Het ‘oerdieet’, De Paleo Revolutie!


Het Paleodieet helpt mensen vaak af van onverklaarbare en vervelende klachten

Probeer de paleo revolutieZoals de meeste van jullie al weten vind ik het als hoog sensitieve ADDér belangrijk om op mijn voeding te letten. Ik probeer dagelijks groene smoothies te maken en let erop zo min mogelijk suiker te nuttigen. Maar het blijkt dat veel voeding die ik en de meeste mensen onder ons eten, helemaal niet zo goed en gezond is als ons wordt voorgehouden. Veel voedsel blijkt letterlijk vergif voor ons lichaam en geest. Vaak is dat gewoon voedsel wat me dagelijks zonder enig benul eten.

 

Voeding en ziektebeelden, stoornissen en onverklaarbare klachten

Veel hedendaags voedsel blijkt een grote rol te spelen in steeds meer opkomende vervelende en vaak onverklaarbare klachten. Denk hierbij aan darmproblemen, hoge bloeddruk, ernstige (chronische) vermoeidheid, rusteloosheid, stress, somberheid, concentratieproblemen etc. Ook allergieën en ziektebeelden zoals diabetes, extreem overgewicht (obesitas), komen vaak door het eten van verkeerde voeding. Ook blijkt voeding een enorme impact te hebben op hoe mensen met labels zoals ADD, ADHD, HSP en Autisme zich voelen! Voeding is vaak de sleutel naar beter welzijn. Veel mensen hebben veelal helaas geen enkel besef van de effecten van voeding m.b.t. deze ziektebeelden, klachten en labels. De paleo revolutieMedicatie is meestal het enige waarnaar wordt gekeken. Helaas is dat alleen symptoombestrijding!

Niet zo lang geleden werd ik getipt door een kennis over het net op de markt gebrachte boek, De Paleo Revolutie. Ik had deze naam al vaker horen vallen maar wist niet wat het precies inhield. Tot voor kort was het, voor zover ik weet, alleen nog erg populair in Amerika. Nu blijkt Paleo ook in Nederland in opkomst te zijn. En dat is ook niet zo gek. Nadat ik me wat verdiepte in de Paleo manier van eten sprak dit me enorm aan. Ik was vooral zeer verbaasd naar de vele positieve veranderingen die mensen ondervonden.

 

Waarom Paleo?

Er zijn wereldwijd al ongelooflijk veel mensen die dankzij de Paleo manier van eten een ander leven kregen. Niet alleen slanker geworden maar ook vrij van klachten en vermoeiende en onaangename, vaak chronische, aandoeningen. En dat puur en alleen dankzij het veranderen van hun voeding. Laatst kreeg ik nog een reactie, hier onderaan de pagina te lezen, van een vrouw die al 20 jaar last had van zware vermoeidheidsklachten. Dankzij Paleo werd ze snel weer helemaal energiek en kreeg ze een betere en stabielere stemming. Dat vind ik echt verbazingwekkend.

Paleo revolutieDe meeste mensen worden van Paleo voeding veel energieker, helderder en gaan zich lekkerder in hun vel voelen. En zoals je weet pak je preventief allerlei toekomstige ziektebeelden aan zoals suikerziekte. En dan heb ik het nog niet over de positieve uitwerking dat het heeft op labels zoals ADD, ADHD en Autisme. Paleo of ook wel het ‘oerdieet’ genoemd vind ik dan ook echt een uitkomst. Zeker voor mensen die onverklaarbare vervelende klachten ervaren waar ze zich geen raad mee weten. Lees maar eens de reacties hier onderaan de pagina over wat het met mensen doet. Het blijft me verbazen dat mensen zo positief kunnen veranderen enkel door het aanpassen van hun voeding!

Paleo heeft zich in Amerika al lang bewezen. Het is al meer dan duidelijk geworden dat een dergelijke voedingslevenswijze als paleo een zeer positieve uitwerking heeft op mensen. In het bijzonder ook op hoog sensitieve mensen en mensen met labels als ADD, ADHD en Autisme.  Vaak zijn wij namelijk veel gevoeliger voor al deze voeding van tegenwoordig zoals al deze granen vol met gluten en suikers. We weten dit alleen niet. De levensmiddelen industrie geeft echt niet om ons hoor! Die maken wat goed verkoopt, of het nu goed of slecht voor ons is!

Misschien ben je meer geïnteresseerd in een boek met veel recepten zodat je lekker vooruit kan? Dan kan ik je aanraden het gloednieuwe populaire Paleoboek van Nederlandse bekendste Paleo-Guru ‘Mitchel van Duuren’ aan te schaffen. Dit is een heel waardevol boek. Ik heb het zelf aangeschaft en het neemt je van a – z mee in paleo. Waarom mensen tegenwoordig veel klachten ervaren en welvaartsziektes hebben en waarom veel mensen dik zijn. Het geeft je alle informatie en  lekkere Paleorecepten waar je lang mee vooruit kunt. Zowel voor het ontbijt als de lunch als tussendoortje als avondeten. Ook geeft Mitchel je er nog handige extra’s bij en een audio cd waar alles op ingesproken is. Hoef je niets te lezen als je daar niet van houdt. Hij denkt wel aan ons ;) Klik op onderstaande link voor zijn paleo receptenboek.

> Mitchel van Duuren’s gloednieuwe Paleo receptenboek en audio CD

 

Ik raad je echt aan je verder te verdiepen in de Paleo manier van eten. Het kan je leven zo snel positief veranderen. Onverklaarbare klachten, pijntjes, darmproblemen, stress, allergieën, oververmoeidheid, rusteloosheid, concentratieproblemen, hyperactiviteit, somberheid etc. kunnen zomaar verdwijnen dankzij Paleo. Je zult niet de eerste zijn.

Voor gebruikerservaringen van ‘De Paleo Revolutie’ kun je hier kijken en scrol naar beneden.

Ik hoop dat ook jij super veel hebt aan Paleo en ik ben ook enorm benieuwd naar je positieve veranderingen! Dus stuur me je ervaring door via het contactformulier of plaats hieronder een reactie. Ik kijk er aar uit! Heb je zelf nog goede tips op het gebied van voeding m.b.t. ADD, ADHD en HSP. Laat dan hieronder je reactie achter.

Groet, Jochem

 


Reageren op dit artikel? Scroll even naar beneden...


Wil Jij Makkelijker Kunnen Leven Met Je ADD, ADHD of HSP?
Meld Je Dan Nu Aan En Ontvang Elke Maandag Gratis Tips en Inspiratie!
+ Nu Direct 2 Leuke Cadeautjes!
Meer interessante artikelen:

3 gedachten over “Het ‘oerdieet’, De Paleo Revolutie!

 1. Sjanne

  Hoi Jochem,

  leuk item heb je vandaag…

  Sinds vier weken ben ik met het Paleo dieet bezig, Was ik ergens via Facebook tegengekomen.
  Aangezien je graag reacties krijgt over dit dieet… hier mijn ervaring ermee.

  Even wat vooraf.
  Twee jaar geleden kreeg ik darmkanker, ik was toen 54 jaar. De 2 jaren ervoor kreeg ik steeds koortsaanvallen…. na de darmkanker operatie, niet meer gehad. Dus e.e.a. heeft toch met elkaar te maken gehad.

  Enfin… dat was een heel proces, veel stress, spanning, angst en verdriet, inclusief fikse operatie. ( Gelukkig geen uitzaaiingen, geen bestralingen, er op tijd bij ).

  In die periode heb ik via een Antroposofische Diëtiste, voedingsadviezen gekregen om aan te sterken. Op die manier ben ik lang blijven eten… ook al veel biologisch.
  Toch kwam ik de laatste tijd wat aan in gewicht wat in de weg ging zitten……

  Op 9 juli stelde ik mezelf een doel, drie kilo afvallen in twee maanden… via google vond ik wat en dat maakte de eerste zet van 1 tot 1,5 kilo.
  Toen kwam ik dus het Paleo dieet tegen.
  Dit interesseerde mij wel vooral ook omdat men vertelde dat het je meer energie zou geven.
  ( die energie was sinds de darmkanker nog steeds beetje ver zoek )
  ( cognitieve stuk werkte ook nog niet zo best en ben sindsdien nog meer gevoelig geworden voor prikkels in de vorm van geluid, drukte, teveel spullen bij elkaar… info opnemen , etc.. etc.. )
  ( Als kind had ik ADHD, denk ik, vooral fysiek druk altijd in de ringen hangen, voetballen, in het hooi spelen op onze boerderij, veel praten…. nu meer ADD, vooral druk in het hoofd. Ik heb geen testen bij een GGZ gehad ofzo…. maar ik weet/ voel gewoon dat het zo is. )

  Sinds vier weken Paleo… nog 1,5 kilo afgevallen ( zit nu op 23,20 BMI ) Dus mijn doel al bereikt twee weken voor de streefdatum.

  Het is even een switch maken… leuke recepten maken is al leuk om mee bezig te zijn.
  Je kunt echt voldoende eten per maaltijd, je hoeft echt geen honger te lijden.
  Mijn ervaring is dat ik tussendoor geen trek of zin heb om iets te eten.
  Heb ik veel energie verbruikt dan neem ik een handje noten tussendoor.
  De behoefte aan zoet is nagenoeg niet aanwezig.

  Maar vooral, ik voel me zoveel beter, energieker.. mijn hoofd minder snel moe, alerter etc.. etc..

  Ik heb het idee ( want ik at al veel langer wat minder koolhydraten ) dat die koolhydraten me moe maken… zal wel iets met suikerverhoging in het bloed te maken hebben, denk ik.
  Nu ik ze helemaal vermijd, merk ik toch duidelijk een verschil.

  Dus ik blijf hier mee doorgaan….. niet om af te vallen maar gewoon om me goed te voelen.

  Mijn darmen geven weinig problemen op dit moment. Geen winderigheid, geen krampen, goede stoelgang meerdere keren per dag ( wat veel normaler is dan 1 keer per dag )

  Veel succes met je site…mails etc.

  Groetjes,
  Sjanne Janssen

 2. Jessica

  In december krijg ik een officiële ADD test, (zonder test voor mij al duidelijk add), en langer dan 25 jaar last van ME. Ongeveer 2 jaar geleden ben ik begonnen met Paleo of oerdieet, en ik moet zeggen het gaat ge wel dig. Als ik nu iets van tarwe, of iets anders eet wat niet goed voor me is, krijg ik gelijk exceem of andere huiduitslag. De extreme vermoeidheid was in mijn geval gewoon een voedselprobleem. Ook qua stemming is alles veel meer in balans. Voor mij is er dus een duidelijk verband tussen voeding en AD(H)D (en in mijn geval ME) Het heeft de kwaliteit van mijn leven in ieder geval een stuk verbeterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *