LTO3 jar - gooed alternative supplement for ADD, ADHD and HSP

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twelve + three =

14 reacties

 1. Inmiddels bijna 2020 en nog steeds geen zorgverzekeraar gevonden, die LTO3 wil vergoeden.

  Ik zit nu al twee jaar vast aan de goedkopere LTO3 vervangers van Vitaplanet, want LTO3 is gewoon niet betaalbaar voor mij. Helaas is de rust in mijn hoofd is nog steeds ver te zoeken, heb ik nog steeds last van veel prikkels en mijn concenteren gaat nog steeds erg moeizaam.

  Je leest ook heel vaak dat de goedkopere vervangers, niet hetzelfde effect opleveren als de officiële LTO3.

  Veel mensen hebben aantoonbare baat bij het gebruik van LTO3, maar niet één zorgverzekeraar wil eraan geloven.

  Ik vind het een schande.

  1. Hello,

   Ik ben op zoek naar een alternatief voor dexamfetamine die ik een paar jaar gebruik. Ik wil er vanaf, ook vanwege mijn principes tegen de farma (maffia) industrie.
   Van een vriendin kreeg ik een tip om LTO3 te gaan proberen. De kosten zijn inderdaad hoog. Maar ik betaal apotheekkosten (het bereiden van het pilletje). Mijn volledige eigen risico gaat er aan op. Mijn zorgverzekeraar vergoed wel het tabletje. Dus kosten maak ik sowieso, dan het liefst op plantaardige basis, ipv synthetisch.

   Nu zie ik dat er waarschijnlijk 1 verzekeraar LTO3 vergoed. CZ? Klopt dat?

   Groetjes Jaime

   1. Hoi Jaime,
    Dat was altijd PNO maar dat zou je het beste even na kunnen vragen. Ik zou gewoon ook even CZ bellen om te vragen hoe het precies zit.
    Indien ze het vergoeden moet je wel een aanvullend pakket nemen. Als dat je kosten verminderd is het natuurlijk het overwegen waard.
    Best of luck.
    Greetings Jochem

    1. Bedankt voor je reactie Jochem. Ik ga het uitzoeken. Heb nu weer nieuwe adhd medicatie gekregen, maar ik wil het gewoon niet meer. Binnenkort zal ik LTO3 bestellen en uitproberen. Ik ben heel erg benieuwd. Ik heb gelezen dat het ook gecombineerd kan worden met de CBD olie.
     Groetjes Jaime

 2. Inmiddels 2019;
  Helaas zijn er geen zorgverzekeraars te vinden die LTO3 vergoeden. Dit komt omdat het geen geregistreerd geneesmiddel is. De fabrikant of importeur dient bij het CBG-MEB dit aan te vragen. Dan kan de overheid heroverwegen of LTO3 mogelijk wel vergoed kan worden.
  Zou voor velen een verlichting bieden.

  1. Vergoeding voor supplementen is nog altijd een lastig gebied. Zorgverzekeraars kiezen doorgaans voor geregistreerde medicamenten. PNOzorg heeft het een lange tijd vergoedt vanuit hun aanvullende pakket. Je kunt het beste hierover met hun contact opnemen.

 3. Hai, Wordt de LTO3 ook vergoed wanneer het door je natuurgeneeskundige therapeut wordt voorgeschreven? Met vriendelijke groet, Monique

  1. Hoi Boscker, PNOzprg vergoed lto3 wanneer je aanvullend verzekerd bent. Dit is wel logisch want als het vanuit de basis vergoed zou worden zou elke zorgverzekeraar lto3 vergoeden. De voorwaarde die PNPzorg stelt is dat lto3 door een arts, bijvoorbeeld je huisarts of psychiater, is voorgeschreven.

   Hoop dat je hier verder mee kunt.

   Greetings Jochem.

   1. Dag Jochem!

    Zijn er naast PNOZorg nog meer verzekeringen die LTO3 vergoeden, of zijn zij de enige?
    En gaat PNOZorg in 2015 mee door met de vergoeding?
    Vast bedankt voor je antwoord!

    Groeten,

    Tom

    1. Hoi Tom, naar mijn weten doet alleen PNOZorg dat nog maar er zullen er ongetwijfeld meer gaan volgen. Dat heeft tijd nodig. Zorginstanties hebben het nu eenmaal niet zo op natuurlijke middelen. Maar mijn verwachting is wel dat ze er in 2015 mee doorgaan. Maar je weet toch wel dat lto3 enkel vergoed wordt wanneer het is voorgeschreven door een arts? Groet Jochem.