Gastenboek (niet voor vragen)

Bericht achterlaten in het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd, je naam en eventueel je woonplaats wel. Je bericht wordt pas zichtbaar nadat we deze beoordeeld hebben. We houden het recht om berichten niet te publiceren. Meer informatie vind je in ons privacybeleid addkenmerken.net/privacy
98 berichten.
Cristiaan Cristiaan schreef op 19 juni 2014 om 08:48:
het is een goede site, ik heb er heel veel info voor mijn werkstuk vandaan kunnen halen.
het is een goede site, ik heb er heel veel info voor mijn werkstuk vandaan kunnen halen.
ana ana schreef op 17 juni 2014 om 21:38:
Dag, ik zag uw website vandaag en ziet er zo goed uit. Ik zelf ik weet niet zeker of ik add heb, ik weet dat ik als kind mijn eigen "wereld"had en moeilijk concentreren.Nu ben ik 46 jaar oud en nog steeds heb ik moeite om een normaal leven te hebben, wat ik erg vind is dat ik altijd moe ben en snel geiriteerd. Als ik naar mijn huisarts ga, gaat hij zeker antidepressiva maar ik word gek van. Is add ook gebrek aan serotonine? Omdat ik weet gewoon niet wat moet ik nemen...en ik ben bang voor bijwerkingen. Ik ben gevoelig voor medicijnen, ik heb ooit seroxat gekregen en ik moest direct mee stoppen omdat mijn ogen kapot gingen en ik werd allen maar vreemd van. Bedankt, ANa
Dag, ik zag uw website vandaag en ziet er zo goed uit. Ik zelf ik weet niet zeker of ik add heb, ik weet dat ik als kind mijn eigen "wereld"had en moeilijk concentreren.Nu ben ik 46 jaar oud en nog steeds heb ik moeite om een normaal leven te hebben, wat ik erg vind is dat ik altijd moe ben en snel geiriteerd. Als ik naar mijn huisarts ga, gaat hij zeker antidepressiva maar ik word gek van. Is add ook gebrek aan serotonine? Omdat ik weet gewoon niet wat moet ik nemen...en ik ben bang voor bijwerkingen. Ik ben gevoelig voor medicijnen, ik heb ooit seroxat gekregen en ik moest direct mee stoppen omdat mijn ogen kapot gingen en ik werd allen maar vreemd van. Bedankt, ANa
Jacqueline Jacqueline schreef op 4 juni 2014 om 07:43:
Hoi hoi Was verast en blij dat er zoveel positieve handige tips zijn. En soms kan het me helpen door me dal heen te helpen . Ook voor de mensen in mijn leven heb ik deze site gelinkt . Kreeg positieve reactie op Gr. Jacqueline
Hoi hoi
Was verast en blij dat er zoveel positieve handige tips zijn.
En soms kan het me helpen door me dal heen te helpen .
Ook voor de mensen in mijn leven heb ik deze site gelinkt .
Kreeg positieve reactie op
Gr. Jacqueline
Guus Guus schreef op 3 juni 2014 om 16:07:
Sinds 2 jaar ken ik de naam van het beestje dat mijn leven al 52 jaar misvormt: ADD. En Joost mag weten wat zich voor secundaire stoornissen hebben ontwikkeld, die mij nóg meer anders doen zijn dan andere mensen dan ik wil. Mensen wier ontwikkeling wel gestaag vorderde, en die niet in klas 3 gymnasium plots alle aansluiting verloren. Mensen die wel zinvolle carrières en happy gezinnen realiseerden. Nee, dan ik: van alle verdere opleidingen getrapt of voor gevlucht, sindsdien puur fysieke kut-baantjes of in de Steun hangen, druks, gigantische bom-kraters in Relatie-land, dakloos geweest, Pliesie, schuldhulp...kortom: The Works! Bij de GGZ een ADD-cursus gevolgd, Mindfulness idemdito, erg-interessant-en-herkenbaar-enzo, maar al met al is er eigenlijk weinig blijven hangen. Het anti-depressivum Wellbutrin (een dopamine preparaat) is voor mij een echte life-saver. Ik merk er niks van, alleen op een "moment le plus profond", kan ik een agressieve zelf-destructieve depressie á la minute ombuigen. Even aan de noodrem trekken, en hoppa: de donkere wolken drijven weg. Geweldig! Ermee ophouden is ondenkbaar, binnen 6 weken slaan gegarandeerd alle stoppen door. Vanwege de ongeneeslijkheid van ADD en het "been there, done that"-idee, zoek ik geen hulp meer bij GGZ. Ook van het spirituele wereldje heb ik inmiddels mijn bekomst, Zen-meditatie lijkt een vooralsnog klein verschil te maken qua zielerust en relativeringsvermogen. Ik ben eerlijk gezegd niet gecharmeerd van de Yankee-style hoera-praat van deze site, toch ben ik U dankbaar voor Uw initiatief. Want ik ben het allemaal wel een beetje zat, zo langzamerhand. Grtz, Guus.
Sinds 2 jaar ken ik de naam van het beestje dat mijn leven al 52 jaar misvormt: ADD. En Joost mag weten wat zich voor secundaire stoornissen hebben ontwikkeld, die mij nóg meer anders doen zijn dan andere mensen dan ik wil. Mensen wier ontwikkeling wel gestaag vorderde, en die niet in klas 3 gymnasium plots alle aansluiting verloren. Mensen die wel zinvolle carrières en happy gezinnen realiseerden. Nee, dan ik: van alle verdere opleidingen getrapt of voor gevlucht, sindsdien puur fysieke kut-baantjes of in de Steun hangen, druks, gigantische bom-kraters in Relatie-land, dakloos geweest, Pliesie, schuldhulp...kortom: The Works!
Bij de GGZ een ADD-cursus gevolgd, Mindfulness idemdito, erg-interessant-en-herkenbaar-enzo, maar al met al is er eigenlijk weinig blijven hangen. Het anti-depressivum Wellbutrin (een dopamine preparaat) is voor mij een echte life-saver. Ik merk er niks van, alleen op een "moment le plus profond", kan ik een agressieve zelf-destructieve depressie á la minute ombuigen. Even aan de noodrem trekken, en hoppa: de donkere wolken drijven weg. Geweldig! Ermee ophouden is ondenkbaar, binnen 6 weken slaan gegarandeerd alle stoppen door. Vanwege de ongeneeslijkheid van ADD en het "been there, done that"-idee, zoek ik geen hulp meer bij GGZ. Ook van het spirituele wereldje heb ik inmiddels mijn bekomst, Zen-meditatie lijkt een vooralsnog klein verschil te maken qua zielerust en relativeringsvermogen.
Ik ben eerlijk gezegd niet gecharmeerd van de Yankee-style hoera-praat van deze site, toch ben ik U dankbaar voor Uw initiatief.
Want ik ben het allemaal wel een beetje zat, zo langzamerhand.
Grtz,
Guus.
Werner Werner schreef op 29 april 2014 om 11:42:
Bedankt voor deze site! Het is absoluut niet makkelijk om als ADD'er je weg te vinden in de maatschappij waarin alles snel gaat en moet. Ik voel me vaak een beetje verloren terwijl ADD'ers weldegelijk een belangrijke bijdrage kunnen leveren, juist vanwege al die talenten. Ik ga al je tips zeker uitproberen / voor mezelf aanscherpen om uiteindelijk zonder medicatie door t leven te gaan. Een ding wat ik na jaren wel geleerd heb is om die dingen te doen waar je goed in bent en niet al je energie te steken in zaken die bij de gedachte eraan alleen al spanning opwekken (mits noodzakelijk dan). Anyways, nogmaals dank en ga vooral hiermee door. Ik denk dat je een hoop 'soortgenoten' een enorm plezier doet. Gr, Werner.
Bedankt voor deze site! Het is absoluut niet makkelijk om als ADD'er je weg te vinden in de maatschappij waarin alles snel gaat en moet. Ik voel me vaak een beetje verloren terwijl ADD'ers weldegelijk een belangrijke bijdrage kunnen leveren, juist vanwege al die talenten. Ik ga al je tips zeker uitproberen / voor mezelf aanscherpen om uiteindelijk zonder medicatie door t leven te gaan. Een ding wat ik na jaren wel geleerd heb is om die dingen te doen waar je goed in bent en niet al je energie te steken in zaken die bij de gedachte eraan alleen al spanning opwekken (mits noodzakelijk dan). Anyways, nogmaals dank en ga vooral hiermee door. Ik denk dat je een hoop 'soortgenoten' een enorm plezier doet.

Gr, Werner.
Niels Niels schreef op 26 april 2014 om 05:13:
Hoi Jochem, En daar zit ik op een camping aan de Loire. De dag van de terugreis naar huis na een week lange afstanden rijden op de motorfiets. Een solo reis om even weg te komen van al het gedoe in mn dagelijks leven. Ongeveer acht maanden geleden kreeg ik (op 38 jarige leeftijd) de diagnose ADD nadat ik bij de verslavingszorg binnenstapte om mijn canabisverslaving ein-de-lijk het hoofd te gaan bieden. Wat een moment van enorme herkenning was het toen ik de lijsten met symptomen voor het eerst las. Eindelijk een verklaring voor zo veel lastige dingen in mn leven! Ik kickte af, viel terug, en probeer er, ondanks en dankzij alle hulp die ik al krijg, er opnieuw het hoofd aan te bieden. Tot dusver is het nog een worsteling, het leven. I'm learning to live. Wat gek eigenlijk dat ik nu pas je website ontdek. Te veel om nu te lezen. Ik moet inpakken en gaan...maar ik heb al een aantal tips gelezen die ik zeker de moeite van het uitproberen waard vind. Dank je voor deze bron van inspiratie!
Hoi Jochem,

En daar zit ik op een camping aan de Loire. De dag van de terugreis naar huis na een week lange afstanden rijden op de motorfiets. Een solo reis om even weg te komen van al het gedoe in mn dagelijks leven. Ongeveer acht maanden geleden kreeg ik (op 38 jarige leeftijd) de diagnose ADD nadat ik bij de verslavingszorg binnenstapte om mijn canabisverslaving ein-de-lijk het hoofd te gaan bieden. Wat een moment van enorme herkenning was het toen ik de lijsten met symptomen voor het eerst las. Eindelijk een verklaring voor zo veel lastige dingen in mn leven!
Ik kickte af, viel terug, en probeer er, ondanks en dankzij alle hulp die ik al krijg, er opnieuw het hoofd aan te bieden. Tot dusver is het nog een worsteling, het leven. I'm learning to live.
Wat gek eigenlijk dat ik nu pas je website ontdek. Te veel om nu te lezen. Ik moet inpakken en gaan...maar ik heb al een aantal tips gelezen die ik zeker de moeite van het uitproberen waard vind. Dank je voor deze bron van inspiratie!
Naomie Naomie schreef op 24 maart 2014 om 10:26:
Beste Jochem, Na ongeveer een maand heb ik nu ff tijd om te reageren, ik wilde natuurlijk ook het resultaat van LTO3 afwachten. Mijn dochter is 13 jaar en hft verschillende ADHDpillen geprobeerd, van ritalin tot concerta met alle bijwerkingen van elke avond wakker liggen tot migraine en elke morgen was het een ramp om haar te overtuigen dat zij die pillen moest innemen. Ik was jaren lang radeloos en hield mijn hart elke dag vast. Mijn dochter was zeer agresief, je hoefde maar een klein ding te zeggen of ze ging helemaal door t dak. Op school waren haar schoolprestaties redelijk, maar haar gedrag verschrikkelijk. Sinds een maand gebruikt zij LTO3. Het was nog geen 7 dagen en haar vriendinnen merkten het verschil al. Ze was rustiger dan normaal. Ik heb haar natuurlijk goed geobserveerd, zij heeft sinds het gebruik van LTO3 geen woede aanvallen gehad. Ze reageert niet meer zo extreem op uitlatingen van anderen. Kinderen die haar absoluut niet mochten hebben toenadering gezocht. Ze neemt haar pillen zelf en zonder afschuw in. Ik mag nu boos op haar worden, zonder dat zij de deuren aan diggelen slaat en alles omver trekt. Kortom, mijn dochter is zo veranderd, ik kan het bijna niet geloven. Ik heb op 3 april een afspraak met haar psyciater en zal daar ut een en ander bespreken. Ik zal ook mijn best doen om de pillen vergoed te krijgen, want ik heb een extra verzekering voor de concerta. Ik zal bij iedereen die ADHD heeft de LTO3 aanbevelen. M.vr.gr. Naomie
Beste Jochem,

Na ongeveer een maand heb ik nu ff tijd om te reageren, ik wilde natuurlijk ook het resultaat van LTO3 afwachten.
Mijn dochter is 13 jaar en hft verschillende ADHDpillen geprobeerd, van ritalin tot concerta met alle bijwerkingen van elke avond wakker liggen tot migraine en elke morgen was het een ramp om haar te overtuigen dat zij die pillen moest innemen. Ik was jaren lang radeloos en hield mijn hart elke dag vast. Mijn dochter was zeer agresief, je hoefde maar een klein ding te zeggen of ze ging helemaal door t dak. Op school waren haar schoolprestaties redelijk, maar haar gedrag verschrikkelijk.
Sinds een maand gebruikt zij LTO3. Het was nog geen 7 dagen en haar vriendinnen merkten het verschil al. Ze was rustiger dan normaal. Ik heb haar natuurlijk goed geobserveerd, zij heeft sinds het gebruik van LTO3 geen woede aanvallen gehad. Ze reageert niet meer zo extreem op uitlatingen van anderen. Kinderen die haar absoluut niet mochten hebben toenadering gezocht. Ze neemt haar pillen zelf en zonder afschuw in. Ik mag nu boos op haar worden, zonder dat zij de deuren aan diggelen slaat en alles omver trekt. Kortom, mijn dochter is zo veranderd, ik kan het bijna niet geloven.
Ik heb op 3 april een afspraak met haar psyciater en zal daar ut een en ander bespreken. Ik zal ook mijn best doen om de pillen vergoed te krijgen, want ik heb een extra verzekering voor de concerta.
Ik zal bij iedereen die ADHD heeft de LTO3 aanbevelen.

M.vr.gr.
Naomie
bolle pat bolle pat schreef op 18 maart 2014 om 10:50:
Ik zie er naar uit tips te vinden in uw nieuwsbrief. Ik word soms gek van mijn adhd, wat moet dat dan zijn voor anderen.
Ik zie er naar uit tips te vinden in uw nieuwsbrief. Ik word soms gek van mijn adhd, wat moet dat dan zijn voor anderen.
Manou Bach Manou Bach schreef op 13 maart 2014 om 19:30:
Hallo Jochem, Bedankt voor je leuke site en tips, ik heb er al veel aan gehad en omdat mijn vrienden kring ook uit een groot aantal AD(H)D ers bestaat . (soort zoek soort zeggen wij altijd) hebben inmiddels ook al heel wat vrienden zich bij je site aangemeld. Tevens zijn we nu met meerdere mensen tegelijk aan het uitproberen wat LTO3 met ons doet. Ik wil even laten weten dat de LTO3 bij mij nog steeds positief werkt ( gebruik het nu een maand) en ook de onrust die ik nog in mijn lijf had is nu een stuk minder. Ondanks dat mijn bestaande medicatie goed werkte heb ik nu met LTO 3 het gevoel dat ik me toch goed kan concentreren en kan plannen en heb ik meer het gevoel dat ik echt lekker mezelf ben. Ik heb inmiddels het boek 'Leven met ADD' van Sterre Hunvie besteld en in 2 dagen uitgelezen. Wat een geweldig boek is dat. Echt een aanrader! Zo lekker duidelijk en uitnodigend geschreven en zoooooo herkenbaar allemaal. Fijn ook dat het boek geschreven is vanuit een gezinssituatie waarin niet iedereen ADD heeft. Er zijn niet veel boeken over ADD bij volwassenen. vaak is het alleen maar een hoofdstuk in een boek over ADHD, en ook in mijn ogen zitten er toch echt wezenlijke verschillen in ADD en ADHD. Het enige waar in ik mijzelf en mijn zoon niet in herken is het feit dat ze ADD ers omschrijft als vaak rustig en teruggetrokken, graag alleen. Wij zijn beide niet hyper, maar wel creatief/actief en altijd graag onder de mensen. verder is alles in het boek zeer herkenbaar en inspirerend. Echt een aanrader die makkelijk weg leest en ook handig voor de partner zonder ADD. Groeten Manou Bach
Hallo Jochem,

Bedankt voor je leuke site en tips, ik heb er al veel aan gehad en omdat mijn vrienden kring ook uit een groot aantal AD(H)D ers bestaat . (soort zoek soort zeggen wij altijd) hebben inmiddels ook al heel wat vrienden zich bij je site aangemeld.
Tevens zijn we nu met meerdere mensen tegelijk aan het uitproberen wat LTO3 met ons doet.


Ik wil even laten weten dat de LTO3 bij mij nog steeds positief werkt ( gebruik het nu een maand) en ook de onrust die ik nog in mijn lijf had is nu een stuk minder.
Ondanks dat mijn bestaande medicatie goed werkte heb ik nu met LTO 3 het gevoel dat ik me toch goed kan concentreren en kan plannen en heb ik meer het gevoel dat ik echt lekker mezelf ben.

Ik heb inmiddels het boek 'Leven met ADD' van Sterre Hunvie besteld en in 2 dagen uitgelezen.
Wat een geweldig boek is dat.
Echt een aanrader!
Zo lekker duidelijk en uitnodigend geschreven en zoooooo herkenbaar allemaal.
Fijn ook dat het boek geschreven is vanuit een gezinssituatie waarin niet iedereen ADD heeft.
Er zijn niet veel boeken over ADD bij volwassenen.
vaak is het alleen maar een hoofdstuk in een boek over ADHD, en ook in mijn ogen zitten er toch echt wezenlijke verschillen in ADD en ADHD.
Het enige waar in ik mijzelf en mijn zoon niet in herken is het feit dat ze ADD ers omschrijft als vaak rustig en teruggetrokken, graag alleen.
Wij zijn beide niet hyper, maar wel creatief/actief en altijd graag onder de mensen.
verder is alles in het boek zeer herkenbaar en inspirerend.
Echt een aanrader die makkelijk weg leest en ook handig voor de partner zonder ADD.

Groeten Manou Bach
alpon alpon schreef op 5 maart 2014 om 12:41:
Erg goed dat jij wetenschap en ervaring gekoppeld hebt in deze website. Door jou ervaringen breng jij de wetenschap over dit onderwerp tot leven. Een aantal losse theorieen vallen nu samen, erg goed en bedankt hiervoor. hartelijke groet, Alphon
Erg goed dat jij wetenschap en ervaring gekoppeld hebt in deze website. Door jou ervaringen breng jij de wetenschap over dit onderwerp tot leven. Een aantal losse theorieen vallen nu samen, erg goed en bedankt hiervoor.

hartelijke groet, Alphon
Amy Amy schreef op 4 maart 2014 om 08:16:
Leuk dat deze website er is, de meeste sites zijn puur informatief, en bij het lezen lijkt het of de informatie over voorwerpen gaat, bij het lezen van deze site heb ik meer het gevoel dat het over mensen zo als ik gaat.
Leuk dat deze website er is, de meeste sites zijn puur informatief, en bij het lezen lijkt het of de informatie over voorwerpen gaat, bij het lezen van deze site heb ik meer het gevoel dat het over mensen zo als ik gaat.
Kevin Kevin schreef op 25 februari 2014 om 18:48:
Thanks voor de leuke informatie. Het is voor mijn dochtertje. grts Kevin
Thanks voor de leuke informatie. Het is voor mijn dochtertje. grts Kevin
Anita Anita schreef op 20 februari 2014 om 09:04:
Dank je wel voor zoveel informatie. Nu kunnen we ook vooruit op de scholen.
Dank je wel voor zoveel informatie.
Nu kunnen we ook vooruit op de scholen.
Renata Renata schreef op 18 februari 2014 om 14:07:
Hallo Jochem, Ik ben Renata en ben 37 jaar, getrouwd met Patrick en moeder van een dochter, Melissa, 11 jaar oud. Ik heb sinds vorig jaar pas ontdekt dat ik ADHD heb, en dat ik daar veel moeite mee heb. Achteraf uit de vragenlijsten en gesprekken met de psychiater blijk ik al last van ADHD te hebben sinds mijn kindertijd/ pubertijd. Op facebook zag ik je site staan van ADD/ADHD, en mijn man zei al vaker tegen me, sluit je toch eens aan bij een site van ADHD, om met lotgenoten te kunnen praten over ADHD. En nu heb ik de stap maar eens gezet. Ik ben blij met deze site, en ga er zeker gebruik van maken. Bedankt Jochem voor de uitnodiging. Groetjes, Renata
Hallo Jochem,

Ik ben Renata en ben 37 jaar, getrouwd met Patrick en moeder van een dochter, Melissa, 11 jaar oud. Ik heb sinds vorig jaar pas ontdekt dat ik ADHD heb, en dat ik daar veel moeite mee heb. Achteraf uit de vragenlijsten en gesprekken met de psychiater blijk ik al last van ADHD te hebben sinds mijn kindertijd/ pubertijd. Op facebook zag ik je site staan van ADD/ADHD, en mijn man zei al vaker tegen me, sluit je toch eens aan bij een site van ADHD, om met lotgenoten te kunnen praten over ADHD. En nu heb ik de stap maar eens gezet. Ik ben blij met deze site, en ga er zeker gebruik van maken. Bedankt Jochem voor de uitnodiging.
Groetjes, Renata
maureen maureen schreef op 14 februari 2014 om 10:15:
Hallo Jochem, Allereerst mijn complimenten voor deze super site !! Ik ben maureen en ongeveer twee en half jaar geleden is bij mij gebleken dat ik adhd heb wat voor mij op dat moment een hele opluchting was,zat op dat moment midden in een vervelende echtscheiding, tijdelijk met mijn dochter van 10 jaar bij mijn ouders ingewoond wat enorm wennen was,na bijna driekwart jaar later een eigen woning betrokken en dacht eindelijk wat rust te krijgen...helaas niets was minder waar, twee banen,huishouden,opvoeding kind,afspraken psychiater,adhd coach zh,adhd coach thuis.......voelde ik me steeds ellendiger en futloos en mijn hoofd zat helemaal vol kon niet meer normaal denken.....chaoch,en maar door blijven gaan want er moet toch brood op de plank komen todat ik niet meer kon en dus een burn out had!! nu 8 maanden later en nog gedeeltelijk in de ziekte wet mijn andere baan ben ik inmiddels kwijt geraakt omdat ik te lang ziek was (wat ik ook wel begrijp) en nog geen vaste aanstelling had. mijn andere baan daar werk ik al twaalf jaar dus dat geluk heb ik. Elke dag is weer een gevecht met mezelf om de dingen anders aan te pakken/doen heb nog steeds niet de juiste methode gevonden,maar we gaan door alhoewel ik er soms zo moedeloos van word en zou willen dat ik het nooit had geweten had niet gedacht dat het zo,n impact op mijn leven zou hebben en voel me ontzettend onzeker en boos!! maar ik heb jou verhaal gelezen en jij hebt er ook jaren mee gestruggeld ben blij voor je dat je hier in voor jou de juiste manier hebt gevonden en ik hoop dat mij dit ook zal lukken. ik kan nog wel verder gaan met schrijven maar dat doe ik maar niet want anders wordt het een warboel en... Lees verder
Hallo Jochem,
Allereerst mijn complimenten voor deze super site !!
Ik ben maureen en ongeveer twee en half jaar geleden is bij mij gebleken dat ik adhd heb wat voor mij op dat moment een hele opluchting was,zat op dat moment midden in een vervelende echtscheiding, tijdelijk met mijn dochter van 10 jaar bij mijn ouders ingewoond wat enorm wennen was,na bijna driekwart jaar later een eigen woning betrokken en dacht eindelijk wat rust te krijgen...helaas niets was minder waar, twee banen,huishouden,opvoeding kind,afspraken psychiater,adhd coach zh,adhd coach thuis.......voelde ik me steeds ellendiger en futloos en mijn hoofd zat helemaal vol kon niet meer normaal denken.....chaoch,en maar door blijven gaan want er moet toch brood op de plank komen todat ik niet meer kon en dus een burn out had!!
nu 8 maanden later en nog gedeeltelijk in de ziekte wet mijn andere baan ben ik inmiddels kwijt geraakt omdat ik te lang ziek was (wat ik ook wel begrijp) en nog geen vaste aanstelling had. mijn andere baan daar werk ik al twaalf jaar dus dat geluk heb ik.
Elke dag is weer een gevecht met mezelf om de dingen anders aan te pakken/doen heb nog steeds niet de juiste methode gevonden,maar we gaan door alhoewel ik er soms zo moedeloos van word en zou willen dat ik het nooit had geweten had niet gedacht dat het zo,n impact op mijn leven zou hebben en voel me ontzettend onzeker en boos!! maar ik heb jou verhaal gelezen en jij hebt er ook jaren mee gestruggeld ben blij voor je dat je hier in voor jou de juiste manier hebt gevonden en ik hoop dat mij dit ook zal lukken.
ik kan nog wel verder gaan met schrijven maar dat doe ik maar niet want anders wordt het een warboel en blijf ik in herhalingen vallen whaha!
succes met deze site en super dat er zulke goede informatie op staat,

vriendelijke groet van Maureen
Marina Marina schreef op 30 januari 2014 om 19:00:
Eindelijk wat meer info over ADHD ! Onze jongste dochter heeft ADHD en we hebben veel problemen met haar school ! En we gaan binnen kort met de lto3 beginnen mijn dochter wil eerst zelf hier over lezen ,maar ziet het wel zitten !! Succes
Eindelijk wat meer info over ADHD ! Onze jongste dochter heeft ADHD en we hebben veel problemen met haar school ! En we gaan binnen kort met de lto3 beginnen mijn dochter wil eerst zelf hier over lezen ,maar ziet het wel zitten !!
Succes
Mw vienerius Mw vienerius schreef op 29 januari 2014 om 07:24:
Ik heb al veel gelezen en probeer de omgeving het te laten inzien Is idd erg moeilijk te begrijpen Mijn zoon en man hebben add Ze zijn zo gefrustreerd dat ze geen hulp bij. Coördineren aannemen maar verbaal agressief worden Dit laatste is voor mij erg moeilijk Ik zal je mail ter steun voor mij gebruiken
Ik heb al veel gelezen en probeer de omgeving het te laten inzien
Is idd erg moeilijk te begrijpen
Mijn zoon en man hebben add
Ze zijn zo gefrustreerd dat ze geen hulp bij. Coördineren aannemen maar verbaal agressief worden
Dit laatste is voor mij erg moeilijk
Ik zal je mail ter steun voor mij gebruiken
Floor Floor schreef op 24 januari 2014 om 14:11:
Hoi, ik ben een 15 jarig meisje met ADD. De diagnose is al 4 jaar geleden vastgesteld en mijn moeder wou me daar meerdere keren over informeren maar ik wou er nooit wat van weten. Voelde en voel mij altijd "anders" dan mijn leeftijd genoten. Heb al zo'n 6 middelbare scholen versleten, en voelde mij altijd abnormaal. Raakte hierdoor erg gefrustreerd want ik wou het wél goed doen op school en thuis. Vandaag kwam ik per toeval bij uw site en zag de kenmerken van ADD. Ben er ontzettend emotioneel van geworden, alsof de laatste jaren van onbegrip eindelijk op zijn plek vielen. Voel me nu eens stuk minder alleen. Begrijp mezelf eindelijk, alsof ik na 15 jaar eindelijk in de spiegel mocht kijken. Wil u hiervoor bedanken en voor de tips op uw site!! Weet niet of u dit leest of uberhaupt interessant vind. Maar moest het toch echt even sturen. Zie het als een goede feedback. Top site!! Dank u wel. Gr floor
Hoi, ik ben een 15 jarig meisje met ADD. De diagnose is al 4 jaar geleden vastgesteld en mijn moeder wou me daar meerdere keren over informeren maar ik wou er nooit wat van weten. Voelde en voel mij altijd "anders" dan mijn leeftijd genoten. Heb al zo'n 6 middelbare scholen versleten, en voelde mij altijd abnormaal. Raakte hierdoor erg gefrustreerd want ik wou het wél goed doen op school en thuis. Vandaag kwam ik per toeval bij uw site en zag de kenmerken van ADD. Ben er ontzettend emotioneel van geworden, alsof de laatste jaren van onbegrip eindelijk op zijn plek vielen. Voel me nu eens stuk minder alleen. Begrijp mezelf eindelijk, alsof ik na 15 jaar eindelijk in de spiegel mocht kijken. Wil u hiervoor bedanken en voor de tips op uw site!! Weet niet of u dit leest of uberhaupt interessant vind. Maar moest het toch echt even sturen. Zie het als een goede feedback. Top site!!

Dank u wel. Gr floor
Merel Merel schreef op 24 januari 2014 om 13:22:
Hoi Jochem, Allereerste hartelijk dank voor het maken van deze site! Ik kwam via Facebook op jouw website terecht, waar ik meerdere verhalen kon lezen van mensen die ook een vorm van ADD of ADHD hebben. Jouw site sprak me meteen aan omdat de maker zelf weet wat het is, waardoor ik toch sneller geneigd ben jou te geloven dan de "pillen industrie" Bij mij is de diagnose ADD pas op mijn 25ste gesteld. In eerste instantie ging ik hier in mee, oftewel stond ik open voor elke vorm van hulp. Ik ben toen direct begonnen met Ritalin, wat bij mij na een aantal weken niet meer te doen was. Ik viel enorm veel af en kon nog sneller praten dan dat ik normaal al doe. Ik had altijd al wel meerdere baantjes, maar met Ritalin werkte ik tot laat in de avond en stond ik de volgende dag weer vroeg op om te werken. Niet normaal als je het mij vraagt, maar ik ging als een speer. De eerste maanden heb ik ontzettend veel geslapen, volgens de dokter heel normaal. Ik had naast het gewichtsverlies ook veel last van de rebounds en heb me maanden na het stoppen nog een afkickende junk gevoeld. Koude rillingen door mijn lijf en mijn kaken spande zich constant aan. Daarna werd Concerta voorgeschreven, waar ik na drie maanden ook vanaf wilde, al moet ik zeggen dat dat spul beter "werkte" dan Ritalin. Voor het eerst in mijn leven dacht/deed/voelde ik me zoals een "normaal" persoon zich voelt. En ik kan maar een ding zeggen........Wat was dat SAAI! Het hebben van meerdere gedachtes door elkaar heen en lekker van de hak op de tak te zijn, is WIE IK BEN. Ik ben door mijn ouders keurig in elkaar gezet en alles zit er op... Lees verder
Hoi Jochem,

Allereerste hartelijk dank voor het maken van deze site!
Ik kwam via Facebook op jouw website terecht, waar ik meerdere verhalen kon lezen van mensen die ook een vorm van ADD of ADHD hebben.
Jouw site sprak me meteen aan omdat de maker zelf weet wat het is, waardoor ik toch sneller geneigd ben jou te geloven dan de "pillen industrie"
Bij mij is de diagnose ADD pas op mijn 25ste gesteld. In eerste instantie ging ik hier in mee, oftewel stond ik open voor elke vorm van hulp. Ik ben toen direct begonnen met Ritalin, wat bij mij na een aantal weken niet meer te doen was. Ik viel enorm veel af en kon nog sneller praten dan dat ik normaal al doe. Ik had altijd al wel meerdere baantjes, maar met Ritalin werkte ik tot laat in de avond en stond ik de volgende dag weer vroeg op om te werken. Niet normaal als je het mij vraagt, maar ik ging als een speer. De eerste maanden heb ik ontzettend veel geslapen, volgens de dokter heel normaal. Ik had naast het gewichtsverlies ook veel last van de rebounds en heb me maanden na het stoppen nog een afkickende junk gevoeld. Koude rillingen door mijn lijf en mijn kaken spande zich constant aan. Daarna werd Concerta voorgeschreven, waar ik na drie maanden ook vanaf wilde, al moet ik zeggen dat dat spul beter "werkte" dan Ritalin. Voor het eerst in mijn leven dacht/deed/voelde ik me zoals een "normaal" persoon zich voelt. En ik kan maar een ding zeggen........Wat was dat SAAI! Het hebben van meerdere gedachtes door elkaar heen en lekker van de hak op de tak te zijn, is WIE IK BEN. Ik ben door mijn ouders keurig in elkaar gezet en alles zit er op en eraan. Ik mankeer niks, ik heb misschien wat meer moeite dan een andere met simpele dingen. Ok ik ben misschien niet de makkelijkste persoon om mee om te gaan, maar een dag met mij is nooit saai. In mijn werk heb ik er soms last, maar ook weer lol van. Ik kan juist door deze eigenschappen heel creatief en vrij denken. Mijn rijke fantasie en enthousiasme heeft me vele malen uit diepe dalen gehaald. Ik probeer zo goed mogelijk te slapen/eten/bewegen en vooral een bestemming in het leven te vinden waarvoor ik hier ben. Er is een reden dat ik geboren ben zoals ik ben en ik hoop dat andere ADHDérs (of andere etiketten waar we eigenlijk helemaal niet van houden, want we zijn niet de diagnose, we hebben het maar opgeplakt gekregen) in gaan zien dat we best wel geinige mensen zijn. Groetjes Merel
Saskia van Wagensveld Saskia van Wagensveld schreef op 24 januari 2014 om 11:02:
Hoi Jochem, Mijn dochter van bijna 11 is hoog sensitief, heeft dyslexie en ik denk ook ADD. Ook wij hebben gezocht en nog steeds wat de beste manier van omgaan is met haar om haar te begeleiden. Bedankt voor alle info die je hebt verzameld. Heb jij ook wel eens gehoord van Bio-feedback? Mijn dochter doet 2 keer per week een half uur een programma op ADD en drie keer per week op school een dyslexie programma. Hierdoor gaat het leren concentreren steeds beter. Ze is ooit getest en zou niet verder komen dan groep 6 en zit nu gewoon op nivo in groep 7. Dit wilde ik nog even toevoegen. groetjes van een hoog-sensitieve moeder Saskia
Hoi Jochem, Mijn dochter van bijna 11 is hoog sensitief, heeft dyslexie en ik denk ook ADD. Ook wij hebben gezocht en nog steeds wat de beste manier van omgaan is met haar om haar te begeleiden. Bedankt voor alle info die je hebt verzameld. Heb jij ook wel eens gehoord van Bio-feedback? Mijn dochter doet 2 keer per week een half uur een programma op ADD en drie keer per week op school een dyslexie programma. Hierdoor gaat het leren concentreren steeds beter. Ze is ooit getest en zou niet verder komen dan groep 6 en zit nu gewoon op nivo in groep 7. Dit wilde ik nog even toevoegen. groetjes van een hoog-sensitieve moeder Saskia
nl_NLNederlands
de_DEDeutsch fr_FRFrançais nl_NLNederlands
Scroll naar top