Access Bars practitioner - Thiska van den Heuvel
Natuurlijke behandeling ADD / ADHD | ADD en ADHD | Gastblog artikelen | Levensverhalen | Volwassenen met ADD en ADHD

Mijn leven met ADD… Van stoornis naar krachtMijn leven met ADD - Thiska van den Heuvel

Ik en mijn ADD label

In 2011 begon er een nieuwe fase in mijn leven. Ik zat in mijn afstudeerjaar aan de (mode-) kunstacademie en kreeg de diagnose ADD. Het ADD-label hielp en verklaarde een hoop maar ik liet het me ook extra onzeker maken. Ik voorzag een scala aan tegenslagen omdat dat wat ik altijd lastig had gevonden aan mezelf, blijkbaar nooit meer weg zou gaan.

Na mijn afstuderen zou natuurlijk het ‘echte’ leven moeten beginnen. Ik hield me stoer maar ik had geen idee wat ik wilde, durfde nergens te solliciteren uit angst om ‘door de mand te vallen’. Ik was niet gespecialiseerd genoeg (vond ik) en ik was bang dat ik, eenmaal ergens aangenomen, te snel ge-demotiveerd zou zijn of fouten zou maken (angst voor afwijzing alom). Dus ik bleef werken in de kroeg als basis en vanuit de gedachte dat ik zo afwijzing kon vermijden, schreef ik me in als ZZP’er. Best een logische stap als je niet weet wat je wil, toch?

 

Werken en reizen

Gelukkig, tegen de tijd dat ik besefte dat ik geen opdrachten kon krijgen op deze manier, kwam het modellenwerk op mijn pad. Ik reisde naar grote Europese steden om te werken. Absoluut geen vetpot en soms behoorlijk stressvol maar ik had onderdak, te eten, vrienden, ik kon uitgaan in clubs zonder geld uit te geven en ik vond het heerlijk om alleen door die steden te lopen, musea te bezoeken en op bankjes in het park te tekenen en mensen te kijken. Bovendien bleef die connectie met de modewereld (netwerken!) en leek het voor de mensen thuis alsof ik het vet goed voor elkaar had. Reizend model, cool toch? ;)

Ondertussen knaagde het nog steeds dat ik iets moest met die studie, ik was nog steeds mensen aan het wijsmaken dat ik ooit echt mode-ontwerper zou zijn. Terwijl ik wist dat ik dat eigenlijk niet verlangde.

 

Mijn hart volgen

In 2013 bleek mijn vader terminaal ziek en dat deed me besluiten niet meer te reizen voor werk. Ik ging in Nederland weer aan de slag. Als serveerster, barvrouw, het geven van naailessen, en af en toe een modellen-klus. Er was een tijd dat ik slecht rond kon komen, de huur niet meer kon betalen en bij mijn mams ging wonen. Behoorlijk balen maar het gaf me wel de ruimte na te denken over hoe nu verder. Ik ben nooit echt van het plannen geweest en ik wist dat ‘mijn hart volgen’ de weg was, maar ik kreeg nu door dat ik de afgelopen jaren weinig dat hart had gevolgd en vooral naar anderen had geluisterd.

Ineens ging er iets rollen. Via een vriend kreeg ik weer woonruimte in een grote stad. Zijn werkgever ging in een anti-kraak bedrijfspand wonen en ik kon erbij. Het kostte me bijna niks, had genoeg eigen ruimte en ik zat zo veel gunstiger voor het werk wat ik af en toe had. Vervolgens, geloof het of niet, werd ik verliefd op mijn huisgenoot. We kregen een relatie, ik kreeg een fijne baan bij een kledingzaak en we kochten een kat. Yes, bam, stabiliteit!

Dat vanaf die eerste sessie mijn leven compleet veranderde wil ik niet beweren. Maar toen ik bij haar wegliep was het besef dat overheerste: ‘Alles is O.K.! Hoe kan het dat ik nooit eerder zag hoe OK alles is?!’

 

De omslag in mijn leven door Access Bars

Dit was ook de periode waarin ik mijn eerste Access Bars sessie onderging. Een behandeling ontwikkeld door Gary Douglas van Access Consciousness™. Een goede vriendin van mij was hier net mee begonnen en na haar verhalen over alle mogelijke uitwerkingen die het kan hebben op een mens was ik nieuwsgierig geworden.

Het hield in dat ik gewoon moest liggen en zij zachtjes mijn hoofd aan zou raken met haar vingertoppen. Negentig minuten lang. Door die aanraking zou ik de beperkende patronen in mezelf los kunnen laten. Niet alles in een keer, maar elke sessie zou ik ‘lichter’ zijn. Ik had best een flink rugzakje wat wel wat lichter mocht, een brein wat over-pieker-uren draaide en mijn eerste sessie bij haar was gratis, dus de keuze was rap gemaakt.

 

Alles is OK

Dat vanaf die eerste sessie mijn leven compleet veranderde wil ik niet beweren. Maar toen ik bij haar wegliep na de Bars sessie was het gevoel dat overheerste: ‘Alles is O.K.! Hoe kan het dat ik nooit eerder zag hoe OK alles is?!’ Ik ervoer zoveel rust en ruimte in mijn hoofd, er was niets aan negativiteit wat grip op me had. Die nacht sliep ik diep en lang en ik werd glimlachend wakker. Hoe lang dat gevoel die week heeft doorgewerkt weet ik niet meer. Maar nu, ontelbaar veel sessies verder kan ik wel zeggen dat dat gevoel een keuze is. Het was altijd een keuze, maar voorheen was ik me daar gewoon niet bewust van. Dat is waar de Bars en de tools van Access™ me bij helpen; bewuster maken. Bewuster van wie ik ben en kan zijn, van wat ik werkelijk verlang en van de keuzes die er beschikbaar zijn om dat te creëren.

Het idee dat ik eerst iets moest zijn of hebben om iets te verdienen, dat is simpelweg niet meer mijn realiteit. Ik ben steeds minder bezig met wie ik zou moeten zijn volgens de realiteiten van anderen. Ik kan alles zolang ik berust in de wetenschap dat er altijd keuze is. Dat elke keuze creëert en dat ik niet de controle heb over gebeurtenissen, maar wel over wat ik kies. Mijn gedachten, mijn acties, mijn reacties, op elk gebied; keuze. Voor mij omvat die wetenschap de ware betekenis van Rijkdom.

Dat de meesten nog niet snappen hoe ze met ‘ons’ kunnen omgaan zodat alles makkelijker en toffer wordt, is slechts een kwestie van tijd.

 

De potentie van mijn ADD brein

Tegenwoordig vertel ik mensen zelden nog dat ik ADD heb. Het is niet meer zo relevant. Nouja, begrijp me niet verkeerd, ik vind het zelf prachtig omdat ik heb gezien waar ik toe in staat ben mede door dat ADD-brein. ADD, ADHD, HSP en alles op het Autistisch spectrum zie ik als superkrachten. En we zijn met steeds meer! Dat de meesten nog niet snappen hoe ze met ‘ons’ kunnen omgaan zodat alles makkelijker en toffer wordt, is slechts een kwestie van tijd. Het ding is, vroeger gebruikte ik de term om uit te leggen waarom ik iets niet goed voor elkaar kreeg of een steek had laten vallen. Ik verschool me achter de ADD waardoor ik veel te veel te focus legde op wat niet lukte en dus mezelf vast zette. Het belemmert me niet meer en is daarom voor mij niet meer relevant. Er is nu ruimte voor mijn potentie en ik ben meer en meer bereid fouten te maken/bekennen, ongelijk te hebben en te erkennen dat iets niet werkt. Hallo oneindige mogelijkheden!

Access Bars practitioner

Access Bars practitioner - Thiska van den HeuvelInmiddels ben ik sinds 5 jaar zelf Access Bars practitioner en geef daarnaast allerlei andere energetische lichaamsbehandelingen en tools van Access Consciousness™. Het is wel het laatste wat ik had kunnen bedenken als iets waar ik mijn geld mee zou gaan verdienen toen ik in 2011 afstudeerde. Maar, het is het grootste cadeau wat ik mezelf ooit gegeven heb. Ik heb geen angsten meer voor wat de toekomst brengt. Alleen nieuwsgierigheid en opwinding, zoals vlak voordat die nieuwe achtbaan, waar je inzit, van de rem gaat. Woohoo! Wat is er nog meer mogelijk?

Goed, Access Bars™… Iets meer toelichting misschien?

Energie molecuulMisschien moet ik even beginnen bij uitleggen wat we verstaan onder het begrip energie, aangezien dat het essentiële aspect van de behandeling is. De wetenschap vertelt ons dat alles energie is. Dat wat leeft maar ook dat wat niet lijkt te leven en de lege ruimte daar tussenin (die dus niet echt leeg is). Alles bestaat uit moleculen die weer bestaan uit atomen > elektronen > neutronen > protonen. Die moleculen kunnen we waarnemen als trilling. Energie is in principe alles wat een trilling/frequentie heeft. En dat is dus nouja eh, ALLES.

We beïnvloeden die energie continu met wat we eten, inademen, aanraken, horen en zien maar ook met wat we denken en voelen en wat voor betekenis we aan bepaalde dingen geven. Inmiddels is dit door meerdere studies en onderzoeken naar voren gekomen. We beginnen het, wetenschappelijk gezien, te begrijpen. Ooit gehoord van het project ‘Bully a Plant’? Hiermee werd het effect van pesten aangetoond. Twee dezelfde planten, evenveel water en zon en zelfde atmosfeer. Plant A krijgt 30 dagen liefdevolle woorden te horen, plant B krijgt deze 30 dagen lang nare, kwetsende woorden te horen. Plant A bloeit volop, plant B kwijnt weg en vertoont verval. De energie van de woorden heeft de cellen en moleculen van de plant beïnvloedt.

Creëer je eigen realiteit

De werking van Placebo’s is een vergelijkbaar verhaal. Als de overtuiging maar sterk genoeg is of regelmatig wordt herhaald, reageren de cellen en moleculen op wat het brein/lichaam uitzendt en zet het iets in gang wat die overtuiging zal bevestigen. Boontje komt om zijn loontje, maar dan zonder het oordelend element. Geen goed of fout. Het is eigenlijk; wat boontje uitzendt is wat boontje aantrekt. We kunnen stellen dat onze standpunten en gedachten onze realiteit creëren en dat we dus simpelweg andere keuzes kunnen maken om een meer gewenste realiteit te creëren. Klopt. Echter, soms zetten we onszelf zo vast dat we de keuzes niet opmerken of bang zijn ze te maken. Dat is nu waar de Bars™ om het hoekje komen kijken :).

Bars pointsDe Access Bars™, ontwikkeld door Gary Douglas, zijn 32 punten op het hoofd waarin alle polaire elektrische lading van alle houdingen, gedachten en emoties over allerlei aspecten en onderwerpen van een mensenleven liggen opgeslagen. Door het aanraken van die punten met de vingertoppen (door de behandelaar) vindt er een energiestroom plaats. Je kunt dit vergelijken met het aanraken van de polen van een batterij. De lading van alle gedachten, houdingen en emoties die je beperken kunnen zich vervolgens beginnen los te laten.

Het veranderen of loslaten van die lading is een essentieel onderdeel van heling, omdat je jezelf letterlijk ziek , depressief  en angstig kunt denken. Zodra we leren en in staat worden gesteld om andere mogelijkheden te zien en te kiezen, kan het genezen/helen of het fijnere leven, zo je wil, beginnen. Een leven waarin het woord ‘normaal’ geen betekenis heeft, je voorbij de labels gaat en je alleen nog maar leeft in oneindige mogelijkheden.

Wil je hier meer over weten dan kun je op deze link klikken.

:)

Liefs!

Thiska van den Heuvel

Wil je regageren op het artikel van Thiska? Scroll even naar beneden om een reactie achter te laten…Gelijkaardige berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Commentaar

 1. Hoi,
  Even de boel wakker schudden…je moet niet van je adhd afkomen…je bent een mens van een “nieuwe” aarde, het is eigenlijk allemaal heel simpel…je hebt gelijk, alles is energie en frequentie…zeg maar trilling.
  De “oude” mens functioneerd op een frequentie van 7.83 Hertz… dit is de alpha staat,de adhd-er heeft een veel hogere frequentie, dat is alles.
  De aarde heeft altijd deze frequentie gehad, maar sinds 2014 is ze ineens verdubbeld, en fluctueerd nu zo tussen de 15 en 25 Hertz.
  Afgelopen week hebben we zelfs een piek gehad van 69 Hertz!
  De wetenschap kan niet verklaren waarom de frequentie van de aarde ineens aan het stijgen is…7.83 Hertz is de trilling van de slapers, de slaven zeg maar…zij gaan braaf naar hun werk elke dag, betalen zich scheel aan belastingen, en leven het leven volgens het principe van huisje boompje beestje…zij zijn in feite de walking dead, snap je.
  Doordat de trilling van de aarde aan het stijgen is, roert moeder aarde zich ook, daarom het extreme weer, vulkaan uitbarstingen en aardbevingen die nu veel erger zijn dan vroeger. Alles heeft dus te maken met de frequentie verhogingen die zich nu afspelen…wij zijn druk en chaotisch omdat onze hoge trilling niet resoneerde met de aarde dus…maar nu de aarde steeds verder in trilling aan het stijgen is, komen wij steeds dichter bij het punt, dat wij juist beter gaan functioneren…deze frequentie wordt ook wel de shumann resonantie genoemd, google maar eens.
  Jij bent wat de spirituelen noemen een nieuwetijds kind, alleen geloven zij in engeltjes en zo…haha, ook een manier om het te kunnen begrijpen.
  Heb je niet gemerkt dat je de afgelopen week vaak doodop was, slecht sliep en allemaal klachten in je lichaam had, spierpijn, griep achtige verschijnselen en zo…dat kwam doordat het magnetisch veld van de aarde nu verzwakt is, en er hele sterke energieen de aarde binnen kunnen dringen, dit is een normale cyclus geniemd solar minimum, deze vind elke 11 jaar ongeveer plaats, allemaal wetenschappelijk onderbouwd en bewezen.
  Er zijn mensen op aarde die dit weten, zogenaamd onze leiders, die je echt niet op het journaal ziet, en zij willen absoluut niet dat dit algemeen bekend wordt, want dan klapt deze idiote maatschappij in elkaar.
  Ze doen er alles aan om de mens in een lage trilling te houden, door middel van angst te creeren…oorlogen, armoede, en vreselijke ziektes de wereld in te sturen, want dan blijven de mensen op de frequentie van 7.83 zitten, en zijn ze makkelijk te manipuleren.
  Waarom denk je dat wij altijd moeilijk en dwarsliggers worden genoemd…omdat we zelf nadenken…en dat wil men niet.
  Stop met alle pillen en rotzooi, en keer je gewoon naar binnen en vraag je bij alles wat je ziet en hoort…waarom?
  Uiteindelijk zullen de antwoorden naar je toekomen…observeer…denk zonder gedachten, en je zult zien waar ik over praat.
  Ik zou nog zoveel kunnen schrijven, maar dan wordt het een onduidelijke bende…
  De kern punten zijn:
  – de shumann resonantie.
  – de aarde frequentie die nog steeds aan het stijgen is.
  – het magnetisch veld van de aarde die aan het verzwakken is.
  – hemellichamen ( planeten) die ons zonnestelsel zijn binnengekomen en dit alles veroorzaken.
  Jij bent niet hier op aarde om je te laten drogeren zodat je braaf naar je werk gaat, je bezat in het weekend, en later sterft door een ziekte in het verpleegtehuis…
  Je bent een nieuw soort mens, met een hoge frequentie, die deel kan nemen aan het creeren van een andere maatschappij, geleefd vanuit compassie begrip en liefde…
  Om het nieuwe te kunnen verwelkomen, zal het oude moeten verdwijnen, daarom gaat alles uiteindelijk toch naar de klote, en je ziet het toch zelf…deze maatschappij werkt niet…de rijken worden rijker, en de armen steeds armer, oorlog ,ziekte, armoede en ellende, en het wordt steeds erger…
  Durf jezelf te zijn met je adhd, dan ben je uiteindelijk een voorbeeld voor de anderen…de slapers niet, zij zijn verloren, en bestempelen ons als gestoorden, en drogeren ons het liefst.
  Groeten adhd maarten.

  1. Maarten ❤️ Bedankt voor je bijdrage! Ik vermoed dat als jij je verdiept in Access Consciousness je veel tools zal vinden die naadloos aansluiten bij jouw kennis. Hoe wordt t nog beter dan dit?!

   1. Hoi Thiska,
    Ik begrijp het, deze ” therapie” is idd een tool om tot jezelf terug te komen zeg maar.
    Ik heb erover gelezen, en ja…ik heb eigenlijk hetzelfde gedaan, maar dan met en vanuit mezelf op een andere manier.
    In mijn jeugd was dit alles niet voorhanden, en dus heb ik het zelf maar allemaal uitgevogeld…bewust en onbewust.
    Ik weet ook dat ik zogenaamd paranormaal begaafd ben, en dit heeft me erg geholpen in mijn leven…ik gebruikte het niet om anderen te helpen, maar om mezelf te helpen, snap je…
    Maar daarvoor moet je idd eerst bewust zijn…ik ben ook niet boos op de slapenden, zij kunnen er ook niets aan doen, het is ook een gekkenhuis hier, en mensen worden zoo gemanipuleerd.
    Wat mij erg heeft geholpen om verlicht te worden, was het toe laten van emoties, ik onderging mijn innerlijke pijn, ook muziek en dans hebben daar flink aan bijgedragen.
    Vooral de spiraal dansen van de oude soefies…deze helpen mij nu nog steeds om flink wat energie af te laten vloeien uit mijn lichaam en geest, en in samenwerking met het loslaten van alle emoties…kan ik mezelf weer leeg maken zeg maar, waardoor ik de nieuwe energieen beter kan integreren in mijn lichaam en geest…
    Toen ik pas verlicht raakte in 2010, kon ik ook een soort trilling vanuit mijn lichaam loslaten wanneer ik maar wilde…ik noemde het toen de liefdestrilling…ik heb mijn toen 10 jarig dochtertje het eens laten voelen…ik hield mijn handen op haar wangen en zei kijk…wauw papa zei ze…het zijn net miljarden stroomstootjes zei ze…ik zei ja…het is liefde, en ik kon het door mijn lichaam laten gaan wanneer ik maar wilde…helaas heeft die staat maar drie weken geduurd, en toen was ze weg…
    Ik kan haar nog voelen, maar alleen maar als ik in een erg zachte staat ben zeg maar…
    Vooral compassie maakt haar actief…ik heb het ooit gehad bij een vriendin die ik had jaren geleden…ze had astma, whip lash, en nog meer klachten…ik was haar rug en schouders aan het masseren, en ik werd erg zacht van binnen…op het moment dat ik dacht, wat houd ik toch veel van je meid, en ik compassie kreeg met haar, kwam de trilling ineens door imijn handen in haar lichaam…ze sprong verschrikt op van de bank en zei…wat doe je nou! Ik voelde ineens allemaal prikkels uit je handen komen en mijn adem stokte riep ze…ben je nu mijn astma aan het genezen zei ze verbaasd…
    Ik wist natuurlijk niet wat er gebeurde, want het kwam spontaan.
    En nu gebeurt het nog als ik bijvoorbeeld naar muziek luister of een film kijk die mijn hartje raakt…dan gaat ze door heel mijn lichaam heen…het lijkt op een soort kippevel zeg maar, maar dan 1000 keer sterker, en het voelt heerlijk…
    Helaas is de wereld om me heen veel te hard voor me, daarom ben ik het liefst veel alleen, met mezelf….gevoelens en zachtheid wordt nog steeds gezien als een zwakheid in deze maatschappij, en dat terwijl het de grootste kracht in het uni/multiversum is…Liefde…
    Groetjes Maarten.

  2. Wilde nog wel even zeggen, ik kan niet zo goed meegaan in de theorie dat er bepaalde leiders er zijn om ons opzettelijk te onderdrukken in dit aspect. Zolang we bewuster worden, is er simpelweg steeds minder plek voor dingen die niet voor ons werken toch? Uiteindelijk wil iedereen gemak en vreugde en overvloed. Hoe meer bewustwording(hogere frequentie), hoe meer we keuzes maken die niet alleen voor onszelf meer gave dingen creeeren, maar voor de planeet.

   1. Hoi Thiska,
    Ik begrijp je standpunt…
    Ik bedoel meer dat we in een wereld van dualiteit leven, er kan geen goed bestaan zonder slecht…er is geen mooi zonder lelijk, alles hier heeft een tegenhanger…
    Ik zou geen adhd hebben, als er geen mensen waren zonder adhd…dan zou ik gewoon Maarten zijn.
    Dus er bestaan geen goede leiders, zonder slechte leiders…licht versus duister.
    Iedereen beleefd het leven en deze maatschappij volgens zijn/ haar inzicht, en bewustzijns niveau, ik hoef echt geen gelijk te hebben, want hoe ik de dingen zie en ervaar, is mijn wereld, en hoe jij die ervaart en ziet, is jouw wereld… dus in principe hebben we allebei gelijk, hahaha, moet er zelf om lachen nu, is ook weer een lesje voor mij, thanks.
    Maarten.

  1. Hoi Els,
   Overal in Nederland zitten Access Practitioners en Facilitators. Mijn praktijk is in Abcoude. Als dat niet echt in de buurt is raad ik je aan te googlen op Access Bars * woonplaats *.

   Groetjes,
   Thiska