HSP bij kinderen (HSK)

Gelijkaardige berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 2 =

9 Commentaar

 1. Hallo Annemieke,

  Ook hier 2 HSP kinderen. Dochterlief van 9 jaar een lieve spontane meid. Momenteel pikt ze zoveel prikkels op en vooral buiten ons gezin. Dit is de laatste tijd erger aan het worden. Op school gaan de prestaties gelukkig goed. Alleen ze trekt de problemen van andere mensen erg aan en stapelt alles op haar schouders. Fijn dat ze een juf heeft ook met HSP. Die begrijpt haar erg goed en dat doet mijn dochter erg goed als ze met de juf een probleem bespreekt. Nu toch op zoek gegaan naar hulp / erkenning. Nu gaat ze met 5 andere kinderen in training van 8 weken. Hier leert ze omgaan met HSP. En een beter zelfbeeld krijgt. We hopen dat ze er makkelijker mee om kan gaan en dat haar leven een stuk minder zwaar wordt. En weer lekker zonder zorgen en met een leeg hoofd kan genieten en ontspannen.
  En zoonlief gaat erg goed om met zijn HSP. Is ook een ander kind als zijn zus.
  Ik ben erg dankbaar dat ze op school er goed mee omgaan en ons helpen en ondersteunen!!!

 2. Ik ben een hoogsensitieve moeder en juf.
  5 jaar geleden ben ik me gaan verdiepen waarom ik me anders voelde, waarom ik zo hevig kon reageren op aanwezigheid van anderen met “problemen”, waarom ……….
  Ben me gaan verdiepen in het hele HSP verhaal…en durf voor het eerst in m’n leven (ik word 45) te zeggen dat ik iets goed kan. Door mijn HSP ben ik een goede juf…dat klinkt voor de een arrogant, voor mij een overwinning!
  Elk jaar krijg ik kinderen in de klas waarvan ik vermoed dat ze HSP zijn. Elk jaar leen ik wel aan een aantal ouders mijn boekje ” help ik voel zoveel” uit. Ouders voelen zich begrepen, kinderen natuurlijk hetzelfde. Inmiddels komen er zelfs al ouders van andere scholen bij me om tips vragen!
  Als ik 40 jaar geleden had geweten waarom ik me anders voel had ik een hoop verdrietige eenzame momenten minder gehad….mijn HSP is nu mijn kracht om de kinderen die ik tegenkom te mogen en kunnen sturen zodat ze leren dat ze een hele bijzondere “gave” hebben en anders mogen zijn.

  1. Beste Sascha,

   Prachtig dat je zo trots bent op jezelf! En dat mag je ook zeker zijn…Ik heb je al een bericht terug gestuurd.
   Bedankt voor je mooie verhaal.

   Warme groetjes,
   Annemieke

 3. Mijn zoontje is ook een HSP kind. Alle kenmerken zijn op hem van toepassing behalve het slapen. Hij slaapt altijd meteen in. Wat ik daaraan doe is: ik zing al vanaf zijn geboorte elke avond hetzelfde slaapliedje voor hem (hij is inmiddels 7). Nooit sla ik dat een dag over. Zodra hij het liedje hoort zie ik aan hem dat hij zich overgeeft. En binnen vijf minuten is hij in slaap. Ik moet het echter niet overslaan of een ander liedje gaan zingen, dan is hij van slag. Licht op de gang moet aanblijven, deur helemaal open, er moet een kleine tent van zijn dekbed worden gemaakt. Geen probleem, als hij zich daarbij veilig voelt en goed slaapt, doe ik dat. Bij hem gaan ze er op school wel heel goed mee om en daar ben ik onwijs dankbaar voor.

  1. Beste Linda,

   Prachtig dat je dit elke dag doet, heel herkenbaar :)
   Lamp aan, deur open…..zolang je kind dit graag wil, gewoon blijven doen. Super!
   Ik heb je een bericht via mail teruggestuurd.

   Warme groetjes,
   Annemieke

 4. Beste Marjolein,

  Bedankt dat je je verhaal wil delen, en wat een verhaal! Mooi en ontroerend moet ik zeggen.
  HSP is een extra kwaliteit die jij mooi weet te gebruiken.

  Warme groet,
  Annemieke

 5. Hallo,

  mijn dochter is een Hsp’er. Hier zijn we afgelopen jaar achtergekomen door een buurvrouw met een dochter die ook HSP is. Mijn dochter is 6 jaar en in de afgelopen jaren lopen we tegen aardig wat dingen aan waar we meestal door rust en regelmaat wel uit komen. Op school is het een ander verhaal. De juffen zien het niet en denken dat onze dochter vooral met lezen een moeilijke leerling is terwijl ze eigenlijk gewoon bang is om te falen. Thuis gaat het vloeiend alleen op school dus niet.
  Tegenwoordig mag ze gaan slapen met zachte muziek en gaan we voor het slapen badderen, dat helpt bij het slapen gaan heel goed.
  Wat wel apart is is dat ons meisje negatief gedrag van andere heel snel oppakt terwijl ze onwijs lief is van uit haarzelf maar als ze met andere kinderen speelt pakt ze negatieve punten heel snel over en laat dat erg uit zodra ze rustig bij ons zit.

  Zelf ben ik ook HSP maar ook licht bipolair en dat is een combo die voor ons meisje nogal eens een beproeving is omdat ze voor mij wil zorgen wat niet hoeft natuurlijk.

  Ze heeft een natuurlijke aanleg om met iedereen om te gaan, jong en oud en dieren zijn haar beste vriendjes.
  Onverwachte en spannende dingen kunnen haar van slag maken evenzo als harde geluiden, boosheid etc.

  Maar wat een liefde komt er van dat meisje heerlijk.

  1. Hallo Sabrina,

   Uit jouw verhaal herken ik zeer veel. Vooral de negatieve emoties van een ander overnemen. Ook de onverwachte en spannende dingen die haar van slag maken. En zo te lezen ben je goed bezig. Blijf bij jezelf en ga zo door zou ik zeggen. Als HSP moeder weet je precies wat jouw HSP kind nodig heeft.

   Warme groet,
   Annemieke

 6. Hoi Annemieke,
  Ik heb ook HSP en begin deze kwaliteit steeds beter te begrijpen en te gebruiken in mijn dagelijks leven. Heb in de zorg gezeten maar dat werd te zwaar, want ik ontwikkelde ook een intuitie als mensen kwamen te overlijden. Kon heel goed stervensbegeleiding geven zonder enige echte training hierin. Door de HSP. Kan ook heel goed met kinderen omgaan, ook door mijn HSP.
  Nu ben ik pleegmoeder van socialisatie kittens, maar ook van gestreste katten en zieke katten uit het asiel en ik heb er echt feeling voor…..door de HSP.
  Ben vorig jaar overspannen geraakt en ondanks mijn HSP was ik mijn touch met mijn gevoel kwijt geraakt; teveel met mijn hoofd ipv het hart, terwijl ik altijd op mijn gevoel kan vertrouwen…Nu ben ik dmv haptotherapeut (!!) weer in touch met mijn gevoel en ik voel me steeds beter en steviger in mijn schoenen. Ik kan en moet vertrouwen op mijn gevoel!
  Ben blij dat je kindercoach bent en de kids kunt begeleiden; heel veel plezier en succes ermee.
  Groetjes,
  Marjolein