Hoog sensitieve Lotte haar leven veranderde positief dankzij LTO3
Levensverhalen | HSP hooggevoeligheid | Inspiratie | LTO3 artikelen

Hoe hoog sensitieve Lotte haar leven vol struggles terugkreeg dankzij LTO3

Ontvangen levensverhaal van Lotte over de ups en downs in haar leven met HSP

Lotte's leven met HSP veranderde totaal dankzij LTO3

Vier jaar geleden ontdekte ik dat ik hsp was. En nog niet zo een klein beetje maar in de hoogste graad wat er bestaat. Het was voor mij thuis komen. Eindelijk kreeg ik antwoord op al mijn vragen maar het moeilijkste was nog om de hooggevoeligheid te aanvaarden. 47 jaar voelde ik me anders en hier niet thuis. Ik had meer connectie met de spirituele wereld dan hier op aarde. Dus nu moest ik niet meer streven naar normaal zijn maar ging op ontdekkingsreis van wie ik echt was.

Ik had mezelf al jaren in balans maar na een scheiding, een aanranding op het werk, de dood van de vader van mijn kinderen en de dood van mijn beste vriend (dit alles gebeurde in 1jaar), raakte ik serieus overprikkeld. De overprikkeling werd chronisch met verleden jaar als hoogtepunt, …toen ik ook nog mijn werk kwijt raakte een totale zenuwinzinking. Ik kon niet meer en was totaal op.

Mijn huisdokter schreef me xanax voor. Heerlijk spul vond ik dat. Eindelijk had ik het gevoel dat ik kon functioneren. Ik heb 2 weken doorgebracht op een ligstoel in de tuin. Gewoon genieten van de rust. Niks kon me deren. Na 2 weken kreeg ik een idee. Ik hield van masseren, is trouwens ook een gave van mij en wilde zelfstandig worden. Ik heb een zaak opgestart en geef healings/massages. Al vlug merkte ik dat mensen mijn energie letterlijk konden uitzuigen en ik bleef leeg achter. Dus mij meer in bescherming zetten en ik vond. ..die xanax heb ik niet meer nodig. Die bouw ik af en laat ik. Tot ik hyperventilatie kreeg. In het verre verleden had ik dat al regelmatig gehad en ik wist met meditatie en ademhalingsoefeningen gaat dit weg. Niet dus. Ik greep terug naar de xanax. Maar ik werd er zo suf van en mijn karakter begon te veranderen. Ik was niet meer de lieve lotte die vanuit haar hart leefde maar een ongevoelig mens geworden.

Toen ik naar de psycholoog ging omdat ik nog in behandeling was voor de aanranding bespraken we de medicijnen die ik nam. Blijkbaar werkt xanax verslavend en het werkt ook nog eens hyperventilatie in de hand. Nou mooi dacht ik. Daar zit ik nu. ..dus overschakelen naar een anti depressiva en xanax afbouwen. Nou van die anti depressiva ging mijn libido weg en daar had ik ook geen zin in. Dus trok ik mijn vuilbak open en kieperde alle medicijnen in de vuilbak. Een hel van een tijd heb ik doorgemaakt met ontwenningsverschijnselen en de ene paniekaanval na de andere. Maar na een tijdje was ik ook daar door. In balans zoals jaren ervoor was ik nog steeds niet.

Ondertussen had ik een nieuwe relatie. (Wat voor iemand met hsp ook stress geeft) en al mijn trauma’s kwamen terug naar boven. Ik heb dikwijls gezegd tegen mijn huidige man, er bestaat zoiets als een pil voor mensen met asperger waarom bestaat dat niet voor mensen met hsp. Mijn man heeft asperger en zijn medicatie voor prikkels te verminderen werkt perfect. Natuurlijk bestaat er iets van medicatie voor hsp’ers maar je wordt er zo suf van of gedrogeerd en dat wil ik niet.

Dus een heel jaar aan mezelf gewerkt. Een studie gestart over “hoe omgaan met hoog gevoeligheid ” maar ik raakte nog 3x per week overtriggerd en hoe….smorgens als ik opstond dacht ik steeds. ..mijn God wat was dat weer gisteren. Ik kon de dag nadien zelf niet geloven dat ik terug zo overprikkeld was geweest.

Op een avond zat ik terug op Facebook en zag ik een artikel verschijnen over hooggevoeligheid en Lto3. Ik begon te lezen en te lezen en werd wilde enthousiast. Ik dacht eureka DIT IS HET en heb het onmiddellijk besteld. Zoals een echte hsp’er het beaamd pluisde ik alle info uit over Lto3. Alle reviews pluisde ik uit en op een gegeven moment kwam ik op een site waar niet zo denderende commentaar over lto3 gegeven werd. Ik dacht Lap hier heb je het al. Het is waarschijnlijk fake. Ze vond de site te mooi om waar te zijn en stelde de man in kwestie in vraag. Ook vonden ze het product veel te duur. Nou ik vond dat het best wel meeviel. Als het product zou werken dan had ik mijn leven terug. Ik dacht blijkbaar heeft zei geen klachten. En ze was duidelijk opzoek naar mensen met een negatieve ervaring. Die kreeg ze ook maar er waren er ook die haar mening niet deelde. Dus ik dacht afwachten en zelf proberen. Ik wist al dat het niet bij iedereen werkte en dat iemand met hsp in het begin nevenwerkingen kon hebben.

De maandag kwam het pakje toe. Ik heb onmiddellijk 3 pillen genomen. Ik lag buiten in de zon en een paar uur later merkte ik een enorme rust in mij. Een rust dat ik letterlijk nog nooit gevoeld had. Ik dacht WAT dat kan niet dat het nu al werkt. Dit is een natuurlijk product en heeft toch minimum een week nodig om te werken. Later las ik dus dat het inderdaad onmiddellijk werkte. Mijn God dit was zalig. Ik ging uit mijn hoofd. Leefde niet meer in het verleden of de toekomst maar in het heden en ik genoot met volle teugen. Smorgens werd ik wakker met een zalig gevoel van geluk en rust. Maar savonds brak de hel los. Ik werd overtriggerd en alles was in alle hevigheid terug. Het leek erop dat ik nog minder in balans was. Mijn man zei tegen mij….ik weet niet wat dat met jou is de laatste dagen maar je bent echt niet te genieten. Er kwam veel hartspijn opzeten van trauma’s en ik voelde dat ik begon te hyperventileren. Was dat nu de nevenverschijnselen bij iemand met hsp. Er stond in de advertentie effe volhouden. Dosis verminderen en stelselmatig opbouwen. Nou de dosis verminderen daar dacht ik zelf niet aan. Gewoon effe er door heen. En een paar dagen later voelde ik weer die balans. Slapen gaat nog altijd niet goed maar dat vind ik minder erg.

Momenteel ben ik 2,5 week bezig en voel ik me zo goed. Ik ben terug de onafhankelijke lotte en de eeuwige optimist. Soms wordt ik nog overprikkeld. Maar wat vroeger een hele dag of zelfs weken kon duren eer het uit mijn systeem is. ..duurt nu een paar uur of soms wel maar een half uurtje. Het is geen wonderpil dat al jouw problemen oplost en jou een perfecte wereld voorschotelt. Nee de problemen waar ik mee kamp heeft ieder ander mens maar ook ik kan nu relativeren. Het sneller een plaats geven en het overheerst mijn wereld niet meer.

Vroeger was ik afhankelijk van mijn gevoel. Nu heb ik gevoelens bij het leven. Dat is iets heel anders. Ik heb mijn leven terug. Ik ben nog steeds een hsp’er met enorm veel gevoel maar ik geniet eindelijk van de gave en de mooiheid van alles wat iemand met hsp te bieden heeft. En duur? ??? Wat is duur als je jouw leven terug krijgt.

Lotte 5/7/2019

Lotte’s update over het gebruik van LTO3 na 2 maanden:

Ik neem de Lto3 nu 2 maanden en het heeft mijn leven drastisch veranderd. De eerste dag dat ik het nam merkte ik na een paar uur op, hoe rustig ik werd. Innerlijke gesprekken en dialogen waren weg. Ik dacht whoow werkt dit nu al. Het was zo zalig stil en rustig in mijn hoofd en ik genoot van het hier en nu. Smorgens voor het eerst zalig met een smile op mijn gezicht wakker geworden. Maar in de dag leek het minder te helpen. Ik had gelezen over bijwerkingen bij mensen met hsp maar ik wilde mijn dosis niet veranderen. Effe op mijn tanden bijten en de eerste week uitzitten. Daarna keerde de rust in mezelf terug. Ik maakte mij geen zorgen meer over futuliteiten. Breide zelf geen verhaal meer aan situatie zodat ik ook niet overtriggerd geraakte en in de plaats leefde ik in het hier en nu. Had ik een probleem dan reageerde ik op de feiten en na 10min ging ik verder met mijn leven.

Na de tweede maand vroeg ik me af. Werkt dit nou echt. Dat vroeg ik ook aan mijn man. En hij antwoorden. ..ik merk geen verschil neen. Maar ik voelde wel een verschil.

Vandaag was ik mijn pillen vergeten te nemen en ik dacht. ..nou ja er zijn er die ze niet nemen in het weekend dus effe proberen. Nou dikke grove fout van mij. Savonds kreeg ik een dood normaal bericht en ik flipte. Ik zag beelden van eerdere gesprekken, ik werd angstig en ik kon maar niet uit de overtrigger fase komen waar ik in zat. Ik kreeg een bom van negatieve gevoelens en steeds bleef het gesprek en de beelden voor mijn ogen afspelen. Ik werd er zo krampachtig van dat heel mijn lichaam verkrampte en ik voelde alleen angst. Ik heb onmiddellijk mijn LTO3 genomen maar eer dat dat werkte was ik al volledig geflipt. Ik was aan het huilen. Want ik vond het ook beangstigend. Als ik na het laten van 1 dosis zo reageerde. …ooo ik mocht er niet aandenken als ik plots niet meer lto3 kon bestellen want zonder dat had ik veel minder levenskwaliteit.

Yep ik zat in een negatieve spiraal en ik raakte er niet uit. Een geluk dat ik heel goed kan praten met mijn man. Maar als ik overtriggerd ben vermijd hij me liever, terwijl ik dan nog meer opgefokt geraak en toen zei hij. Ik weet nog dat ik je zei dat ik geen verschil bij je merkte maar nu zie ik het wel. En ik antwoorden. ..en ik hou me langs buiten nog rustig omdat ik weet wat voor een futuliteiten het zijn en dat ik zo reageer door mijn hsp. Maar in mijn lichaam en in mijn hoofd woede een oorlog. …na ongeveer 3u begon de LTO3 te werken en werd ik rustiger maar de gevolgen van mijn overtrigger fase waren er wel. Mijn zenuwstelsel was overbelast en met het minste had ik een kort lontje. Ja mijn pillen vergeet ik nooit meer te nemen.

Weet je wat het is. Als de angst verdwijnt en er rust is in je hoofd. …en niet meer constant bezig bent met verhaallijnen die zich in je hoofd afspelen komt er zoveel plaats vrij voor andere dingen. Dan kan je genieten van de natuur. ..van alles wat mooi is. Want LTO3 maakt je niet moe en futloos of geeft je geen verdooft gevoel. In het begin komt er de moeheid uit van jaren vechten met jezelf maar nadien komt het genieten. …de zalige rust. …als ik twijfelde of LTO3 werkt. Dan heb ik daar vandaag wel een antwoord op gekregen. Ik wil echt niet meer zonder.

Ik heb eindelijk een kwalitatief leven.
Bedankt
Lotte 9/8/2019

Wil je reageren op dit artikel? Laat dan vooral van je horen in de comments hieronder…

Voor meer informatie over LTO3 kun je terecht via onderstaande link:

> Alles wat je wilt weten over LTO3 + vragen en antwoordenGelijkaardige berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Commentaar

 1. Ik ben heel benieuwd hoe het over een paar maanden met jou gaat als je blijft slikken. Dit klinkt naar misschien maar in je bericht klink je een beetje wisselvallig en schommelig qua emoties. Ik kan niet inschatten of het echt door de lto3 komt. Zelf heb ik me ook ‘zo gevoeld’ hoe jij soms beschrijft je te voelen. Hele verhaallijnen creëren en reageren op doodgewone berichten alsof de derde wereldoorlog uitbreekt.

  Ik ben zo anderhalf jaar in therapie geweest en doe nu veel mindfulness. Dat heeft bij mij hetzelfde effect wat jij deels beschrijft dat lto3 jou geeft.

  Ben benieuwd!

 2. Ik ben ook een hsp,er. Zie het nu als mijn kwaliteit. Ik ben inmiddels 54 jaar en weet sinds 5 jaar dat ik hsp,er ben. Ik ga geen pillen nemen, Ik heb heeeeeel veel gelezen, webbinars gevolgd. Hier heb ik zoveel van geleerd, met name van justbeyou. Ik geloof ik mijn eigen kracht.

  1. Hallo lotte hier.
   Eerst en vooral wil ik meedelen dat ik erge dislexie heb. Dus mijn excuses voor de fouten. Ik las de reactie van “L” en “Tim”. Ik ga hier samen op reageren. Ik geloof ook in mijn eigen kracht hoor. Ik heb ook webbinars gevolgd, alles opgezocht wat er op te zoeken viel. Maar dat vond ik nog niet genoeg en ik ben terug gaan studeren zodat ik mijn diploma zou halen van hooggevoeligheidscoach. Tegen over Tim zeg ik. ..het is niet omdat je een natuurlijk product neemt dat je aan de pillen zit. Ik heb alles bestudeert wat er te bestuderen valt en de ene hsper is de andere niet. Eff voor de duidelijkheid HS is de term hoogsensitief. HSP is de persoon die hoogsensitief is. Je hebt ook twee grote categorieen . Je hebt introverte hsp’ers en extraverte hsp’ers. Die zijn weer onderverdeeld in twee groepen. Introverte rustzoekers en introverte spanningszoekers. Dan heb je extraverte rustzoekers en extraverte spanningszoekers. De introverte spanningszoekers en de extraverte rustzoekers hebben meer conflicten in hen. De ene zijn rustige mensen die constant een drang hebben voor avontuur en de extraverte rustzoeker neigt naar rust maar is uit zichzelf steeds in beweging. Deze twee typen hebben altijd innerlijke conflicten en hun zenuwstelsel staat steeds onder spanning. Ik ben de introverte spanningszoeker. Zoveel nood aan rust maar steeds opzoek naar iets spannends. Deze twee types met hun onderverdelingen is niet iets wat ik uit mijn duim zuig maar gestaafd door dr elaine aron. Wat u “L” en “Tim” zijn daar kan ik op dit moment niet op antwoorden daar is meer studie voor nodig. Ik ben heel lang in balans geweest tot de wereld letterlijk onder mijn voeten verdween. (Lees je in het eerste deel van mijn verhaal). Ik ben nu ook lifecoach gespecialiseerd in HS. Maar onder de 4takken dat ik daarjuist beschreef, zijn er ook nog gradaties van hoogevoeligheid. Ik ben super super high sensitieve. Wat een mooie gave is want dan heb ik de gave om andere mensen te helpen. Ik neem super snel gevoelens en gedachten van andere mensen waar. Ik zie overleden mensen, ik geef healingsmassages en coach mensen die juist ontdekken dat ze HS hebben. Ja ik ben diegene die mijn handen op je legd en jou pijn wegneemt. Iedereen mag daar het zijne van denken maar mijn patiënten vinden het geweldig. Ik sta er om bekend en als het niet zou werken zou ik er ook niet fulltime van kunnen leven. Het enige door mijn super HS is dat ik nog meer tijd nodig heb om alles diepgaand te verwerken en omdat energie van die mensen in mij stroomt (ik ontlaad ze) daarna moet ik mezelf natuurlijk ontladen zodat hun energie niet bij mij blijft plakken. Mijn sensorische sensiteit is zo sterk ontwikkeld en daar hoort ook een sterke vorm van emotionele intensiteit bij, dat ook steeds sterk actief is omdat ik letterlijk dag in en dag uit mensen help. Daardoor heb ik meer nood aan diepgande verwerking en ben ook eerder vatbaar voor overprikkeling dan een doorsnee hsp’er met een gewoon gezinnetje en daar helpt lto3 perfect bij. Om sneller te recuperen. Ik ben niet de gewone vrouw die HS heeft. Ik ben het type vrouw waar jullie op webbinars komen en waar je in therapie gaat. Ik word constant geconfronteerd met mensen die raad nodig hebben en ondersteuning. En oké ik schreef het wat oneerbiedig over mijn pillen pakken nemen. Maar het zijn en blijven voedingsupplementen. Waar ook nog eens verdomd goede vitamines aan toegevoegd zijn. Dus ik ben geen emotionele rollercoaster die alleen wil pillen slikken. En ik raad het al mijn cliënten/patiënten aan. “L” je bent goed geholpen met webbinars, mooi dat wil zeggen dat mijn collega haar/zijn werk goed heeft gedaan. En je gelooft ook in je eigen kracht. Top voor jou. Zo hoort het ook. En TIM , ik ben heus geen emotioneel wrak hoor dat haar toevlucht zoekt naar pillen. Door een chronische periode in mijn leven was ik de weg even kwijt. Wie zou dat niet zijn als je alles in korte tijd kwijt bent. Maar ik heb 3jaar lang gevochten. ..aan mezelf gewerkt…en gaan studeren om andere mensen te helpen. Lto3 maakt mijn leven zoveel gemakkelijker en rustiger. En nu ondervind ik dat het me nog helpt bij mijn beroep als hooggevoeligheidscoach. Ik lever beter werk en ik heb veel minder tijd nodig voor diepgande verwerking. Mijn dochter is zelf ook hooggevoelig en haar man met asperger nemen Lto3 nu ook in en ook zij zijn er tevreden mee. Lto3 haalt er de scherpe kanten af zodat we ons meer kunnen concentreren om mensen te helpen en te begeleiden. Waarschijnlijk hebben jullie HS in een mildere vorm en hebben jullie geen voedingsupplement nodig. Mooi voor jullie. Maar veroordeel mensen niet die wel Lto3 gebruiken. Als jullie een maand Lto3 proberen en werkelijk voelen wat het met jullie doet. Dan pas kan je rechtvaardig oordelen of commentaar geven wat jullie beiden hier hebben gedaan. Jullie hebben het niet nodig, mooi maar breek het product niet af voor anderen die het wel nodig hebben. Tenzij jullie het werkelijk een tijdje gebruiken. Ik vind het een geweldig product en ik voel me geweldig rustig zodat ik mijn healerswerk/coaching nog beter kan uitvoeren. Want daar draait het om voor mij. Dat ik veel mensen mag/kan helpen. Ontdekken dat je HS hebt is 1ding. Aanvaarden dat je HS hebt is nog heel iets anders. En daarna heel jou leven aanpassen en het leven van de mensen rondom jou veranderen ook. Want als je jou HS niet prioriteit maakt in je leven kan je zoveel Lto3 nemen als je wilt maar je gaat nooit in balans komen. Lto3 vervangt niet alles. Het is een supplement dat je helpt maar verlang nooit dat je bij de 80% gaat belanden die het etiket “normale mens” wordt opgeplakt. Want je bent speciaal. Hebt speciale gave om andere mensen te helpen en te steunen. Wij de volwassen hsp’ers zijn hier om onze kinderen met HS op te voeden zodat zij minder weerstand krijgen als wij vroeger. Maar we moeten ook geen martelaar spelen. Als we een voedingsupplement kunnen nemen zodat we gemakkelijker kunnen leven, mensen helpen en ondertussen ook nog kunnen genieten van de wereld dan is dit echt mooi. En voor jullie afvragen of ik aandelen heb in Lto3 hahahahahahahaha nee spijtig genoeg niet. Ik doe dit vanuit de grond van mijn hart en met heel veel liefde. Dit is de eerste maal maar ook de laatste maal dat ik op zulke berichten antwoord. Ik concentreer mij in mijn leven alleen op positieve dingen en positieve vragen. Ik wens iedereen veel succes in jullie leven en dat iedereen zijn weg mag vinden. Groetjes lotte