagde het nog steeds dat ik iets moest met die studie, ik was nog steeds mensen aan het wijsmaken dat ik ooit echt mode-ontwerper zou zijn. Terwijl ik wist dat ik dat eigenlijk niet verlangde.

 

Mijn hart volgen

In 2013 bleek mijn vader terminaal ziek en dat deed me besluiten niet meer te reizen voor werk. Ik ging in Nederland weer aan de slag. Als serveerster, barvrouw, het geven van naailessen, en af en toe een modellen-klus. Er was een tijd dat ik slecht rond kon komen, de huur niet meer kon betalen en bij mijn mams ging wonen. Behoorlijk balen maar het gaf me wel de ruimte na te denken over hoe nu verder. Ik ben nooit echt van het plannen geweest en ik wist dat ‘mijn hart volgen’ de weg was, maar ik kreeg nu door dat ik de afgelopen jaren weinig dat hart had gevolgd en vooral naar anderen had geluisterd.

Ineens ging er iets rollen. Via een vriend kreeg ik weer woonruimte in een grote stad. Zijn werkgever ging in een anti-kraak bedrijfspand wonen en ik kon erbij. Het kostte me bijna niks, had genoeg eigen ruimte en ik zat zo veel gunstiger voor het werk wat ik af en toe had. Vervolgens, geloof het of niet, werd ik verliefd op mijn huisgenoot. We kregen een relatie, ik kreeg een fijne baan bij een kledingzaak en we kochten een kat. Yes, bam, stabiliteit!

 

Dat vanaf die eerste sessie mijn leven compleet veranderde wil ik niet beweren. Maar toen ik bij haar wegliep was het besef dat overheerste: ‘Alles is O.K.! Hoe kan het dat ik nooit eerder zag hoe OK alles is?!’

De omslag in mijn leven door Access Bars

Dit was ook de periode waarin ik mijn eerste Access Bars sessie onderging. Een behandeling ontwikkeld door Gary Douglas van Access Consciousness™. Een goede vriendin van mij was hier net mee begonnen en na haar verhalen over alle mogelijke uitwerkingen die het kan hebben op een mens was ik nieuwsgierig geworden.

Het hield in dat ik gewoon moest liggen en zij zachtjes mijn hoofd aan zou raken met haar vingertoppen. Negentig minuten lang. Door die aanraking zou ik de beperkende patronen in mezelf los kunnen laten. Niet alles in een keer, maar elke sessie zou ik ‘lichter’ zijn. Ik had best een flink rugzakje wat wel wat lichter mocht, een brein wat over-pieker-uren draaide en mijn eerste sessie bij haar was gratis, dus de keuze was rap gemaakt.

 

Alles is OK

Dat vanaf die eerste sessie mijn leven compleet veranderde wil ik niet beweren. Maar toen ik bij haar wegliep na de Bars sessie was het gevoel dat overheerste: ‘Alles is O.K.! Hoe kan het dat ik nooit eerder zag hoe OK alles is?!’ Ik ervoer zoveel rust en ruimte in mijn hoofd, er was niets aan negativiteit wat grip op me had. Die nacht sliep ik diep en lang en ik werd glimlachend wakker. Hoe lang dat gevoel die week heeft doorgewerkt weet ik niet meer. Maar nu, ontelbaar veel sessies verder kan ik wel zeggen dat dat gevoel een keuze is. Het was altijd een keuze, maar voorheen was ik me daar gewoon niet bewust van. Dat is waar de Bars en de tools van Access™ me bij helpen; bewuster maken. Bewuster van wie ik ben en kan zijn, van wat ik werkelijk verlang en van de keuzes die er beschikbaar zijn om dat te creëren.

Het idee dat ik eerst iets moest zijn of hebben om iets te verdienen, dat is simpelweg niet meer mijn realiteit. Ik ben steeds minder bezig met wie ik zou moeten zijn volgens de realiteiten van anderen. Ik kan alles zolang ik berust in de wetenschap dat er altijd keuze is. Dat elke keuze creëert en dat ik niet de controle heb over gebeurtenissen, maar wel over wat ik kies. Mijn gedachten, mijn acties, mijn reacties, op elk gebied; keuze. Voor mij omvat die wetenschap de ware betekenis van Rijkdom.

 

Dat de meesten nog niet snappen hoe ze met ‘ons’ kunnen omgaan zodat alles makkelijker en toffer wordt, is slechts een kwestie van tijd.

De potentie van mijn ADD brein

Tegenwoordig vertel ik mensen zelden nog dat ik ADD heb. Het is niet meer zo relevant. Nouja, begrijp me niet verkeerd, ik vind het zelf prachtig omdat ik heb gezien waar ik toe in staat ben mede door dat ADD-brein. ADD, ADHD, HSP en alles op het Autistisch spectrum zie ik als superkrachten. En we zijn met steeds meer! Dat de meesten nog niet snappen hoe ze met ‘ons’ kunnen omgaan zodat alles makkelijker en toffer wordt, is slechts een kwestie van tijd. Het ding is, vroeger gebruikte ik de term om uit te leggen waarom ik iets niet goed voor elkaar kreeg of een steek had laten vallen. Ik verschool me achter de ADD waardoor ik veel te veel te focus legde op wat niet lukte en dus mezelf vast zette. Het belemmert me niet meer en is daarom voor mij niet meer relevant. Er is nu ruimte voor mijn potentie en ik ben meer en meer bereid fouten te maken/bekennen, ongelijk te hebben en te erkennen dat iets niet werkt. Hallo oneindige mogelijkheden!

 

Access Bars practitioner

Access Bars practitioner - Thiska van den HeuvelInmiddels ben ik sinds 5 jaar zelf Access Bars practitioner en geef daarnaast allerlei andere energetische lichaamsbehandelingen en tools van Access Consciousness™. Het is wel het laatste wat ik had kunnen bedenken als iets waar ik mijn geld mee zou gaan verdienen toen ik in 2011 afstudeerde. Maar, het is het grootste cadeau wat ik mezelf ooit gegeven heb. Ik heb geen angsten meer voor wat de toekomst brengt. Alleen nieuwsgierigheid en opwinding, zoals vlak voordat die nieuwe achtbaan, waar je inzit, van de rem gaat. Woohoo! Wat is er nog meer mogelijk?

 

Goed, Access Bars™… Iets meer toelichting misschien?

Energie molecuulMisschien moet ik even beginnen bij uitleggen wat we verstaan onder het begrip energie, aangezien dat het essentiële aspect van de behandeling is. De wetenschap vertelt ons dat alles energie is. Dat wat leeft maar ook dat wat niet lijkt te leven en de lege ruimte daar tussenin (die dus niet echt leeg is). Alles bestaat uit moleculen die weer bestaan uit atomen > elektronen > neutronen > protonen. Die moleculen kunnen we waarnemen als trilling. Energie is in principe alles wat een trilling/frequentie heeft. En dat is dus nouja eh, ALLES.

We beïnvloeden die energie continu met wat we eten, inademen, aanraken, horen en zien maar ook met wat we denken en voelen en wat voor betekenis we aan bepaalde dingen geven. Inmiddels is dit door meerdere studies en onderzoeken naar voren gekomen. We beginnen het, wetenschappelijk gezien, te begrijpen. Ooit gehoord van het project ‘Bully a Plant’? Hiermee werd het effect van pesten aangetoond. Twee dezelfde planten, evenveel water en zon en zelfde atmosfeer. Plant A krijgt 30 dagen liefdevolle woorden te horen, plant B krijgt deze 30 dagen lang nare, kwetsende woorden te horen. Plant A bloeit volop, plant B kwijnt weg en vertoont verval. De energie van de woorden heeft de cellen en moleculen van de plant beïnvloedt.

 

Creëer je eigen realiteit

De werking van Placebo’s is een vergelijkbaar verhaal. Als de overtuiging maar sterk genoeg is of regelmatig wordt herhaald, reageren de cellen en moleculen op wat het brein/lichaam uitzendt en zet het iets in gang wat die overtuiging zal bevestigen. Boontje komt om zijn loontje, maar dan zonder het oordelend element. Geen goed of fout. Het is eigenlijk; wat boontje uitzendt is wat boontje aantrekt. We kunnen stellen dat onze standpunten en gedachten onze realiteit creëren en dat we dus simpelweg andere keuzes kunnen maken om een meer gewenste realiteit te creëren. Klopt. Echter, soms zetten we onszelf zo vast dat we de keuzes niet opmerken of bang zijn ze te maken. Dat is nu waar de Bars™ om het hoekje komen kijken :).

Bars pointsDe Access Bars™, ontwikkeld door Gary Douglas, zijn 32 punten op het hoofd waarin alle polaire elektrische lading van alle houdingen, gedachten en emoties over allerlei aspecten en onderwerpen van een mensenleven liggen opgeslagen. Door het aanraken van die punten met de vingertoppen (door de behandelaar) vindt er een energiestroom plaats. Je kunt dit vergelijken met het aanraken van de polen van een batterij. De lading van alle gedachten, houdingen en emoties die je beperken kunnen zich vervolgens beginnen los te laten.

Het veranderen of loslaten van die lading is een essentieel onderdeel van heling, omdat je jezelf letterlijk ziek , depressief  en angstig kunt denken. Zodra we leren en in staat worden gesteld om andere mogelijkheden te zien en te kiezen, kan het genezen/helen of het fijnere leven, zo je wil, beginnen. Een leven waarin het woord ‘normaal’ geen betekenis heeft, je voorbij de labels gaat en je alleen nog maar leeft in oneindige mogelijkheden.

Wil je hier meer over weten dan kun je op deze link klikken.

:)

Liefs!

Thiska van den Heuvel

Wil je regageren op het artikel van Thiska? Scroll even naar beneden om een reactie achter te laten…


Wil Jij Makkelijker Kunnen Leven Met Je ADD, ADHD of HSP?
Meld Je Dan Nu Aan En Ontvang Elke Maandag Gratis Tips en Inspiratie!
+ Nu Direct 2 Leuke Cadeautjes! 

2 gedachtes op “Mijn leven met ADD… Van stoornis naar kracht”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top