Gastenboek (niet voor vragen)
Bericht achterlaten in het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd, je naam en eventueel de stad wel.
Je bericht wordt pas zichtbaar nadat we het beoordeeld hebben. We houden het recht om berichten niet te publiceren. Meer informatie vind je in ons privacybeleid addkenmerken.net/privacy
95 berichten.
Manou Bach schreef op 13/03/2014 om 19:30:
Hallo Jochem,

Bedankt voor je leuke site en tips, ik heb er al veel aan gehad en omdat mijn vrienden kring ook uit een groot aantal AD(H)D ers bestaat . (soort zoek soort zeggen wij altijd) hebben inmiddels ook al heel wat vrienden zich bij je site aangemeld.
Tevens zijn we nu met meerdere mensen tegelijk aan het uitproberen wat LTO3 met ons doet.


Ik wil even laten weten dat de LTO3 bij mij nog steeds positief werkt ( gebruik het nu een maand) en ook de onrust die ik nog in mijn lijf had is nu een stuk minder.
Ondanks dat mijn bestaande medicatie goed werkte heb ik nu met LTO 3 het gevoel dat ik me toch goed kan concentreren en kan plannen en heb ik meer het gevoel dat ik echt lekker mezelf ben.

Ik heb inmiddels het boek 'Leven met ADD' van Sterre Hunvie besteld en in 2 dagen uitgelezen.
Wat een geweldig boek is dat.
Echt een aanrader!
Zo lekker duidelijk en uitnodigend geschreven en zoooooo herkenbaar allemaal.
Fijn ook dat het boek geschreven is vanuit een gezinssituatie waarin niet iedereen ADD heeft.
Er zijn niet veel boeken over ADD bij volwassenen.
vaak is het alleen maar een hoofdstuk in een boek over ADHD, en ook in mijn ogen zitten er toch echt wezenlijke verschillen in ADD en ADHD.
Het enige waar in ik mijzelf en mijn zoon niet in herken is het feit dat ze ADD ers omschrijft als vaak rustig en teruggetrokken, graag alleen.
Wij zijn beide niet hyper, maar wel creatief/actief en altijd graag onder de mensen.
verder is alles in het boek zeer herkenbaar en inspirerend.
Echt een aanrader die makkelijk weg leest en ook handig voor de partner zonder ADD.

Groeten Manou Bach
alpon schreef op 05/03/2014 om 12:41:
Erg goed dat jij wetenschap en ervaring gekoppeld hebt in deze website. Door jou ervaringen breng jij de wetenschap over dit onderwerp tot leven. Een aantal losse theorieen vallen nu samen, erg goed en bedankt hiervoor.

hartelijke groet, Alphon
Amy schreef op 04/03/2014 om 08:16:
Leuk dat deze website er is, de meeste sites zijn puur informatief, en bij het lezen lijkt het of de informatie over voorwerpen gaat, bij het lezen van deze site heb ik meer het gevoel dat het over mensen zo als ik gaat.
Kevin schreef op 25/02/2014 om 18:48:
Thanks voor de leuke informatie. Het is voor mijn dochtertje. grts Kevin
Anita schreef op 20/02/2014 om 09:04:
Dank je wel voor zoveel informatie.
Nu kunnen we ook vooruit op de scholen.
Renata schreef op 18/02/2014 om 14:07:
Hallo Jochem,

Ik ben Renata en ben 37 jaar, getrouwd met Patrick en moeder van een dochter, Melissa, 11 jaar oud. Ik heb sinds vorig jaar pas ontdekt dat ik ADHD heb, en dat ik daar veel moeite mee heb. Achteraf uit de vragenlijsten en gesprekken met de psychiater blijk ik al last van ADHD te hebben sinds mijn kindertijd/ pubertijd. Op facebook zag ik je site staan van ADD/ADHD, en mijn man zei al vaker tegen me, sluit je toch eens aan bij een site van ADHD, om met lotgenoten te kunnen praten over ADHD. En nu heb ik de stap maar eens gezet. Ik ben blij met deze site, en ga er zeker gebruik van maken. Bedankt Jochem voor de uitnodiging.
Groetjes, Renata
maureen schreef op 14/02/2014 om 10:15:
Hallo Jochem,
Allereerst mijn complimenten voor deze super site !!
Ik ben maureen en ongeveer twee en half jaar geleden is bij mij gebleken dat ik adhd heb wat voor mij op dat moment een hele opluchting was,zat op dat moment midden in een vervelende echtscheiding, tijdelijk met mijn dochter van 10 jaar bij mijn ouders ingewoond wat enorm wennen was,na bijna driekwart jaar later een eigen woning betrokken en dacht eindelijk wat rust te krijgen...helaas niets was minder waar, twee banen,huishouden,opvoeding kind,afspraken psychiater,adhd coach zh,adhd coach thuis.......voelde ik me steeds ellendiger en futloos en mijn hoofd zat helemaal vol kon niet meer normaal denken.....chaoch,en maar door blijven gaan want er moet toch brood op de plank komen todat ik niet meer kon en dus een burn out had!!
nu 8 maanden later en nog gedeeltelijk in de ziekte wet mijn andere baan ben ik inmiddels kwijt geraakt omdat ik te lang ziek was (wat ik ook wel begrijp) en nog geen vaste aanstelling had. mijn andere baan daar werk ik al twaalf jaar dus dat geluk heb ik.
Elke dag is weer een gevecht met mezelf om de dingen anders aan te pakken/doen heb nog steeds niet de juiste methode gevonden,maar we gaan door alhoewel ik er soms zo moedeloos van word en zou willen dat ik het nooit had geweten had niet gedacht dat het zo,n impact op mijn leven zou hebben en voel me ontzettend onzeker en boos!! maar ik heb jou verhaal gelezen en jij hebt er ook jaren mee gestruggeld ben blij voor je dat je hier in voor jou de juiste manier hebt gevonden en ik hoop dat mij dit ook zal lukken.
ik kan nog wel verder gaan met schrijven maar dat doe ik maar niet want anders wordt het een warboel en blijf ik in herhalingen vallen whaha!
succes met deze site en super dat er zulke goede informatie op staat,

vriendelijke groet van Maureen
Marina schreef op 30/01/2014 om 19:00:
Eindelijk wat meer info over ADHD ! Onze jongste dochter heeft ADHD en we hebben veel problemen met haar school ! En we gaan binnen kort met de lto3 beginnen mijn dochter wil eerst zelf hier over lezen ,maar ziet het wel zitten !!
Succes
Mw vienerius schreef op 29/01/2014 om 07:24:
Ik heb al veel gelezen en probeer de omgeving het te laten inzien
Is idd erg moeilijk te begrijpen
Mijn zoon en man hebben add
Ze zijn zo gefrustreerd dat ze geen hulp bij. Coรถrdineren aannemen maar verbaal agressief worden
Dit laatste is voor mij erg moeilijk
Ik zal je mail ter steun voor mij gebruiken
Floor schreef op 24/01/2014 om 14:11:
Hoi, ik ben een 15 jarig meisje met ADD. De diagnose is al 4 jaar geleden vastgesteld en mijn moeder wou me daar meerdere keren over informeren maar ik wou er nooit wat van weten. Voelde en voel mij altijd "anders" dan mijn leeftijd genoten. Heb al zo'n 6 middelbare scholen versleten, en voelde mij altijd abnormaal. Raakte hierdoor erg gefrustreerd want ik wou het wรฉl goed doen op school en thuis. Vandaag kwam ik per toeval bij uw site en zag de kenmerken van ADD. Ben er ontzettend emotioneel van geworden, alsof de laatste jaren van onbegrip eindelijk op zijn plek vielen. Voel me nu eens stuk minder alleen. Begrijp mezelf eindelijk, alsof ik na 15 jaar eindelijk in de spiegel mocht kijken. Wil u hiervoor bedanken en voor de tips op uw site!! Weet niet of u dit leest of uberhaupt interessant vind. Maar moest het toch echt even sturen. Zie het als een goede feedback. Top site!!

Dank u wel. Gr floor
Merel schreef op 24/01/2014 om 13:22:
Hoi Jochem,

Allereerste hartelijk dank voor het maken van deze site!
Ik kwam via Facebook op jouw website terecht, waar ik meerdere verhalen kon lezen van mensen die ook een vorm van ADD of ADHD hebben.
Jouw site sprak me meteen aan omdat de maker zelf weet wat het is, waardoor ik toch sneller geneigd ben jou te geloven dan de "pillen industrie"
Bij mij is de diagnose ADD pas op mijn 25ste gesteld. In eerste instantie ging ik hier in mee, oftewel stond ik open voor elke vorm van hulp. Ik ben toen direct begonnen met Ritalin, wat bij mij na een aantal weken niet meer te doen was. Ik viel enorm veel af en kon nog sneller praten dan dat ik normaal al doe. Ik had altijd al wel meerdere baantjes, maar met Ritalin werkte ik tot laat in de avond en stond ik de volgende dag weer vroeg op om te werken. Niet normaal als je het mij vraagt, maar ik ging als een speer. De eerste maanden heb ik ontzettend veel geslapen, volgens de dokter heel normaal. Ik had naast het gewichtsverlies ook veel last van de rebounds en heb me maanden na het stoppen nog een afkickende junk gevoeld. Koude rillingen door mijn lijf en mijn kaken spande zich constant aan. Daarna werd Concerta voorgeschreven, waar ik na drie maanden ook vanaf wilde, al moet ik zeggen dat dat spul beter "werkte" dan Ritalin. Voor het eerst in mijn leven dacht/deed/voelde ik me zoals een "normaal" persoon zich voelt. En ik kan maar een ding zeggen........Wat was dat SAAI! Het hebben van meerdere gedachtes door elkaar heen en lekker van de hak op de tak te zijn, is WIE IK BEN. Ik ben door mijn ouders keurig in elkaar gezet en alles zit er op en eraan. Ik mankeer niks, ik heb misschien wat meer moeite dan een andere met simpele dingen. Ok ik ben misschien niet de makkelijkste persoon om mee om te gaan, maar een dag met mij is nooit saai. In mijn werk heb ik er soms last, maar ook weer lol van. Ik kan juist door deze eigenschappen heel creatief en vrij denken. Mijn rijke fantasie en enthousiasme heeft me vele malen uit diepe dalen gehaald. Ik probeer zo goed mogelijk te slapen/eten/bewegen en vooral een bestemming in het leven te vinden waarvoor ik hier ben. Er is een reden dat ik geboren ben zoals ik ben en ik hoop dat andere ADHDรฉrs (of andere etiketten waar we eigenlijk helemaal niet van houden, want we zijn niet de diagnose, we hebben het maar opgeplakt gekregen) in gaan zien dat we best wel geinige mensen zijn. Groetjes Merel
Saskia van Wagensveld schreef op 24/01/2014 om 11:02:
Hoi Jochem, Mijn dochter van bijna 11 is hoog sensitief, heeft dyslexie en ik denk ook ADD. Ook wij hebben gezocht en nog steeds wat de beste manier van omgaan is met haar om haar te begeleiden. Bedankt voor alle info die je hebt verzameld. Heb jij ook wel eens gehoord van Bio-feedback? Mijn dochter doet 2 keer per week een half uur een programma op ADD en drie keer per week op school een dyslexie programma. Hierdoor gaat het leren concentreren steeds beter. Ze is ooit getest en zou niet verder komen dan groep 6 en zit nu gewoon op nivo in groep 7. Dit wilde ik nog even toevoegen. groetjes van een hoog-sensitieve moeder Saskia
Truus schreef op 18/01/2014 om 21:47:
Beste Jochem,

Al jaren gebruik ik antidepressiva maar ben inmiddels 69 jaar maar herken (bijna) alles. Mijn leven is een worsteling geweest en vaak eenzaam in mijn gevoel. Anderen beoordeelden mij als vrolijk terwijl ik me van binnen zo wanhopig en onbegrepen voelde. Er zijn meerdere familieleden met soortgelijke problemen die b.v. Concerta hebben gebruikt bij vastgestelde ADD.
Mijn vraag is of de nieuwe natuurlijke medicijnen gebruikt zouden mogen worden bij mijn nu gebruikte antidepressiva. Wat zou ik blij zijn als ik nog tijd krijg om wat minder chaotisch te mogen leven. Voor mijn gevoel heeft het weinig zin om op oudere leeftijd nog te laten vaststellen of het ADD (of HSP) is.
Ik was stomverbaasd hoeveel ik herkende van mezelf!
Wil je a.u.b. antwoord geven.
Heel veel dank!!!!!!!
kirri schreef op 16/01/2014 om 09:39:
Beste Jochem,

Ik ben al jaren opzoek naar wat er met me mis is. Ik ben er al jaren van overtuigd dat er iets mis is met me maar weet niet wat, en dat kwelt me verschrikkelijk. Ik zit er ondertussen ook helemaal onderdoor en weet niet meer wat te doen.
Mijn broer is een jaartje opgenomen geweest in een instelling en ik heb net van hem vernomen dat daar onder andere ADD is vastgesteld. Ik ben daar heel wat over gaan opzoeken en het komt allemaal vrij bekent. zowel voor mijn broer als voor mezelf, als misschien zelfs voor mijn vader.
Maar soms zijn er ook wel kleine dingen die ik dan niet herken, dus ben niet helemaal zeker of het dit nu is of niet. Ik hoop snel een antwoord te krijgen, maar het loopt hier allemaal stroef en ik vrees dat het nog even gaat duren.
Ik ben alvast blij dat ik jou site ben tegengekomen, het heeft mij wel terug moed gegeven.
Bedankt
vera schreef op 02/01/2014 om 14:46:
Hallo Jochem,
Ik heb altijd al gemerkt dat ik niet pas in het 'plaatje' van de maatschappij. Nu is bij mij kort geleden ADD geconstateerd. Dit voelde als een bevestiging, en ik was zeer opgelucht. In mijn ziel voel ik dat ik goed genoeg ben, maar ik werd toch steeds onzekerder over het feit dat ik ADD heb. Dit komt onder andere door dat ik sociaal onzeker ben en het gevoel heb dat ik niet kan voldoen aan de eisen die mijn opleiding van mij verwacht. Mijn begeleiders hebben vraagtekens bij of ik de opleiding wel haal (Al mijn cijfers zijn boven de 7), omdat ik heb aangegeven dat ik moeite heb met plannen. Nu doe ik verder onderzoek naar AD(H)D voor een schoolwerkstuk en het viel mij op dat vooral de negatieve kanten werden besproken....totdat ik op uw site terecht kwam. Mijn hart vulde zich met de informatie die ik hier las. Diep van binnen wist ik het, maar door het hier zo zwart wit te zien, werd het bevestigd. We zijn juist goed genoeg!! Dankjewel! Ik vind het een mooi initiatief en ik weet zeker dat u super veel mensen helpt!!
p.s ik heb ook gelijk het eBOOK besteld!!!
Liefs Vera