Boek lezen met ADD, het was een drama voor mij!

Gelijkaardige berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 + veertien =

8 Commentaar

 1. Lezen: heerlijk! Hup in een hyperfocus op naar een andere wereld… Waarschijnlijk heb ik dit vanaf mijn jeugd al gebruikt om te ‘overleven’, een echte boekenwurm. Ik ben er nog geen drie jaar achter dat ik ADD heb en nu snap ik ook waarom ik een boek rustig drie keer kan lezen (of een film kan kijken) zonder te weten wat er precies komen gaat ;-)

  Wat dus wel een nadeel was op school, onthouden was er niet bij en ik kon ook niet terugvallen op (wat mijn kinderen gelukkig wel hebben) meerbegaafdheid.

  In de ban van de ring en de hobbit heb ik vroeger wel met veel plezier gelezen, maar na mijn eerste bevalling zijn het alleen romannetjes geweest; tot voor kort. De jongste is nu zeven, dus de tropenjaren zijn voorbij én medicatie helpt ook een handje ;)

  Verder kan ik nog kwijt dat de boeken van Sterre Hunvie heerlijke herkenning zijn; haar roman De Parel is ook een lust om te lezen :-)

 2. Al vanaf dat ik klein ben verslind ik boeken. Boeken over alles! Als ik weer eens getriggerd ben door een onderwerp, dan gaan er zo 10 boeken uit de bieb mee daarover ;)
  Wel is het zo, dat ik in de eerste pagina al gegrepen moet zijn. Dan gaat mijn beelddenken aan het werk en beleef en leef ik in het boek.
  Elke noodzakelijke pauze is dan te erg, omdat ik dan weer teruggegooid word in de realiteit…
  Zo is dit bij mij eigenlijk met alles; eten, films, gezelschap, concert, verjaardag, noem maar op:
  Als ik niet gelijk geboeid ben, dan dwaal ik af en ben ik nergens meer….

 3. Ik lees wel korte krantenberichtjes. Want hele boeken lezen ja dat lukt mij niet. Want als ik aan het lezen ben dan komen er andere gedachtes naar boven en dan weet ik niet meer wat ik gelezen heb.

 4. Ook ik lees graag.
  Ik heb de hele schoolbibliotheek gelezen.
  Ook de Davinci Method lees ik nu.
  Ik lees alleen wat ik interessant vind.
  Anders dwalen mijn gedachten inderdaad ook teveel af.
  Jongens boeken vind ik leuk.
  Snuf de hond.
  De wonderlijke reis van sjoerd douwma.
  Schat eiland.
  Ik wil een avontuur beleven als ik lees.
  Ik voel mij dan vaak net de hoofdfiguur uit het boek.

 5. Hoi Jochem,

  Ik heb n haat/liefde verhouding met boeken. Ik vind het heerlijk om te kunnen verdwijnen in een boek. Mijn fantasie raakt lekker geprikkeld en ik voel dat ik word meegesleept in het verhaal, personages en hun emoties. Lekker hyperfocussen. Als ik ‘n goed boek bijna uit heb, heb ik daar soms ‘n beetje last van en baal ik wanneer het uit is. Aan de andere kant moet ik er de tijd en rust voor vinden. Er ligt nog een stapel “moet je echt eens lezen-boeken” op mij te wachten. Maar in drukke tijden gaat mijn voorkeur uit naar geprikkeld raken door beeld en geluid. En “moeten” lezen… Dat werkt niet he!

  Ik hou vooral van (auto)biografieën, geschreven in de ik-vorm. Het liefst met hoofdstukken. Ik moet er, net als jij, door gegrepen worden. Na de eerste paar pagina’s moet ik honger krijgen naar meer, anders belandt het weer op de stapel. Bijvoorbeeld de boeken van Kluun, Patrick van Rhijn, Kim Moelands, Sabine Dardenne. Ook boeken met collumns, zoals die van Nico Dijkshoorn en Raoul Heertje. Totaal verschillende boeken. Allemaal in 1 adem uit.

  En soms, heel soms, loop ik naar mijn kelder waar mijn kinderboeken staan. Lekker verdwijnen in de boeken van Guus Kuijer die ik vroeger las. Nostalgie!

  Groetjes Margje (adhd)

 6. Hallo allemaal,
  Ik, echtgenoot van een man met add en moeder van een zoon met adhd, heb dit boek ‘leven met ADD’ gelezen. Ik persoonlijk vind het een erg goed boek, daar er heel duidelijk een beeld wordt gegeven van wat er in het hoofd van mensen met deze aandoening speelt. Een echte aanrader.
  Mieke

 7. En boek moet direct pakken en dan ben ik alleen maar aan het lezen tot hij uit is. Meestal binnen 3 dagen. De hele Harry Potter reeks had ik binnen 3 weken uit. En dat terwijl ik een paar dagen op mijn geld moest wachten om deel 4 en verder te kopen. Maar in de ban van de ring zou ik bijvoorbeeld zo graag lezen, maar ben al meerdere keren gefaald.
  Helaas, Ik ga het nog wel weer proberen.

  1. Ik heb precies hetzelfde! Harry Potter boeken: waren in een mum uit. Zo’n dik boek om in te beleven, werkelijk geweldig!
   En ook ik kom niet door The Lord of the Ring heen. Te stug en te weinig prikkelend voor mijn toch al oh zo drukke brein :-))