Leuke ADD, ADHD en HSP zelfhulpboeken

Overzicht met goede boeken voor mensen met ADD, ADHD en HSP

Hieronder vind je boeken ter informatie en die je in je dagelijks leven helpen omgaan met ADD, ADHD of HSP. Ook staan er boeken tussen die juist de kracht en voordelen van deze ‘aandoeningen’ benadrukken. Lees verder...

Wat ik ook niet weg mag laten is het inmiddels erg populaire boek ‘De Paleo Revolutie’, waar steeds meer mensen hele positieve resultaten mee behalen op het gebied van onverklaarbare, vervelende klachten. Het boek gaat diep in op het Paleo ‘oerdieet’. Je leest bijvoorbeeld waarom juist deze voeding zo goed voor ons is en het staat natuurlijk vol met Paleo recepten. Het Paleo dieet is eten zoals de oermens deed. Je eet vooral vlees, vis, groente, fruit, noten en zaden en de voordelen ervan op je gezondheid zijn echt enorm.

Verder vind je nog twee boeken die specifiek gericht zijn op hulp bij burn-out en depressie en onderaan nog een aantal goede e-books en E-cursussen.

Ik hoop dat je er een boek tussen vindt waar je veel aan hebt. Laat onderaan de pagina ook zeker van je horen welk boek jij een echte aanrader vindt voor ADD’ers, ADHD’ers of HSP’ers.

Groet, Jochem

 

Klik op het plaatje van het boek voor meer informatie en recensies

Bekijk mijn persoonlijke aanrader...

Hieronder zie je het boek ‘The Davinci Method’ van John Loporto. Dit is een geweldig boek dat eigenlijk gewoon iedereen met ADD/ADHD gelezen moet hebben. Waarschijnlijk lees je het boek net als ik en anderen in 1 dag uit en sta je met een mond vol tanden. Zo enorm inspirerend is het. Het is een compleet nieuwe kijk op de kenmerken van ADD en ADHD. Maar niet enkel zomaar een visie, het is ook goed onderbouwd. Bekijk hieronder ook even de inspirerende video van John Loporto, als voorproefje op het boek ;) Dan weet je al een beetje waar het heen gaat.

 > Loporto’s ‘The Davinci Method’ koop je hier

The davinci-method front coverThe davinci method - back cover

……..


De celestijnse belofteEen ander boek die ik echt super vind is ‘De Celestijnse belofte‘. Geen boek over ADD/ADHD maar wel erg inspirerend en het zal je ook zeker even aan het denken zetten!

De celestijnse belofte vind je hier

 

 

Hulp en informatieboeken voor ADD’ers en ADHD’ers

Het add syndroom, een nieuwe kijk op ADD en ADHDBoek'Hoera ik heb ADHD, van patient tot temperament!'Leven met ADD

Boek'Opgeruimd leven met ADHD'Boek, Leven met ADHDBoek'ADHD bij volwassenen'

 

Ouders van kinderen met ADD en ADHD

Boek'Opvoedwijzer ADD & ADHD'

Werkboek voor kinderen met ADD, ADHD en dyslexie

Werkboek'Ik leer anders'

ADD en ADHD in relaties

Boek'ADHD relaties'

Hulp bij hooggevoeligheid (HSP)

Boek'Hoog sensitieve personen'Boek'Jong en hooggevoelig, hoezo anders?!'
.

Hoog sensitiviteit in relaties

Boek'Hoog sensitieve personen in de liefde'

Hulp voor ouders van hoog sensitieve kinderen (HSK)

Boek'Het hoog sensitieve kind'

 

 

Stress, burn-out en depressie

Boek'Gefeliciteerd met je burn-out, In 7 stappen weer stralen'Boek'Stap voor stap je depressie te lijf'

Waardevolle E-books en E-cursussen

Sociaal zelfvertrouwen - sociale fobie

Gelukkig zijn Gelukkig blijven
Wil Jij Makkelijker Kunnen Leven Met Je ADD, ADHD of HSP?
Meld Je Dan Nu Aan En Ontvang Elke Maandag Gratis Tips en Inspiratie!
+ Nu Direct 2 Leuke Cadeautjes! 

14 reacties op “Leuke ADD, ADHD en HSP zelfhulpboeken”

 1. blank
  Paula van der Laan

  Het enige goede boek
  wat ik over add heb gelezen is:
  handboek add‘ geschreven door Karin Windt.

  Al de boeken ad(h)d waarbij adhd en add op 1 hoop worden gegooid kloppen wat mij betreft niet.

 2. blank

  Beste Jochem,

  Mijn zoon van 9 is ernstig dyslectisch. Dit is 1,5 jaar geleden vastgesteld. We hebben er veel over gelezen en hebben het geaccepteerd. Hij heeft nu een jaar extra begeleiding voor zijn dyslexie. Helaas lijkt hij daar onvoldoende van te profiteren. Ook blijvend zijn leerprestaties (voor taal en rekenen) ver onder de maat. Hierbij moet worden opgemerkt dat hij geen moeite heeft met de vakken als biologie, natuurkunde , geschiedenis.

  Omdat onze zoon faalanstig werd en totaal geen zin heeft in school, hebben wij we onderzoek laten doen naar eventuele diepere oorzaken van zijn onderpresteren. Hieruit is naar voren gekomen dat hij naast dyslexie ook een lichte vorm van ADD heeft.

  We hebben nu een diagnose, maar we zijn er nog niet. Veel kenmerken, helaas de minder positieve, zijn herkenbaar. Ik ben nu aan het inlezen over ADD, in combinatie met dyslexie en wat we in de thuissituatie en op school kunnen doen om te kunnen functioneren. Bij mijn zoektocht kwam ik op jouw site. Ik had veel negativiteit gelezen hierover, dus wat positieve info is prettig.

  Overigens, Voor zover wij kunnen nagaan, heeft in de nabije familie (bij mij en mijn man ) niemand dyslexie of add.

  Groeten,
  Angela

  1. blank

   Hoi Angela,
   Veel sterkte met deze ontwikkelingen. Uiteindelijk zal je zoon zijn weg op zijn manier wel vinden en zijn kwaliteiten, want die heeft hij zeker, gaan uiten.
   Niet ieder kind is nu eenmaal goed in alles, het mooie is juist dat we kunnen uitblinken in die dingen die ons uniek maakt.
   Groet Jochem.

 3. blank
  Jacqueline hartman

  Hoi Jochem, ken je het boek: Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen. door Laura Batstra. Ik heb het gelezen en wil het van harte aanraden. Mijn zoon heeft diagnose ADHD evenals mijn man. Zelf ben ik HSP-er. Het boek gaat er niet vanuit dat ADHD niet bestaat, maar dat het labelen soms iemand geen goed doet. Men gaat er al op school vanuit dat het kind zeer druk zal zijn, dus benadert men het kind ook gelijk als zodanig, bijvoorbeeld. Verder spreek het boek voor zich. Het is geschreven door een psychologe, die zelf uit de reguliere gezondheidszorg is gestapt, omdat de diagnose zo makkelijk gesteld werd en er gelijk medicatie werd voorgeschreven. Dat kon ze niet meer… Lees het zelf maar, echt een aanrader!

  Jacqueline Hartman

  1. blank

   Hey bijzonder. Stond gister (30 – 11 – 2017) een artikel in het Nederlands Dagblad over Batstra. In het kort haar standpunt zoals ook in dit boek verwoord.

 4. blank

  Hallo,
  Een ander interessant boek om te vermelden is De hoogsensitiviteit survivalgids van An Michiels. Dit is een boek voor kinderen om zelf te lezen. Het is duidelijk en op een leuke manier geschreven. Wellicht iets om op te nemen in de boekenlijst.

  Hartelijke groet,
  Bea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNederlands
de_DEDeutsch fr_FRFrançais nl_NLNederlands
Scroll naar top