binaural-beats

Gelijkaardige berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 5 =

39 Commentaar

 1. Hoi Jochem,

  Als eerste wil ik zeggen dat ik enorm ben geholpen met de informatie die ik heb gevonden op deze website! Je hebt er veel nuttige informatie en tips op staan, en veel ervan heb ik geprobeerd.

  Alleen heb ik een vraag over die demo van binural beats die op deze pagina staat. De demo zou een uur moeten duren maar hij stopt altijd na 20 minuten. Deze toon vind ik erg fijn om te luisteren, dus heb ik de Buddha Brein CD gekocht en nog meer daarvan. Maar daar zit deze toon niet bij. Hoe kan ik aan deze track komen?

  Bvd

 2. Hi Jochem,

  ik lees:

  “Hoe kom ik aan Binaural beats?
  Binaural beats kun je overal op het internet vinden. Kijk eens op youtube. Hieronder vind je een voorbeeld.”

  en 2 zinnen later:

  “Ook zijn er opties om Binaural Beats op internet te beluisteren via bijvoorbeeld youtube. Echter is de kwaliteit hiervan meestal erg slecht.”

  waarom wordt het eigenlijk beat genoemd als het totaal niet ritmisch is?

  Verder interessante site. Ben me aan het orienteren aangezien ik sinds pas de diagnose ADD heb. Al veel herkenbare dingen waar ik al mijn hele leven tegenaan loop gelezen op je site.

  mvgr
  Peter

 3. bonjour,

  Mon fils est TDAH , dans votre site vous proposez d’être en son binauraux Alpha pour l’apaisement et la concentration. Es ce que vous avez essayé en son binauraux Béta ? si quel oui, quels impact avez vous eu? Pour moi aussi je vais commencer pour mon fils en Alpha mais entre 10 et 12 hz, plus proche du Beta que du theta.

  bonne journée Christophe Messager

 4. Kan ik cd ook downloaden ?
  iTunes of mp3 bestand bijvoorbeeld ?

  Ik heb helaas geen dvd lezer maar zou de cd graag aankopen als mp3 bestand op mijn Apple.

 5. Hallo Jochem,

  Graag zou ik willen weten of er richtlijnen zijn over hoe lang je naar deze beats mag/moet luisteren voor het beste effect en wat het juiste volume is.

  Groet,
  Nicole

  1. Hoi Nicole, er zijn niet zozeer richtlijnen voor. Je kunt het gebruiken wanneer jij wilt. Ik zou het in het begin rustig opbouwen. Begin bijvoorbeeld bij 10 minuten op een dag. Op ten duur kun je als je wilt prima elke dag of meerdere malen per dag doen.

 6. Dag Jochem, ik zie in de reactie’s een vrouw die Ritalin gebruikt … wat dit produkt ook doet, is, de uiteinden van de zenuwen sterven af, waardoor de mensen hun emphatis vermogen ( inlevingsvermogen) kwijtgeraken, ze worden als zombies, en voelen op termijn geen medeleven meer met anderen , en in extreem gevallen kunnen daden ,plegen zonder gevoel of betrokkenheid als een robot…..ik vind dit héél spijtig voor deze kinderen, het zijn nieuwetijdskinderen, die een mooie energie met zich bij hebben, die hierdoor teniet gedaan word. de pharmacie is hiervan op de hoogte, en toch word dit nog gebruikt, en zelfs door studenten om beter te kunnen leren? Welke soort van kinderen/ mensen gaan we krijgen …ik hou mijn hart al vast.. kan je hen hiervoor waarschuwen aub ..
  ik was op zoek naar cd met beta alpha théta en delta , en ben zo bij u terechtgekomen, bedankt voor de tips en de cd. vriendelijke groetjes yolande

  1. Hoi Yolande,
   Dank voor je reactie :)
   Ik hoop dat mensen zichzelf breed informeren voordat zij keuzes maken. Voor sommige mensen blijkt Ritalin echt een uitkomst, maar wat je al zegt. Het heeft ook zijn neveneffecten. Het zijn lastige keuzes voor mensen die soms met hun handen in het haar zit. Voor sommige mensen blijkt lto3 een uitkomst als natuurlijk alternatief. Ik heb ook mijn draai weten te vinden in de wereld en zou nu absoluut geen stimulerende medicatie meer willen. Als ik dingen doe waar ik wordt uitgedaagd en die avontuurlijk zijn dan komt mijn brein helemaal tot uiting en dat zou ik eeuwig zonde vinden om te dempen met medicatie. Maar uiteindelijk maakt iedereen zijn eigen keuze.
   Groet,
   Jochem.

 7. Ik heb een vraag over de demo: staat deze op de cd? Zijn de andere binaurel beats vergelijkbaar met de demo of zijn het meer rustgevende muziekjes?

  1. Hoi Lona, de demo staat ook op de CD. Er is een divers aanbod op de CD met verschillende soorten Binaural Beats. Daarnaast krijg je toegang op hun ledengedeelte waar je nog veel meer Binaural beats en video’s kunt luisteren en downloaden.

 8. Werken de binaural beats ook goed voor mensen die tevens tinnitus en hyperacusis hebben? Waarom niet een minuutje of 2,3 een demo geplaatst?

  1. Hoi Hilda, ik durf dit niet te zeggen maar een ontspannen geest is altijd goed en kan in veel gevallen allerlei ‘vreemde’ klachten doen verhelpen. Daarom hou ik zelf ook zo van meditatie omdat dit lichaam en geest ontspant. Binaural beats doen dat ook. Tinnitus komt ook vaak voort uit een voortdurende stress in het lichaam. Er staat overigens halverwege het artikel wel een link naar een demo. Dit is die Binaural beat demo Let er op dat je Binaural beats altijd met een koptelefoon of oordopjes beluistert en niet gewoon over de speakers. Anders werkt het niet. Veel succes! :)

 9. Hallo Jochen,
  Is er wellicht ook al een iPhone ap met Binaural beats die goed werkt? Ik zie er een aantal maar de recensies zijn zeer wisselend.

  Groet,
  Yvette Royakkers

 10. Hallo Jochem,
  Ik ben op zoek naar iets waardoor ik minder droom. Ik val super snel in slaap, maar ben ‘s ochtends moe van al het dromen. Bij een slaapcentrum is jaren geleden aangetoond dat ik veel droom, maar daar konden ze niets voor mij doen. Ik heb het idee alsof mijn brein geen rust krijgt en de hele nacht door werkt. Het is zoals mensen vertellen als ze koorts hebben, ijlen. Hele constructies die ik aan het oplossen ben, gesprekken die eindeloos duren, situaties waarin ik verkeer…… Veel is gericht op het in slaapvallen, maar zouden de beats ook helpen en wanneer moet ik ze dan luisteren? Ik hoor het graag.

  1. Hoi Renate,
   Dat kun je altijd proberen maar ik kan je niet garanderen of je daardoor minder gaat dromen.
   Ik zou de binaural beat dan voor het slapen gaan luisteren. Probeer dat een tijdje en zie hoe het gaat.
   Succes.
   Groet Jochem

  2. Hi Renate,
   Ik heb ook het problem dat ik ‘s nachts in mijn dromen allerlei problemen aan het oplossen ben en daardoor doodmoe wakker wordt alsof ik de hele nacht doorgewerkt heb.
   Wat mij goed helpt is het innemen van een paar druppels wietolie (thc-olie) voor het naar bed gaan. Hierdoor slaap je veel dieper en wordt je uitgeslapen wakker!
   Meer info vind je op de website van de stichting Mediwiet.

 11. Hallo jochem,
  Is de binaurel beat die je op je site zette activerend of rustgevend?
  Ik wil het nl voor het slapen gaan uitproberen!
  Bij voorbaat dank voor je antwoord!

  Ellis mulder

 12. Ben blij met je super tips.
  Maar even een vraag over de zorgverzekeraar welke vergoed grotendeels concerta ik heb meerderen gemaild maar bij allemaal bleek een eigen bijdrage te zijn en in verhouding met LTO3 zijn de kosten dan hoog de zorgverzekeraar kent geen LTO3 helaas. Zou graag LTO3 willen proberen maar geen geld voor?. Weet jij hier meer van?
  Bvd Nicoleth

  1. Hoi Nicoleth,
   Welke zorgverzekeraars concerta vergoeden weet ik niet maar ik hoor van veel mensen dat concerta altijd een hoop geld kost. Ritalin daarentegen wordt wel vergoed. Maar voor zover ik weet concerta niet of slechts voor een klein deel. Lto3 wordt momenteel vergoed door PNOzorg. Je moet dan wel de aanvullende verzekering nemen en je moet het door een arts laten voorschrijven. Dit kan lastig zijn maar misschien lukt dit via je huisarts of mogelijk psycholoog. Het helpt natuurlijk als je merkt dat lto3 voor jou echt een uitkomst is. In dat geval wordt het mogelijk makkelijker voorgeschreven. Succes ermee.
   Groet Jochem.

 13. Hallo Jochem,

  Dit is zeer interessante informatie voor ons profielwerkstuk over de invloed van muziek op schoolprestaties!
  We vragen ons af waar je de informatie vandaan hebt.
  Alvast bedankt!

  Suzanne en Hannah

  1. Hoi Sandra,
   Ik ben bang dat als je aan 1 oor doof bent het effect dan (deels) verloren gaat. De Binaural Beats werken in stereo en het verschil van de frequentie van de toon in het linkeroor met die van de toon in het rechteroor geven de 3de toon (de binaural beat) waar je brein op gaat resoneren. Ik denk dus beter dat je er dan niet aan kunt beginnen. Zonde van het geld. Ik zou lekker gaan mediteren voor de ontspanning van het brein. Groetjes Jochem.

   Update: Sandra, later bedacht ik mij dat je het geluid misschien niet hoeft te horen omdat je brein de toon zelf mogelijk wel gewoon ontvangt alleen hoor jij het niet. De 3de toon, ofwel de binaural beat, wordt dan door het brein wel gewoon aangemaakt. Maar of dit zo is weet ik niet zeker. Een goeie vraag Sandra. Ik zal is kijken of ik daar achter kan komen.

   1. Ik ben ook erg benieuwd of je daar meer over kunt vinden, want zelf heb ik ook het probleem van eenzijdige doofheid/slechthorendheid…

    Alvast bedankt

    1. Hi Jochem,

     Ik zocht naar informatie over de zin van binaural beats bij eenzijdige (gehele) doofheid en kwam jouw artikel en de vragen van Sandra en Jos tegen. Het is al heel wat jaren geleden maar wellicht heb je in de tussentijd nog meer informatie gevonden of dit mogelijk is? Het gaat in dit geval om een aangeboren onderbreking tussen oor en hersenen waardoor de signalen niet in de hersenen aankomen en er dus geen geluiden waarneembaar zijn… Zouden de hersenen de tonen dan alsnog op kunnen vangen buiten de normale gehoorgang om? Ik ben benieuwd of jij hier nog achtergekomen bent:-)!

 14. Hoi Jochem,
  Afgelopen nacht had ik een kwartier naar meditatie geluisterd. Ik ontspande en leek in slaap te vallen. Maar iedere keer “keerde” ik weer terug naar waaktoestand. Zo steeds op-en neer en raakte na 1 1/2 uur lichtelijk in paniek. Mijn hoofd was leeg, mijn lichaam ontspannen en klaar voor de slaap. En toch lukte het niet. Uiteindelijk wel, maar pffff, dat duurde maar. Ik slik ritalin (in overleg met Psychiater) en weet dat dit het inslapen kan bemoeilijken.
  Ik kan wel een CD kopen van Binaural Beats, maar hoe weet IK nu of het voor MIJ werkt? Kan ik ergens op “proefdraaien”?
  Groetjes,
  Marianne V.

  1. Hoi Marianne, vervelend dat je zo moeilijk in slaap valt. Het kan zijn dat de meditatie waar je naar luisterde je een ongemakkelijk gevoel gaf. Het is nieuw in het begin en in plaats van het over je heen te laten komen ben je er te veel meebezig waardoor je juist wakker blijft. Ik denk wel dat dit overgaat als je het even doorzet. Meditatie is een proces waar je even aan moet wennen en wat steeds beter zal gaan. Wat je zegt over dat je Ritalin slikt. Ritalin is een upper en ja, dat laat je ook moeilijk in slaap vallen. Het is eigenlijk niets anders dan speed. In jouw geval kan ik het luisteren naar de binaural beats wel echt aanraden. Zeker omdat je aangeeft moeite te hebben met meditatie. Binaural Beats zijn audiotonen van een bepaalde frequentie waar eigenlijk ieder brein wel op reageert. In hoeverre het effect heeft verschilt wel van persoon tot persoon. Het voordeel is wel dat binaural beats vergeleken met mediteren super easy is. Je zet de toon aan en thats it. Het probleem van moeilijk volhouden is daarmee al van de baan en dat is juist iets waar wij AD(H)Dérs vaak tegenaan lopen :P Ik zou het zeker een kans geven Marianne maar dat is mijn mening. Hoop dat je wat met mijn antwoord kan. Het allerbeste. Groetjes Jochem

 15. Hallo Jochem, ik ben erg blij met al jouw tips! Ik vind het prachtig dat je zoveel tips hebt en slik inmiddels ook samen met mijn zoontje al een maandje LTO3 naar tevredenheid. De foto’s op jouw site spraken mij heel erg aan en daarom had ik mij aangemeld voor de nieuwsbrief. Als HSPer is het fijn zoveel waardevolle informatie te lezen. Een vraag betreft de Binaural Beats; is er een mogelijkheid om die muziek te downloaden voor een MP3 speler of voor de telefoon? Een CD speler heb ik volgens mij niet meer… ;-)) Groetjes, Karin

  1. Hoi Karin, als je de cd in je computer doet dan klik je in windows media player op cd rippen en dan krijg je allemaal mp3tjes voor je telefoon of mp3 speler. Maar als je de Binaural Beats cd koopt krijg je ook toegang tot hun leden gedeelte waar je alle nummers kunt downloaden plus nog extra bonus nummers. Die kun je direct naar je telefoon of mp3 speler of iets dergelijks downloaden :) Ik maak daar zelf ook gebruik van. Weet je zo even voldoende?
   Dank je wel trouwens voor je positieve geluiden, heel leuk. Fantastisch ook te horen dat lto3 ook jullie zo goed helpt :)
   Groet Jochem.

 16. Beste Jochem,

  De link naar de Boedha brein CD werkt helaas niet. Je krijgt dan een foutmelding en kunt alleen het boek downloaden. Of ik doe wat verkeerd, dat kan ook.

  Met vriendelijke groet,
  Marjan