Chaos in je hoofd door ADD

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twelve + nineteen =

2 reacties

  1. Hoi Karin, erg herkenbaar verhaal doe je. Ik heb ADD en de chaos, de drukte in je hoofd begrijp ik erg goed. Ik ervaardat ook zo en noem het dan altijd “storm in het koppie”. Afgeleid zijn door van alles waardoor je (bijna) vergeet wat je nou eigenlijk aan het doen was of wilde doen. Ik liep regelmatig in huis de trap op maar boven gekomen, wist ik niet meer wat ik nou wilde doen omdat ik onderweg naar boven ineens ergens anders aan dacht of iets anders zag wat mijn aandacht dan kreeg. Vervolgens sta ik me gek te prakkiseren wat ik nou eigenlijk wilde doen. Mijn “safetyline” was om dan maar terug naar beneden te gaan en daar nog eens na te denken wat ik wilde doen. Meestal kwam het dan wel weer opborrelen en ging ik weer hup naar boven met boosheid, frustratie en ook verdriet omdat ik me zo’n sukkel voelde hierover. Soms wist ik het nog steeds niet en dan….daar sta je dan als volwassen man en heb je geen idee wat je eigenlijk moest doen!
    Ik heb inmiddels al zo’n 2 jaar medicatie en ben daar blij mee! Het levert mij hoofdzakelijk op dat het (meestal) rustiger, minder druk in mijn hoofd is waardoor de dingen beter gaan omdat ik meer kan focussen en minder afgeleid word. Dit levert mij rust op!
    Ik begrijp uit jouw verhaal dat je (nog) geen medicatie gebruikt. Ik zou zeggen probeer het eens. Uiteraard is medicatie niet een eindoplossing maar een hulpmiddel om jouw doel (geen chaos meer in je hoofd) te bereiken.
    Ik hoop dat je (en anderen die dit lezen natuurlijk) iets aan mijn verhaal hebt.

    Groetjes, John