Korte termijn geheugen - Maak je hoofd leeg

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

six + seven =

6 reacties

 1. En dan de hele dag druk zijn met je lijstje…. Aan het einde van de dag trots op alles wat er is gelukt…. En dan de belangrijke dingen niet gedaan hebben, terwijl ze wel op het lijstje stonden…. Zo’n blinde vlek….

 2. Het maken van lijstjes lukt prima. Maar de taken daarna uitvoeren is een stuk lastiger. Daar zou ik wel tips voor willen hebben.

  1. Hi,
   Probeer niet te veel druk op jezelf te zetten en trots te zijn op de dingen die je wel doet.
   Voor mij is het zo dat er de hele dag dingen in me opkomen die ik wil doen (en niet wil doen natuurlijk haha). Zodra ik het opschrijf kan ik het loslaten. Ik weet immers dat ik altijd mijn lijstje erbij kan pakken en hoef ik m’n korte termijn geheugen niet te belasten. Dat is meer de kern van de tip. Dat je je hoofd wat leger kan maken.
   Succes in ieder geval.

  2. Tegenwoordig hebben we allemaal een telefoon met agenda, als ik iets moet doen noteer ik dat meteen in mijn agenda op het moment dat ik er ook tijd voor heb. In plaats van noteren op een to-do lijst plan ik het dus meteen in. Een voorbeeld: Mijn vriendin vraagt in de avond of ik even achter een offerte aan wil bellen. Dan pak ik de agenda app op mijn telefoon en kijk ik waneer ik daar tijd voor heb, bijvoorbeeld morgen om 11uur. Dat noteer ik in mijn agenda en ik zet meldingen aan. De volgende dag krijg ik dus om 11uur een melding en heb ik meteen tijd om het telefoontje te plegen. Dit heeft me een maand gekost om aan te wennen maar sindsdien heb ik nooit meer problemen met taken vergeten.

 3. Teveel tekst en lijstjes maken… daar wordt een ADDer vrolijk van… NOT!
  Bedoeling zal ongetwijfeld goed zijn, maar doel gemist….

  1. Hoi Marja,
   Daar ga ik iets op proberen te verzinnen. Ik zal ook eens kijken naar een optie om de pagina te laten voorlezen. Daar zijn plug-ins voor. Ik zal er eens induiken.
   Overigens is bij dit artikel de helft een Nederlandse vertaling hoor ;) Dat heb ik gedaan omdat niet iedereen Engels kan.
   Lijstjes kunnen wel echt van enorme waarde zijn. Ik snap je gevoel maar het neemt wel echt chaos uit je hoofd weg. Natuurlijk blijven we AD(H)D’ers en zal ons hoofd altijd druk zijn maar het kan heel neurotisch voelen om alles in je hoofd te moeten onthouden. Waarschijnlijk vergeet je dan ook het merendeel en wordt je daar weer gefrustreerd over. De tip zoals John Loporto het in zijn email beschreef vind ik wel een goeie optie. Maar ieder zijn ding.