Tot zelfbezinning komen
Levensverhalen | ADD | ADD en ADHD | HSP hooggevoeligheid | Volwassenen met ADD en ADHD

Gea’s ADD en hoog sensitiviteit kwam goed van pas in de zorg

Ingezonden levensverhaal van Gea over haar leven in de zorg met ADD en HSP

Gea werkte lang in de zorg en welzijn waar haar ADD en HSP kenmerken goed van pas kwamen

Hallo Jochem,

Tot zelfbezinning komen - Gea over haar leven met ADD en HSP en werken in de zorgVandaag je nieuwsbrief ontvangen waarvoor hartelijk dank. Ook ik ben tot de conclusie gekomen dat ik aan een aantal ADD en HSP kenmerken voldoe. Het verschil is dat ik niet in het hulpverleningscircuit terecht gekomen ben en mijn leven zodanig heb aangepast (geprobeerd) dat ik zeer content ben met mijn kwaliteit van leven.

Het begon 20 jaar geleden allemaal met (hoogbegaafde) autisten waarbij ik merkte dat ze regelmatig paranormale ervaringen hadden. Daarvoor zoals velen een burn-out waarbij de psycholoog mij vertelde me niet te kunnen helpen omdat ik een aantal vragenlijsten in moest vullen en ik wist direct welke kant dat het op zou gaan… een psychiatrische diagnose en daarvoor heb ik bedankt. Ik ben vanuit de spirituele hoek tot zelfbezinning gekomen en heb een weblog gehad tussen 2004 en 2011. Daar postte ik channelings en veel info over indigo kinderen/kristalkinderen, maar ook volwassen indigos en HSP. Ook ik kwam op een gegeven moment Garret John Leporto tegen met zijn Wayseers Manifesto waarin hij voor mij nogmaals bevestigde wat ik al wist ;)

Ik ben nu 48 jaar en heb inmiddels 28 jaar werken achter de rug binnen zorg-en welzijn alwaar ik als groepsleider, persoonlijk begeleider/coach heb gewerkt. Psychiatrie, justitie, zorg voor verstandelijk gehandicapten, opvanghuizen ect. het ging met name om mensen met gedragsstoornissen zoals dat vaak wordt genoemd. Ik noem het zelf moeilijk verstaanbaar gedrag. Ik ontdekte 1 grote rode draad en dat was ondanks al die mooie diagnoses waren al deze mensen in mijn ogen hoogsensitief met heel veel creatieve mogelijkheden. De meeste mogelijkheden van deze mensen kon omhoog gehaald worden door middel van gentle teaching .

Ik werk nog steeds in de zorg (met lichte tegenzin) na een jaar werkloos te zijn geweest. Hoe ik ook mijn visie wil delen, ik loop nog steeds tegen een muur aan. Huisartsen, psychologen, collega`s zijn niet goed bekend met dit fenomeen. Zeker niet als je er een dosis spriritualiteit bij haalt. Maar ook mijn hoge mate van emphatisch vermogen wordt door velen niet erkend of herkent of onderkent want het kan voor anderen wel confronterend zijn. Ik ben heel eerlijk en transparant en oordeel niet maar constateer. Daardoor maak ik het er voor mijn werkgevers, collega`s en mijzelf niet makkelijker op. Gevolg, ik wordt uit mijn baan gezet en niet serieus genomen ect.

Ik zit nu een beetje op een dood spoor, de maatschappij trekt aan mij en wil dat ik mij conformeer aan de marktwerking binnen de zorg. Daar is het triest gesteld, kleinschalige bedrijfjes manipuleren cliënten, pikken ze weg, kopen ze om ect. en niks mag geld kosten. Dus enige diepgang in de begeleiding zit er niet meer in.

Voor een cliënt heb ik even gegoogled en kwam op jouw site terecht en zag de mogelijkheid tot gastbloggen. Ik wil er nog even op bezinnen maar mogelijk meld ik mij daarvoor aan.

Waar ik erg blij mee ben is dat je een natuurlijk alternatief voor medicatie geeft op je site want de meeste mensen waar ik mee heb gewerkt zijn veelal in de drugscene beland omdat ze zijn gaan zelf medicineren omdat de hulpverlening tekort schiet. Ik hoop dan ook dat jij heel veel succes zal boeken met je site en je ding, wat ik van harte ondersteun. Jij zaait hier heel veel goeds dus je oogst zal flabbergasting zijn.. :>) heb het goed, Gea

 

Gelijkaardige berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Commentaar

  1. die hier wordt besproken is het slaapprobleem. Alhoewel uit onderzoek blijkt dat dit vooral bij ADHD aanwezig is kan het zijn dat jij daar ook last van hebt. Mensen met ADD hebben vaak een verstoord dag- en nachtritme. Zij kunnen gerust tot ver in de nacht nog televisie kijken, schoonmaken of werken. In de ochtend slapen zij dan langer door. Heb je hier last van, dan ben je overdag vermoeid en dat versterkt de concentratieproblemen. Merk je dat jij dit hebt? Probeer op een vast tijdstip naar bed te gaan en op te staan. Zo creeer je een gelijkmatig ritme en creeer je meer rust je in hoofd.

  2. Hoi Gea,

    Bedankt voor je interessante verhaal en je positieve feedback! :) Ik denk dat veel mensen zich in bepaalde mate in je verhaal kunnen vinden. Dat geeft anderen weer een gevoel van herkenning en erkenning!

    Nogmaals dank hiervoor en het allerbeste!

    Groetjes, Jochem