LTO3 origineel potje Herb-e-Concept

Gelijkaardige berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × twee =

11 Commentaar

 1. Dag, ik heb een zoon van 9 jaar met “ADHD” die Concerta gebruikt. Wij merken dat hij sinds een paar maanden ernstige slaapproblemen heeft, mogelijk omdat het effect van ADHD medicatie (zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek) na 14-36 maand is ‘uitgewerkt’. Ik ben daarom op zoek naar wetenschappelijke onderbouwingen dat LT03 werkt bij ADHD, we overwegen om te stoppen met Concerta.
  Heeft u voor mij wetenschappelijk onderbouwde onderzoeken waaruit dit blijkt?
  Yo.

  1. Hoi Yo,
   Direct wetenschappelijk onderzoek naar LTO3 als supplement opzich zelf is er niet. Wel zijn er diverse wetenschappelijke onderzoeken die aantoonbaar positieve effecten laten zien van de individuele ingrediënten zoals bijvoorbeeld l-theanine. Hiervan is aangetoond dat het o.a. de alertheid en een goed humeur bevorderd. Ook helpt het bij een betere slaap. Hier https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18296328 en hier https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22214254 en hier https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/07315724.2014.926153 vind je de bron.

   Glidkruid blijkt een kalmerende werking te hebben en helpt ook tegen angsten en stress. Zie hier de bron > https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.5044 Glidkruid bevorderd ook de neurotransmitter GABA. Dit kalmeert het zenuwstelsel. Lees hier meer over GABA https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/ptr.5940

   Een meta-analyse uit 2016 van 25 studies concludeerde dat Omega-3 de symptomen van ADHD kan verminderen. Zie hier de bron > https://www.dovepress.com/critical-appraisal–of-omega-3-fatty-acids-in-attention-deficithyperac-peer-reviewed-article-NDT

   De kracht van LTO3 is het bij elkaar stoppen van de individuele ingrediënten in een goede dosering. Zo versterken ze elkaars werking. Ook wel het synergetisch effect genoemd.

   Kun je hiermee verder?
   Groet,
   Jochem

 2. Hallo Jochem,

  Er zit dus geen methylfenidaat of ritalin in deze pillen zoals ik goed begrijp? En dien je de pillen verspreid over de dag in te nemen of sochtends in 1 keer?

  Mvg

  1. Hallo Trees,
   Nee, zeker niet. Ritalin en dergelijke zijn farmaceutische middelen en mogen niet in natuurlijke producten gestopt worden. Op deze pagina http://www.addkenmerken.net/lto3/ lees je meer over lto3 en de ingrediënten. Er staat ook een inhoudsopgave voor alle informatie en antwoorden op veel gestelde vragen. Lto3 neem je in de ochtend voor het ontbijt. Je neemt er dan meestal 3 maar dat kan variëren aan de hand van het lichaamsgewicht. Sommige mensen nemen er aan het ind van de middag nog 2 zodat ze ook het ecffect in de avond nog goed merken maar dat hoeft niet.
   Groet Jochem

 3. Ik ben Lies. 65 jaar en sinds zes jaar weet ik dat ik ADD heb. Ik heb twee maanden geleden de diagnose het spectrum van autisme gekregen met extra ADD en PDD-NOS. Ik gebruik nu vier dagen LTO3, drie capsules. Ik voel niets, maar wat me opvalt is, dat ik dingen ga doen die ik anders uitstelde, bijv. strijken. Gloeiende hekel aan. Maar ik ben nog een beetje ouderwets en draag graag bloesjes. Dat was inmiddels een aardig bergje geworden. Normaal kon ik nergens toe komen en had ik aan het eind van de dag een ontevreden gevoel en NU MAAK IK DINGEN AF!!!. De berg strijkgoed achter elkaar gedaan, terwijl ik er anders allerlei dingen tussendoor deed. Nu ben ik erg benieuwd wat het nog meer met me gaat doen. Blij dat ik er aan begonnen ben!

  1. Hoi Lies,

   Bedankt voor je reactie.
   Leuk om te horen dat je na 4 dagen al zoveel baat hebt bij lto3.
   Grote kans dat de voordelen alleen nog maar groter worden in de komende dagen/weken en dat je je ook prettiger gaat voelen. Het heeft even tijd nodig om echt goed in te werken.
   Groet Jochem

   1. Kan het zijn dat ik me een beetje vreemd voel in mijn hoofd. Vooral als ik naar bed ga. Alsof er iets aan het werk is, waardoor ik niet goed in slaap kan komen. Ik ben meteen met drie ‘smorgens begonnen. Of moet ik het opbouwen en eerst met 1 beginnen?

    1. Hoi Lies, sommige mensen en dan vooral hoog sensitieve mensen kunnen soms in het begin wat bijwerkingen ervaren maar die duren naar mijn weten niet langer dan een aantal dagen tot een week. Dit is vaak wel een teken dat de lto3 goed aanslaat. Wat je inderdaad prima kan doen is om je dosering gewoon even een aantal dagen naar 2 te brengen om hem vervolgens weer te verhogen naar 3 capsules.
     Even doorheen Lies en probeer je niet teveel druk te maken :D Vaak zijn het je eigen malende gedachten die gevoelens 100x erger maken dan ze zijn.
     Laat nog is horen hoe het gaat.
     Groet, Jochem.

 4. Beste Jochem, ik zat net je mooie verslag over LTO3 weer eens te lezen omdat ik een moeder in mijn praktijk heb die net begonnen is met Ritalin gebruik bij haar zoon. Ik heb haar gewezen op jou site want daar staat zoveel mooie en duidelijke info op.
  Nu werk ik veel met allergiebehandelingen en die is heel mooi toepasbaar op de “bijwerkingen” van LTO3. Dus voor de mensen/kinderen die toch graag het natuurlijke middel gebruiken maar moeite ondervinden met sommige stofjes in dit middel waar onder het visbestanddeel. Een overgevoeligheidsbehandeling bied uitkomst.

  Nu zul je vast van veel meer mensen met een eigen praktijk allerlei tips en adviezen krijgen. Dus kijk maar wat je hier mee doet. Ik ben een groot voorstander van alles zo natuurlijk mogelijk houden en het liefst zo min mogelijk chemisch, dus vandaar dat ik nu toch een keer hierover mail.
  Ik zou het heel leuk vinden om hier nog eens verder over door te kunnen sparren met je

 5. Mijn vraag: Mijn dochter van 21 slikt Sertraline ivm OCD en ook is er vorig jaar geconstateerd dat zij PDD-NOS heeft… Is LTO3 ook geschikt voor haar (naast de Sertraline?)

  Ik hoor graag van u,
  m.vr.gr. Nienke Schotanus

  1. Hoi Nienke, van LTO3 is in ruim 10 jaar gebruik in Canada gebleken dat het veilig naast welke medicatie of andere middelen dan ook gebruikt kan worden. Misschien is het wel raadzaam het even in overleg met de arts te doen.