Ik heb ADHD maar mensen vinden me lui
Volwassenen met ADD en ADHD | ADD en ADHD | ADHD | Gastblog artikelen

ADHD? Voor sommige ben ik gewoon lui

Begonnen met ADHD medicatie

ADHD - mensen vinden me lui

Ik maak de balans op van weer een enerverende week. Sinds mijn ADHD medicatie gaat het er echt wel beter op maar mijn geheugen is nog steeds niet zoals het zou moeten zijn. Ik denk ook dat mijn geheugen nooit wordt zoals het zou moeten zijn, misschien maar goed ook, want wellicht zouden de mensen om mij heen dan wel denken dat ik wakker ben geworden uit een hele lange en luie periode. Voor sommige mensen ben ik namelijk gewoon lui: ‘dat spreekt maar af’ en ja hoor je kan er de donder op zeggen dat ze weer niet komt opdagen of in het meest positieve geval belt ze gewoon weer af.

Tja dat ben ik, Petra 35 jaar, en een eeuwige luiaard, althans luiaard zo zien de meeste mensen dat. Ik zie het anders. Ik heb het namelijk altijd heel erg druk in mijn hoofd. Maar stel je voor dat dat ineens veranderd. Mensen zouden niet goed worden, ze zouden me weer opnieuw moeten leren kennen. Ik ben al zo veranderd sinds de eerste pil die ik in mijn leven toevoegde en dan gaat ze ook ineens al die afspraken nakomen. Het moet niet gekker worden!

Ik zie al voor me hoe ik ineens bij mijn moeder voor de deur sta om onze gezamenlijk gemaakte afspraak om naar de stad te gaan na te komen. Het arme mens zit echter al lang en breed voor de televisie met pyjama aan en haar voeten relaxt in een warm badje, sta ik er ineens een beetje mijn afspraak na te komen, kan toch niet. Moet ze zich weer helemaal in de kleren hijsen, tv uitzetten en haar voeten afdrogen, niet perse in die volgorde maar het gaat om het idee.

Nee dat gaat niet werken, sowieso al niet omdat ik een afschuwelijke hekel heb aan winkelen, al die mensen op een kluitje die kosten wat het kost de eerste willen zijn bij de kassa,  nee bah mij niet gezien, nee niet alleen daarom maar meer om het feit dat ik andere mensen alleen maar in de war zou brengen. Ineens moeten ze mijn stempel luiaard upgraden naar een heel ander woord en ze zouden nooit weten wat ze tegen me moeten zeggen, “Ben je me weer vergeten?”,  “luilak”,  “leeghoofd”, en “hallo kom je nog?”. Dat zouden dan zomaar ineens loze woorden zijn, nee laten we dat stukje gewoon op  het oude niveau houden.

De mensen moeten al genoeg wennen aan alles wat er ineens wel aan me is veranderd en dat is best veel.

Gelijkaardige berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *