ADD en HSP feest van herkenning
Volwassenen met ADD en ADHD | ADD | ADD en ADHD | HSP hooggevoeligheid

ADD en hoog sensitiviteit, een feest der herkenning!

Ontvangen levensverhaal van Carolien 

Carolien over haar leven met ADD en HSP

Hoi Jochem,

ADD en HSP feest van herkenning

Dank voor je warme welkom. En dank voor je site. Meerdere malen was mij door paranormale mensen gezegd dat ik niet genoeg dopamine aanmaak. Nadat ik weer eens naar iemand toe ben gegaan (zoektocht door mezelf) hoorde ik het weer en ben eens gaan googelen. Zodoende kom ik op jou site. Een feest der herkenning. Jemig 44 en dan nu pas tot deze ontdekking komen.

Hoogstwaarschijnlijk ben ik ADD en HSP begaafd. Het is allemaal nieuw voor me en er valt veel op z’n plek. Veel hulp gezocht. 2 jaar geleden, 7 weken in een herstellingsoord gezeten met burn-out verschijnselen. Daarna ging het goed maar na 2 jaar kom ik weer op hetzelfde punt uit. Laag zelfbeeld (hoewel ik over schijn te komen als een hele sterke vrouw), druk in mijn hoofd en niet alleen in mijn hoofd. Down gevoel, relaties die niet lukken enz. enz.

Wanhopig en moedeloos weer op zoek na hulpverleners (meestal in het alternatieve circuit) die misschien het antwoord weten. Inmiddels alles gestopt. Want uiteindelijk helpen ook zij jou met hun gekleurde bril. Terug na mijzelf dus…… daar ligt de kern.

Hartelijke groet,
Carolien

Wil je reageren op het verhaal van Carolien? Laat in de comments hieronder zeker van je horen…Gelijkaardige berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een opmerking

 1. Yo Carolien!
  Beter laat dan nooit, ik moet echt ff reageren.
  Tijdens een ADHD/ADD-cursus van de GGZ bij de medicatie-docteur verzeild geraakt. Mogelijk zou mijn serotonine huishouding niet op orde zijn, dus: Citalopram! Zelfs op een zeer lage dosis ging ik als een RAKET! Als Bourgondisch Fundamentalist kon ik dat zeer waarderen, tot na een week of 6 het tij volledig omsloeg en de pret in een hysterische dagmerrie veranderde.
  -“Gut, wellicht Uw dopamine-levels dan”
  OK…Wellbutrin 150 mg. van Glaxo Smith Kline. Carolien, ik geloofde het zelf bijna niet, maar na een week of 4 zijn niet alleen de eeuwige suïcidale fratsen volledig beheersbaar (best belangrijk!), ook ervaar ik bijna 0 bijwerkingen. Je herkent de ernstige doemgedachten als die zich aandienen, en bijna mechanisch duw je de ellende uit je hoofd en hart. Bijna eng hoe goed en snel dat werkt bij een zwak en ongedisciplineerd persoon als ik.
  D’n één is d’n andere niet, iedereen reageert anders op wat voor medicatie dan ook. Toch moest ik dit even aan je kwijt. O ja, ik doe sinds een paar maanden aan Zen-meditatie (Mindfulness is minstens zo tof) en in dunne lijntjes tekent zich een iets rustiger gevoelsleven af. En het is zó relaxed & easy: JOUW zoveel minuutjes rust opeisen en er echt een fijner en wijzer mens door worden.
  Leef fijn!
  Guus.