LTO3 ervaringen

Gelijkaardige berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − acht =

43 Commentaar

 1. Onze zoon kreeg op 12-jarige leeftijd de diagnose ADD. En daar waren wij niet verbaasd over, want zijn concentratieboog was niet zo heel hoog. Op advies van de basisschool contact opgenomen met de GGZ. Na een gesprek werd er gelijk een dosis ritalin voorgeschreven. En dat leek wel positief effect te hebben. Maar nadat de dosis steeds hoger werd, werd onze zoon er niet vrolijker op. Ook doordat we niet stonden te springen om chemische middelen te gebruiken met hersenen die in groei zijn, zijn we gestopt met ritalin. Het gevolg was wel dat we elke dag onze zoon moesten helpen met zijn huiswerk en er constant een discussie nodig was.
  Nadat hij in de derde klas een keer te blijven zitten zit hij in zijn examenjaar. Voor zijn eerste examen hebben we met zijn allen heel hard geleerd (en ruzie gemaakt). En het gemiddelde cijfer was een 5,6. We zijn nu drie weken voor zijn tweede tentamenweek begonnen met LTO3 en bleek zijn bereidwilligheid om te leren veel groter en ook was zijn concentratie veel beter. Zijn behaalde gemiddelde cijfer was nu een 6,6. Zelf merkte hij op dat hij zich ook veel beter kan concentreren tijdens de voetbalwedstrijden die hij speelt. En dat: “Terwijl ik voetbal het allerleukste vind wat er is.”
  Kortom, het is jammer dat we LTO3 niet jaren eerder hebben ontdekt!

 2. Ik heb zelf net ook een potje LTO3 besteld en ben erg benieuwd of het dezelfde werking geeft als de Concerta die ik gebruikte maar dan zonder de bijwerkingen. Ik heb zelf ADD en ASS. Ook heb ik heel erg last van impulsiviteit en dat uitte zich voornamelijk in Eetbuien, maar toen ik Concerta slikte was dat compleet over. Ik ben benieuwd of dit met LTO3 ook hetzelfde effect heeft.

  Zijn er mensen die deze klachten ook hadden en verschil merkte met de LTO3?

 3. Hoi,

  Sinds een maand gebruik ik ook LTO3. Aan het begin vroeg ik mij af of de pillen wel zijn werk deden. Dit werd pas merkbaar toen het potje op was en ik de pillen niet meer slikte. Ik voelde mij vreselijk chaotisch. Kon niet meer “helder” nadenken, vergat alles, kwam overal te laat voor. Een enorm contrast met daarvoor. Ik merkte pas toen ik de pillen niet meer slikte hoe erg LTO3 mij hielp in mijn functioneren. Ik ben HSP en heb ADD. Ik kies bewust niet voor het gebruik van ritalin of dergelijke medicatie omdat ik mijn lichaam zo schoon mogelijk wil houden. Samen met gezonde voeding, een duidelijk ritme en LTO3 kan ik alle taken weer aan! Erg blij met dit middel en ga deze zeker lange tijd gebruiken. Jammer dat dit niet vergoed wordt maar zeker wel het geld waard.

 4. Sinds maandag slik ik 1 LTO3 tabletje en zelfs 1 tabletje maakt mij vreselijk moe. Sinds ik LTO3 tabletjes heb ingenomen, ben ik vermoeiender dan ooit. Hoe kan dit?

  1. Hoi Annet, dit kan in het begin voorkomen. Dit is juist een goed signaal dat de lto3 bij jou zijn werking doet. Het beste is even door te zetten. Je zult merken dat je na een aantal dagen of maximaal 2 weken niet meer zo moe bent.

 5. Hoewel ik dacht dat meeste reacties reclame zouden zijn, zijn wij toch gezwicht en hebben een potje LTO3 gekocht voor puberdochter (ADD&autisme). Vanwege mijn werk in de farmaceutische industrie, weet ik hoe ‘ongezond’ de standaard medicatie kan zijn, en wil ik dat dus graag zo lang mogelijk uitstellen.
  Vanochtend eerste 3 capsules ingenomen. Dochter kwam me net vertellen dat ze gewoon een aardrijkskunde tekst kon lezen zonder ‘gedoe ik haar hoofd’. Kortom, geconcentreerd. Vooralsnog dus positief ! Ik zal ook de resultaten over een paar weken melden (dan heeft ze een toetsweek achter de rug…).

 6. Hallo,

  Wij geven onze zoon van 4 al bijna een jaar LTO 3, we zijn er erg blij mee!
  Het is een erg druk en ondernemend mannetje, zodanig dat hij last van zichzelf had, best sneu. Sinds LTO is dat verminderd, we kunnen meer met hem communiceren wat voorheen bijna niet mogelijk was. Als we het vergeten te bestellen en hij krijgt het 2 ze dagen niet dan merken we dat meteen.
  Ik wil het nu zelf ook gaan gebruiken. Ik heb behoorlijk last van depressies, voel me neerslachtig, onnodig in deze wereld, trek me alles heel erg aan vooral wat anderen zeggen. ….heb er erg veel last van en woede aanvallen omdat mn hoofd zoo koop vol zit. Moest nieuwe bestelling doen voor mijn zoon (no tast) en ik ga zelf de reguliere proberen. Ik hoop van harte dat het mij een beetje gaat helpen, dat ik wat onchalanter omga met dingen. We zullen zien……

 7. Hallo, ik gebruik sinds een jaar of 2 LTO3. En het helpt mij om minder druk te zijn in mijn hoofd. Heel fijn. Maar nu wilde ik weten wat er gebeurd als ik stop met het innemen van LTO3. Dit omdat ik er mee begonnen ben in een voor mij roerige tijd. Inmiddels ben ik zo’n kleine 2 weken gestopt.
  Nou weet ik niet zeker of het van de LTO3 komt maar ik merk dat ik mijzelf een stuk gejaagder voel en druk in het hoofd. Hebben meer mensen ervaring met stoppen met LTO3? Graag lees ik deze ervaringen. Overigens heb ik weer een nieuw potje besteld en dus

  1. Hoi Agnes,
   Wat je omschrijft kan heel goed. De lto3 gaf jou waarschijnlijk het fijne rustige gevoel. Nu je met de lto3 gestopt bent komt dat gejaagde gevoel terug.
   Het is net als met medicatie voor AD(H)D. Mensen die daarmee stoppen krijgen ook hun symptomen terug.
   Lto3 geneest niet maar kan enkel je op korte termijn prettiger doen voelen.
   Als je het nieuwe lto3 potje binnen hebt denk ik dat het weer beter zal gaan.
   Groet Jochem

 8. Dit middel werkt voor mijn dochter van 7 erg goed. Zij droomde de les door. Kreeg haar werk niet af. Kreeg al minder opdrachten. Geen enkele aanpak werkte op school. De leraren probeerden verschillende dingen, maar niets werkte. Het kwam uit haar zelf. Ze is heel slim, maar wist zelf ook niet waar het aan lag. Ze had er veel last van. In de familie zitten kenmerken van ADD. Niet getest maar wel aan meerdere kanten geopperd en echt herkenbaar. Ook in eigen gezin. Omdat ik ook met Mn handen in t haar zat, het internet afgestruind op alternatieven om haar te helpen. Toen op LTO3 terecht gekomen.
  Besteld en begonnen met twee tabletjes per dag. Nu zijn we ruim vier weken verder. Ik kreeg aan na twee weken signalen van haar dat t beter ging. De leraar geeft vandaag aan dat ze d’r werk de hele week af heeft. Mn dochter geeft dit zelf ook aan. Ze doet het zelf, maar dit kan niet anders dan dat de tabletjes aanslaan. Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat. Maar tot nu toe ben ik heel positief.

 9. Ik ben 28 jaar met add, ik gebruik lto3 nu 2 weken en langzaamer hand word ik al relaxter zowel lichaamlijk als geestelijk. Mij gedachte stroom is al flink rustiger geworden. Concentreren gaat ook een stuk makkelijker. Voor mij is dit echt een wonder middel mijn leven is er een stuk relaxter van geworden!

 10. Beste Jochem,

  Via een artikel in het blad: Psychologie van QUEST las ik over LTO3
  Ik ga het beslist bestellen, maar heb een paar vragen.

  Ik start de morgen altijd met Koffie verkeerd, dus met warme melk. Moet ik daarmee stoppen?
  Verder gebruik ik Omega 3 capsules. Kan dat in combi met LTO3, waar ook omega 3 in zit?

  Alvast bedankt voor je antwoord.
  Groet,
  Wenny Bakker

  1. Hoi Wenny, de omega 3 capsules kunnen wel maar misschien kun je deze wel minderen. In lto3 zit namelijk ook al visolie. Zo zou je nog misschien kosten kunnen besparen.
   Koffie is een stimulerend middel en raad ik wel af ja. Over de melk wordt gezegd dat dit de optimale opname van de ingrediënten kan tegenwerken. Ook suiker kan dit maar in de praktijk zijn er mensen die aangeven hier geen last van te merken. Maar dit is iets wat je zelf kunt experimenteren.
   Groet Jochem.

   1. Dat wordt afkikken, voor mij dan, want mijn kopje koffie id ochtend is de start van mijn dag. Ik word nooit uitgerust wakker en die koffie start me nog enigszins op. Ook ivm mijn lage bloeddruk naast mijn chronische vermoeidheid.
    Nog tips?

    Wb de LTO-3: ik zit nu op 4/5 tabletten per dag, 3 ochtend, 1/2 namiddag.
    Het lijkt nog niet veel te doen, ik hou nog even vol.
    Ik vind het wel weer erg jammer dat een middel zoveel moet kosten en daarmee buiten bereik blijft van velen.
    Is daar nou niet wat aan te doen?!

    gr, Astrid

    1. Hoi Astrid, ik zou het zeker eens proberen een tijdje zonder stimulerende middelen als koffie. Wat je zegt, je moet ervan afkicken en dat kan nooit goed zijn op de lange termijn. Dat zegt al genoeg wat het met je lichaam doet. Misschien speelt er bij jou meer, zoals je al aangaf de lage bloeddruk en chronische vermoeidheid en dat de LTO3 daardoor nu nog minder effect geeft. Hoelang neem je de LTO3 al? Geef het nog even de tijd en neem ze op een nuchtere maag minimaal 10 minuten voor het ontbijt in. Ik zou ook proberen geen koffie te nemen :)
     Groet, Jochem.

 11. Hoi met Rik 49 jaar, heb de laatste jaren extreem veel last van mijn adhd en depressie. Kunnen jullie misschien een telefoonnummer voor mij achterlaten dat ik misschien eens met lotgenoten kan praten over dit product . Met voorbaat dank!

 12. Ik was positief over de werking van LTO 3 op mijn ADD. Helaas kreeg ik na 4 weken gebruik van LTO 3 vreselijke jeuk over mijn hele lijf. Nadat ik met de pillen gestopt ben verdween ook mijn jeuk.
  Ik voel me wel teleurgesteld omdat ik merkte dat het werkte.
  Wellicht heeft de overgevoeligheid als oorzaak dat ik al bijna 32 jaren vegetarisch eet en het product dierlijke ingrediënten bevat.

  1. Hoi Lisette, wat vervelend voor je. Ik heb dat nog nooit eerder gehoord en misschien is het voor jou een persoonlijke allergische reactie. Wat je zegt, wellicht heeft het te maken met je vegetarische etenswijze. Slikte je er toevallig ook nog wat bij? Toen ik een tijdje alleen sint janskruid nam kreeg ik hele erge huiduitslag. Allergische reacties liggen helaas altijd op de loer. Dat is voor ieder persoon weer anders.
   Groet Jochem.

 13. Hallo Jochem.
  Gebruik al maanden L-glutamine 9 gram en EGCG 150 mg (groene thee).
  Voorgeschreven door een orthomoleculaire diëtist wegens ondervoeding.
  Heb geen last van concentratiestoringen of motorische onrust.
  “Gewoon ” HSP met ook de bijbehorende eigenschappen. Druk in mijn hoofd, moe door vele prikkels, enz.
  Heb het idee dat het meer aanslaat bij ADD en ADHD.En vooral bij kinderen
  Voor mij is de prijs een belemmering.
  Als het dan ook nog weken kan duren voordat het aanslaat ben je al aardig in de kosten.

  Vr. groet.

  1. Hoi Jochem,

   Alhoewel de prijs toch wel een belemmering was heb ik het een week geleden besteld. Afgelopen maandag voor het eerst mee begonnen. Dus een ervaringsdeskundige ben ik (nog) niet.
   Was de laatste weken erg down en dan wil je alles wel proberen. Depri zijn is geen fijn gevoel.
   Nu, na 5 dagen gebruik (2 per dag) kan ik je mailen wat het meest opvalt.
   Heel langzaam klim ik weer uit een dal.Maar dat schuif ik niet direct op het gebruik van LTO3.
   Let op, hier kan ik niet omheen.Sinds de eerste dag gebruik van LTO3 slaap ik uit tot een uur of 9,10.
   Ik kan mij niet heugen hoe lang dat is geleden. Heerlijk.Dus dat moet wel betekenen dat ik toch meer rust in mijn hoofd krijg.
   En dit is een echt bericht van een echte gebruiker.
   Misschien volgt er nog een vervolg over mijn verdere bevindingen.Ik ben hier al heel blij mee.
   Wat ik nog moeilijk vind is dat je er eigenlijk geen suiker of zuivelproduken mag bij gebruiken.

   1. O ja vergeten, weet al jaren mijn dromen niet meer.
    Nu droom ik zeer intens. Durf nog niet aan afbouwen van mijn reguliere medicatie te denken,Maar ja ik gebruik het ook nog maar 5 dagen.

   2. Hoi Hilly, wat fijn om te horen zeg.
    Hopelijk gaat de lto3 steeds beter voor je werken. Het begin is er al zo te horen.
    Over het niet nemen van suiker en zuivel. Ja, dit is volgens de regel wel zo omdat het de opname van lto3 zou kunnen belemmeren maar dat blijkt in de praktijk vaak best mee te vallen.
    Ik hoor in ieder geval van mensen dat het toch werkt. Misschien is het voor de één van grotere invloed dan voor de ander. Dat zou kunnen.
    Het is iets wat je zelf zou kunnen proberen op termijn.
    Veel succes verder.
    Groet Jochem.

 14. Dag Jochem,

  Ongeveer 2.5 jaar geleden ben ik gestopt met medicatie. Het gaat redelijk goed, maar moet toch wel weer medicatie gaan slikken, want ik heb de laatste tijd buitengewoon last van mijn ADHD. Met name vermoeidheid, ernstige vermoeidheid die ik heb over gehouden aan twee keer een burnout.

  Even zolang zit ik ook al thuis en heb een WW uitkering. die stopt in augustus en moet dan weer gaan werken. Werken betekent weer gedwongen medicatie slikken, want anders kan ik er op wachten tot de 3e burnout zich aankondigt.

  Ik heb op je site zoveel positieve berichten gelezen, dat ik ook lto3 ga proberen. Echter lees ik dat het meteen helpt, terwijl ik ook vaak heb gehoord dat het pas na een maand of meerdere maanden werkt.

  Wat is nu waar? Want ik wil graag binnen een maand resultaat zien. En werkt het ook tegen vermoeidheid en het moeilijk in slaap kunnen vallen? Dat laatste komt door de drukte in mijn hoofd.
  Ik ben overigens 47 jaar jong, dus geen kind meer. Ik weet iet of leeftijd iets te maken heeft met het effect.

  Groetjes,
  Caroline

  1. Hoi Caroline,

   Het is natuurlijk fijn wanneer de lto3 direct werkt. Maar meestal is er een inwerkperiode van een aantal dagen tot weken voordat de lto3 optimaal aanslaat. Maar er zijn ook mensen waarbij het de eerste dag al goed aanslaat. Wanneer de lto3 eenmaal aanslaat werkt het steeds ongeveer na een half uurtje. Die werking houdt dan 8 – 12 uur aan. Lto3 geeft vaak rust in het hoofd en er zijn zat mensen die aangeven dat ze daardoor beter in slaap vallen. Maar je kunt op voorhand nooit 100% zeker zeggen of dat voor jou ook is. Er bestaat geen enkel medicijn of natuurlijk middel die voor 100% van de mensen exact hetzelfde resultaat biedt.

   Voor de meeste mensen werkt het op verschillende vlakte wel erg goed en positief.

   Ik kan alleen maar hopen dat het ook bij jou en al je klachten positief kan helpen :)

   Groetjes, Jochem.

 15. Hallo, door alle fantastische ervaringen hier mijn dochter van 8 jaar, bij wie onlangs ADHD is geconstateerd, besloten om LTO3 uit te proberen. Eerste maal meteen 2 capsules gegeven wat er toe leidde dat ze heel geïrriteerd ging reageren, niet te houden was. Daarna vanochtend een halve capsule gegeven, maar op school heeft ze kinderen geslagen vanuit het niets en vanmiddag thuis leek ze een soort rebound te hebben, ‘s avonds voor het slapen gaan werd ze zelfs woest zoals ik het nog niet had meegemaakt. Durf haar eigenlijk niet weer te geven want nog meer ontregeling kunnen we niet gebruiken. Ben bang dat het misschien helemaal niet gaat werken voor haar; zijn daar ook ervaringen mee??

  1. Hoi Vlinder,
   Dit is een heftige reactie die ik nog nooit eerder heb gehoord. Weet je wel zeker dat het door lto3 komt? Het beste kun je je vraag even voorleggen bij Smartvital. Zij zijn de officiële distribiteur van lto3 in europa. Doorgaans kunnen zij je goed bijstaan en helpen met het vinden van de juiste dosering en je vragen beantwoorden.

   Wat ik wel weet is dat voornamelijk hoog sensitieve kinderen nog wel eens last kunnen hebben van wat bijwerkingen in het begin maar die gaan meestal snel wel over. Misschien kun je 1 pil minder geven om zo makkelijker te wennen.

   Ik hoor graag hoe het verder gaat want dit is ook niet leuk zo.

   Het allerbeste!

   Groet, Jochem

   1. Beste Mw,

    wij zijn begin dit jaar bij onze zoon met ASS en ADHD ook begonnen met LTo3 en hadden dezelfde ervaring. enorm explosief erg druk, ook lichamelijk volledig aan het stuiteren.
    Wij zijn na de eerste slechte ervaringen gestopt en na een paar dagen begonnen met een kwart dosis op een boterham. Dus tijdens het eten. we maken de capsule open en geven nu een maand een mespunt ongeveer op een boterham s morgens en soms s middags.Nu hebben een een totaal ander kind. Rudtig, geeft zelf aan geen chaos meer in zijn hoofd te hebben.
    op school zijn ze nu ook heel verbaasd.
    ondanks deze hele lichte dosis is het een enorm verschil in gedrag.

    1. Hoi, bedankt voor je reactie Kompier.
     Voor sommige mensen is het inderdaad soms even zoeken naar de juiste dosering van lto3. Heeft Smartvital jullie geadviseerd dat een lagere dosis misschien beter was geweest? Ik vind dat Smartvital dat erg netjes doet voor hun klanten. Iedereen die wat hulp nodig heeft bij het vinden van de juiste dosering blijken ze net zolang als nodig goed te helpen. Ik hoor dat veel.
     Wat superfijn dat lto3 ook bij jullie nu alsnog goed aanslaat!
     Het allerbeste! :)
     Groet Jochem

 16. mijn zoontje van 6 jaar heeft de diagnose pdd-nos gekregen we zijn sinds een week begonnen aan lto3 we merken zeker wel verschil een stuk vrolijker en boze buien hebben we bijna niet meer gezien.
  wat we wel merken is dat mijn zoontje erg druk is, zakt dit nog af? heeft iemand hier ook ervaring mee. hij gebuikt nu 1 capsule s,morgens en 1 capsule rond 15.00 uur s,middags

  1. Hoi Jessica, fijn dat het werkt. Misschien is dit de eerste dagen zo. Kan heel goed dat dat afneemt ja. Vooral bij hoog sensitieve kinderen kan dat wel voorkomen voor zover ik weet. pdd-nos is ook een grote hooggevoeligheid. Vraag het anders even na bij de leverancier. Het aller beste en fijne kerstdagen! :) Groet Jochem

 17. Mijn vraag aan jullie is, voor de mensen die het nu al gebruiken, wat is de grote onderscheid voor jullie tussen ritalin en ito3 ? Tot betrekking op adhd.
  Zijn er mensen die het vergoed hebben gekregen bij de Friesland zorgverzekeraar? En hoe moet je dan verzekerd zijn als je het vergoed wil krijgen?

  Ik kan het geld niet missen. Maar ritalin is nu voor mij geen optie.
  Wat geeft de doorslag dat jullie voor dit product hebben gekozen?

 18. mijn zoon van 19 eerst concerta daarna ritalin werd alleen maar depressiever echt niet normaal zelf gestopt met de medicatie en overgegaan op de lto3 nav internet en nu gaat het wonderbaarlijk zo goed. hoe is het mogelijk?!!!

 19. Hey!

  Ik ben gediagnosticeerd met ADD en het blijkt dat ik aan de medicatie moet waar ik echt gemengde gevoelens voor heb. Ik ben super nieuwsgierig naar de werking van LTO3. Ik zal meteen een reactie/beoordeling geven als het geleverd is en ik het hebt gebruik.

  gr,

 20. Vandaag voor het eerst LTO3 gebruikt. 2 capsules vroeg in de ochtend. Ik heb iets meer rust en ik voel me meer ontspannen. Kan ik de dosis naar 3 capsules in de ochtend doen? Want mijn concentratie was uiterlijk maar op een totaal van 3 uurtjes. Ik ben 23 jaar en 54 kg. Wat is aan te raden?

  Groet,
  Nienke

 21. Geachte Jochem,

  Ik heb nu wellbutrin xr als medicatie tegen mijn adhd , ik wil hier mee gaan stoppen en overstappen
  Op LTO3 . Omdat ik lees dat veel mensen er positief over zijn. En wellbutrin geeft me een raar gevoel.
  Ik houd je op de hoogte of ze voor mij goed werken.
  Bedankt dat je, je zo inzet voor adhd/add en hsp !

  Groetjes Samir

 22. Vind al deze reacties moeilijk te geloven. Allemaal keurige volzinnen, geen d dt fouten, gebruik van komma’s. Niet wat je normaal in een gastenboek tegenkomt.
  Ik vraag me dus af of deze mensen werkelijk bestaan of dat ons door een belanghebbende een rad voor ogen gedraaid wordt.
  Ik vermoed het laatste.

  1. Hoi Bernadet, ik kan je garanderen dat deze reacties allemaal echt zien. Ik heb geen banden met LTO3. Alleen is het zo dat als ik de spellingfouten er niet uithaal, dat sommige ervaringen niet om aan te zien zijn. Heel veel mensen onder ons schrijven namelijk een heel verhaal zonder ook maar één punt of andere interpunctie te gebruiken en sommige zinnen bevatten meer spelfouten dan woorden. Ik zie echt de meest bizarre fouten langskomen. Voorbeelden zijn: konstand, fint, loopen, zupur en ga zo maar door en dat i.c.m geen enkel interpunctie. Ik vind dat echt geen gezicht en eerlijk gezegd gaan m’n haren ervan overeind staan. Ik krijg ook voortdurend klachtenmails van mensen die spellingfouten op mijn website lezen. Zodoende heb ik er voor gekozen om de ingezonden levensverhalen en ook de ingezonden lto3 ervaringen of taalfouten te corrigeren. Ik hoop daarvoor op je begrip. Maar misschien moet ik ervoor kiezen om de taalfouten er in te laten. Ik zal erover denken. Fijne avond. Groet, Jochem.

 23. Vandaag het product binnen gekregen. Om 19:30 het product uitgepakt. Ik kon door nieuwsgierigheid niet wachten tot de volgende dag met innemen van de medicatie. Na het lezen van al de positieve reacties op het internet moest ik wel weten of er meteen verschil te merken was. Om 19:40 3 capsules ingenomen. Deze begonnen inderdaad na een uur te werken. Om 20:00 ging ik sporten bij mijn Kung Fu vereniging. Ik merkte dat mijn concentratie beter was en dat ik wat meer aanwezig en energieker was. Dit was echter maar heel beperkt. Wat bijwerkingen betreft merk ik niet veel. Ik ben wat duizelig op het moment van typen (zelfde dag om 22:05) maar dat heb ik vaker. Ook was ik tijdens de training misselijk maar dat kwam waarschijnlijk omdat ik net gegeten had. Wat wel opvalt is dat ik wat last heb van darmklachten. De wereld ziet er wat scherper en kleuriger uit en zoals eerder aangegeven heb ik het idee dat ik meer in het moment ben. Morgen begin ik met 2 capsules in de ochtend voor het ontbijt en 1 capsule smidddag’s om 17:00. Dit heb ik besloten omdat ik een hele dag van de werking van het medicijn wil genieten en deze maar 8 tot 12 uur blijven werken.