Chaos in je hoofd door ADD
Volwassenen met ADD en ADHD | ADD | ADD en ADHD

Karin over de chaos in haar hoofd door ADD

Druk, druk, druk en nog eens druk in me koppie!

Chaos in je hoofd door ADD

Tja…..wat kan ik zeggen over mezelf…..wat heeft een ander er aan? Een punt waarbij ik dan allerlei flitsen door me hoofd over krijg….wat? hoe? hoeveel? wanneer?

En nu ben ik weer afgeleid door een merel die in mijn tuin wupt….goh..ut is warm voor het jaar…hoe slaapt een vogel? wat zoekt hij nou? De kat is gelukkig binnen…ik moet me nog douchen…is er nog genoeg eten voor de vogels? Moet ik pinda’s ophangen? Ik hoor de wind…..de schermen klapperen….en toch vind ik dat het stil is…vreemd…de kat jankt Waarom alles is er water voer…….

PPfffff ik ben nog steeds zo moe…mijn koffie…ja mijn koffie even opdrinken…….goh ik zie de merel weer….nog steeds op de zelfde plek….

Ik zou niet eens weten hoe mijn ervaringen zijn……zo is een morgen opstaan voor me…..met alweer heel veel indrukken….en nee ik heb geen medicatie….overweeg het wel….

Karin

Gelijkaardige berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Commentaar

  1. Hoi Karin, erg herkenbaar verhaal doe je. Ik heb ADD en de chaos, de drukte in je hoofd begrijp ik erg goed. Ik ervaardat ook zo en noem het dan altijd “storm in het koppie”. Afgeleid zijn door van alles waardoor je (bijna) vergeet wat je nou eigenlijk aan het doen was of wilde doen. Ik liep regelmatig in huis de trap op maar boven gekomen, wist ik niet meer wat ik nou wilde doen omdat ik onderweg naar boven ineens ergens anders aan dacht of iets anders zag wat mijn aandacht dan kreeg. Vervolgens sta ik me gek te prakkiseren wat ik nou eigenlijk wilde doen. Mijn “safetyline” was om dan maar terug naar beneden te gaan en daar nog eens na te denken wat ik wilde doen. Meestal kwam het dan wel weer opborrelen en ging ik weer hup naar boven met boosheid, frustratie en ook verdriet omdat ik me zo’n sukkel voelde hierover. Soms wist ik het nog steeds niet en dan….daar sta je dan als volwassen man en heb je geen idee wat je eigenlijk moest doen!
    Ik heb inmiddels al zo’n 2 jaar medicatie en ben daar blij mee! Het levert mij hoofdzakelijk op dat het (meestal) rustiger, minder druk in mijn hoofd is waardoor de dingen beter gaan omdat ik meer kan focussen en minder afgeleid word. Dit levert mij rust op!
    Ik begrijp uit jouw verhaal dat je (nog) geen medicatie gebruikt. Ik zou zeggen probeer het eens. Uiteraard is medicatie niet een eindoplossing maar een hulpmiddel om jouw doel (geen chaos meer in je hoofd) te bereiken.
    Ik hoop dat je (en anderen die dit lezen natuurlijk) iets aan mijn verhaal hebt.

    Groetjes, John