Karin haar leven met ADHD
Volwassenen met ADD en ADHD | ADD en ADHD | ADHD | Gastblog artikelen

Een dagje meekijken in het leven van ADHD’er Karin

Een typische ADHD werkdag…

Karin haar leven met ADHD
Karin met dikke pret in de auto

Kwart over zes, mijn wekker gaat, druk op snooze en sta op om half zeven. Mijn kinderen liggen bij mij in het grote bed. Een arm op mijn gezicht, een knie in mijn rug en te weinig ruimte, dat is hoe ik heb geslapen. Zoals vaker ben ik nu weer even niet zo consequent hierin. Ik baal een beetje, iedereen is om half zeven wakker en is om mij heen. Terwijl het voor mij zo belangrijk is een uurtje voor mezelf te hebben voordat de dag begint. Maar ik heb in dit proces, zelf weer wat steken laten vallen.

Mijn werkmobiel is sinds gisteravond kapot. Al vanaf dat moment zit dat ding in mijn hoofd. Denk aan de mensen die ik moet bellen, de mails die ik wil inzien, wie ik moet contacten voor een andere werkmobiel, of ik die dan ook krijg, wanneer dan, en hoe ik het halen ervan ergens kan combineren met een heenreis of terugreis van mijn werk. Ik neem tussendoor mijn LTO3 en drink een bak zwarte koffie. Ik zeg nog even tegen mijn partner dat ik vandaag eerder weg moet en dat hij dus de kinderen naar school brengt.

Dat is ook zo, vandaag een training waarin ik ook als super-user functioneer. Ik behoor dus meer te weten dan de anderen. Ik had me daarvoor nog wat willen voorbereiden, mijn tablet goed op te laden, nog even in de omgeving van de computer kijken etc. Is dus niet gebeurt, maar goed mijn werkmobiel. Zou ik misschien de simkaartjes kunnen omwisselen, zodat mijn privé mobiel even mijn werkmobiel wordt. Eerst maar even aankleden en opmaken. Shit het is kwart voor acht, opschieten dus! Kleren voor de kinderen pakken, spullen inpakken voor mijn werk.

Om vijf over 8 zit ik in de auto en geef mezelf een schouderklopje, ik ben op tijd… Ik zet de muziek aan en scheur weg. Tijdens de rit, kijk ik naar buiten en zing hard mee met de muziek. Ik luister hetzelfde liedje nog een keer en rij hard. Ondertussen geniet ik van de wolken, het water en de schapen.

Om 9 uur kom ik op mijn werk aan, waar super, superuser er al helemaal klaar voor zit. De Andere superuser zit ook al klaar, heeft dingen uitgeprint en is echt goed voorbereid. Ik gooi mijn tassen neer, zeg dat mijn telefoon stuk is en ga dat regelen. Eerst nog even met die simkaartjes proberen. Oh shit nou doet mijn privemobiel ook niets meer. Geen beweging in het beeld te krijgen. Ik bel de helpdesk en leg de situatie voor. Ik kan vanmiddag komen maar het advies is om hem ook nog even op de lader te leggen. Oke een stopcontact vinden, ondertussen liggen er een hoop spullen op het bureau. Eerst mijn werkmobiel aan een computer, gaat niet, op zoek naar een stopcontact gevonden. Collega van de computer geeft aan dat zij nu een error heeft door mijn USB handeling, daar maar even kijken, klik opgelost. Privemobiel doet nog steeds niets, heb boven een schroevendraaier, komt straks wel. Tablet pakken, zit een enorme barst in, ah daar is onze ICT collega, gaat kijken wat hij kan doen. Goed terug naar de superuserclub, het is namelijk 9.40 en we zijn het onderwerp al 40 minuten aan het voorbereiden. Super super user laat het even zien, ik snap het direct. Computerprogramma`s zijn meestal kruisjes waar je op moet drukken, opslaan, toevoegen, etc etc.

Het overleg, mensen stellen allemaal vragen, sommige zuchten en hebben weerstand, mensen komen te laat. Ik wordt al onrustiger, mijn been begint te wiebelen. Nog meer vragen en ik vind het zo simpel en zo niet dan komt het ook wel goed. Ik werk namelijk heel goed op beelden en in dit systeem staan lekker overzichtelijk wat kernwoorden en de rest van de symbooltjes. Samen met mijn leuke gekke collega ADHD‘er, voelen we de onrust bij onszelf toenemen. We moeten er voor waken het niet over andere dingen te hebben. De training is afgelopen en ik ben gesloopt.

Maar eerst eten, shit ik ben mijn yoghurt vergeten. Gelukkig ik had nog wat yoghurt van vorige week laten staan. Ik neem ook echt even de tijd om rustig te eten. Achter de computer nog wat dingen opzoeken en uitzoeken. Mailtjes die tussendoor komen afhandelen, nog wat telefoontjes en nu snel op route. Beneden nog een map pakken, het adres vergeten op te schrijven, dus dat vraag ik nog even aan de administratie. In de auto en halverwege bedenk ik me, dat ik de map heb laten liggen…

Wanneer ik terug naar huis rij, bel ik nog even met een vriendin en met mijn vader. Maak nog wat gekke foto`s van mezelf en heb dikke pret. Denk aan de dag terug en dat ik het de volgende keer echt wat beter moet organiseren. Ik lach om mezelf, maar geef mezelf ook op mijn kop… Wanneer leer je het nu eens Karin……

Wil je reageren op Karin’s verhaal? Laat dan hieronder in de comments zeker van je horen!

Gelijkaardige berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Commentaar

 1. Leuk verhaal, maar even voor mij als leek, waaraan kan ik nu zien aan je verhaal dat je last hebt van ADHD? Ik zie alleen maar een verhaal van een in mijn ogen normale werkdag. Druk, met veel aandachtspunten, maar wellicht heb ik nieuws voor je, die hebben wij allemaal…. Maar wellicht ben ik een verborgen ADHD-er? Ik sta op om half 8, douchen, even snel overleg met vrouwlief, dochter naar school brengen, kippen eten geven, kat eten geven, bedrijf openen, klanten ontvangen, inkoop producten regelen, verkoop producten regelen, prijzen maken, zelf de bedrijfsadministratie doen, problemen aanhoren van klanten, problemen oplossen voor klanten, onderhandelen, bankzaken, zelf lunch maken, geen lunchpauze ivm klanten, bedrijf afsluiten, koken, gezamelijk eten, avond, mails controleren en beantwoorden, belevenissen vrouw aanhoren, telefoon vrienden, familie… en das dan nog een rustige dag… Het enige verschil is denk ik dat ik geen pillen slik maar altijd zoek naar de balans… drukke dag… vs rustige dag, vervelende klus vs leuke klus…

  1. Hallo Ray,
   Ik weet niet wat jij precies uit het verhaal van Karin leest, maar ik lees chaos die voorkomen had kunnen worden. Bij jou lees ik structuur, verloopt chronologisch. Je bent met een ding tegelijk bezig. Bij Karin gaat alles kris kras door elkaar heen.
   Allebei een heel vol dagprogramma. Alleen de manier waarop het verloopt is totaal anders.
   Enne beside the point.. belevenissen vrouw aanhoren.. Klinkt als een betrokken partner! :P