LTO3, positief gebleken bij ADD, ADHD en HSP

LTO3 origineel potje Herb-e-Concept
Het 100% natuurlijke middel LTO3 wordt door steeds meer mensen met ADD, ADHD, ASS en HSP gebruikt. Sommige mensen geven zelfs aan geen ADD / ADHD medicatie meer nodig te hebben. LTO3 kun je hier kopen…

Op deze pagina probeer ik je zo uitgebreid en objectief mogelijk te informeren over LTO3. Dit 100% natuurlijke product, dat van origine afkomstig is uit Canada, blijkt inmiddels ook in NL al tienduizenden mensen met voornamelijk ADD, ADHD, HSP en ASS een positiever leven gegeven te hebben. Bijvoorbeeld op het gebied van de concentratie, drukte in het hoofd, stemming, overprikkeling en stressbestendigheid.

Mensen die jarenlang vastliepen en klachten hadden door ADD, ADHD, HSP, ASS, of in algemene zin last hadden van concentratieproblemen en onrust, geven mij doorlopend aan een beter leven gekregen te hebben dankzij LTO3. Sommige mensen konden zelfs stoppen met ADHD medicatie.

Via de website en Facebookpagina ontvang ik persoonlijk veel positieve ervaringen over LTO3. Ook krijg ik veel vragen. Je vindt hier daarom naast alle informatie over LTO3 ook antwoorden op veel gestelde vragen. Nieuwe vragen en antwoorden blijven toegevoegd worden.

Mijn visie op LTO3 + LTO3 gebruikerservaringen...

Middels deze website kan ik de informatie over dit 100% natuurlijke supplement delen. Veel mensen staan veelal met hun handen in het haar als het gaat om het slikken van medicatie en kennen geen alternatief. Wat veel mensen niet weten is dat er dus kennelijk wel een natuurlijk alternatief is, wat voor velen net zo goed werkt als medicatie zoals Ritalin en Concerta. Zonder vervelende bijwerkingen en schadelijke effecten.

Ik zie LTO3 als een goede ontwikkeling en merk dat het goed is om de informatie te delen. Meer en meer mensen worden bewust en ik ontvang steeds meer positieve mails van mensen die mij vertellen hoe hun leven verbeterd is door LTO3. Elke keer weer is het fantastisch wanneer je een e-mail ontvangt van een blije moeder die verteld dat haar kind socialer is geworden en dat de leraren ook een opmerkelijk positieve verandering in gedrag zien. Of volwassenen die voor het eerst rust in hun hoofd ervaren en taken kunnen afronden.

Misschien kan LTO3 ook een hele positieve draai aan jouw leven geven en dat zou ik geweldig vinden! Laat het in ieder geval weten. Bij deze wil ik ook gelijk iedereen bedanken voor de leuke feedback die ik ontvang. Hieronder lees je enkele reacties die ik ontving:

Hoi Jochem,

Mijn dochter gebruikt sinds een maand LTO3. Ze reageert hier zo verbazingwekkend goed op,dat we zijn gestopt met de concerta.
Ze slaapt sindsdien veel beter en ze kan de informatie beter verwerken,waardoor ze minder overprikkeld raakt en wij beter dingen met haar kunnen overleggen.
Ik ben heel blij,dat we met LTO3 in aanraking zijn gekomen,want van de concerta had mijn dochter toch wel vervelende bijwerkingen. Tijdens het afbouwen kwamen we erachter,dat het haar agressie zwaar versterkte. Ik vind het heel jammer,dat LTO3 niet door artsen voorgeschreven wordt,want zo krijgen veel mensen onnodig chemische middelen voorgeschreven. Ook wordt het daardoor niet vergoedt.
Zelf ga ik me er hard voor maken om LTO3 onder de aandacht te brengen,ook bij de hulpverleners waar wij mee in aanraking komen. Linqinda

Hallo,
Gebruik LTO3 nu ruim een week en de knoop die altijd in mijn buik aanwezig was is verdwenen. Ook voel ik dat ik krachtiger in mijzelf sta, mij minder eenzaam voel en sterker ben in de genomen beslissingen. Kortom ik voel mij zoals ik mij eigenlijk mijn hele leven al had willen voelen. Merk niets van bijwerkingen het is alleen maar positief. Ik ben een hoog sensitief persoon met ADD. En heb hiervoor nooit eerder medicatie genomen.
Leonora

Goedemorgen  Jochem,

Met dank voor je mailtje. Onze zoon Jasper bijna 16 gebruikt nu een half jaar LTO3. Hij is veranderd van opstandige lastige puber in en gezellige jonge vent die goed zijn best doet op school. Gebruikt nu maar een tablet per dag,daar hij het idee had dat hij wel erg mak werd dit gaat erg goed .

Heb het product ook aan anderen aanbevolen. Deze kennen hun kinderen niet  terug en ook leerkrachten weten niet wat ze zien. het effect soms al met 2 dagen dus alleen maar lof.

met vr gr Carin Lammers.

Je vindt hieronder nu verdere informatie over LTO3 en antwoorden op veel gestelde vragen. Wanneer je LTO3 zelf wilt proberen dan kun je het gemakkelijk hier bestellen bij de officiële en geautoriseerde leverancier. Zij hebben jarenlange ervaring met LTO3 en kunnen je na je bestelling kosteloos begeleiden voor het geval je eventueel hulp nodig hebt in het vinden van de juiste dosering of wanneer je verdere vragen hebt.Wat is LTO3?

LTO3 is een 100% natuurlijk supplement afkomstig uit Canada. Het bezit 3 ingrediënten die van de hoogst mogelijke zuiverheid en kwaliteit zijn en samen een synergetisch effect op elkaar hebben. Dit betekent dat zij elkaars werking versterken. In Canada blijkt LTO3 al 10 jaar ingezet te worden voor o.a. mensen met ADD en ADHD, maar ook bij burn-out, algemene concentratieproblemen, stemmingsklachten en stress. Inmiddels blijken in Nederland, België en omringende landen, steeds meer mensen met ADD, ADHD, ODD en ASS maar ook hooggevoeligheid en klachten zoals angsten, burn-out en somberheid erg goed te reageren op LTO3. Voor velen van hen blijkt LTO3 een veilig natuurlijk alternatief voor stimulerende ADHD medicatie zoals Ritalin en Concerta. Veel mensen geven zelfs aan dat zij dankzij LTO3 helemaal konden stoppen met ADHD medicatie.Voor welke klachten helpt LTO3?

Het blijkt dat voor de meeste mensen LTO3 positief helpt bij klachten zoals aandachtsproblemen, hyperactiviteit, concentratiegebrek, drukte in het hoofd, stress, onwerkelijk/afwezig voelen, overprikkeling, rusteloosheid, somberheid, slapeloosheid, angsten en nervositeit. Daarnaast zijn er veel mensen die aangeven minder last te hebben van hun angststoornis, verslaving, depressiviteit en burn-out. Dit blijkt ook uit de enorme hoeveelheid LTO3 ervaringen die ik krijg toegestuurd. Veel mensen geven mij aan dat hun leven dankzij LTO3 aanzienlijk positief veranderd is. Soms voor hen zelf en soms voor hun kinderen. Hieronder vind je enkele reacties die ik kreeg toegestuurd. Wil je het zelf proberen dan kun je LTO3 hier bestellen.

Dag, ik gebruik LTO3 nu 3 maanden en heb er veel baat bij, voel me rustiger en opgewekter, minder concentratieproblemen en veel minder last van gespannen gevoel. Omdat ik fibromyalgie heb merk ik dat mijn spieren ook minder gespannen zijn; de pijn is helaas niet weg en voor slapen neem ik nog regelmatig iets aanvullends. Na jaren van medicatie waar ik suf van werd is dit een wereld van verschil!
Mijn dochter had vorige week theorie-examen en nam uur vantevoren 2 pillen en voelde zich super kalm en neemt nu ook lto3 omdat ze ook veel last heeft van concentratieproblemen. Groetjes, Loes Reijnen

Klik hier om meer ingestuurde LTO3 ervaringen uit te klappen...

Hallo Jochem,
Ik ben een meisje van 17 jaar en ik gebruik de laatste maanden LTO3, omdat therapeuten, mijn familie en ik zelf denken dat ik ADD heb. Ik heb altijd al concentratieproblemen gehad en was altijd een ‘dromertje’. Was altijd druk, vooral in mijn hoofd en werd gek van alle geluiden om me heen die ervoor zorgde dat ik me niet meer op één ding kon focussen. Ik heb alleen geen diagnose, dus voor mij was LTO3 een uitprobeerseltje. Na een maand merkte ik dat het echt begon te werken. Ik ben rustiger en voel me echt helder in mijn hoofd, dat geeft mij zo’n gelukkig gevoel! Ik zit veel lekkerder in mijn vel. Bij deze daarom bedankt voor het aanraden van dit product! Ik wilde namelijk niet aan verslavende producten. Ik kan het iedereen met dezelfde problemen dan ook aanraden het ook te proberen. Groetjes Anin

Hoi Jochem,
Ik ben therapeut en ik ben zeer enthousiast over dit middel. Het geeft kinderen meer rust in het hoofd en ze kunnen zich beter concentreren. Dat is mijn ervaring die ik merk bij kinderen. Groet Corina

Beste Jochem,

Zeven weken geleden begonnen met LTO3. Ik heb ADHD en ben heel stemmingsgevoelig, vaak last van depressieve gevoelens. De eerste weken merkte ik direct al dat ik rustiger werd. Alhoewel ik hierdoor wel meer plaats kreeg in mijn hoofd voor depressieve gevoelens en voelde mij behoorlijk naar. Na een week of vier leek de knop om te gaan. Ik ervaar nog steeds de rust in mijn hoofd en ik voel me ook gewoon erg happy! Heb al twee weken geen last meer gehad van depri gevoelens! Het is raar, maar waar! Het lijkt wel een wondermiddel. Groet ChrisWie gebruiken LTO3?

LTO3 blijkt veel geslikt te worden door zowel volwassenen als kinderen met ADD, ADHD, ASS, ODD en HSP en in het algemeen mensen met concentratieproblemen, stress en onrust. Ook geven mensen met burn-out, depressiviteit en angstklachten aan baat te hebben bij LTO3. Soms slikken mensen het naast hun medicatie of bouwen langzaam hun medicatie af. Sommige mensen stappen over op LTO3 omdat ze bang zijn voor medicatie of omdat ze niet tegen de bijwerkingen kunnen.

Er blijken ook veel ouders te zijn die liever niet op jonge leeftijd al stimulerende medicatie aan hun kinderen geven. Veel van deze mensen geven aan dat LTO3 uitkomst biedt. LTO3 kan namelijk veilig vanaf het 3e levensjaar gegeven worden en blijkt heel vaak enorm goed aan te slaan en geen bijwerkingen te geven.

Daarnaast zijn er veel mensen die LTO3 proberen zonder een diagnose. Zo hebben ze bijvoorbeeld al jaren erge klachten op het gebied van de concentratie, rusteloosheid, drukte in het hoofd en slapeloosheid.  Je kunt hier terecht voor een poll over LTO3, daarin deed ik een klein onderzoekje naar het gebruik van LTO3 onder mensen.Praktijken, therapeuten en zorginstellingen over LTO3

Leuk om te weten is dat steeds meer praktijken, therapeuten en coaches overtuigd zijn geraakt van de positieve werking van LTO3. Enkele adviseren LTO3 inmiddels al aan hun cliënten met o.a. ADD, ADHD en HSP. Zie bijvoorbeeld dit interview over LTO3 met een psycholoog die bij het ADHD instituut werkt of dit interview met een kinderarts die LTO3 adviseert aan volwassenen en kinderen met o.a. concentratiestoornissen. Zij zijn beide zeer te spreken over LTO3 en zien aanmerkelijk positieve veranderingen bij hun cliënten.LTO3 kopen bij leverancier voor NL en omringende landen

Het groeiend aantal gebruikers van LTO3 in Nederland is mogelijk gemaakt doordat er sinds een paar jaar een leverancier van LTO3 in Europa is gekomen waar je LTO3 kunt bestellen. Zij zijn de officiële en geautoriseerde distributeur van LTO3 in Europa en zijn in Nederland gevestigd onder de naam SmartVital. In Nederland, België en omringende landen bezorgen zij LTO3 de volgende dag bij je thuis en leveren kosteloos professionele nazorg en indien nodig begeleiding.LTO3 kopen, korting en nazorg

Wil je LTO3 kopen? (Lees ook de update hieronder) LTO3 is helaas nog niet in een vaste winkel te koop. De onderstaande link brengt je naar de webwinkel. Zij zijn de officiële geautoriseerde distributeur van LTO3 waar je het voor de laagst mogelijke prijs kunt bestellen. Zij hebben meer dan 15 jaar ervaring met LTO3 en staan je ten alle tijden bij en beantwoorden je specifieke vragen. Bijvoorbeeld wanneer je hulp nodig hebt in het vinden van de juiste dosering. Ook na aankoop helpen ze je waar nodig. Mijn ervaring is positief met hun en ik word altijd goed geholpen.

LTO3 origineel potje Herb-e-Concept
Origineel LTO3 Herb-e-Concept potje. Wil je LTO3 kopen? Koop dan hier de originele LTO3 bij de geautoriseerde distributeur.

LTO3 is een beschermd product en heeft het intellectual passport gekregen. Hierdoor zal het ook niet door uiteenlopende commerciële bedrijven uitgemolken worden. De prijs van een LTO3 potje staat vast op 39,50 euro. Goedkoper zal je het niet vinden. Er is bij de leverancier wel een mogelijkheid om LTO3 te bestellen met korting. Het is zo dat wanneer je meer dan 6 potjes in een periode van 90 dagen besteld je de status VEELBESTELLER krijgt. In de 90 dagen daaropvolgend krijg je dan automatisch 10% korting op al je bestellingen. Op deze manier krijgen vaste klanten die LTO3 regelmatig slikken altijd de 10% korting. Bij een bestelling van 90 euro of meer betaal je tevens geen verzendkosten.

> Originele LTO3 bestellen

LET OP: Update 18 december 2018 – Er blijken verwarrende producten op de markt te worden verkocht. Sommige hiervan gebruiken zelfs (deels) dezelfde naam als de originele LTO3 van Herb-e-Concept. Het etiket op het potje is daarentegen wel duidelijk te onderscheiden van de originele LTO3.

Wees je ervan bewust dat deze producten niet te vergelijken zijn met de originele LTO3. Niet alleen de kwaliteit is veel lager, maar ze bevatten ook geen van allen het Sementis Complex. Sementis bevat naast zeer zuivere ecologische visolie ook o.a. vitamine C, zink en selenium en is juist het meest krachtige ingrediënt in LTO3 van Herb-e-concept.

Soms krijg ik van mensen te horen dat LTO3 niet aanslaat, maar in werkelijkheid blijkt dan vaak dat ze een verkeerd / imitatie product hebben gekocht. Je staat natuurlijk vrij om te proberen wat je wilt maar wees je hier van bewust.

Wil je zeker zijn dat je de juiste originele LTO3 van Herb-e-Concept koopt waar zoveel mensen baat bij hebben? Koop LTO3 dan bij de geautoriseerde distributeur. Je bent dan zeker dat je de originele LTO3 voor de laagst mogelijke prijs ontvangt. Dat is de LTO3 waar zoveel mensen baat bij hebben.

Meer informatie over LTO3 van Herb-e-Concept kun je ook vinden op www.lto3.nlVeel gestelde vragen over LTO3

Zit je met vragen over LTO3 of zoek je meer informatie? Met de handige inhoudsopgave hieronder vind je snel de informatie waar je naar op zoekt bent. Klik gewoon op de titel en je scrolt er direct naartoe.

Table Of Contents

1. Wat zijn de voordelen en nadelen van LTO3?

Het is je vast bekend dat ADHD medicatie zoals Ritalin en Concerta vaak vervelende bijwerkingen kunnen geven zoals hartkloppingen, angsten, misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn, flink afvallen etc. Dit is voor veel mensen een reden om het gebruik van deze middelen te staken. Het voordeel van het natuurlijke middel LTO3 t.o.v. reguliere ADD en ADHD medicatie is dat er vrijwel nooit bijwerkingen optreden. In sommige gevallen blijken mensen de eerste dagen wel wat reacties van het lichaam te kunnen ervaren. Dit blijkt meestal het geval bij hoog sensitieve mensen. Klachten kunnen dan de eerste dagen enigszins verergeren voordat het positieve effect van LTO3 optreed.

Een ander groot voordeel van LTO3 is dat mensen geen rebound effect blijken te ervaren. Dit effect treed vrijwel altijd op bij chemische medicatie zoals Ritalin en Concerta. Het rebound effect houdt in dat de klachten tijdelijk verergeren wanneer de medicatie uitwerkt.Bekende voordelen van LTO3

LTO3…

 • Blijkt voor veel mensen een erg positief effect te hebben op kenmerkende klachten en symptomen die voornamelijk voorkomen bij ADD, ADHD, ASS en hoog sensitiviteit.
 • Is voor veel mensen een uitkomst gebleken voor klachten als aandachtsproblemen, hyperactiviteit, concentratiegebrek, stress, onwerkelijk voelen, overprikkeling, rusteloosheid, somberheid, zenuwen en nervositeit.
 • Blijkt voor aanzienlijk veel mensen een goede natuurlijke vervanger voor stimulerende medicatie zoals Ritalin en Concerta. Mensen geven aan dat zij volledig mochten en konden stoppen met medicatie.
 • Is vaak ook voor mensen met een angststoornis, verslaving en/of burn-out een positief middel gebleken met een rustgevend effect.
 • Kent geen contra-indicaties en is veilig naast je huidige medicatie of welke andere (homeopathische) middelen dan ook te gebruiken.
 • Geeft vrijwel nooit bijwerkingen. Af en toe is wel gebleken dat hoog sensitieve mensen de eerste dagen wat bijwerkingen kunnen ervaren die meestal snel weer verdwijnen.
 • Geeft geen rebound effect (Verergering van klachten na uitwerking).
 • Is 100% natuurlijk en werkt niet verslavend.
 • Werkt binnen 30 – 40 minuten.
 • Heeft een langdurige werking van 8 – 12 uur gedurende de dag.
 • Is door iedereen vanaf 3 jaar veilig te gebruiken.


Bekende nadelen van LTO3

Nadelen van LTO3 die mensen noemen is hoofdzakelijk de prijs. LTO3 is niet goedkoop maar dat heeft ook weer zijn redenen. LTO3 wordt gemaakt uit hoogwaardige puur zuivere en natuurlijk ingrediënten. Dit brengt hoge kosten met zich mee. Afhankelijk van de hoeveelheid capsules die je per dag neemt zul je er ongeveer 4 weken mee kunnen doen, bij 3 per dag. Sommige mensen slaan bijvoorbeeld het weekend over en doen er dan 6 weken mee. Kinderen nemen vaak maar 2 capsules en doen er daardoor langer mee.

Een ander nadeel is dat voornamelijk hoog sensitieve mensen de eerste dagen enkele bijwerkingen blijken te ervaren. Dit kan o.a. te maken hebben met de antioxidante werking die het lichaam reinigt. Voor hoog sensitieve mensen is het soms aan te raden met een lagere dosis te beginnen van 1 of 2 capsules en deze tijdelijke bijwerkingen over zich heen te laten komen. Deze bijwerkingen zijn meestal niet heel heftig en van tijdelijke aard.

Als laatste is het zo dat LTO3 niet voor 100% van de mensen werkt. Gebleken is dat bij ongeveer 95% van de mensen LTO3 positief aanslaat. Bij de één is het effect sterker dan bij de ander. Vergeleken met Ritalin, dat bij ongeveer 70% van de mensen aanslaat, is het geen slecht percentage maar houdt daar dus wel rekening mee. Waar je ook rekening mee moet houden is dat LTO3 niet altijd gelijk de eerste dag aanslaat. Denk dan niet meteen dat het niet werkt. Er zijn genoeg mensen die aangeven dat LTO3 alsnog na enkele weken goed begon aan te slaan. Dit zal ook te maken hebben met in hoeverre je lichaam eraan moet wennen. Geef je lichaam dus de tijd om aan LTO3 te wennen. Bij de meeste mensen blijkt LTO3 later alsnog positief aan te slaan.2. Wat doet LTO3?

De natuurlijke stoffen in LTO3 verhogen o.a. de dopamine en serotonine neurotransmitters in het brein. Dopamine is betrokken bij het gevoel van gelukzaligheid en het zet ons aan tot activiteit. Serotonine is de neurotransmitter die kalmte, evenwicht, innerlijke rust, tevredenheid en mentaal welzijn veroorzaakt. Vooral van dopamine is bekend dat mensen met ADHD en ADD hier minder beschikking over hebben.

Ook zorgt LTO3 voor een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Dit is voornamelijk te danken aan het ingrediënt glidkruid wat is toegevoegd.  Dit zorgt voor minder last van stress, angsten, nervositeit en spanningen (ook bij psychische belasting). Bij kinderen met ADHD die lichamelijk onrustig zijn is gebleken dat LTO3 veelal een kalmerend effect heeft en het blijkt te helpen bij een betere nachtrust.

Het blijkt dat LTO3 vooral zijn bijzondere werking te danken heeft aan de 3 ingrediënten die samen in de juiste dosering elkaars werking versterken. Dat wordt ook wel een synergetisch effect genoemd.

Voor steeds meer mensen met ADD en ADHD, maar ook hoog sensitieve mensen, blijkt LTO3 een uitstekend farmaceutisch alternatief. Daarnaast melden ook mensen met angstklachten, somberheid, stress, spanningen en verslavingsklachten er baat bij te hebben.

Bij vraag 16 vind je verdere informatie over de ingrediënten in LTO3 en de werking.3. Waar kan ik LTO3 kopen en zijn er kortingen mogelijk?

Je kunt LTO3 bestellen via de leverancier SmartVital. Zij zijn de officiële distribiteur van LTO3 en de enige die het in Nederland en omringende landen verstrekt. Zij bezorgen LTO3 de volgende dag bij je thuis. Dat is mijn persoonlijke ervaring. Ook fijn is dat zij je na aankoop deskundig blijven bijstaan. Bijvoorbeeld in het vinden van de juiste dosering en om eventuele vragen te beantwoorden. Ze laten je niet in de kou staan en weten waar ze over praten.

Onderstaande link brengt je naar de webwinkel van de leverancier waar je LTO3 kunt bestellen.

> LTO3 kun je hier bestellenKortingen op LTO3

 • De status ‘VEELBESTELLER’. Als je over een periode van 3 maanden (90 dagen) meer dan 6 potjes bestelt krijg je automatisch 10% korting op al je bestellingen in de 90 dagen daarop volgend. Je krijgt dan via e-mail een bevestiging dat je de status ‘veelbesteller‘ hebt. Op die manier krijgen vaste klanten die regelmatig LTO3 slikken altijd 10% korting.
 • Als je ervoor kiest om in één keer een bestelling te doen met 3 potjes LTO3 dan betaal je geen verzendkosten.

Mocht je LTO3 aanschaffen dan zou ik het leuk vinden om je LTO3 ervaring te mogen lezen en wanneer je dat goed vindt deze te plaatsen op de website bij de andere LTO3 ervaringen. Dit kan d.m.v. het contactformulier.

Voor meer informatie over LTO3 kun je ook terecht op www.lto3.nl4. LTO3 dosering en wanneer innemen en wanneer om beter te slapen?

Het beste is om de capsules minimaal 10 minuten voor het ontbijt op de nuchtere maag in te nemen. Het is beter dat je LTO3 niet met melkproducten inneemt of producten waar suikers aan toe zijn gevoegd. Vermijdt melkproducten minimaal tot 10 minuten na inname omdat ze de optimale werking van LTO3 kunnen belemmeren. Suikers kun je beter tot minimaal een uur na inname vermijden.

Natuurlijke suikers zoals honing en diksap zijn geen probleem. Appelmoes kan bijvoorbeeld ook zolang er maar geen extra suikers aan toegevoegd zijn. Je kunt prima ontbijten met brood met als beleg bijvoorbeeld vleeswaren, honing, suikervrije appel/perenstroop, suikervrije jam, suikervrije pindakaas, suikervrije hagelslag, suikervrije kokosbrood etc.

De dosering gaat op lichaamsgewicht:

 • Tot en met 45 kilo: ‘s ochtends voor het ontbijt 2 capsules. Deze dosis blijkt voor 45% van de kinderen afdoende te zijn. Voor kleine kinderen van 3-4 jaar en hoog sensitieve kinderen is vaak 1 capsule al genoeg. Dit kun je eventueel langzaam opbouwen naar 2 capsules.
 • Boven de 45 kilo: ‘s ochtends voor het ontbijt 3 capsules. Hoog sensitieve mensen wordt aangeraden om te beginnen met 1-2 capsules per dag. Dit kun je na een aantal dagen langzaam opbouwen naar 3 capsules.

Tegen het einde van de middag kun je er voor kiezen om nog 1-2 extra capsules te nemen voor de avondwerking. Dit is een persoonlijke keuze.LTO3 gebruiken bij slapeloosheid om beter te slapen

Gebruik je LTO3 om beter te kunnen slapen? Je kunt dan het beste de capsules ongeveer 1 uur voor het slapen gaan innemen. Je kan de eerste nacht(en) beginnen met 1 capsule en dit naar eigen behoefte opbouwen tot 3 capsules.Hoe kan LTO3 helpen om beter te slapen als het je ook alerter maakt?

Dit klinkt tegenstrijdig maar het is eigenlijk heel logisch. De rust in je brein geeft je overdag de mentale focus om je beter te kunnen concentreren en ontspannen te voelen. Deze rust zorgt er tevens voor dat je brein in de avond de mogelijkheid krijgt om op normale wijze de stofjes zoals melatonine aan te maken. Deze melatonine maakt je slaperig. Als je brein in de avond druk en chaotisch blijft dan komt de melatonine aanmaak heel slecht opgang. Het kan dan zijn dat je nog uren wakker ligt voordat je inslaap valt. Daarom wordt het ook altijd aangeraden om in de avond niet tot vlak voordat je naar bed gaat nog van alles te doen en achter je computer of op je elefoon te zitten. Dit verstoord de melatonine aanmaak en daardoor je slaap.5. Hoe snel werkt LTO3 en werkt het altijd?

Bij de meeste mensen is de werking van LTO3 al de eerste dag merkbaar. Maar het kan ook enkele weken duren. De werking is na enkele weken optimaal. In zeldzame gevallen kan het zelfs 6-8 weken duren voordat de werking intreedt. Een definitieve conclusie kun je dus pas trekken na 2 maanden. In minder dan 5% van de gevallen heeft LTO3 geen enkel effect.

De werking van LTO3 is binnen 30 tot 40 minuten te voelen en de werkingsduur is 8 tot 12 uur.6. LTO3 capsules inslikken of mengen en kan dat met melk en suiker?

Neem de LTO3 10 minuten voor het ontbijt op een nuchtere maag. Je kunt LTO3 gewoon doorslikken met wat water maar je kunt er ook voor kiezen om ze open te maken en te mengen door bijvoorbeeld een klein beetje appelmoes. Dat is geen probleem. Maar altijd zonder toegevoegde suikers. Natuurlijke suikers mogen wel. Sommige mensen vinden dit fijn wanneer zij moeite hebben met het doorslikken van de capsules. Speciaal hiervoor zijn de LTO3 ‘no taste’ capsules ontwikkeld. Deze hebben een minder sterke vissmaak. Hieronder in punt 7 lees je meer over LTO3 ‘No Taste’.

Het beste is om LTO3 niet met melkproducten in te nemen of producten waar suikers aan toe zijn gevoegd. Vermijdt deze producten minimaal tot 10 minuten na inname omdat ze de optimale werking van LTO3 zouden kunnen belemmeren. (suikers het beste tot minimaal een uur na inname vermijden) Natuurlijke suikers zoals in honing of diksap zijn geen probleem. Ook appelmoes kan zolang er maar geen extra suikers zijn toegevoegd. Je kan prima ontbijten met alle soorten brood met als beleg vleeswaren, honing, suikervrije appel/perenstroop, suikervrije jam, suikervrije pindakaas, suikervrije hagelslag, suikervrij kokosbrood etc. De hoeveelheid suiker in brood is verwaarloosbaar. Er zijn overigens zat mensen die aangeven dat deze producten bij hun de werking van LTO3 helemaal niet belemmeren. Maar houdt er dus rekening mee.7. Wat is LTO3 ‘No Taste’?

Voor mensen die moeite hebben met het doorslikken van de capsules is er speciaal LTO3 ‘No Taste’ ontwikkeld. Het effect is precies hetzelfde maar de structuur van het vis-extract is iets anders waardoor er geen smaak aan zit. Op deze manier krijg je geen vervelende bijsmaken wanneer je de capsule openmaakt om bijvoorbeeld in water of appelmoes te mengen. De precieze verschillen van het vis-extract vind je verderop bij vraag 16.

> LTO3 No Taste is hier te koop8. Hoeveel LTO3 capsules zitten er in een potje en hoelang doe je daarmee?

Er zitten in een potje LTO3 90 capsules. De meeste mensen doen hier 1 maand mee. Dit is bij een gebruik van 3 capsules op een dag. Wanneer je ervoor kiest om bijvoorbeeld het weekend over te slaan kun je er 6 weken mee doen. Kinderen onder de 45 kilo die dagelijks maar 2 capsules nodig hebben kunnen op die manier ruim 2 maanden met een potje LTO3 doen.9. Werkt LTO3 bij iedereen?

Helaas bestaat er geen enkel middel dat voor iedereen werkt. Ritalin bijvoorbeeld, werkt maar voor 70% van de mensen met ADD en ADHD, maar dus ook voor een groep van 30% niet. Zo is het met alle medicijnen en middelen. Er zijn altijd mensen die ergens geen baat bij hebben. Van alle natuurlijke middelen lijkt LTO3 tot nu het middel dat het beste resultaat biedt. Voor veel mensen zelfs een beter resultaat dan Ritalin of Concerta.

De vele positieve LTO3 ervaringen die ik persoonlijk kreeg toegestuurd beamen dit. Ook zijn er steeds meer psychologen en coaches over te spreken. Hier zie je een interview met een psycholoog over LTO3. Zij heeft er erg goede ervaringen mee en biedt het als eerste keus aan bij bij haar cliënten met ADD en ADHD i.p.v. farmaceutische medicatie.

Gebleken is dat LTO3 bij zo’n 95% van de mensen een positief resultaat geeft. De sterkte van dit resultaat verschilt per persoon. Als je na een paar weken nog geen effect merkt, kun je het beste de dosis verhogen. In de meeste gevallen slaat LTO3 dan alsnog aan. Een definitieve conclusie kun je pas trekken na 6 tot 8 weken. Je kunt dit ook het beste met de distributeur bespreken die je deskundig zal bijstaan in het vinden van de juiste dosering en je verdere vragen kan beantwoorden.

In deze poll over LTO3 kun je zien dat er al heel wat mensen zijn die LTO3 dagelijks gebruiken.10. Mag LTO3 tijdens de zwangerschap / borstvoeding genomen worden?

LTO3 kan in principe gewoon tijdens de zwangerschap en borstvoeding genomen worden. Het is altijd verstandig het eerst even met een arts te bespreken. In LTO3  zit L-Theanine wat het dopamine- en serotonine gehalte in de hersenen verhoogd en verder nog visolie en Blauw Glidkruid. Als de arts dat geen probleem vindt kun je het gewoon nemen.11. Kan LTO3 naast andere medicijnen en middelen genomen worden?

LTO3 is goed te combineren met alle soorten medicatie, homeopathische en andere natuurlijke middelen. Het beste kun je deze minimaal 30 minuten na de ochtenddosis van LTO3 innemen. Dit is gebleken uit langdurig gebruik (meer dan 10 jaar) van LTO3 in Canada. Er zijn nooit contra-indicaties opgetreden met welke andere middelen en medicamenten dan ook. Bij antidepressiva wordt aangeraden om deze na minimaal 2 uur na het slikken van de LTO3 in te nemen.

Veel mensen starten met LTO3 naast hun huidige ADHD medicatie, waarna zij in veel gevallen merken het gebruik van hun stimulerende medicatie te kunnen afbouwen. Wanneer je merkt dat LTO3 goed bij je aanslaat kun je het beste in overleg met je arts het eventuele gebruik van ADHD medicatie of andere middelen langzaam afbouwen.12. Wordt LTO3 vergoed?

LTO3 is in Nederland geregistreerd als voedingssupplement en zal daarom helaas bij de meeste zorgverzekeraars (nog) niet vergoed worden. Maar dankzij het grote succes blijkt dat zorgverzekeraars soms overstag gaan om het te vergoeden. Het helpt natuurlijk ook mee als zij dan geen farmaceutische medicatie meer aan je hoeven te vergoeden.

Gebleken is dat momenteel PNOzorg LTO3 vergoedt wanneer je aanvullend verzekerd bent. Voorwaarde is wel dat LTO3 door een arts wordt voorgeschreven. Mogelijk kun je dit voor elkaar krijgen bij je huisarts of misschien een privé psycholoog/therapeut. Veel steun van de reguliere psychische zorginstanties hoef je niet verwachten. Zij hebben hun protocollen te volgen waarin het gebruik van farmaceutische middelen voorop staat. Erg jammer, maar laten we maar hopen dat dit in de toekomst misschien veranderd.

Neem voor de zekerheid altijd even contact op met je zorgverzekeraar en vraag het gewoon even na over hoe het zit met de vergoeding van LTO3. Je kunt daarbij de onderstaande ZI-nummers doorgeven. Je zorgverzekeraar kan je dan de mogelijkheden van eventuele vergoeding voorleggen.

ZI-nummers LTO3:

 • Voor LTO3 regulier: 15855015
 • Voor LTO3 no taste: 15855023


13. Waar vind ik LTO3 gebruikerservaringen?

Ik krijg steeds vaker ervaringen toegestuurd van mensen met ADD en ADHD, maar ook hoog sensitieve mensen en mensen met ODD en in het autistisch spectrum, waarbij zij zelf of de kinderen LTO3 nemen. Ook ontvang ik ervaringen van mensen met andere klachten waaronder, depressiviteit, angsten, vermoeidheid en dergelijke klachten. In aanzienlijk veel gevallen blijken zij erg positief en tevreden te zijn met het effect van LTO3 op hun dagelijks leven. Al deze LTO3 ervaringen die mij worden toegestuurd vind je via onderstaande link:

> LTO3 ervaringen van mensen met ADD, ADHD, ODD, ASS en hoog sensitiviteit 14.  Zijn er artikelen in de media over LTO3?

Zeker! En er volgen er steeds meer. Zodra ik wat tegen kom in kranten, magazines of wat dan ook plaats ik dat op de website. Onderstaande links sturen je naar pagina’s met artikelen over LTO3 uit de media:

> Kinderarts adviseert LTO3 bij concentratiestoornissen – Uit ‘De Volkskrant’

> Psycholoog van ADHD instituut over LTO3 – Uit Psychologie magazine ‘Brein’

> Interview met apotheker over LTO3 – Bijlage in de ‘De Telegraaf’

> Artikel: LTO3 groot succes in NL bij ADD, ADHD, ODD en ASS

Er is ook een website over LTO3. Dat is www.lto3.nl15. LTO3 lijkt niet aan te slaan, wat nu?

Neem contact op met de leverancier van LTO3. Je kunt daar gewoon in de Nederlandse taal terecht. Mijn persoonlijke ervaring is dat zij je heel deskundig verder helpen in het vinden van de juiste dosering. Ze laten je niet in de kou staan en begeleiden je in het hele proces na aankoop van je LTO3.

Vaak blijkt LTO3 alsnog aan te slaan maar soms kan het enkele weken, tot zelfs wel in heel zeldzame gevallen, tot 8 weken duren. Soms moet enkel de dosering aangepast worden. De onderstaande link brengt je naar de leverancier van LTO3.

> Leverancier van LTO3 – Voor vragen/begeleiding en je kunt LTO3 bestellen

Let er ook op dat je LTO3 minimaal 10 minuten voor het ontbijt op een nuchtere maag inneemt en niet tegelijk met melkproducten of producten waar suikers aan toe zijn gevoegd inneemt. Het beste is deze producten tot minimaal 10 minuten en suikers het beste minimaal 1 uur na inname te vermijden omdat ze de optimale werking van LTO3 enigszins kunnen belemmeren. Natuurlijke suikers zoals in honing en diksap zijn geen probleem.16. Ingrediënten, samenstelling en werking van LTO3?

LTO3 bevat 3 ingrediënten die een synergetisch effect op elkaar hebben. Dit wel zeggen dat zij, in de juiste dosering bij elkaar, elkaars werking versterken. Dit is een bijzondere eigenschap van LTO3 waardoor het positieve effect sterk wordt ervaren. In de onderstaande tabel zie je de precieze hoeveelheid van de ingrediënten in LTO3. Verder hieronder lees je meer over wat de verschillende ingrediënten in LTO3 doen.

lto3 ingredienten samenstelling capsules
LTO3 ingrediënten en samenstelling capsules

L-Theanine

L-Theanine is een aminozuur afkomstig van een ander aminozuur, L-Glutamine, en is 100% zuiver. Het verhoogt het dopaminegehalte (de neurotransmitter van plezier en beloning) en het serotonine niveau (de voornaamste neurotransmitter-remstof) in de hersenen, die ernstig verminderd worden bij stress en overspannenheid. De L-Theanine overschrijdt met gemak de hematologisch-encephalopatische barrière en brengt een kalmerend effect teweeg in de hersenen. Daarnaast beschermt L-Theanine het brein ook tegen neurotoxiciteit die teweeg wordt gebracht door glutamaat, wat een belangrijke factor is in degeneratieve ziekten.

L-Theanine leidt tot ontspanning zonder doezeligheid te veroorzaken, wat te verifiëren is doordat de hersenen meer alfagolven aanmaken. Uit onderzoek blijkt dat dit het concentratievermogen van de hersenen verbetert. In tegenstelling tot cafeïne, verhoogt de stof het GABA-niveau (gamma-aminobutyrisch zuur) in de hersenen; GABA is een neurotransmitter die bijdraagt tot ontspanning en een gevoel van welzijn. Het wordt snel geabsorbeerd door de dunne darm en wordt direct naar de hersenen getransporteerd.

Een doelmatige dosering ligt tussen de 50 en 200 mg. Het duurt slechts 30 tot 40 minuten voordat men zich voelt ontwaken en alert voelt worden. Deze mentale en emotionele toestand duurt zo’n 8 tot 12 uur. L-Theanine zou perfect zijn voor mensen met een slaapstoornis die het moeilijk vinden om in slaap te komen of moe zijn na het wakker worden. Neem in dat geval één of twee capsules een uur voor het naar bed gaan.

Kortom, de gunstige uitwerkingen van L-Theanine zijn voornamelijk: scherpt het verstand, ontspant zonder doezelig te maken, verbetert het leervermogen en de concentratie, vermindert stress en angst, bevordert het vermogen om goed te slapen, vermindert de bijwerkingen van cafeïne, versterkt de reacties van het immuunsysteem en vermindert de symptomen van het premenstrueel syndroom (PMS)

Uit enkele onderzoeken blijkt dat L-Theanine een doeltreffende uitwerking zou kunnen hebben op de verlaging van het cholesterolniveau en een hoge bloeddruk.Vis-extract

In de reguliere LTO3 zit Sementis. In de LTO3 no taste, die voornamelijk wordt gebruikt door mensen die de capsules openmaken om te mengen in bijvoorbeeld wat appelmoes, zit een visolie poeder. Lees hier onder meer over de verdere details van de visolie in LTO3.Sementis (In de reguliere LTO3)

Sementis is een 100% zuiver extract van wilde haringkuit uit de Atlantische oceaan. Het is dus niet van gekweekte vissen. Wilde viskuit bevat grote hoeveelheden oceanisch DNA (21-31%). Deze krachtige antioxidant heeft een krachtige geneeskundige uitwerking op zowel emotionele als fysieke vermoeidheid.

Sementis complex zit vol andere antioxidanten zoals vitamine C (404 ± 150 µg/100g), zink (10 – 60 µg/100g) en selenium (0,1 – 2,0 µg/100g). De westerse voedingswijze voorziet onvoldoende in Omega-3 en bevat teveel Omega-6, wat wordt opgeslagen door het lichaam. Sementis biedt een ideale verhouding tussen Omega3 en Omega6 vetzuren (36:1); Omega3 : 28.6%, Omega6 :0.8%. Eicosapentaeenzuur (EPA): 8.3% Docosahexaeenzuur (DHA):20.2%

Uit onderzoeken blijkt dat Omega-3-vetzuren een doeltreffend gunstige uitwerking hebben op de behandeling van depressie, schizofrenie en anorexia nervosa.Visolie – Omega 3-DHA-Poeder(-NG) (in de LTO3-No Taste)

LTO3 ‘no taste’ is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met het doorslikken van de capsules. Deze kunnen namelijk gemakkelijk worden geopend en vermengd met iets vloeibaars. Het voordeel is dan dat je geen vervelende bijsmaken ervaart.

Het Omega 3-DHA-poeder(-NG) wordt in microscopisch kleine capsules ingekapseld, waardoor de werkzame elementen EPA en DHA, de eigenschappen van de visolie en de zuiverste en beste bron van Omega 3, blijven behouden, terwijl de typische smaak en visgeur niet of nauwelijks waarneembaar zijn. Omega 3-DHA-poeder(-NG) is een visolie-extract van tonijn van ecologische visvangst, van de hoogste kwaliteit en zuiverheid. Gegarandeerd zonder zware metalen of gifstoffen.

De werking van LTO3 ‘no taste’ is hetzelfde als de reguliere LTO3 maar de samenstelling van een capsule is wat anders. De onderstaande tabel geeft je de samenstelling weer van de lto3 ‘no taste’ capsules:

lto3 no taste ingredienten en samenstelling capsules
lto3 ‘no taste’ ingrediënten en samenstelling capsules


Blauwe Glidkruid

Glidkruid (scutellaria laterifolia), het bovengrondse deel van de plant, dient ter ondersteuning van het zenuwstelsel en wordt gebruikt om stress, nervositeit en angsten te verminderen. Het heeft een kalmerend effect op lichamelijke onrust en zorgt voor een betere nachtrust17. Waar vind ik de bijsluiter / gebruiksaanwijzing van LTO3?

Klik op onderstaande link voor de LTO3 bijsluiter.

> Bekijk de bijsluiter van LTO318. LTO3 bestellen, hoe gaat dat?

Wil je LTO3 bestellen? Dit kan via onderstaande link.  Je komt dan op de website van de officiële distributeur die LTO3 in Nederland en omringende landen de volgende dag bij je thuis bezorgd. Zij verkopen LTO3 voor de laagst mogelijke prijs en staan je per email gratis bij in het vinden van de juiste dosering en beantwoorden je verdere vragen. Ook na aankoop. Mijn ervaring is zeer positief met hun. Ik word altijd zeer vriendelijk en professioneel geholpen en krijg antwoord op al mijn vragen.

Bij een bestelling van 90 euro of meer betaal je geen verzendkosten.

Wanneer je in een periode van 90 dagen meer dan 6 potjes besteld krijg je de status veelbesteller. Je krijgt dan op al je bestellingen in de 90 dagen daaropvolgend automatisch 10% korting. Zo ontvangen vaste klanten doorlopend korting.

> LTO3 bestellen voor de laagste prijs bij de officiële distributeur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

166 Commentaar

 1. Ik slik sinds 15 dagen dexamfetamine
  Daarvoor heb ik jaren
  Bijna 29 jaar antidepresivia geslikt
  Maar de laatste 8 jaar reageert mijn lichaam heel erg op medicatie
  Ik heb pas de diagnose ADHD of het echt zo is
  Ben ik nog niet echt over uit
  Maar vanaf de 3e dag voelde ik me steeds slechter
  Ik was gewoon niet meer,,Ik,, Ik had daarvoor veel huilbuien en was erg somber
  Ik ben dan ook in de overgang en de hormonen zetten ook mijn leven op de kop
  Ik ben een zeer emotioneel persoon en hsp
  Ik slik ook al jaren alprazolam Maar nooit merr dan twee tabletjes
  Daar wou ik ook graag vanaf maar dat lukt nu helemaal niet meer
  De rebounds zijn verschrikkelijk
  Ik heb in jaren geen angst en paniek gekend
  Maar sinds ik dexamfetamine slik heb ik de 1 na de andere paniek aanval
  Ik wil hier niet mee verder
  Ik heb me nog nooit zo slecht gevoeld
  Ik zou dit middel zo omzettend graag willen proberen
  Maar ik durf de alprazolam niet te stoppen en dat kan ook niet
  Dan gaat het echt mis
  Maar nu is mijn vraag
  Mag alprazolam hiernaast geslikt worden tot het aanslaat (Hoop ik) en als ik wat rustiger ben daarmee ga afbouwen?
  Ik hoor het heel graag
  Gr annoeska

  1. Hoi Annoeska, LTO3 kan als supplement veilig naast Alprazolam gebruikt worden. Het is verstandig om een uur tussen inname te laten. Ook wordt altijd geadviseerd om even te overleggen met een arts. Experimenteer nooit zelf met het afbouwen van medicatie.

 2. Ik ben hsp.. en heel veel onrust in mijn lichaam in de ochtend. Ik slik nu sinds 4dg lto3.. ik ervaar wel dat ik veel minder druk in mijn hoofd ben. Ik neem er 2 in de ochtend.
  Nu gebruik ik al jaren diazepam tegen angst en onrust, is dit veilig om te combineren? Na verloop v tijd wil ik graag van de diazepam af.

 3. Ik neem al een tijdje jullie LTO-3 maar lees nu op sites dat de wijze waarop ik het inneem misschien niet optimaal is en daar heb ik vragen over, hieronder ziet u de antwoorden ook van 1 van de grootste verkopers Lucovitaal en dat vind ik niet bevredigend en klopt volgens mij ook niet vandaar dat ik een second opinion haal bij u omdat ik het maximale resultaat voor mezelf ook wil bereiken :

  – 1 ik neem in de ochtend 10 min. voor mijn ontbijt in met klein glas water > ik lees dat je moet innemen met min. 300 ml glas water

  Antwoord: Ja hoor perfect

  -2 ik eet na 10 minuten 500 gram SKYR > ik lees dat je beter niet met zuivel zo kort daarop kan combineren (wellicht later op de dag) \

  Antwoord: Nee hoor maakt niet zoveel u dan eet

  – 3 ik lees dat gebruik zonnebloemolie (Omega 6, avond koken) de opname van omega 3 in de weg kan staan

  Antwoord: Dit is ons niet bekend en ook niet wetenschappelijk bewezen. Hetgeen u schrijft is dus niet het geval

  – 4 ik breek altijd de inhoud, wil niet al dat “plastic” naar binnen > ik lees andere merken die een no taste versie hebben om te breken en alleen de inhoud te gebruiken.

  Antwoord: De capsules zijn gemaakt van rund en hebben geen functie als alleen het makkelijk doorslikken . u mag de capsule wegdoen en ook alleen de inhoud innemen op voeding.

  1. Hoi Andre,
   Je schrijft dat je contact hebt met Lucovitaal. Dit is een ander product en zij hebben niet de professionele kennis omtrent LTO3 van Herb-e-Concept die SmartVital levert. Voor de originele LTO3 kun je hier terecht bij SmartVital.
   Zij hebben 15 jaar ervaring met LTO3 en kunnen je begeleiden en verder adviseren. De werking van de originele LTO3, waarvan je hier op de pagina een afbeelding ziet, is ook niet te vergelijken met die van Lucovitaal.
   10 minuten voor het ontbijt innemen is prima, maar je kunt daarna beter geen zuivel nuttigen. Wacht daar dus even mee. Vraag 3 is mij niet bekend, dit zou je het beste bij SmartVital kunnen neerleggen.
   De capsules van de originele LTO3 zijn gemaakt van Pullulan. Deze zijn plantbased, veganistisch. Hier lees je onderaan de LTO3 productpagina van SmartVital daar meer over.

 4. Mijn kinderen gebruiken al 8 jaar lto… nu wachten ze altijd minstens 10 min na inname met het ontbijt… nu pas ik dat ze met suiker minstens een uur moeten wachten… geld dat alleen met toegevoegde suikers? Ze krijgen smorgens alpro Soyamelk banaan gemeng met brinta…. tis eigenlijk onmogelijk om een uur te wachten….grt Heidi

  1. Hoi Heidi,
   Het is meer een algemene indicatie. Er zijn zat mensen die aangeven dat LTO3 onlangs inname van suiker gewoon goed voor ze werkt. Mocht de werking niet optimaal zijn dan kun je eens kijken om de inname van suiker weg te laten. Het gaat daarbij om toegevoegde suikers. Natuurlijk aanwezige suikers hebben een minder directe invloed.

 5. Beste Jochem,
  Op latere leeftijd( 50 jaar) is er bij mij ADHD geconstateerd en ik heb er medicatie voor gekregen.
  Na een lange periode bij de psycholoog om de diverse handvatten te verkrijgen en de juiste samenstelling van de medicatie te bepalen ben ik reeds 3,5 jaar niet meer onder behandeling.
  Aangezien ik minder of geen chemische medicatie wil innemen ben ik op zoek gegaan naar vervangers voor mijn medicatie.
  Mijn medicatie is als volgt:
  ochtend 1 stuks Santoz methylfenidaat 54mg
  12-13 uur 1 stuks Santoz methylfenidaat 36 mg
  avond voor slapen gaan 1 stuks Wellbutrin bupropionhydrochloride 300mg

  Mijn vraag aan jullie is wat jullie mijn kunnen aanraden ter vervanging van bovengenoemde medicatie.
  En valt jullie LTO3 ook onder alternatieve medicatie?
  Indien jullie mij ook in een persoonlijk bericht jullie advisering kunnen mailen dan zou ik daar zeer dankbaar voor zijn.
  Met vriendelijke groet,
  Hans

  1. Hoi Hans,
   Wij kunnen geen medisch advies geven. Je kunt beter nooit zomaar stoppen met medicatie zonder overleg met een arts. Mogelijk kun je dan langzaamaan afbouwen en aanvullen met LTO3. Mogelijk merk je dat je je met LTO3 lekker voelt en dat je minder afhankelijk bent van medicatie. Je kunt gewoon de dosis van 3 LTO3 capsules aanhouden op een nuchtere maag in de ochtend.
   Sterkte en succes.

 6. Ik heb een schildklier die te traag werkt . Krijg hier medicatie voor! Zelf ADD en merk nu ik wat ouder wordt toch heel veel last van mijn ADD ervaar. Mag ik in combinatie met mijn Thyrax LTO 3 gebruiken?
  Lieve groet
  Beer

  1. hoi Beer, Ik had ook last van een traagwerkende schildklier. toen ik veganistisch werd mocht ik steeds minder medicijnen en ik slik nu helemaal geen medicijnen meer. als je van je traagwerkende schildklier af wilt is een plantaardig dieet misschien het proberen waard.

 7. Beste,

  Nu 23 jaar en slik bijna een half jaar lto3 door de informatie op deze pagina. Ik ben begonnen op het VWO en haalde alleen negens en achten. Later in de puberteit kreeg ik enorme moeite met dingen af te maken, mijn concentratie er bij te houden en om motivatie te vinden voor letterlijk alles in mijn leven. Na 8 jaar toch eindelijk mijn diploma gehaald en vervolgens aan 3 vervolgstudies begonnen maar nooit afgemaakt. Niet alleen school maar ook normale dingen zoals piano leren spelen, boeken lezen, onderneming beginnen, nieuwe sporten etc. Ik begon er aan maar kon nergens kracht vinden om het af te maken. Werd in de tussentijd ook nog verslaafd aan wiet en gokken en voelde mij een enorme sukkel. Ik snapte niet waarom niks mij lukte terwijl ik niet dom of incapabel ben. Het geeft je een erg laag zelfbeeld. Door onderzoek is er uitgekomen dat ik ADD heb. Omdat ik door ervaringen in het verleden sceptisch tegenover pharmaceutische middelen sta ben ik LTO3 gaan nemen. Het heeft mij in nog maar een half jaar tijd enorm geholpen!

  Ik heb minder ‘kicks’ nodig om mij lekker te voelen dus ben kunnen stoppen met gokken en heb minder behoefte om rust in mijn hoofd te creëeren dus ik rook bijna geen cannabis meer. Voor het eerst mijn propedeuse gehaald, ik heb rust in mijn hoofd, kan lekker slapen, maak dingen af en kan nu meerdere maanden vooruit plannen. Vroeger kon ik niet eens een week vooruit plannen. Volgens mijn omgeving ben ik meer betrokken en minder afwezig en ben weer super gemotiveerd voor de toekomst. Vooral de constante gedachten chaos in mijn hoofd is afgenomen waardoor ik nu rustig kan nadenken en weer controle over mijzelf heb. Ik kom nooit meer te laat, vergeet bijna niks meer en ben weer een ochtendmens geworden. Ik kan nog wel even doorgaan over de postieve effecten die LTO3 op mij heeft gehad.

  Bedankt voor de informatie op deze site, mijn leven is er drastisch door verbeterd!

 8. Voor mijn zoontje van 2 jaar en 5 maanden denk ik erover om hem LT03 te geven omdat dit wellicht kan helpen bij concentratieproblemen. Nu lees ik dat dit vanaf 3 jaar gebruikt mag worden. Op basis waarvan is dit? Op basis van gewicht? (Dit is bij neer medicatie weet ik) ook heeft hij ‘s avonds veel moeite met in slaap komen. Stel dat hij 1 capsule op een dag zou mogen kan ik dit dan ook in 2 delen verdelen, zodat hij beter kan slapen? (Bijv de no taste versie gebruiken)

  1. Je kunt het beste even beginnen met 1 capsule. Dit indien nodig aanvullen naar 2 capsules. De dosering van LTO3 gaat op lichaamsgewicht.
   Kinderen tot 45 kilo: 2 capsules.
   Volwassenen en kinderen vanaf 45 kilo: 3 capsules.
   Ten minste 10 minuten voor het ontbijt innemen.

 9. Hoi Jochem

  Vraag, hoe kan het dat dit middel je helderder en allerter maakt maar ook geschikt is tegen slecht slapen?

  Met vr gr
  D

  1. Hoi,
   Goeie vraag! Gek genoeg nog nooit eerder gehad dus een goeie gelegenheid om het toe te lichten.
   Het klinkt tegenstrijdig maar eigenlijk is het best goed te verklaren.
   LTO3 zorgt voor ontspanning en rust in het hoofd. Doordat je gedachten beter op een rijtje zijn en minder heftig kris kras door elkaar lopen kun je je overdag beter concentreren. Je voelt je kalmer en tegelijkertijd alerter.
   Echter, in de avond wanneer mensen moe worden maakt je lichaam melatonine aan om in slaap te kunnen komen. Dit proces kan verstoord worden wanneer je nog heel druk in je hoofd bent. Piekeren, draaien en veel denken laten je dan moeilijk in slaap komen.
   Door de LTO3 is er de ruimte om het lichaam en de geest te ontspannen. De vele gedachten verminderen waardoor het proces van in slaap komen goed op gang kan komen.
   Hoop dat het zo wat duidelijker is.
   Groet,
   Jochem

   1. Hoi Jochem,
    Wat is dan de beste medicatie om ook s’nahts goed door te slapen. Ik wordt altijd na een paar uur wakker en val dan weer moeilijk in slaap. Ik kan dan niet stil liggen en draai me vaak om omdat ik onrust in het lichaam ervaar. Ook kan ik mijn gedachten aan 1 of meerde onderwerpen niet uitschakelen. Raad je me nu aan om s’ochtends 3 pillen te nemen en de avond voor het slapen gaan ook? Zo’n potje gaat dan wel snel leeg. Of is het dan verstandiger om alleen s’avonds de pillen in te nemen want daar lees ik eigenlijk niks over.
    Groet,
    Ronald

    1. Hoi ronald,
     Voor de avondwerking kun je de LTO3 het beste 1 uur voor dat je gaat slapen innemen. Soms kan 1 capsule al voldoende zijn. Kijk nog even bij vraag 4 voor verdere informatie > https://www.addkenmerken.net/lto3/#4-lto3-dosering-en-wanneer-innemen-en-wanneer-om-beter-te-slapen.
     Wat wel belangrijk is voor een goede nachtrust is om niet voor het slapen nog heel druk met van alles bezig te zijn. Ook druk op je telefoon of computer zijn is zeker niet bevoordelijk voor je nachtrust. Je hoofd is dan zo druk en hyped en je zenuwstelsel staat misschien nog wel stijf van de adrenaline als je heel druk bent. Het kan dan uren duren voordat je in slaap komt.
     Voor verdere slaaptips bij ADHD en ADD kun je ook eens hier kijken.
     Groet Jochem.

 10. Hallo Jochem,

  Ik heb het LTO3 gedeelte van je site inmiddels aardig doorgespit maar het antwoord op mijn vraag kom ik niet direct tegen dus vandaar een mail:

  Mijn zoon van 10 slikt sinds ruim een week LTO3 voor ADHD/ASS. Hij is heel enthousiast, zegt zich rustiger te voelen in zijn hoofd. Heel fijn natuurlijk, maar in onze ogen lijkt hij juist vele malen drukker geworden. Hij stuitert ‘s avonds werkelijk alle kanten op en is moeilijk te ‘bereiken’, klaagt over hoofdpijn en vermoeidheid. Ik heb hem daarom vandaag een pil extra gegeven in de middag, maar het leek eerder erger te worden dan beter.

  Ik denk er nu over om hem op 1 capsule per dag te zetten. Of moeten we langer doorzetten met 2 of 3 capsules? Hoe denk jij hierover?

  Veel dank alvast! P.

  1. Hoi,
   Fijn voor jullie zoon dat hij aangeeft zich lekkerder te voelen bij de LTO3, maar zo te horen zijn jullie er nog niet. Het kan soms in het begin zijn dat bepaalde klachten verergeren. Dit geeft wel aan dat de LTO3 goed aanslaat en zijn werk doet. Daar pluk je dan in de meeste gevallen wat later de vruchten van.

   Vooral bij hoog sensitieve mensen kun je beter met een lage dosering beginnen en dat opbouwen. Ik zou dat ook proberen in het geval van ASS als je dergelijke klachten ervaart.

   Je geeft aan dat hij ‘s avond erg druk lijkt. De LTO3 werkt maar 8-12 uur, dus voor een avondwerking zal je aan het einde van de middag ook een capsule kunnen geven.

   Mijn advies is wat je zelf al aangaf. Even overgaan op 1 capsule en kijken hoe dat gaat. Als je dat stabiel hebt kun je langzaam opbouwen.
   Ik zou daarnaast ook even contact opnemen met SmartVital. Zij zijn de officiële distributeur en hebben de ervaring en expertise om je goed verder te helpen.
   Sterkte ermee en het allerbeste.
   Groet Jochem

  1. Hoi Pascale, je neemt de capsules in de ochtend minimaal 10 minuten voor het ontbijt.
   Soms is opbouwen aan te raden bij hoog sensitieve mensen omdat die gevoeliger kunnen reageren op de werking. Dan kun je bijvoorbeeld beginnen met 1 of 2 capsules en zo lanhzaam opbouwen naar 3 capsules.
   Kijk ook even hier waar het nog eens duidelijk staat uitgelegd > https://www.addkenmerken.net/lto3/#14–4-lto3-dosering-en-wanneer-innemen-
   Succes.
   Groet,
   Jochem

 11. Beste jochem, mijn dochter, heeft ADD, 18 jaar slikt al een hele tijd concerta 36 mg …in de vakanties stopt ze hiermee maar op school heeft zij het echt nodig. Zij doet de opleiding Militaire verzorging, en in het laatste jaar mag zij geen concerta of enig vorm van methylfenidaat in haar bloed hebben, Ze worden iedere 3 maanden hierop getest. Ik heb alles gelezen hierboven maar hoe zit dit met LTO3…
  Het zou geweldig zijn als wij t zouden kunnen vervangen, zodat zij wel geconcentreerd kan blijven

  1. Hoi Ingrid,
   Als je in dat jaar geen medicatie meer mag nemen die onder de Opiumwet valt dan zou je inderdaad als alternatief LTO3 kunnen proberen.
   Dat kun je veilig gebruiken. Je hoeft niet bang te zijn dat dit een slecht bloedresultaat geeft.
   Succes.
   Groet,
   Jochem.

 12. Hallo, hoe ga ik dit inzetten voor slapeloosheid/slaapproblemen? Hoeveel capsules en wanneer innemen? Slik nu elke avons nog oxzazepam en wil dat dmv lto3 afbouwen, is dat mogelijk? Mag ik überhaupt dit tegelijkertijd innemen?

  1. Hoi Ilse, je kunt de LTO3 dan ongeveer een uur voor het slapen gaan innemen. Je kunt ook zelf proberen wat je het fijnste vindt om ze misschien al wat eerder in te nemen. Je mag medicatie ernaast gebruiken maar het is altijd goed dit even met je arts te overleggen.

 13. Hallo Jochem, Ik gebruik nu 2.5 weel LTO3 in de ochtend ongeveer 10 min. voor het eten. Ik merk niet een echte overgang na 40 min. zoals andere mensen beschrijven maar voel mij wel wat rustiger. Waar ik wel last van heb is dat ik meer prikkels binnen krijg waar ik van uit balans raak. Het is alsof mijn beschermende sufheid van de seroxat weg is en ik veel heftiger reageer. Vooral de laatste week is dat begonnen en vandaag echt een dieptepunt met een huilbui.
  Zijn dit bekende verschijnselen? Herkennen andere mensen dat? Is het verstandig toch misschien de Seroxat weer op te hogen? Wat is jouw visie hierop, Jochem?

  1. Hallo Els,
   Ik ken verder niet je situatie maar het is absoluut niet aan te raden om zomaar op eigen houtje medicatie af te gaan bouwen. Dit kan wel eens medicatie zijn dat je heel langzaam moet afbouwen om ontwenningsverschijnselen te voorkomen. Je kunt het beste eens met je arts overleggen. Je zou ook een capsule lto3 extra kunnen nemen voor een extra ontspannend effect.

 14. Hoi, ik heb een vrij extreme vorm van een schaal- en schelpdierenallergie. Zou ik dit product kunnen gebruiken zonder van m’n stokje te gaan? Ik weet dat de meeste visoliesupplementen veilig zijn voor mensen met een dergelijke allergie aangezien er geen viseiwitten meer in supplementen zitten. Hoe zit het met de viskuit? Is dat afkomstig van schaal- en schelpdieren? Groet, Layla

 15. Hallo Jochem,

  We zijn nu een half jaartje bezig met de LTO3 tegen ADD. Het lijkt nog steeds te werken, als is dat met jonge kinderen soms lastig zeker te weten.
  Wat we lastig vinden is het suiker- en melkproductenvrije ontbijt. Mogen vervangende suikers allemaal wel? Maisstroop lijkt me niet… En mag lactosevrije melk wel?

  Groet, Sandra

 16. goedemorgen ik heb voor een poos terug lto3 no taste gekocht maar nog steeds niet gebruikt.mijn dochter kan de capsule niet door slikken.normaal geef ik haar medicatie met een lepeltje danoontje maar lto3 mag niet met een melk product ingenomen worden en ook niet met appelmoes. kan ik het in haar drinken doen?
  mvg rosita

 17. Hey,

  mijn vraag !
  Is LTO3 Verslaving gevoelig? Dus dat je opgeven moment het gevoel krijgt dat als je het even niet inneemt je terug valt in je oude gevoel of gewoonten of dergelijke? Of is het zo gemaakt dat je het zonder enige kwaad kan in nemen?, Want het komt soms voor dat je dan een tijdje zonder je medicijn probeert om te kijken of je het niet meer nodig hebt maar dan merk je dat je afhankelijk wordt van een medicijn.
  En waar ik ook benieuwd naar was, of het wat met je hormonen doet en iets negatiefs doet van binnen in je lichaam?

  Ben benieuwd!

  Met vriendelijke groet
  Jimmy van der Lee,

  1. Hoi Jimmy,
   Het is een erg veilig supplement en is niet verslavingsgevoelig.
   Er is nergens uit gebleken dat LTO3 je hormonen negatief beïnvloed.
   LTO3 wordt al ruim 15 jaar in Canada gebruikt zonder complicaties of contra-indicaties met andere medicijnen of middelen.

   Groet Jochem

 18. Hallo Jochem,

  Ik zit eraan te denken om LTO3 te gaan proberen, angst/paniekaanvallen, en op t moment chaotisch in het hoofd/lijf.
  Maar kan ik dit tezamen met mijn schildkliertablet innemen s ochtends? Want t schildklier tabletje moet ook voor het ontbijt,op een nuchtere maag.

  Hoop wat van je te horen.

  Groetjes Lise

  1. Ik moet de mijne ook sochtends thyrox innemen voor het ontbijt, na een half uur mag je ontbijten.. dus 10 min voor het ontbijt de 2 of 3 capsules innemen denk ik, zo ga ik het doen, ik heb een te traagwerkende schildklier

 19. Mijn dochter is heel streng vegetarisch en wil dus absoluut geen lto3 proberen vanwege de visolie.
  De omega 3 vetzuren zitten toch ook in zeewier?
  Kunnen deze pillen ook zo samengesteld worden dat ze voor vegetariërs ook acceptabel zijn?
  Mijn zoon heeft goede ervaringen met lto3 en ik zou mijn dochter zoooooo graag van de Ritalin af willen hebben.

  1. Hoi Akkelies,
   Daar kan ik helaas geen antwoord op geven. Dat zou je aan SmartVital kunnen vragen maar ik denk het helaas niet. De visolie is van een heel hoge kwaliteit (Sementis) Dit bevat een scala aan allerlei goede stoffen waaronder ook mineralen en vitaminen. Als ze iets kunnen vinden dat dit zou kunnen evenaren dan zou dat misschien kunnen maar LTO3 blijkt in zijn huidige vorm gewoon erg goed te werken.
   Wat fijn dat lto3 zo goed helpt voor je zoon.
   Succes ermee.

   Groet Jochem.

 20. Hoi Jochem,
  Mijn zoon van 14 heeft pdd-nos en slikt nu (4 wkn) concerta oftewel methylfenidaat 18 mg in. Dat is het laagste dosering heb ik mij laten vertellen. Ik ben zowieso tegen medicatie maar als je zoon aangeeft dat jij ziech heel ongelukkig voelt omdat hij zich op school niet kan concentreren ga je op een gegeven moment toch van stag.

  Mijn vraag is, kan het lto3 echt met concerta evenaren? Ik ben een beetje bang omdat mijn zoon pas is begonnen met medicatie. Stel dat lto3 niet aanslaat. Ik wil dan niet weer terug gaan naar een medicatie.

  Een ander vraag is: Wat is jouw expertise hierin? Dus hoe kom jij bij deze natuurlijke product? Wat heb jij meegemaakt? Ik ga er vanuit dat je uit ervaring spreekt?

  Ik hoor graag van je!

  Alvast vriendelijk bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Serap

  1. Hoi Serap,

   Als ik het zo hoor zou ik nu de concerta eerst doorzetten. Het is ook niet prettig om van het één in het ander te springen. Je kunt altijd nog lto3 proberen en dit zou er eventueel ook naast gebruikt kunnen worden. Overleg dit ook met je arts.
   SmartVital, de leverancier van lto3, kan je goed begeleiden in het vinden van de juiste lto3 dosering en eventueel afbouwen van medicatie.
   Lto3 zorgt voor een grote groep mensen voor een positieve vooruitgang in de levenskwaliteit. Er zijn mensen die dankzij lto3 helemaal gestopt zijn met medicatie, maar er zijn ook mensen die zweren bij medicatie en daar de voorkeur aan geven. Over het algemeen denk ik dat medicatie een stuk sterker werkt. Of lto3 dit kan evenaren is iets wat je zelf zult moeten uitproberen. Toen ik concerta slikte kreeg ik daar een erg gejaagd gevoel van en voelde me echt onder invloed van iets. De voordelen wogen voor mij niet op tegen de nadelen, maar dit is een persoonlijke kwestie die voor ieder persoon anders kan zijn. Met lto3 had ik dat niet. Dat voelt wat subtieler.
   Hoop dat je hier wat mee kan.
   Groet Jochem

 21. Beste,
  Mijn zoon van 21 heeft al jaren last van concentratieproblemen, gebrek aan initiatief, problemen met plannen e.d. Een aantal maanden geleden heeft hij een psychose gehad en slikt nu 15 mg abilify. De psychose is verdwenen hierdoor en ook zijn stemming is verbeterd maar de problemen die hij voordien had zijn er nog steeds en wellicht zelfs sterker. Is het mogelijk en veilig om LTO 3 bij zijn antipsychotica te nemen en zoja, welke dagelijkse dosis?
  Bij voorbaat dank voor uw reactie.

  1. Hoi Elly,
   Ik ben geen arts dus ben voorzichtig met wat ik zeg. Wat ik kan zeggen is dat er in 12 jaar van gebruik van lto3 in canada nooit contra-indicaties bekend zijn geworden met andere medicijnen of middelen.
   Maar ik adviseer je om het even na te vragen bij de leverancier Smartvital > SmartVital Zij kunnen je er goed mee verder helpen.
   Groet Jochem.

 22. Hallo,
  Ik gebruik nu ongeveer 1 jaar Lto 3. Voornamelijk voor mijn ADHD. Slik er 3 per dag. Het werkt positief voor me. Maar heb wel een vraag daarover; Kan het zijn dat je lichaam aan LTO 3 went en je dus geen effecten meer voelt? En daardoor steeds de dosering per dag, naarmate van langer gebruik, moet verhogen?

  1. Hoi Dylan, het kan in sommige gevallen wel eens zijn dat je na een hele lange periode de dosis met 1 supplement kunt verhogen voor beter resultaat maar vaak blijkt dat het positieve resultaat er wel is maar dat je er gewoon aan went. Dit wordt dan je nieuwe normaal en het voelt niet meer als een euforie. Maar als je dan vergelijkt met voordat je lto3 nam is er wel een enorm verschil.
   Meestal merken mensen dat wanneer ze er een paar dagen mee stoppen. De klachten komen dat vaak terug.

 23. Hallo, ik ben 5 dagen geleden gestart met de lto, aanvankelijk 1 ‘s morgens en 1 ‘s avonds, maar de laatste 2 dagen enkel ‘s morgens 1. Dit omdat ik teveel neveneffecten ervaarde. En deze zijn er nog steeds. Duizelig, hoofdpijn, ijl gevoel in mn hoofd. En vooral héél moe. Hoelang heeft het lichaam aanpassingstijd nodig? Ik had me wel aan wat bijwerkingen verwacht, omdat ik héél gevoelig ben, maar dit had ik niet verwacht en doet me toch wel twijfelen om door te zetten, daar ik niet kan functioneren op deze manier…

  1. Hoi Inge, dat is wel heftig en heb ik niet eerder gehoord. Ja mijn aanraden zou echt zijn om daar doorheen te gaan maar ik kan en wil je natuurlijk niet dwingen. Ik kan je het beste adviseren contact op te nemen met smartvital Zij kunnen je professioneel begeleiden bij het gebruik van lto3.

 24. Hallo Jochem,

  Kan het ook zijn dat je heeeel moe wordt en veel meer gaat slapen door LTO3. Dit is de 2e dag dat mijn zoon 2 tabletten slikt per dag en hij slaapt opvallend veel. Hij is 20 jaar en weegt 70 kg.

  1. Hoi Roos, dat zou heel goed kunnen en is waarschijnlijk tijdelijk. Het lichaam moet even wennen. Vaak is het alleen maar goed als je in het begin even wat bijwerkingen ervaart zodat het effect later heel goed is. Groet Jochem.

 25. Is u bekend of lto3 een gelijksoortige werking heeft als Dong quai?
  Of zou ik het in aanvulling op elkaar kunnen/moeten gebruiken?
  Of is dat teveel van het goede?

  1. Hoi Geraldine, dat ken ik niet maar je zou het naast elkaar kunnen proberen. Ik zou wel adviseren om eerst alleen de lto3 te proberen. Als dat al voldoende werkt hoef je niet onnodig meer geld uit te geven. Later kun je altijd is een combinatie met iets anders proberen.

 26. Beste,
  Als ik al het bovenstaand uit zou printen verwachte ik meters en meters papier dat uit mijn printer gaat komen. Overal herhaling van de naam van het product en de bejubeling, ergens ergens tussen al die regels ben ik het woord glitkruid tegengekomen, maar voor de rest blijft het in vaagheden van dat eigenlijk drie belangrijke soffen het werk doen en een synergie aangaan, `maar WELKE stoffen.” ?
  Nergens wordt de bejubeling concreet.
  Alle reden tot argwaan dus!

  Graag inhoudelijke reactie,
  Vriendelijke groet,
  Miriam Wuisman

  1. Hoi Miriam, ik zou het ook niet uitprinten hoor ;) Het is veel informatie omdat ik zoveel mogelijk antwoorden geef op veel gestelde vragen. Onder punt 17 zie je heel uitgebreid alle informatie over de ingrediënten en hun samenstelling. Als je is wist hoeveel mensen er al een beter leven hebben gekregen door lto3 dan snap je denk ik waarom ik er zoveel informatie aan wijdt. Jammer dat je argwaan krijgt, is echt niet nodig. Lto3 werkt gewoon enorm goed voor heel veel mensen.
   Groet Jochem.

 27. Hallo,

  Mag lto 3 ook gebruikt worden in combinatie met 2 mg aripiprazol 2 mg per dag bij een kind van 6?? Zo ja, wanneer en hoelaat achter elkaar??

   1. Hallo ik ben vandaag begonnen met lto extra forte
    Omega 3-6
    L-Thea ine
    Blauw gildkruid
    Gingko biloba
    Ik heb vreselijk gespuugd
    Ben misselijk en pijn op de borst en het gevoel niet op deze wereld te zijn
    Ik neem 1 capsule in de ochtend,want ik weet dat mijn lichaam altijd heftig reageerd op verandering
    Moet ik er mee door gaan?
    Hebben meer mensen zo,n reactie?

    1. Hoi Bep,
     wat enorm vervelend voor je. Het beste wat ik je kan adviseren is om de originele LTO3 van SmartVital te kopen die je hier kunt bestellen. Er zijn namelijk bedrijven die met kopieën op de markt komen. Het gaat hier om producten met de namen ltod3 en lto+ extra forte. Ik heb van meerdere mensen te horen gekregen dat deze kopieën geen resultaat gaven. Voor zover ik heb vernomen zijn dit illegale kopieën omdat LTO3 een beschermd product is met een intellectual pasport. Waarschijnlijk zullen de kopie producten daarom in de loop van volgend jaar van de markt verdwijnen.
     Laat je dus niet in de maling nemen Bep. Deze kopieën hanteren niet dezelfde hoogwaardige standaard die SmartVital toepast en de ingrediënten zijn van een veel lagere kwaliteit. SmartVital gebruikt puur zuivere en natuurlijke bestandsdelen die volgens de GMP standaard gemaakt worden en die de hoogst mogelijke kwaliteit en veiligheid garandeert.
     Hopelijk heb je met LTO3 wat meer succes.
     Groet Jochem.

 28. Hoi Jochem,

  ik gebruik het nu 2 weken en merk iets bijzonders op:
  Mijn puistjes op mijn kin verdwijnen. Ik krijg daar altijd puistjes zodra ik last heb van stress en nervositeit (helaas erg gevoelig voor). Ik sta onder enorme druk bij mijn nieuwe baan en zou nu letterlijk onder moeten zitten.
  Kan dit verband houden met de LT03?

  Ik merk nog niet dat ik rustiger ben, wel dat ik minder stress ervaar. Die buikpijn, rusteloosheid en constante zenuwachtige gevoelens lijken onderdrukt te zijn.

  Ik ben overigens niet gediagnosticeerd door een psych, maar mede add-ers herkennen veel in me. Zelf denk ik dat ik ergens tussen add en hsp zit.

 29. Beste beheerder,
  Vanwege veel druk op het werk raak ik sterk overprikkeld, ik kom leeg thuis na een dag, ik krijg soms mijn werk niet af en dat maakt me dan weer onzeker. Een soort vicieuze cirkel waar ik maar niet uit raak.
  Ik ben een hsp-er en heb erge last van pms, slik geen hormonen of anticonceptiemiddel vanwege een kinderwens.
  Ik heb veel gelezen over LTO3 inmiddels, maar nergens vind ik bijwerkingen, dat klinkt ‘to-good-to-be-true’!
  Zijn er bijwerkingen als je hsp-er bent? Of kun je dan beter iets anders gebruiken, zoals van Orthica Gaba gebruiken of iets dergelijks?

  Kan je dit gebruiken terwijl je een kinderwens hebt? Zijn er risico’s? Mijn huisarts staat niet open voor alternatieve geneeswijzen dus dit is moeilijk bespreekbaar.

  Heeft het een ‘verslavende werking’? Dus als je er eenmaal mee begint, raakt je lichaam dan gewend aan het blije gevoel waardoor je dit moet blijven slikken?
  Zijn er etenswaren die je beter kunt mijden bij het gebruik van LTO3, zoals suiker?
  Bedankt alvast!

  1. Hoi! Er zijn in principe vrijwel geen bijwerkingen bekend bij lto3. Het is wel gebleken dat voornamelijk bij hoog sensitieve mensen in het begin wel wat klachten kunnen ontstaan omdat het lichaam waarschijnlijk wat lastiger went. Deze gaan wel snel over. Dus mocht dat gebeuren dan kun je daar het beste even doorheen zetten. Je kunt lto3 gewoon prima nemen als je een kinderwens hebt ja. Lto3 is niet verslavend maar het is natuurlijk wel zo dat wanneer je stopt met de lto3 de werking afneemt. Het werkt zo’n 8 – 10 uur op een dag maar het kan wel eerst een aantal weken duren voordat de werking optimaal is. Bij de meeste mensen slaat het wel al binnen een paar dagen goed aan. Het is niet zo dat je afkickverschijnselen krijgt als je stopt met LTO3. Het fijne is ook dat je geen rebound-effect hebt zoals bijvoorbeeld bij Ritalin en Concerta. Het rebound-effect betekend dat de klachten tijdelijk even heel heftig terugkomen nadat het medicijn uitwerkt. Er wordt geadviseerd om rond het nemen van LTO3 geen suiker en melk te nuttigen maar er zijn ook mensen die daar in de praktijk geen nadeel van ondervinden. Op de pagina hierboven vind je verder nog heel veel antwoorden op veel gestelde vragen over LTO3.
   Sterkte met je keuzes.
   Groet Jochem

  2. Hallo,

   Ik ben ook hsper. En ben net een paar maand geleden gestart met een nieuwe opleiding. Ik dacht werkelijk gek te worden van alle prikkels. Ik ben lto3 gaan slikken. In het begin waren de klachten bijna dubbel zo erg. Maar ik heb doorgezet. Na mn 2e pot voelde ik me zo goed! Ik vergat elke keer de pillen te bestellen. Maar na een dag of 5 was ik weer bijna terug bij af. Ik zag niks zitten en huilde tranen met tuiten.

   Als ik jou was zou ik overwegen om eens bij een natuurgeneeskunde langs te gaan. Heb ik ook gedaan. Helemaal geen pms meer!!

   Groetjes

 30. Hoi Jochem, kun je alcohol drinken bij het gebruik van LTO3 ? Ik ben 40 jaar en gebruik LTO3 voor mijn ADD. Bedankt en groet, Menno.

 31. Mijn dochter is 12 jaar en heeft astma en migraine met uitval. Mag zij LTO3 ook gebruiken in combinatie met haar medicijnen?
  Mvg,
  Ina

  1. Hoi Ina,
   Er zijn in al de jaren van lto3 gebruik geen contra-indicaties bekend met medicijnen of andere middelen. Dat is inmiddels een jaar of 12.
   Maar het is altijd raadzaam om het even met de arts te overleggen.
   Groet Jochem.

    1. Hoi Ina, lto plus blijkt een kopie te zijn van lto3. Net zoals ltod3. Net boven punt 1 in het artikel schrijf ik er een stukje over. lto3 blijkt zo succesvol te zijn en voor veel mensen goed te werken dat er kennelijk bedrijven zijn die het proberen te kopiëren. Ik krijg helaas van verschillende mensen teleurstellende mails dat zij dat hebben gekocht en het niet werkt. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de herkomst en puurheid van de ingrediënten. Zo heb je bijvoorbeeld bij het Kruidvat vitamine c potjes van 5 euro terwijl ergens anders ze 20 euro kosten. Vaak gaat het dan om synthetische stoffen die helemaal niet door het lichaam worden opgenomen. Weggegooid geld dus. Van wat ik heb gehoord zullen deze kopies van lto3 op niet al te lange termijn van de markt verdwijnen omdat het niet is toegestaan. Als je zeker wilt zijn dat je de originele lto3 van de leverancier SmartVital koopt kun je het beste lto3 hier bestellen. Zij leveren lto3 voor de laagste prijs en geven goede nazorg als je met verdere vragen zit of bij het vinden van een juiste dosering en dergelijke.
     Groet Jochem.

  1. Hoi Greet,

   Ik heb het speciaal nog even voor je nagevraagd bij Smartvital.

   Het is in feite heel eenvoudig. Tijdens de inname van LTO3 en het eerste uur erna geen suiker nemen. Dan gaat het om witte suiker en toegevoegde suikers bij de ingrediënten van producten. Natuurlijke suikers, zoals in vruchten(sap) en honing zijn oké.
   In heel veel producten, zoals in de meeste soorten brood, zit ook een heel klein beetje suiker. Daar hoef je niet moeilijk over te doen omdat die hoeveelheden zo klein zijn dat ze een verwaarloosbaar negatief effect hebben op de opname van LTO3.

   Je kunt ontbijten met alle soorten brood, met als beleg vleeswaren, honing, suikervrije appel/perenstroop, suikervrije jam, suikervrije pindakaas, suikervrije hagelslag, suikervrij kokosbrood etc.

   Groet Jochem

 32. hallo jochem,
  ik heb een zoontje van 11 jaar en slikt al heel lang medikanet 2x daags en het lijkt net alsof de medicatie niet meer bij mijn zoontje werkt, begint weer slecht te concentreren op school en ook meer snel kwaad worden voor onnuttige situaties. Medicatie verhogen gaat niet ivm zijn hart dus was ik via internet aan het zoeken voor andere opties maar dan niet met chemische troep. ik heb dit allemaal gelezen maar wilde je nog vragen voordat ik 1 bestel, mijn zoon krijgt ook groeihormonen ingespoten, geeft de LTO3 geen invloed op de groeihormonen.
  groetjes lusticia

  1. Hoi Luticia,

   De informatie die ik ken en wat ik ook op mij heen gezien en gehoord heb is dat lto3 nooit contra-indicaties geeft met andere genees- en natuurmiddelen. Maar ik raad je toch aan om het even na te vragen bij Smartvital. Dat kan natuurlijk nooit kwaad en zij kunnen je er zeker verder mee helpen. Succes ermee.
   Groet Jochem

 33. goedemiddag Jochem,
  Heb een traject achter de rug van ca 2 jaar Dexanfetamine, 3x 1,5 = 22,5gram per dag.
  Heb in die periode ontzettend veel, lang en hard gewerkt (waarschijnlijk door de speed die er volgends mij in zit )
  Een collega zei laatst dat hij het ongelooflijk vond hoe veel en hard ik werkte, ik vond het maar raar wat hij zei…
  Ben ook bijna (en/of waarschijnlijk ) mijn droomvrouw kwijtgeraakt. ik raasde maar door en had geen rust en geen oog voor haar.Ook heb ik niet echt de zomer meegemaakt, mijn favorieten seizoen…
  Ik hoop door LTO3 weer een beter persoon (voor haar) te worden.
  Ben nu 4 dagen bezig , weeg 85 kg , geen gram vet aan mijn lijf en slik s’ochtends om 6.30uur 3stuks en s’avonds om 19.00uur 3stuks.
  Ik voel er nog niet veel van, kan iemand mij vertellen wat de voornaamste “dingen”zijn die ik het eerst moet voelen cq moeten opvallen? ik zou daar dan op kunnen letten, ik zou er erg mee geholpen zijn.

  1. Hoi Marcel,
   Leuk dat je reageert.
   Het klopt wel wat je zegt over Dexamfetamine dat het vergelijkbaar is met speed alleen is het zo dat mensen met ADHD/ADD hier rustig van zouden moeten worden. Omdat je omschrijft dat je 2 jaar lang doorgeraast hebt en alles en iedereen aan je voorbij ging vraag ik mij af of die medicatie wel de juiste was. Heb je het daar wel eens met je psychiater over gehad?
   Lto3 kan een goede natuurlijke optie zijn om je o.a. rustiger en prettiger te voelen.
   Maar ik kan je adviseren om er niet gelijk vanaf de eerste dag enorm op te gaan letten. Vaak zorgt dit er alleen maar voor dat je elke kleine verandering die je ervaart gaat toewijden aan datgene dat je slikt. (zowel positief als negatief) Geef het even de tijd en laat het over je heen komen. Bij sommige mensen duurt het een paar weken voordat de werking optimaal is. Je kunt het beste na een week of 4 eens kijken hoe je je dan voelt in vergelijking met de periode daarvoor zonder er continue bij stil te staan.
   Het ga je goed Marcel en ik hoor graag van je over een paar weken of lto3 je geholpen heeft.
   Groet Jochem.

 34. Ik heb gisteren voor het eerst LTO3 aangeschaft. De verpakking van mijn potje is totaal verschillend van die die op deze site staat.
  Er staat LTOD3 van het merk Puro. Hopelijk is de werking dezelfde. Ik heb er 36,50€ voor betaald bij de Rode Pilaren in Goes.
  Kan het dat er verschillende verdelers zijn van LTO3?

  1. Hoi Hannelore,
   Helaas moet ik je mededelen dat je het verkeerde product hebt gekocht. Je kunt het beste LTO3 bij de bron kopen en dat is Smartvital. Hun website vind je hier. Je koopt dan 100% zeker het goede en originele product. Dus geen remakes met alle risico’s die daar bij kunnen horen. De leverancier heeft meer dan 10 jaar ervaring met LTO3 en weten wat zij verkopen. Zij kunnen je goed begeleiden in het vinden van een juiste dosering en helpen wanneer je met vragen zit.
   Voor nu kan ik je enkel adviseren om het product terug proberen te sturen als je deze nog niet geopend hebt.
   Groet, Jochem.

 35. Nog even: een vegetarier eet geen vis. Eet je wel vis, dan ben je geen vegetarier. Immers, een vis is ook een dier.

  1. Ja dat klopt ook. Maar veel mensen die geen vlees eten, maar wel soms vis, noemen zichzelf toch veelal vegetariër. Of dat nu wel of niet juist is doet hier niet ter zake. Waar het hier om gaat is de LTO3. Daar zit enkel viskuit in en daarvoor moet je veganistisch zijn om het niet te mogen consumeren. Maar ik denk dat vegetariërs en veganisten dat zelf heel goed voor zichzelf kunnen uitzoeken. Dat doen ze immers dag in dag uit met alles wat ze eten en slikken toch :)
   Groet, Jochem.

 36. Hallo mijn zoon heeft ADHD en PDD-NOS. Heb in 2013 ook lTO 3 gegeven .
  Had naar mijn mening niet zo veel effect.
  Hij heeft ritalin voorgeschreven gekregen en ik werd een beetje onder druk gezet. Dat ik geen beslisingen voor mijn kind mocht nemen zonder psychiater.
  Ben toen gestopt met LTO3 maar overweeg het toch weer te gaan proberen.
  Wellicht slaat het nu wel goed aan hij is nu ook weer een paar jaar ouder.
  Vr.gr. Yolanda

  1. Hoi Yolanda,
   Het blijkt soms wel dat het pas na een aantal weken goed werkt. Je moet het ook consequent nemen, dus niet dan een dagje wel, dan een dagje niet.
   Ik heb vaker gehoord van mensen die het een tweede keer een kans gaven dat het toen al vrij snel ineens wel aansloeg. Je kunt het proberen.
   Het allerbeste en laat nog is horen hoe het gaat :)
   Groet Jochem

 37. Op advies van school zouden wij onze zoon moeten laten testen op ADD. Ik had hier nog niet eerder van gehoord en via internet ben ik inmiddels een stuk wijzer. Mijn zoon heeft met name last van concentratieproblemen, inzicht, begrijpend lezen etc. Als ADD wordt vastgesteld zouden medicijnen als Ritalin of Concerta kunnen worden voorgeschreven. Aangezien ik hier geen voorstander van ben, kwam ik via via achter het bestaan van LTO3. Zo te lezen is dit een perfecte oplossing! Ik vroeg me af of ik LTO3 ook als proef zou kunnen uitproberen om te zien of er veranderingen optreden. M.a.w. kan het kwaad om het uit te proberen zonder dat er ADD officieel is vastgesteld? Ik hoor het graag!

 38. Als dit dan zo’n geweldig middel is, waarom wordt dit dan niet opgepakt door andere fabrikanten in de wereld en is die fabrikant in Canada al zo ontzettend lang de enige? Misschien kan dan ook de prijs een keer naar beneden… En is het middel voor iedereen bereikbaar en kunnen we allemaal gelukkig zijn. Toch?

  1. Hoi Sandra, ik snap je reactie wel maar dit kan ik erover zeggen.
   Lto3 is een heel exclusief product dat volgens de hoogste natuurlijke standaarden wordt gemaakt. Het Canadese bedrijf herb e concept wil hun kwaliteit graag gewaarborgd houden. Je hebt er niks aan wanneer zo’n product grootschalig gefabriceerd gaat worden en er concurrentiestrijd en prijzenoorlogen beginnen. Dan krijg je allemaal belanghebbende partijen en dat komt het product echt niet ten goede.
   De prijs voor een dergelijk product van deze hoge standaard is echt niet extreem duur. Het is wel veel geld maar in verhouding niet te veel geld. Ik heb in het verleden wel eens potjes gekocht met andere supplementen met maar 60 tabletten die 2x zo duur waren om maar een voorbeeld te geven. Hoog kwalitatieve puur natuurlijke producten zonder extra toevoegingen zijn nu eenmaal duurder.
   Ik zeg altijd, een goede gezondheid mag wat kosten. Ik ben zelf ook veel bewuster gaan eten, dit kost meer geld maar is dat erg? Iedereen wil wel de grootste tv, een dure smartphone, een tv abonnement, het snelste internet, koek, snoep en ga zo maar door. Maar zodra iets gezonds wat geld kost waardoor je andere gewoontes achter je moet laten dan kan het niet. Het gaat om bewuste keuzes maken maar ik kan je wel één dingen garanderen. Meer geld besteden aan je gezondheid komt je de rest van je leven ten goede.

   Hoop dat je er wat mee kunt Sandra. Ik bedoel het goed hoor :)

   Fijne dag. Groet Jochem

    1. Hoi Chris,
     Gezond zijn is misschien een breed begrip maar ik zie het zelf als je geestelijk en lichamelijk goed voelen. Lto3 kan daarin een rol spelen. Het kost wat maar als je levensstandaard er op vooruit gaat is dat misschien wel de moeite waard. Dat is voor één ieder een persoonlijke keuze. Stress knaagt letterlijk je gezondheid weg. Lto3 kan die rust wat terugbrengen in je lichaam en geest waardoor je je veel kalmer, relaxter en met meer focus door de dag begeeft. Zelf besteed ik een groot deel van mijn geld aan gezonde voeding, namelijk alles biologisch maar ik laat tegelijkertijd wel alle snoep/koek/chips en frisdranken staan. Dus dat heft elkaar weer aardig op. Gelukkig hoeft niet alles wat te kosten. Zelf haal ik heel veel voordeel op het gebied van mijn gezondheid bij het doen van dagelijks 2x een meditatie van 10 – 20 minuutjes. Dat kost je niks en het geeft mij persoonlijk veel energie en een kalmere geest waardoor ik me lekkerder voel gedurende de dag.
     Al met al is een goede gezondheid voor mij een lichaam en geest dat in balans is en waarmee je prettig de dag door komt, zonder allerlei vervelende klachten die dat tegen werken. Er zijn natuurlijk allerlei manieren om dat te bereiken. Zelf ben ik alleen geen directe voorstander van stimulerende medicatie, maar die keuze maakt ieder voor zich :)
     Groet Jochem.

 39. Heeft er iemand ervaring bij dieren die dit middel gebruiken? Heb een Hond die enorm gevoelig is voor geluid. Heb een potje besteld, ben heel benieuwd

  1. Hoi Pien, ik heb daar geen ervaring mee maar ben wel heel benieuwd :D Laat het dus weten. Kan me wel vaag herinneren dat ik ooit een reactie van iemand kreeg die lto3 aan haar paard gaf en dat dat enorm positieve resultaten gaf. Persoonlijk weet ik er niets van. Ik hoor dus heel graag van je wat de resultaten zijn. Groet Jochem

 40. hoihoi,
  Mijn zoontjes gebruiken beide concerta/medikanet. hoe weet ik of de lto3 aanslaat als ze nog aan de chemische medicijnen zitten?

  1. Hoi Katja, dat kun je van te voren moeilijk zeggen. De meeste mensen bouwen de medicatie dan langzaamaan af terwijl ze lto3 dan tegelijkertijd ook nemen. Dan kun je langzaamaan het effect bekijken. Het beste kun je hier de leverancier van lto3 voor raadplegen. Daar kun je lto3 kopen en zij kunnen je begeleiden hierin. Die nazorg doen ze gewoon gratis via email contact. Dat werkt denk ik het beste. Hier vind je de website van Smartvital. Sterkte ermee! Groet Jochem.

 41. Mijn zoon van negen gebruikt lto3 nu sinds twee maanden. Van een druk bijna niet te sturen jongetje is hij veranderd in een gelukkig jongetje die zich tijdens de les prima kan voor concentreren. Hij is een nieuwetijds kind en overgevoelig voor prikkels. Dankzij lto3 kan heeft hij er veel minder last van en hij geeft ook aan Veel gelukkiger te zijn. Het is een kostbaar product en helaas niet voor iedereen te betalen. Maar het zou zoveel mensen kunnen helpen echt fantastisch!!!!

 42. hoi, als je eenmaal begint hiermee, ‘moet’ je het dan blijven gebruiken? onze zoon is hsp en ik lees veel positieve dingen over lto3 maar ik neem aan dat als je stopt de werking ook meteen stopt? ik lees op andere sites nl. volgens mij dat mensen het inzetten als soort kuur maar bij tijdelijk gebruik lijkt mij het effect ook tijdelijk toch?
  groetjes eline

  1. Hoi Eline,
   Lto3 is geen kuur. De mensen die dat schrijven weten denk ik niet wat ze doen. Er bestaat geen geneesmiddel voor hsp of adhd. Lto3 helpt op het moment dat je het gebruikt maar na 8-10 uur verdwijnt het effect. Bij sommige mensen werkt lto3 al vanaf de eerste dag maar er zijn ook mensen waarbij de werking pas na enkele weken optimaal is.
   Het beste Eline.
   Groetjes, Jochem.

 43. Ik ben zopas 65 jaar geworden en sinds 1992, (wegens een hersenbloeding), heb ik de ziekte CVS (chronisch vermoeidheid syndroom). Hiervoor neem ik de laatste 10 jaar het medikament RILATINE (2 doosjes/week) en dit helpt mij om ‘n paar dagen per week mijn huishouden te doen ( ! ! ! ), andere dagen steeds moeheid en niet in staat iets te doen.
  Mijn grote vraag: zou LTO3 ‘n grote verbetering geven betreffende mijn moeheid ?
  Hopend op ‘n gunstig antwoord, vriendelijke groeten.
  Lisette.

  1. Hoi Lisette,
   Dat is met elk middel altijd weer de vraag. Lto3 kan je zeker wat rustiger en ontspanner maken waardoor je je ook energieker voelt. Dat zou zeker kunnen maar ik kan je geen zekerheid geven. Ik raad je aan het nog even na te vragen bij de leverancier. Zij kunnen je vast verder helpen. Succes ermee! :) Groet Jochem

 44. Onze zoon van 6 gaat hier ook mee beginnen
  Mag hij na die tijd wel havermoutmelk drinken?
  Hij drink geen gewone melk ivm lactose allergie

  Of moet je havermoutmelk ook 1 uur mee wachten?

  1. Hoi M,
   Ja, je kunt lto3 wel drinken met havermoutmelk en amandelmelk en dergelijke. Het gaat namelijk om de zuivelproducten die worden afgeraden omdat dit een slijmlaagje op de darmwand achterlaat. Dit geldt vrijwel voor alle medicatie. Dit slijmlaagje kan de optimale opname van de stoffen negatief beïnvloeden. Ook vruchtensappen kunnen dat. Maar je kunt wel bijvoorbeeld appelmoes gebruiken. Zoals je het nu doet doe je het goed dus.
   Je kunt het voor de zekerheid ook altijd nog even navragen bij de leverancier.
   Groet Jochem.

 45. Hallo,

  Ik hoorde van mijn collega dat het naast de lto3 capsules het ook goed is om magnesium te slikken. Weten jullie hier ook meer van?
  Het is voor onze dochter v 10 jaar
  Mvg Leonie

  1. Hoi Leonie,

   Daar heeft je collega zeker gelijk in!

   Magnesium in een heel belangrijk mineraal in je lichaam dat vele processen ondersteunt en het werkt ontspannend. Voornamelijk stress is killing voor je magnesiumgehaltes. Maar stress is gewoon killing voor alle vitamines, mineralen en antioxidanten in je lichaam.

   Daarom raad ik ook altijd aan om groene smoothies te maken. Het liefst elke dag 1. Juist omdat hoog gevoelige mensen en mensen met ADD en ADHD vaak chronisch last hebben van stress wat deze belangrijke mineralen en vitamines opbrand als sneeuw voor de zon. Groene smoothies vullen dat goed aan en ook je magnesiumgehalte. :) Voor mij hebben ze echt een verschil gemaakt in mijn algehele gezondheid en energie!

   Als extra slik ik zelf ook magnesiumcitraat omdat dit een goed opneembare vorm is. Je kunt ook andere vormen vinden zoals magnesiumoxide maar die worden minder goed opgenomen. Ik ben natuurlijk geen expert, maar dit is wat ik heb geleerd ;)

   Maar onthoudt dat je je voedingsstoffen altijd het beste zoveel mogelijk uit gezonde voeding kunt halen. Lees je dus ook echt is in over de groene smoothies.

   Groet, Jochem

 46. Ik lees veel vragen over de manier van inname van de LTO3 , onze zoon gebruikt zeker al 3 jaar de LTO3 en reageert hier echt goed op !! Hij krijgt ‘s ochtends 3 en neemt deze in met optimel drink en daarna ontbijt hij , soms als hij haast heeft doe ik de inhoud van de capsules door de smoothie die ik maak van fruit/optimel/gebroken lijnzaad . Als hij een drukke week heeft bv veel toetsen dan krijgt hij om een uur of 5 / 6 nog een 4de capsule. Deze natuurlijke medicatie en de goede begeleiding van school en de jongerenbegeleider die 1 middag in de week bij ons thuis komt maakt dat het momenteel best goed met hem gaat, eindelijk !!
  Onze zoon is nu 14 jaar.
  vr.gr. Pieta

 47. Hallo

  Ik heb vandaag deze website ontdekt en heb al enorm veel bijgeleerd.

  Al vanaf dat mijn 2 oudste zonen 3 en 4 jaar waren zei de dokter me om hen te laten testen op ADHD.
  Maar ik wilde geen label op hen plakken omdat ze heel actief en druk zijn en ik had al heel veel zorgwekkende dingen gehoord over rilatine.

  Nu de school ook met het voorstel komt ( de ene ADD en de andere ADHD) ga ik hen toch laten testen.
  Ik ben er over aan het nadenken om mezelf ook te laten testen. ik herken heel veel van mezelf in ADHD en HSP, maar eerst de kinderen ;-)

  Ik ben heel blij te horen dat er een natuurlijke vervanger is.
  Is er iemand die weet of dit middel terugbetaald wordt door de ziekenkas in Belgie?

  groetjes
  Nele

  1. Hoi Nele, succes met jullie traject!
   Voor eventuele vergoeding van lto3 in België kan ik je helaas niks zeggen. In Nederland wordt lto3 naar mijn weten enkel nog door één zorgaanbieder vergoed. Namelijk PNOzorg.
   Het beste! Groet Jochem

 48. Hai,
  Heeft lto3 zin voor mijn moeder van 80.
  Ze is altijd wat somber, nerveus en zenuwachtig.
  Ze heeft pillen tegen hoge bloeddruk.

  Groetjes

 49. Mijn dochter heeft een lichte vorm van ADHD en ODD. (dat is is gedragsstoornis, die gepaard gaat met woedeaanvallen, concentratieproblemen, etc.) Werken deze pillen ook voor ODD?

  1. Hoi Lydia, ik kan alleen vanuit ervaringen van anderen praten. Ik heb van verschillende mensen wel gehoord dat lto3 bij ODD ook helpt maar het is natuurlijk voor iedereen anders. Je kant nooit zeggen dit werkt voor iedereen en altijd. Maar het is zeker de moeite waard is te proberen. LTO3 geeft vaak rust en meer voldoening in het hoofd. Succes en laat nog is horen hoe het gaat! Groetjes Jochem

  2. Hoi Lydia,
   Ik lees je berichtje net uit 2014.
   Ik vroeg me af of LTO3 baat heeft gehad bij je dochter.
   We zitten hier met hetzelfde probleem en ik wil van de farmaceutische medicijnen af (indien mogelijk!)

  3. Hoi Lydia,
   Jouw berichtje is al van erg lang geleden, maar was toch erg benieuwd of het voor jouw dochter werkt en of ze het nog steeds gebruikt en de hoeveelheid? Onze dochter van 6,5 heeft hetzelfde en ben op zoek naar een manier, middel wat voor haar rust geeft in haar hoofd.
   Hoor graag van je! Alvast bedankt!

   Vriendelijke groet,
   Chantal

   1. Domme vraag en een dom antwoord. Sinds wanneer is een vis géén dier? Oftewel: natuurlijk is lto3 niet vegetarisch.

  1. Leuk dat je ook even je mening laat horen Nicolette. Zou het de volgende keer op een iets vriendelijkere manier kunnen?
   In LTO3 zit viskuit van wilde haring. Dit zijn de eitjes van de vis. Dat mogen vegetariërs wel. Vegetariërs eten immers ook kippeneieren. Alleen veganisten mogen het dus niet omdat zij helemaal niets eten wat van dieren afkomstig is. Dus ook geen eieren en zuivel bijvoorbeeld. Jij haalt hier vegetariërs en veganisten door elkaar.

   1. Tja het is maar net hoe graag je behandeld wil worden voor adhd toch… Als ik vegetarier zou zijn, zou ik dat wel eventjes aan de kant zetten voor me eigen gezondheid, dat is mijn mening.. Overdrijven is ook een vak, wij mensen zijn gewoon omnivoren uiteindelijk, dat is mijn mening. Als je uit principiele redenen deze medicatie niet wil nemen, zal je denk ik bij de farma industrie blijven. Ik lees zoveel positieve reakties van de werking van LTO3, ik ga het zelf ook proberen. Want heb al van alles geprobeerd van de farma en die bijwerkingen zijn echt de killer. Peace out peeps

 50. vandaag begonnen met LTO3, ik ben benieuwd wat het brengt. Ik ben 38 en heb me een tijd geleden laten testen op ADD. Het advies om met Ritalin te beginnen heb ik naast me gelegd en ben op zoek gegaan naar alternatieven. De vele positieve reacties over LTO3 hier hebben me doen besluiten het eens te proberen.
  Wel tricky omdat mijn ontbijt altijd bestaat uit yoghurt of melk met muesli (iets anders krijg ik niet weg)
  Misschien mijn wekker eerder zetten om de pillen naar binnen te werken en dan een uurtje wachten op het ontbijt.

 51. Dag ik gebruik LTO3 nu 3 maanden en heb er veel baat bij, voel me rustiger en opgewekter, minder concentratieproblemen en veel minder last van gespannen gevoel. Omdat ik fibromyalgie heb merk ik dat mijn spieren ook minder gespannen zijn; de pijn is helaas niet weg en voor slapen neem ik nog regelmatig iets aanvullends. Na jaren van medicatie waar ik suf van werd is dit een wereld van verschil!
  Mijn dochter had vorige week theorie-examen en nam uur vantevoren 2 pillen en voelde zich super kalm en neemt nu ook lto3 omdat ze ook veel last heeft van concentratieproblemen.

 52. Beste allen,

  Op de website zag ik dat je 2 capsules moet innemen wanneer je onder de 45 kilo weegt, daarboven wordt aangeraden 3 capsules voor het ontbijt. Echter lees ik ook op andere sites om 3 capsules over de gehele dag in te nemen.. Ook lees ik hier dat voor slaapproblemen 2 capsules enige tijd voor het slapen ingenomen moeten worden. Als je er dan ‘s ochtends 3 neemt en ‘savonds 2 heb je dan geen overdosering? Oftewel, ik zit met wat onduidelijkheid over de dosering. Voor de rest klinkt het allemaal zeer positief en ook herkenbaar!

  1. Hoi Jet,

   De dosering is inderdaad 2 of 3 capsules in de ochtend. LTO3 werkt namelijk langdurig over de dag zo’n 10 uur door. Op internet spoken al snel de vreemdste verhalen rond. De één zegt dit, de ander dat en die interpreteert het weer anders en zo krijg je indianenverhalen. Kijk dus uit met wat je overal maar klakkeloos aan informatie overneemt.

   Ik heb mijn uiterste best gedaan om de hierboven genoemde informatie over lto3 zo uitgebreid mogelijk te beschrijven. Deze informatie is correct en up to date en allemaal rechtstreeks bij de leverancier opgevraagd. Zij staan trouwens ook altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en helpen je goed verder met het eventueel vinden van een juiste dosering. Dus niet kopen en verder in de kou gestaan laten worden. Ook ontvang ik informatie van mensen die hun ervaring met lto3 naar mij opsturen. Deze vind je hier.

   Ik adviseer je om je laatste vraag aan de leverancier voor te leggen. Naar mijn weten hoef je niet bang te zijn voor een overdosering van lto3 wanneer je in de avond voor het slapen gaan nog eens 2 capsules lto3 neemt. Ook al nam je er rond 5 uur ook al 2 extra waardoor je op een totaal van 7 lto3 capsules op een dag komt. De leverancier van lto3 vind je hier. Daar kun je een vraag stellen via live-chat of een contactformulier.

   Overigens is de keuze aan jezelf of je aan het eind van de middag nog een extra dosis van 2 lto3 capsules neemt. Als jij graag het effect ook in de avond voelt kun je dit doen. Vind je het te duur worden en niet nodig dan doe je het gewoon niet. Sommige mensen slaan bijvoorbeeld ook het weekend over en gebruiken lto3 alleen op werkdagen overdag. Zo kun je zelf een beetje kijken wat je het fijnste vindt en hoe je geld kunt uitsparen.

   Succes verder en laat me weten hoe het gaat als je lto3 gaat nemen! :)

   Groet Jochem.

 53. Hai Jochem,

  Wat word precies bedoeld met : Het beste is om LTO3 niet met melkproducten in te nemen of producten waar suikers aan toe zijn gevoegd. Vermijdt deze producten minimaal tot een uur na inname omdat ze de werking van LTO3 enigszins kunnen belemmeren.??
  Betekend dat toegevoegde geraffineerde suikers..?? Of ook agave, ahorn siroop, Kokosbloem suiker en dat soort suikers..??

  Groetjess Ramona

 54. Hoi Jochem,

  Ik heb ongeveer 3 maanden geleden de diagnose ADHD gekregen. Ik was uitgevallen met een zware burnout en een depressie. omdat psychologische consulten niet werken, doorgestuurd. Ik slik nu in de ochtend en in de middag 2 pilletjes Methylfenidaat en in de avond nog 1. daarbij Escitalopram voor de depressie 15 mg in de ochtend.
  ik zou graat de LTO3 proberen maar hoe zou ik dan af moeten bouwen? en kan de antidepressiva dan ook afgebouwd?

  Groetjes,
  Franka

  1. Hoi Franka, dat afbouwen kun je het beste langzaam doen. Bijvoorbeeld langzaam je medicatie dosis afbouwen terwijl je lto3 slikt. Maar pas wel nadat lto3 goed aanslaat. Dat kan tot wel 4-6 weken duren. Het beste kun je hiervoor even de leverancier raadplegen. Zij leveren hele goede nazorg nadat je lto3 hebt gekocht en begeleiden je middels contact met hun in het vinden van de juiste dosering en dergelijke. Ook is het raadzaam je behandelend arts op de hoogte te stellen. Het allerbeste! Groetjes Jochem.

  1. Hallo Mascha,

   Ik las net je berichtje uit 2014 en wil je vragen of die ontstoring heeft gewerkt? Wij zijn bij onze dochter 2 maanden geleden begonnen met de ontstoring.

   Dankjewel
   Ann

 55. Mijn kleinzoon van 5 jaar heeft het syndroom van Dravet en slikt anti epileptica; Depakine en Frisium.
  Is er onderzoek naar gedaan of LTO 3 hierbij geslikt mag worden? Hij heeft namelijk ook PDD NOS en ADHD. Anders moet hij aan de Retalin.

  1. Hoi Astrid, het is wel bekend dat er in de ruim 10 jaar van gebruik van lto3 in Canada nooit contra-indicaties zijn opgetreden met welke aandere medicijnen of natuurlijke middelen dan ook. Ik denk persoonlijk dat het geen probleem zal zijn maar raad je toch aan het even met je arts te bespreken. Het beste! Groet Jochem

 56. Ik vraag me af, omdat er in de no-taste een andere visolie zit, of de pillen wel even goed werken? Oftewel is de ‘normale’ LTO3 beter?

  1. Hoi Annemarie, sorry voor de enorm late reactie. Had hem niet eerder gezien. Misschien is je vraag al beantwoord. Het antwoord op deze vraag moet ik je helaas verschuldigd blijven. Mijn gevoel zegt dat er niet veel verschil zit in de werking van lto3 en lto3 no taste. Maar als je het zeker wilt weten kun je dit het beste even navragen bij de leverancier. Ik heb gemerkt dat zij altijd klaar staan om je goed en professioneel te informeren. Groetjes, Jochem.

 57. Hallo,

  Wij geven onze zoon de LTO3 ‘s morgens en eind vd middag met een hap suikervrije appelmoes. Wie weet er nog meer mogelijkheden om het in te doen? Hij slikt ze zonder iets niet door. Graag tips omdat het niet mag ingenomen worden met melk- en/of suikerprodukten.
  Alvast bedankt,
  groet,
  Yola

  1. Hoi Yola,
   Zoals je het nu doet lijkt het me prima. Ik weet niet of het echt zo heel erg is wanneer je de lto3 met melk/suikerproducten inneemt. De werking kan dan in theorie wat minder worden maar misschien valt dit reuze mee. Je kan dat misschien ook een keer proberen. Je kunt ook natuurlijke suikers gebruiken zoals vruchten (sap), honing en Diksap. Dat is geen probleem. Andere suggesties die ik je kan geven zijn bijvoorbeeld om de lto3 open te maken en door een maaltijd te doen. Hiervoor kun je dan het beste ‘lto3 no taste’ kopen omdat de reguliere lto3 een erg sterke smaak heeft. Hoop dat je hier wat aan hebt. Groet Jochem.

   1. Bedankt voor je antwoord Jochem. Hij krijgt al de No taste. Als poeder eerst door de diksap gedaan maar dat werd hij zo zat. Nu dus in tabletvorm met een hap appelmoes, dit gaat voorlopig wel weer even, maar omdat hij zo dol op pap(brinta+melk) is ‘smorgens, vroeg ik me dus af of dat dan echt niet mag. Volgens de lto3 leverancier is het niet goed het met melk/zuikerprodukten te nemen. Vandaar mijn twijfel en vraag zodat mn zoontje het langer kan volhouden de LTO3 te slikken… Alvast weer mijn dank en groetjes, Yola

  2. Medicatie wordt altijd afgeraden te nemen met melkproducten! Omdat dit een soort slijmlaagje erom heen legt. Ook vruchtensappen is af te raden. Vanwege de zuren die hierin zitten.
   Je zou het kunnen geven in appelmoes of oplossen in gewoon een beetje water en het dan op laten drinken. Je zou ook nog soyavla kunnen proberen. Dit is geen melkproduct en wel lekkere dikte. Succes Yola! Groetjes Femke

  3. Ik zag in de apotheek iets dat ‘gloep-weg’ heet, of een naam die daar op lijkt, een soort gelei waarin je makkelijk tabletten of capsules lint innemen

 58. Vraag gaat lto 3 ook samen met sint janskruid?
  Ben overspannen en nam lto3 al… Bijna een jaar…
  Mag sint janskruid gebruiken maar weet niet of t samen kan…
  Groetjes tamara

  1. Hoi Tamara, in 10 jaar gebruik van lto3 in Canada is gebleken dat het geen enkele contra-indicaties kent met medicijnen en andere (natuur)middelen. Je kunt lto3 zonder problemen combineren met Sint janskruid maar bijvoorbeeld ook gebruiken naast stimulerende medicatie zoals Ritalin of Concerta en deze langzaam afbouwen.

   Groet Jochem.

   1. Graag zou ik willen weten of na een whiplash ,waardoor mijn concentratie sterk is verminderd, vooral in het verkeer, lto3 echt kan werken. Lees overal dat het voor ADD / ADHD wordt gebruikt

    1. Hoi Ad, daar kan ik je helaas echt geen antwoord op geven. Ik ben geen arts en heb gewoon te weinig kennis om daar iets zinnigs op te zeggen. Wel blijken meer mensen dan enkel mensen met ADD of ADHD gerelateerde klachten baat te hebben bij LTO3. Dit is dan vaak ook op het gebied van concentratie en rust. Mijn advies is om het gewoon uit te proberen of te bespreken met een arts. Succes ermee. Groet Jochem.

    2. Beste Ad,
     Ik weet niet of je inmiddels al iets hebt gevonden voor jouw concentratieproblemen n.a.v. een whiplash.
     Wat voor jou goed kan helpen is APS therapie. APS therapie is een therapie gebaseerd op microstroom. Heel effectief en wetenschappelijk bewezen.
     Vriendelijke groet,
     Mariska

 59. Wij gebruiken LTO 3 nu een maand. Mijn dochter van 9 jaar is nu een stuk rustiger en leest vaker rustig een boekje en kan lang geconcentreerd bezig zijn met bv kleuren. Hier voor was dit niet het geval. 1 tablet was niet genoeg in de ochtend dus zijn we nu over gegaan naar 2 in de ochtend en 1 in de avond.

  Zelf gebruik ik het nu ook 2 per dag….Ik ben rustiger geworden, maar wel veel chaotischer…even bekijken of het voor mij wel zo goed is?

 60. Hilda, Je hebt gelijk met uitzondering van dat eigen risico. Dat heb je niet bij een aanvullende verzekering. Maar dan nog betaal aan premie veel meer dan je zelf betaalt voor de LTO3, daar heb je gelijk in. Als het ooit onder de basisverzekering gaat vallen, ben je weer net zo ver. Dan gaat het eigen risico weer wel tellen. Fijn geregeld in Nederland.

 61. Mijn zoon heeft baat bij het gebruik van LTO3 en was voor mij de reden om de verzekering bij PNOzorg de onderzoeken. Echter hij gebruikt 90 capsules à €36,50 is €438,- per jaar. De vergoeding is afhankelijk van de aanvullende verzekering uiteraard. Maar je moet je voor deze vergoeding zo hoog verzekeren plus een extra hoog vrijwillig eigen risico nemen dat je dan uiteindelijk alles bijekaar zelf de capsules betaald.
  Dus voor mijn zoon geen verzekering bij PNO zorg!

  1. mbt tot de vergoeding van LTO3. Deze wordt vergoed vanuit alternatieve geneesmiddelen. Voor de budget aanvullende premie betaal je 15 euro per maand meer (max 18)

   Voor deze 15 euro per maand, is er een maximale vergoeding van 250 euro voor alternatieve geneeswijze. Dat betekend dat je per jaar als je ALLEEN gebruik maakt van de LTO3 vergoeding 250-12*15= 70 euro voordeliger uit bent dan dat je het allemaal zelf moet betalen.

   Gebruik je de extra aanvullende verzekering is het verschil kleiner, want die kost 15 euro per maand meer, maar vergoed maar 100 euro meer binnen deze categorie. Dan zou je 350-12*31= -20, 20 euro duurder uit zijn. Zoiets geldt ook voor de compleet aanvullende verzekering. Daarbij zou je dan ook nog eens genoeg LTO3 moeten aanschaffen.

   Kortom de BESTE aanvullende verzekering die je kan nemen bij PNO als je ALLEEN gebruik maakt van de LTO3 mogelijkheid is de budget categorie. Hierin kun je zelf nog dingen uit zetten, (wel de alternatieve geneeswijze erin houden!!) om hem goedkoper te maken.

   Ik vind een besparing van 70 euro per jaar toch een besparing. Daarnaast profiteer ik automatisch van de aanvullende verzekering voordelen, mocht ik toevallig toch iets tegen komen, wat dan wel vergoed wordt.

   Kortom gewoon doen!! Maar wel opletten welke verzekering je neemt en eventueel of je wel andere voordelen haalt uit een duurdere aanvullende verzekering.

   Denk bijvoorbeeld aan zaken als een bril, anticonceptie e.d.