ADHD evolutie

Gelijkaardige berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − tien =

43 Commentaar

 1. ADHD is een evolutie! Dat heb ik altijd al gezegd. Ik had het zelf kunnen schrijven. Ik herken het helemaal. Omdat ik 5 jaar geleden zwaar burn-out thuis kwam te zitten( er waren heftige dingen gebeurt met mijn kinderen gebeurt en dat had te veel invloed op wie ik werd en zo conflicten kreeg op het werk) ben ik naar PsyQ gegaan voor hulp. Hier kreeg iklde diagnose adhd – add gecombineerder type, samen met hsp. Ik kreeg meteen een hoge dosis 108 mg concerta voorgeschreven. In het begin voelde ik mij goed. Een paar maanden later raakte ik langzaam de kluts kwijt. Ik kreeg een vernieuwde diagnose, en hier stond bij persoonlijkheidsstoornis geschreven. En zo is dat van kwaad naar erger gegaan. Ik raakte mezelf kwijt. Ik werd gek in me hoofd en verandere in een agressieve man. Ik was zo van de wereld dat jeugdzorg bij ons op de stoep stond. Die vertelde mij in een van man tot man gesprekje, dat hij het voornemen had om mij of mijn kinderen uit huis te plaatsen als ik niet zou doen wat hij wilde. Gelukkig was ik nog niet zo gek dat ik alle gesprekken heb opgenomen. Zowel audio als video. Dit is onze redding geweest. Verleden jaar werd ik nog zieker. Ik ging snel achteruit, en uiteindelijk stond ik op de rand van overlijden. Ik weet nu dat het letterlijk nog om uren ging. Ik kreeg te horen dat mijn schildklier totaal niet meer werkte. Deze vorm van een schildklier aandoening heet ziekte van hasimoto. Het geen begint met vrijwel alle symptomen van burn-out.

  Wat ik nu weet is dat Methylfenidaat ( de werkende stof in concerta) zeer schadelijk is voor de schildklier.

  Geef mij die joint maar in de avond en voor het slapen gaan. Had ik 5 jaar geleden maar op mijn intuïtie vertrouwd, en nooit aan die pillen begonnen.

  Leve adhd, want zonder ADHD ‘ers geen vernieuwing, geen ontwikkeling. Iedereen rijd in de zelfde auto met de zelfde kleur en luistert iedereen de zelfde muziek.
  Alle knappe koppen van vroeger die voor gek werden verklaard, zoals einstein, edison,bell,jules verne en ga zo maar door. Allemaal mensen die een visie hadden, een uitdaginge zochten. Maar vooral begaan waren met de mens zijn allemaal ADHD ‘ers naar mijn mening.

 2. Maarten,ik zie de energie ook in patronen.De eene keer rollend van beneden naar boven of van boven naar beneden.Soms patronen van aanelkaar geregen sneeuwvlokjes.Energie die weerkaatst neemt meer hoekigere vormen aan ,maar kan ook rollend afketsen of ergens geheel of gedeeltelijk in verdwijnen. Alle energie veranderd voortdurend van struktuur waar het ook mee in aanraking komt .Heel bijzonder om je daar bewust van te worden en een gevoel van oohw WOW perfectie .Zo ervaar ik het.Als ik een tijdje te druk ben geweest en verkeerd gegeten heb en alcohol gedronken heb of medicatie gebruikt heb,voel en zie ik het niet meer.Dus lijkt me duidelijk ;-)
  Ceap it clear ,pure and simple !

 3. wauw,wat een prachtig filmpje,de tranen liepen me over de wangen,wou het gelijk aan mn man laten zien maar helaas die snapt óns’niet. ik ben een mama met wss pdd nos/adhd en heb 3 prachtige kindjes waarvan 2 ook met dus een gave en lekker niet aan de medicijnen omdat ik ze gewoon lekker zichzelf wil laten zijn! ik ga eens even verder lezen hier,TNX!!

 4. Wat fijn dat steeds meer mensen bewust worden!
  Alle grote veranderingen beginnen klein.
  Blijf vertrouwen hebben in jezelf!
  En als Methylfenidaat ,LTO3 of cannabis helpt je staande te houden in deze dolgedraaide wereld en je verliest jezelf er niet in,waarom niet?
  Als je alles maar in de juiste ballans doet ,vind ik.
  En het is aan jou zelf om die ballans te bepalen.
  Dat kan geen arts je vertellen.
  Iedereen is anders en iedere hooggevoelige is anders.

 5. Graag wil ik even kwijt dat ritalin ook kan helpen bij mensen en Ze niet alleen Ls lammetjes in een klas zitten. Een joint roken is regenwoordig harddrugs en ook zeer slecht voor de hersenen. Mijn zoon heeft dankzij ritalin een sociaal leven en goede cijfers wat ook bij een goede toekomst nodig is. Het is niet alleen kommer en kwel.

  1. Hoi Linda,
   Ik denk ook dat er idd kinderen zijn, die wel baat hebben bij een medicijn, iedereen is anders, en er spelen
   nog vele factoren mee bij het gedrag en leven van iemand met adhd/add of wat dan ook.
   Cannabis is geen oplossing, maar ook een medicijn, zo zie ik het tenminste, en dat het nu dan een harddrug zou zijn, is ook maar een woord…zo krijgt het een negatieve klank, en proberen ze mensen erbij weg te houden vind ik, alcohol is ook harddrugs, en weet je hoeveel hoogopgeleide mensen elke dag wijn en port drinken? Heb dat acht jaar mogen meemaken in mijn werkomgeving.
   Ik betwist je argument dat cannabis slecht is voor je hersenen, als je de lectuur erop naleest, zie je alleen maar tegenstrijdigheden…de ene universitair opgeleide professor, zegt het tegenovergestelde van de andere universitair opgeleide professor…wie heeft er nu gelijk?
   Ik las afgelopen week weer een artikel van een wetenschapper die schreef, dat hij had ontdekt dat cannabis juist heel goed is voor de hersenen…het zorgde ervoor dat er nieuwe hersencellen aangemaakt werden…
   en dat gebeurt normaal niet…dood is dood zeggen velen anderen.
   Of dit allemaal waar is weet ik ook niet, en daarom schreef ik eerder al, ieder zou zijn eigen gevoel en mening moeten volgen, en niet zomaar geloven wat artsen of wetenschappers zeggen, want zij weten helemaal niet zoveel, als wij denken.
   Ik ervaar al deze verhalen niet als kommer en kwel, ik lees hier alleen maar positieve dingen, en voel de vreugde van sommigen vanuit mijn bank…
   Voor mij is het precies als het verhaal van de Adelaar en de Kip…wil je een kip worden, pak dan een pil…wil je een Adelaar worden?…probeer dan wat anders.
   Groetjes Maarten.

   1. Weet je wat pas een harddrug is dat mensen voor het gemak vaak vergeten. Suiker en smaakversterkers bijvoorbeeld om er maar een paar te noemen. Die smaakversterkers hebben het doel jou verslaafd te maken aan de voeding zodat je het keer op keer weer blijft kopen en je kinderen erom gaan zeuren. Het zet namelijk bepaalde neurotransmitters in gang waardoor je er geestelijk afhankelijk van wordt. Het is niks meer als troostvoeding. Dat dit je hele zenuwstelsel in de war brengt is voor de voedingsindustrie niet belangrijk. En wat betreft suiker, dat vind je tegenwoordig in zo’n 80-90% van de artikelen in de supermarkt. In je brein gebeuren grotendeels dezelfde dingen als bij coke wanneer je suiker eet. Daarom eet ik nu sinds bijna 3 weken vrijwel volledig Paleo. Dat is enkel vlees, vis, groente, fruit, noten en zaden en dan het liefst biologisch. Pure chocola met hoog cacao gehalte mag nog gewoon. :) Ze noemen Paleo ook wel het ‘oerdieet’. Waarom? Omdat het de oermens was die zo at. Je eet gewoon enkel nog datgene wat oorspronkelijk voor de mens bedoeld is om te eten en je laat alle troep liggen. Het is even wennen maar er blijft genoeg lekkers over. Dan ga je na een paar dagen smaken proeven die je nooit eerder proefde omdat je smaakpapillen alleen maar verlangde naar die troostvoeding. Naast dat je gaat afvallen zijn de grootste voordelen wel je gezondheid. Zo kan je hele zenuwstelsel ook weer even op adem komen. Eerder schreef ik hier al over Paleo.

    1. Af en toe zondigen mag best en kan het lichaam ook wel aan.
     Ik doe zelf Weston price.
     Dat bevalt mij het beste
     en soms ga ik me heerlijk te buiten aan een Oreo Milka reep ;-)
     en dan weer terug naar biologisch,kefir en lekkere vlees of viscurrie s
     Vette vis is super goed voor ons brein
     maar ook weer niet te veel ivm het kwik.
     Over alles is wel iets te zeggen en in princiepe is de aarde zo vervuild dat niets meer echt zuiver is.
     Sleutel woord is ballans,back to basic .
     Terug naar de blauwdruk van de mens en het menselijk bestaan.
     We weten nu meer wat goed voor ons is en wat niet ,maar we weten nog lang niet alles.
     En het mooie is we worden bewuster
     Ik zie een lichtpuntje dat steeds groter word en ik houd vertrouwen in het overlevings instinkt van de mens.
     Positive vibrations,YEAH! ;-)

  2. Ja roken geeft minder zuurstof aan hersens.
   Rilatinne kan wel voor grote uppers zorgen bij kinderen zeker maar al gedacht u tiener speed verslaafd is nu? En spreek uit ervaring de adhd kinderen zijn jong vatbaar voor depressies en de legale speed zal dit echter veel zwaarder maken na verloop van tijd.
   Roken joint tabak teer maal 7.
   Groet

 6. Sinds ik deze site heb gevonden is er behoorlijk wat van mijn schouders afgevallen, je denkt al snel dat je de enige bent en dan is het een verademing te horen dat dat niet zomis.

  Thanxx, heb al jaren het gevoel simpelweg iets verder geevolueerd te zijn doordat alles zo logisch is terwijl voor de omgeving dit blijkbaar helemaal niet zo is, en dan ga je bijna aan jezelf twijfelen.

  ADHD is in mijn ogen een verademing zodra je het bewust bent en je eindelijk je uitlaatklepje gevonden hebt wanneer het even iets te hard gaat in het hoofdje, en ja, ook in mijn geval is dat pretsigaretje in de avond de beste en medicijnvrije oplossing.

  Nogmaals Thanxx het is fijn te weten dat je niet de enige bent!!

 7. Beste Maarten, jouw verhaal is precies mijn verhaal tot en met de cannabis.
  Ik ben inmiddels 48 jaar heb 3 kinderen met de diagnoses ADHD, hoogbegaafd en autistisch verder zijn 2 van hen erg sensitief en kijken net als ik als het ware direct bij de meeste mensen binnen. Ik vertel mijn kinderen dat zij bevoorrecht zijn en hun eigen pad moeten gaan(vooral niet met de massa mee) mijn oudste kind heeft in een hele nare periode ritalin geslikt ik heb gezien dat je een zombie wordt van deze rotzooi. Mijn jongste kind heeft lto3 gekregen van mij, naar mijn idee werd hij wat rustiger maar eigenlijk wil hij niets slikken. Ook ik ben van mening dat dit de menselijke evolutie is en dat onze “leiders” deze “lastpakken” alleen maar willen verdoven. Ik ben enorm verheugd met jouw artikel en voel mij niet meer alleen staan en vooral heb ik het gevoel :”zie je wel, ik ben niet gek de wereld om mij heen wordt langzaamaan gek”
  Carola

  1. Jouw verhaal is ook mijn verhaal min de cannabis.
   Maar ik gebruik geen enkele medicijnen.
   En vind dat de wereld gek is en niet wij.
   Ook ik had een”te levendige fantasie” het is verboden om je overleden familie te zien.
   Dat mag niet want dan ben je niet normaal.
   Maar sinds mijn vroegste herinneringen leef ik op mijn gevoel en intuïtie dat buik gevoel zegt mij welke richting ik moet kiezen en ik ben er blij mee want daardoor heb ik al heel wat overwonnen en ik gebruik zelfs geen lto3 en toch red ik mijzelf alleen is hoog sensitief zijn nog steeds een leer school ik zeg ook ik heb geen adhd ik ben hoog sensitief en door overprikkeling kan ik het zelfde reageren als iemand met adhd dan zit mijn hoofd vol als een snelkookpan waar de druk niet van af kan maar als de druk er af is dan probeer ik weer te leren van de dingen die er gebeurd zijn

   1. Hoi Silvia,
    Zo zie ik het ook een beetje…ik zei eerder altijd , ik absorbeer de boel om me heen…dus ik word ook druk als er iemand met adhd in mijn buurt is, dus ben ik hoog sensitief, het zijn maar namen idd.
    En ik heb ook niet tegen mensen gezegd, dat mijn overleden oma een paar dagen in mijn huis is geweest, ze keek vaak naar me vanuit de keuken als ik tv keek, er is maar een persoon die dat weet, en dat weet ze, omdat zij haar op een avond ook zag en voelde, en dat is mijn dochtertje die hier was…
    we zien meer een soort energie, en dat samen met gevoel…knap dat je geen medicijnen gebruikt, en niets anders…ik drink geen alcohol, en mijd zoveel mogelijk suikers en andere troep, maar doe niet overdreven, groetjes Maarten.

    1. Meng me er even in op dit punt ,want ik heb het geduld niet om verder te lezen ;-)
     Precies mijn ervaring!
     Heb ontdekt dat ik een gave ipv beperking heb
     idd energie velden voelen (sinds kort ook zien)
     daardoor ben je eerder overprikkeld
     Je kunt je leren afsluiten en aarden en je eigen energie zo zuiver mogelijk houden door eerlijke oer voeding
     Soms als het te veel word terug in je cocon (je eigen veilige omgeving) en dan weer door
     mensen leren dat alles ALLES! energie is en dat we er verstandiger mee om moeten gaan
     Boodschap;Bescherm je aura(je eigen energie veld) en help anderen er bewust en veilig met hun aura om te gaan
     Niks zweverigs!
     het is zoals het is ENERGIE
     We are the (r)evolution !!!

     1. Hoi I.Scheperhof.

      Ja leuk he, van die energieen, ik kan ze sinds kort ook vaker zien…maar het is niet het soort zien, wat je gewoon met je ogen doet, ik zie ze meer met mijn gevoel, en vanuit mijn binnenste, komen er dan geometrische figuren of mensen / dieren in mijn geestesoog zeg maar.
      De schimmen en andere energieen, die ik wel soms waarneem met mijn “gewone” ogen, zijn meer een vlek, of van een vreemd patroon, maar mijn gevoel geeft daarbij antwoord meestal wie, wat of hoe.
      Groeten Maarten.

  2. Het hele verhaal van Maarten kan door mij opgeschreven zijn, ben zo blij om te lezen dat anderen precies hetzelfde hebben en er ook zo overdenken!

    1. Ja super! Alleen moeten de mensen hier andere mensen niet als mensen zien die jouw gek vinden! Loporto’s doel is om de maatschappij aan te leren dat mensen die andersdenken geaccepteerd worden. Vaak als je de oorzaken van jouw gedrag uitlegt wordt het vaak we geaccepteerd. Bij mij komt het door ADD en mensen vinden mij helemaal niet ‘raar’ ofzo. Het zijn niet onze vijanden ofzo!

     1. Nou, dat is niet echt zijn doel hoor. Hij probeert je alleen duidelijk te maken dat als jeje hele leven aan hebt moeten horen dat je niet goed genoeg bent, denk maar aan het stukje over de adelaar in zijn boek, dat je eigenlijk super veel kan met je anders werkende brein en dat je juist super veel potentie hebt.

    2. Hoi Jochem sorry voor mijn hebreuws maar er zitten geen griekse landschildpadden in zuid afrika:-):-):-):-) neen ik heb zware onrust man en jij kan dit begrijpen denk ik? Ik mank al 17 jaar en heb dit jaar geleden willen bewijzen met botscan… Dacht eindelijk zien ze het en gaan ze verslag maken . Nu week geleden zag hij niets meer en heeft helft scan fotos doen verdwijnen. Heb dit gemerk met medisch dossier op te vragen . Dus mijn pan kookt over ik denk jij er kan inkomen …reageer maar via smartphone he heb geen internet :-):-):-):-)

     1. Haha, ik snap ut Jerre. Maar ik bedoelde eigenlijk een comment van Jeroen die ik gewoon echt niet kon lezen. Zuid Afrikaans is er niks bij. haha

      Weet je wat het is. Ik besteed echt immens veel tijd, en ook steeds meer geld, in de website om het allemaal netjes strak, informatief en up-to-date te houden. Dat brengt nogal wat inspanning met zich mee. En wat krijg je dan soms. Mailtjes van mensen met opmerkingen dat ze het een hele goede en mooie site vinden maar jammer genoeg onprofessioneel omdat ze vallen over een taalfout in een artikel dat 3000 woorden bevat. Ja, je gelooft het niet, maar ik maak het meerdere malen per week mee. Daar ben je dan 3 weken voor aan het schrijven geweest!

      Ik lees een artikel dat ik schrijf minstens 5x over zodat ik alle fouten eruit haal, maar je blijft ze erin houden. Vervolgens lees ik wel tientallen comments op me website en onder de Facebook posts waar werkelijk geen chocola van te maken is :P Er wordt vaak genoeg geen één leesteken gebruikt en woorden bevatten vaak meer spel-/grammaticafouten dan letters, om nog maar te zwijgen over hoofdletters :P

      Ik krijg ook geregeld verhalen toegestuurd met de vraag of ik dat op de website wil plaatsen. Deze bestaan dan uit enkel woorden. Geen hoofdletters, geen punten, geen komma’s of welke leestekens dan ook en echt honderden spelfouten haha. Echt een Word document met enkel 2000 woorden voor je. Stel het je even voor… Ik ben hier dan een volle dag mee bezig om er een leesbaar artikel van te maken. Bovenstaand artikel van Maarten heb ik ook heel wat uurtjes in gestoken voordat ik het op de website kon plaatsen.

      Ook ontvang ik op deze manier wekelijks heel veel mails van mensen die mij hele verhalen toesturen met vragen waar ik dus eerst een uur mee bezig ben om het te ontcijferen.

      Dan snap je ook mijn kant een beetje ;)

   1. Wat fijn, ik voel me ook vaak alleen daarin, maar we zijn echt niet alleen, en steeds meer mensen
    gaan zelf nadenken, en trekken hun eigen conclusies, maar dat is moeilijk in een maatschappij, waarin we behandeld worden als hulpeloze baby’s waar alles voor bepaald en geregeld word.

  3. Hoi, zo voel ik het al jaren Carola, ik zag het in, toen ik een jaar of 25 was….de wereld is helemaal gek geworden….
   Strijden helpt toch niet…trek je eigen plan, en vertrouw je intuitie, als je met je hart “kijkt”…kun je op je eigen antwoorden vertrouwen, vind ik.

  4. Zoals ik al zei, precies mijn verhaal. Ik wil er geen wedstrijdje van maken, ik ben zo geboren Maarten.

  5. Ik denk dat het kernpunt, de evolutie een beetje wordt vergeten in alle reacties, misschien een reactie op te veel cannabisgebruik? Wel jammer mijn hart maakte een sprong bij het lezen van dit artikel. Hierbij houdt alle verdere info en levenservaringen dus op, jammer hoor.

 8. Ha ja wees voorzichtig met die joint toch voor de tabak …
  En bart de wever en politie want er word nultolerantie toegepast … we mogen hier niet even in peace tot rust komen.
  Kijk maar naar de steekpartijen die met alcohol te maken hebben.
  Of de schoolschootings allemaal serrotonine heropname remmers geslikt ..wordt mooi verzwegen..
  In amerika zijn evenveel kinderen met overdosissen rilatine als volwassenen op de coke. Maar ja antwerpen de grootste coke stad. Maar ja de peace lover zal gejaagd worden. Eerlijke voorlichting bestaat niet cannabis is niet verslavend zonder tabak hadden ze mij maar verteld . Give marihuana a chance

  1. Hoi Jeroen,

   Ik begrijp je woorden goed, en ik let altijd op, tabak is ongezond ja, helaas…
   Maar ik zie mijzelf niet als een verslaafde, ik rook het na mijn werk meestal, s’avonds bij de koffie, of onder een film, en door mijn soort adhd, word ik daar kalm en rustig van, mijn spieren ontspannen zich beter, en ik kan me heel goed concentreren dan. Ook ben ik eens een jaar gestopt, en ik ben het hele jaar lang ziek geweest, veel huidklachten, buikpijn, die had ik al heel mijn leven…gewichtsafname, en spanningen.
   na een jaar rookte ik een sigaretje, en binnen 24 uur waren alle klachten verdwenen, het is geen wondermiddel, en ik prijs het niet aan, en het is uiteindelijk de bedoeling met niks te leven, maar alles heeft een reden, en die heb ik ook, maar dat is een ander verhaal, dan ga ik het hebben over interdimensionaal reizen, het verplaatsen in bewustzijnsvelden van anderen, en nog nmeer van dat alles, groeten Maarten.

   1. Hoi maarten
    Ik ben een zware adhd er hoor en 17 jaar cronish pijnpatient. Nee heb 25 jaar joints
    En ja het is wondermiddel toen kwam de rust.
    Na zeer zware dubbelle openbeenbreuk gaven ze baxter morfine … evenveel pijn. Geraakte niet vooruit met dubbelle kruk jointje en liep op een kruk. Ik ben nu 2 jaar gestopt tabak en joints en de kwalen komen ook zwaar terug.
    Rook wel eens puur heel soms en nu sta ik veel korter merk dit wel. Ik damp voor nicotine panzer met subtank e- sigaret. Groet

    1. Hoi Jeroen, dat is niet niks…en verdampen is nog een van de beste opties denk ik,
     Wist je ook al, dat je tegenwoordig cannabis-olie legaal kunt bestellen op internet,
     ze hebben een procede’ ontwikkeld, waardoor de THC uit de cannabis word gehaald, alle andere stoffen blijven wel aanwezig, hierdoor is er geen hallucinerende werking, en is het goed gekeurd door de Europese unie nu.
     Een van de bewezen heilzame stoffen in cannabis is o.a CBD en veel mensen hebben baat hierbij. Je kunt het vinden op websites nu, en het kost helemaal niet zoveel, je hebt al kleine flesjes vanaf 6,95, er is ook zalf en nog meer te koop legaal nu.
     Groeten Maarten.

     1. Hoi Jochem,

      Dat weet ik nog niet, ik heb het zelf nog niet geprobeerd, of me er wat verder in verdiept.
      Er zitten meerdere heilzame stoffen in, en cbd is er slechts een van.
      Ik lees vaak dat mensen een verlichting of het verdwijnen van hun ongemakkelijke klachten ervaren, en anderen merken weer niets.
      Het zal natuurlijk ook heel persoonlijk zijn voor iedereen, ieder mens, heeft een unieke chemische samenstelling, dus als je daar iets bij voegt, of afhaalt,
      dan kunnen de effecten heel verschillend zijn per persoon.
      Je word er absoluut niet high van.
      Ik ga binnenkort een flesje bestellen, en geef mijn bevindingen wel door,
      Ik heb vaak last van mijn buik en darmen, maar er is niets te vinden wat afwijkt, dus wie weet…

     2. Hoi maarten
      Dit is goede prijs cbd ik heb de andere versie getest en mijn orientatie kwam terug… meer iq in brein. Maar pijn was er niet echt mee weg. De mens maakt afstand van de natuur ik ben 2 jaar zware animist geworden en heb er rare onverklaarbare dingen voor terug gekregen … een griekse landschildpad met doodshoofd op schild. Bestaat er denk maar een. Kan eens foto mailen deze waren voor dinos op aarde . Mens heeft ze uitgeroeid toch zo goed als. Heb koppel. Cbd is olie uit hennep maar is goed voor bv epilepsie met heel weiinig thc . kan u brein reprogrameren. Lezing mediwietolie wernard bruining of boek is aanrader . Roken doet medische werking teniet . Kijk eens parkinson tik youtube Ehrald Kooij in zoekbalk groet dit is wel thc haha u brein overhoop neen onjuiste gebruik maar is verboden

  2. Cannabis is geestelijk verslavend welke vorm van toepassing dan ook. Wel treedt een verslaving van cannabis langzaam in maar het tijdelijk verdoven van prikkels van buiten af is dan ook de geestelijke verslaving die toe treed. Verdampen, roken of eten. Opgegeven moment wil je weer verdoofd raken.