Paleodieet voor add adhd

Gelijkaardige berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × drie =

8 Commentaar

 1. Hallo Liebes ADHD Team,
  Bin durch Zufall auf eure Webpräsenz aufmerksam geworden.
  Diese gefällt mir recht gut.
  Weiter so und viel Gesundheit und Erfolg für das gesamte Team.

  Ich selber hab die Paleo-Diät ausprobiert, es braucht sehr viel Disziplin und Durchhaltevermögen, vor allem wenn man ein Allesesser ist und nie auf die Ernährung geachtet hat.
  Spätestens dann wenn man keinen Sport mehr ausführen kann aufgrund Corona und weiter isst, braucht man eine Umstellung. Hab diesen Schritt gewagt und konnte abnehmen. Aber auf Dauer wird diese Ernährungsweise sehr anstrengend, und an manchen Tagen fängt man an schwach zu werden….
  Hoffe konnte euch damit Helfen

  Freundliche Grüsse
  Manuel

 2. hoi

  je wil graag een reactie nu ik ben vanmorgen naar een psygiater geweest en die schrijft me Brintellix druppels voor 20mg/ml daar moet ik elke dag na de ochtend maaltijd 2 druppels van nemen
  ik ben nu benieuwd of iemand daar ervaring mee heeft

  ruud

  1. Wat heeft dat nou te maken met dit artikel man, en het is psyCHiater, als je dat woord nog niet kan schrijven en zo met een totaal andere vraag aankomt, ga dit toch gewoon ff opzoeken en hier geen eigen blog of vraagstelling te beginnen.

   Vind ik zelf vrij onbeleefd als je weet dat er andere plaatsen en kansen zijn om deze vraag te stellen.

   En ook hoe je jou tekst begon met: je wil graag een reactie , neen de man wou graag dat er opbouwende teksten en eigen ervaringen worden verteld en niet een domme vraag over medicatie die jij nu toevallig neemt.

 3. Ik heb het label ADD gekregen. Ik zoek naar alle wegen die mijn concenctratie en vermogen tot rust bevorderen. Paleo heeft mij nu getriggerd om te starten. Zelf ben ik ook al enige tijd met hoogwaardige omega 3 visolie gestart. In omega 3 zit DHA wat een zeer belangrijke voedingsstof voor de hersenen is voor groei en behoud ervan. het geeft je rust en veel meer focus.

  Veel succes iedereen.

  Groet Cor

 4. Richard de Leth, voormalig huisarts (al snel zijn praktijk opgegeven om zich op preventie dmv voeding/genezing dmv voeding=oorzaak aanpakken te gaan richten ipv op onderdrukken van symptomen) heeft ook een hele beweging op gang gebracht: Oersterk.
  Ook gericht op anders eten, het heeft veel raakvlakken met Paleo. Heeft ook diverse boeken geschreven en biedt nu echt complete lifestylecursussen aan.

 5. In december krijg ik een officiële ADD test, (zonder test voor mij al duidelijk add), en langer dan 25 jaar last van ME. Ongeveer 2 jaar geleden ben ik begonnen met Paleo of oerdieet, en ik moet zeggen het gaat ge wel dig. Als ik nu iets van tarwe, of iets anders eet wat niet goed voor me is, krijg ik gelijk exceem of andere huiduitslag. De extreme vermoeidheid was in mijn geval gewoon een voedselprobleem. Ook qua stemming is alles veel meer in balans. Voor mij is er dus een duidelijk verband tussen voeding en AD(H)D (en in mijn geval ME) Het heeft de kwaliteit van mijn leven in ieder geval een stuk verbeterd.

 6. Hoi Jochem,

  leuk item heb je vandaag…

  Sinds vier weken ben ik met het Paleo dieet bezig, Was ik ergens via Facebook tegengekomen.
  Aangezien je graag reacties krijgt over dit dieet… hier mijn ervaring ermee.

  Even wat vooraf.
  Twee jaar geleden kreeg ik darmkanker, ik was toen 54 jaar. De 2 jaren ervoor kreeg ik steeds koortsaanvallen…. na de darmkanker operatie, niet meer gehad. Dus e.e.a. heeft toch met elkaar te maken gehad.

  Enfin… dat was een heel proces, veel stress, spanning, angst en verdriet, inclusief fikse operatie. ( Gelukkig geen uitzaaiingen, geen bestralingen, er op tijd bij ).

  In die periode heb ik via een Antroposofische Diëtiste, voedingsadviezen gekregen om aan te sterken. Op die manier ben ik lang blijven eten… ook al veel biologisch.
  Toch kwam ik de laatste tijd wat aan in gewicht wat in de weg ging zitten……

  Op 9 juli stelde ik mezelf een doel, drie kilo afvallen in twee maanden… via google vond ik wat en dat maakte de eerste zet van 1 tot 1,5 kilo.
  Toen kwam ik dus het Paleo dieet tegen.
  Dit interesseerde mij wel vooral ook omdat men vertelde dat het je meer energie zou geven.
  ( die energie was sinds de darmkanker nog steeds beetje ver zoek )
  ( cognitieve stuk werkte ook nog niet zo best en ben sindsdien nog meer gevoelig geworden voor prikkels in de vorm van geluid, drukte, teveel spullen bij elkaar… info opnemen , etc.. etc.. )
  ( Als kind had ik ADHD, denk ik, vooral fysiek druk altijd in de ringen hangen, voetballen, in het hooi spelen op onze boerderij, veel praten…. nu meer ADD, vooral druk in het hoofd. Ik heb geen testen bij een GGZ gehad ofzo…. maar ik weet/ voel gewoon dat het zo is. )

  Sinds vier weken Paleo… nog 1,5 kilo afgevallen ( zit nu op 23,20 BMI ) Dus mijn doel al bereikt twee weken voor de streefdatum.

  Het is even een switch maken… leuke recepten maken is al leuk om mee bezig te zijn.
  Je kunt echt voldoende eten per maaltijd, je hoeft echt geen honger te lijden.
  Mijn ervaring is dat ik tussendoor geen trek of zin heb om iets te eten.
  Heb ik veel energie verbruikt dan neem ik een handje noten tussendoor.
  De behoefte aan zoet is nagenoeg niet aanwezig.

  Maar vooral, ik voel me zoveel beter, energieker.. mijn hoofd minder snel moe, alerter etc.. etc..

  Ik heb het idee ( want ik at al veel langer wat minder koolhydraten ) dat die koolhydraten me moe maken… zal wel iets met suikerverhoging in het bloed te maken hebben, denk ik.
  Nu ik ze helemaal vermijd, merk ik toch duidelijk een verschil.

  Dus ik blijf hier mee doorgaan….. niet om af te vallen maar gewoon om me goed te voelen.

  Mijn darmen geven weinig problemen op dit moment. Geen winderigheid, geen krampen, goede stoelgang meerdere keren per dag ( wat veel normaler is dan 1 keer per dag )

  Veel succes met je site…mails etc.

  Groetjes,
  Sjanne Janssen