Auras zien met pdd-nos
Levensverhalen | Autisme | HSP hooggevoeligheid

Jessica over haar werk met PDD-NOS en Hooggevoeligheid

Ontvangen levensverhaal van Jessica

Jessica ziet Aura’s en heeft lichaams uittredingen

Beste Jochem,

WAuras zien met pdd-nosat een goed initiatief deze site.

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Jessica (geadopteerd=hechtingsprobleem= geeft dan weer symptomen die erg op autisme pdd nos lijken) Ik werk in de ouderen thuiszorg.

Sinds een maand is het beleid veranderd doordat het team zelfsturend werkt. De locatie manager is nu coach en mag niet ingrijpen… Al mijn collega’s hadden moeite met 1 cliënt, behalve ik. Ik was zijn bui al voor omdat ik zag/aanvoelde dat deze man opbouwde. Dus bij mij schreeuwde hij bijna nooit. Mijn collega’s uitgelegd hoe ik werk werd niet begrepen. En door sommigen ook niet geloofd. Ik heb een verbeterplan aan mijn broek gekregen. Mijn collega’s willen mij er dus uit hebben. Dit speelt nu 6 weken.

In het verleden kon ik van mijn huisgenoten wel beelden ontvangen maar nu ik erg onder druk sta, zie ik ook aura’s soms en had laatst toen ik op bed zat dat t leek alsof ik omhoog getild werd en van bovenaf op een oude indiaanse vrouw met grijs haar keek, die meer dood dan levend was. (ik sliep niet!) Dat duurde gelukkig maar heel even. (leek verdacht veel op een uittreding uit het lichaam)

Als pdd-nosser probeerde ik vroeger zonder dat ik dat wist altijd iedereen in te voelen zodat ik ze juist in kon schatten en zo uit de wind kon blijven. Niemand ziet mij, niemand krijgt mij te pakken, niemand zet mij er ooit nog eens uit. Dus ik was onbewust een meester in het aanvoelen van anderen. Maar tegenwoordig gaat dat dus bewust. Aura’s zien en uit mijn lichaam treden vind ik erg vervelend. De ander (de cliënt) emotioneel niet binnen laten komen ben ik een kei in. Daardoor word ik niet bang en ben ik veilig voor de ander. En dat wordt binnen mijn vak niet geloofd niet begrepen en gewantrouwd.

Laatst vroeg mij een collega, maar ben jij niet geïntimideerd wanneer een cliënt heftig is. Ik zie dat als dat ze onder mijn huid proberen te komen. bv. (ik ben bruin…) Sta ik een klein vrouwtje te douchen zegt ze: “Als ik een zwarte zie, dan sla ik die er uit” Even kijken of ze mij uit mijn tent kan lokken. Deze dame zit wat onder aan aan de sociale ladder… wat simpel maar wel een geinig dametje. Mijn reactie. Ik zag direct een beeld voor me, die dame poedel naakt met een douche borstel in haar handen, in gestrekte draf bezig een grote neger uit haar huis te meppen! Dus ik schiet in de lach en zeg…. “Zo, dat klinkt heftig….” Ga je dat echt doen? (ja dus…) tjonge he….. Maar uh niet om t een of ander, ik ben niet groen ik ben niet rood ik ben niet blauw….. en nu,? Ga je mij nu ook het huis uit slaan? Nee ik was lief. …. Wat ik bedoel te zeggen ik ben dus niet bang want ik voel aan en ga er luchtig mee om laat t niet binnen komen….. men geloofd mij niet en gaat In dat verbeterplan mijn basis houding veranderen…. (en ook mijn autistische inslag het niet altijd direct snappen van dingen etc )En na zo’n verbeterplan moet dat dan maar over zijn….. Kansloos, maar verbeterplan weigeren is einde verhaal.

Dus ik ben druk aan het solliciteren, maandag een gesprek. Nu nog 3 dagen vrij… Maar ik moet zien rustig te worden… Ik loop al veel met de hond, bij voorkeur langzaam en rustig…… Je goed aarden schijnt ook te helpen. Maar daar ben ik niet zo goed in…. Vooruit blijven kijken solliciteren etc zodat ik uit deze haaien poel weg kom kalmeert ook…. Maar ik moet dus tot rust komen….

Laat hieronder je reactie achter op dit levensverhaal.

Gelijkaardige berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een opmerking

  1. Beste Jessica,
    Wat een aangrijpend verhaal. Ik denk dat je goud waard bent. Kan zijn in de hulpverlening, omdat je juist mensen ziet zoals ze zijn en niet bang voor ze bent. Ik herken je verhaal goed, maar denk dat er in onze maatschappij maar al te snel etiketjes worden geplakt zodra iemands gedrag van buitenaf niet is, wat sociaal wenselijk wordt geacht. Dat gebeurt veel vaker dan vroeger (ik ben zelf geboren in de jaren zestig). Terwijl het juist meer dan ooit nodig is dat er oog is voor de mens achter de patiënt, wat diegene beleeft, wat diegene heeft meegemaakt. Als dat al te heftig is geweest dan is het logisch dat er heftige reacties zijn. Diezelfde patiënten vervolgens nog heftiger bejegenen zodat ze zich voor de vorm alleen in gedrag kalm houden, houdt een groot risico in. Het is net als met een vulkaan, als er geen ruimte wordt geboden om stoom af te blazen, dan klapt de boel op een gegeven moment uit elkaar, uit zijn of haar vel dus. Ik kan me voorstellen dat juist ervaringsdeskundigen zoals jij heel goed in- en aan kunnen voelen wat iemand die de nodige schade heeft opgelopen in zijn of haar leven, nodig heeft. Het is wel belangrijk dat je dan, naast begrip voor diegene, op een gegeven moment gaat sturen op gedrag. Want begrip zonder gedragsverandering, is hulp van de wal in de sloot … vooral jongens raken hierdoor in de knel. Die hebben fysiek-emotionele steun nodig i.p.v. verbaal-emotionele steun. Dus gewoon lekker gaan ravotten en fysiek bezig zijn en tijdens dit soort activiteiten, reflecteren op wat er in ze omgaat, wat ze uitstralen, hoe ze zich van binnen voelen. Dat is in onze erg verbale cultuur nogal op de achtergrond geraakt… met alle gevolgen van dien!

    Je hebt groot gelijk dat je weg gaat van een werkplek waar je niet gehoord wordt. Dat is namelijk vechten tegen de bierkaai, en je zult er niet verder komen. Ik wens je veel sterkte, succes en geluk bij het vinden van nieuw werk. Blijf je eigen innerlijke kompas volgen en dat wat goed voor jou voelt! Je weet en ziet heel veel, laat je niet van de wijs brengen door andermans wegen, jouw weg is de jouwe ;-)